Šī ir ļoti interesanta zupiņa ar divu veidu klimpām – no mīklas un no maltās gaļas. Mazliet noņemšanās iznāk, bet garša ir tā vērta.
Vispirms izveido frikadelītes jeb mīkstas gaļas klimpiņas.
Sastāvdaļas
200 g liellopa maltās gaļas
0,5 glāze rīvmaizes
0,5 glāze piena
2 ēdamkarotes sviesta
Olas baltums
Pa šķipsniņai sāls, piparu, muskatrieksta
Pagatavošana
Sajauc rīvmaizi ar pienu un liek vārīties uz mazas uguns. Maisa, kamēr izveidojas pastai līdzīga masa. Tad pievieno malto gaļu, kausētu sviestu, olas baltumu un garšvielas. Visu kārtīgi izmīca.
Sāk veidot klimpiņas, vāra tās sālsūdenī līdz uzpelt, uzmanīgi ielaižot ūdenī pa vienai.
Miltu klimpas gatavo šādi: divus olas baltumus ielej glāzē, pievieno pienu, līdz glāze pilna, masu sakuļ. Tad pieliek glāzi miltu, 2 ēdamkarotes sviesta.
Visu liek katliņā un vāra uz mazas uguns, kamēr mīkla sabiezē, tad pievieno 2 olas dzeltenumus, pa šķipsniņai sāls, piparu, muskatrieksta, kā arī kapātus pētersīļus. Visu samaisa. Ar divu tējkarošu palīdzību veido klimpas un vāra sālsūdenī, kamēr uzpeld.
Tagad var ķerties pie zupas gatavošanas. Ņem 2 l liellopa buljona, burkānus un zaļumus. Buljonā viegli apvāra burkānus, tad ielaiž klimpas un frikadelītes, pārkaisa ar zaļumiem un noņem no uguns.
Hamburgas zupiņa gatava. Labu apetīti!
Izmēģini arī šo zupu recpetes
2. ŠAMPINJONU ZUPA AR SALDO KRĒJUMU
6. BIEŠU ZUPA AR SKĀBĒTIEM KĀPOSTIEM
8. TOMĀTU ZUPA AR FRIKADELĪTĒM