Halva no auzu pārslām un kviešu klijām. + Citas halvas receptes!

19-10-2019


Halva no auzu pārslām un kviešu klijām (6 porcijas)

Sastāvdaļas

300 ml piena

150 g cukura nedaudz safrāna

4 ēdamk. sviesta

150 g auzu pārslu

2 ēdamk. rozīņu

6 ēdamk. drupinātu mandeļu, pistāciju, Indijas vai citu riekstu

½ tējk. kardamona

IZMĒĢINI ARĪ ŠO RECEPTI: SEZAMA HALVA


Sastāvdaļas

Pienam pievieno 200 ml ūdens, cukuru un safrānu, uzvāra.

Pannā izkarsē sviestu, apcep auzu pārslas, ieber pienā un kopā ar rozīnēm vāra uz nelielas uguns, līdz sabiezē, tad liek deserta bļodiņās un dekorē ar riekstiem.

Var ēst gan siltu, gan atdzesētu. Jo aukstāka halva, jo cietāka tā būs.

(1 porcija — 500 kcal)

IZMĒĢINI ARĪ ŠO RECEPTI: PAŠU ROKĀM GATAVOTA HALVA