Tomātu mērce izdodas ļoti aromātiska, apetītlīga, ar asumiņu. Arī gurķi iznāk lieliski un neparasti.
Sastāvdaļas
2,5 kg gurķu
1 kg tomātu
150 g ķiploku
100 g cukura
2 ēdamkarotes sāls
1 ēdamkarote hmeli suneli garšvielu
1 tējkarote graudu piparu
125 g 9% etiķa
120 ml augu eļļas
Pagatavošana
1․ Iemērc gurķus ledainā ūdenī uz 2 stundām. Tas padarīs tos kraukšķīgākus. Pēc tam sagriež aplīšos.
Pārliek platā katlā vai bļodā.
2․ Sagriež tomātus un samaļ gaļas mašīnā vai blenderī. Biezeni pielej gurķiem.
3․ Ķiplokus izspiež caur presi. Pievieno dārzeņiem kopā ar cukuru, sāli, hmeli suneli, pipariem un etiķi. Rūpīgi samaisa.
4․ Uzkarsē maisot uz lielas uguns. Procesā pielej eļļu. Pēc uzvārīšanās samazina uguni un vāra salātus
vēl 15 minūtes.
5․ Saliek sterilizētās burkās, aizvāko, apgriež otrādi un pārklāj ar dvieli. Kad salāti atdzisuši,
pārnes glabāt vēsā vietā.
IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES!
Kāpostu, burkānu un ābolu salāti ziemai. + Vēl desmit salātu receptes!
Biešu salāti ar āboliem taviem ziemas krājumiem. + Vēl trīs biešu salātu receptes!
Gurķu un burkānu salāti ziemai. + Burciņsalātu pavārgrāmata!
Gurķu un burkānu salāti ziemai. + Burciņsalātu pavārgrāmata!
Labākie salātiņi “Ziemas vitamīns”. + Vēl desmit lieliskas salātu receptes
Ķirbju salāti ar papriku un tomātiem taviem krājumiem. + Vēl labas ziemas salātu receptes!
Marinētu kāpostu salātiņi. Ēd nākamajā dienā vai pievieno ziemas krājumiem!
Zaļo tomātu salāti ziemai. Recepte “Piecas minūtes”
Salāti “Varavīksnes asorti” ziemas krājumiem.+ Vēl desmit marinējumu receptes