Gurķu un burkānu “spageti” ar pikantu mērcīti

21-02-2019

salati_spageti

Lieliski salāti – uzmundrinoši, atsvaidzinoši un pikanti.

Sastāvdaļas
2 gurķi
3 burkāni
2 ēdamkarotes rīsa etiķa
2 ēdamkarotes laima sulas
2 ēdamkarotes medus
2 tējkarotes augu eļļās
¼ tējkarote sāls
1 tējkarote čili pārslu
1 ēdamkarote sasmalcinātas kinzas
1 tējkarote sezama sēkliņu

Pagatavošana
Sagriež burkānus un gurķus tievās, garās strēmelītēs ar dārzeņu griezēja palīdzību.

Atsevišķi sajauc rīsa etiķi, laima sulu, medu, augu eļļu, sāli, čili piparus, kinzu un sezama sēklas.

Pārlej salātus ar mērci, rūpīgi samaisa un liek ledusskapī uz 20 minūtēm, pirms tam pārsedzot bļodiņu ar pārtikas plēvi.