Ziemas krājumus var papildināt ar garšīgiem gurķu salātiem bez sterilizācijas. Būs vajadzīgi sīpoli, augu eļļa un vēl tikai nedaudzas garšvielas!
Sastāvdaļas
3 kg gurķu
1 kg sīpolu
100 ml 9% etiķa
100 ml saulespuķu eļļas
4 ēdamkarotes cukura
2 ēdamkarotes sāls
3 smaržīgie pipari
0,5 tējkarotes melno piparu graudu
3 lauru lapas
Pagatavošana
Gurķus nomazgā un iemērc aukstā ūdenī uz 3 stundām.
Sagriež plānās ripiņās.
Sīpolus sagriež plānos pusgredzenos.
Lielā bļodā sajauc gurķus, sīpolus, cukuru, sāli un maltus piparus.
Atstāj uz 1 stundu, lai sāktu izdalīties sula.
Pielej eļļu pie dārzeņiem un liek uz plīts.
Ļauj uzvārīties un vāra dārzeņus 10 minūtes.
Pievieno etiķi un uzreiz noņem no uguns.
Tīrās burkās liek pa piparu graudam un lauru lapai, pēc tam salātus pieblīvē.
Aizvāko ar sterilizētiem vākiem. Līdz atdzišanai apsedz burkas ar biezu segu. Glabā vēsā vietā.
IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES!
Gurķu un burkānu salāti ziemai. + Burciņsalātu pavārgrāmata!
Kabaču salāti ar rīsiem ziemas krājumiem. + Kabaču pavārgrāmata!
Tomāti ar sīpoliem somu gaumē. + Vēl pieci tomātu labumi ziemai!
Gurķu salāti ar sīpoliem un ķiplokiem. + Vēl piecas salātu receptes ziemas krājumiem!
Marinēti gurķi ar kabačiem ziemai. + Marinējumu pavārgrāmata!