Šī recepte ir īpaši laba, ja gribas iemarinēt gurķus, kuru miziņa vairs nav tik plāna. To var nomizot!
Sastāvdaļas
1 kg palielu gurķu
½ l galda etiķa
½ glāzes cukura
1 tējkarote sāls
6-8 krustnagliņas
Gabaliņš mārrutka
Var pievienot nedaudz kanēļa
Gurķus nomazgā, ja vēlas, nomizo, pārgriež uz pusēm un izņem sēklas. Sagriež stienīšos vai kubiņos, ieliek bļodā vai burkā, pārlej ar etiķa šķīdumu un 12 stundas tur aukstumā.
Pēc tam etiķi no gurķiem nolej, savāra to ar cukuru un piedevām, ieliek gurķus un vāra uz lēnas uguns, līdz gurķi kļūst caurspīdīgi, bet nesavārās.
Gurķus saliek burkā vai bļodā, marinādi savāra vēl stiprāku un uzlej gurķiem.
Pieliek nevārītus mārrutkus.
Atdzesē.
Ilgstošai uzglabāšanai burku ar karstajiem salātiem cieši aizvāko, uzglabā aukstumā.
IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES!
Marinēti gurķu salātiņi ziemai. Saimnieces Maritas recepte
Marinētu gurķu salāti ziemai ar ābolu etiķi un diļļu sēklām
Marinēti gurķīši kanādiešu gaumē. + Desmit lieliskas marinējumu receptes!