Gurķu un burkānu salāti ziemai. + Burciņsalātu pavārgrāmata!

07-09-2021

Šos salātus var gatavot pat no pāraugušiem gurķiem. Iznāk vienkāršs, bet ļoti garšīgs marinējums ar izteiktu garšaugu un ķiploku aromātu.

Sastāvdaļas

2 kg gurķu

400 g burkānu

7 – 8 daiviņas ķiploka

2 ēdamkarotes sāls

1 tējkarote maltu melno piparu

1 tējkarote maltu sarkano piparu

8 – 10 ēdamkarotes cukura

1 ēdamkarote korejiešu burkānu piedevas

70 – 100 ml augu eļļas

1–2 ēdamkarotes etiķa esences

Pagatavošana

1․ Gurķus sagriež nelielos gabaliņos. Burkānus sarīvē uz rupjas rīves vai speciālas korejiešu burkānu rīves. Ķiplokus izspiež caur presi.

2․ Sajauc visus dārzeņus ar sāli, pipariem, cukuru, burkānu garšvielām, eļļu un etiķa esenci. Atstāj uz 2 stundām.

3․ Liek dārzeņus 500 ml burkās un pārlej ar izdalījušos sulu līdz pašai augšai. Piesedz ar vāciņiem.

4․ Katla apakšā liek auduma salveti un uz tās kārto burkas. Ielej siltu ūdeni tā, lai tas sniegtos līdz burku kakliņiem. Kad ūdens uzvārījies, atstāj uz nelielas uguns 15 minūtes.

5․ Uzmanīgi izņem burkas no katla. Aizvāko, apgriež otrādi, ietin segā un atstāj līdz pilnīgai atdzišanai.



IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES!

Dārzeņu uzkoda burciņā. + Vēl desmit salātu receptes ziemas krājumiem!

Dārzeņi savā sulā zupai vai salātiem. + Vēl piecas veselīgas receptes ziemas krājumiem!

Dārzeņu salāti ar rīsiem. + Vēl desmit receptes ziemas krājumiem!

Marinētu kāpostu salātiņi. Ēd nākamajā dienā vai pievieno ziemas krājumiem!

Ķirbju salāti ar papriku un tomātiem taviem krājumiem. + Vēl labas ziemas salātu receptes!

loading...