Gurķu salāti “Sezonas noslēgums”

11-09-2019

Gurķu sezonas beigās, kad sakņu dārzā vēl ir ne mazums pāraugušu gurķu, kurus gan izmest žēl, gan marinēšanai neder, vari izmēģināt konservētus salātus.

Lūk, visvienkāršākie!

Sastāvdaļas
8 kg gurķu
1 kg sīpolu
20-25 daiviņas ķiploku
1 glāze augu eļļas
1 glāzes cukura
1 glāze 9% etiķa
Sāls
2 pušķīši pētersīļu zaļumu
2 pušķīši diļļu zaļumu

Pagatavošana
Gurķus nomazgā, sīki sagriež, pievieno sāli pēc garšas, atstāj uz 30 minūtēm.

Pēc tam nolej sulu, pievieno sasmalcinātus ķiplokus, zaļumus, gredzenos sagrieztus sīpolus, sajauc ar etiķi, cukuru un augu eļļu.

Blīvi liek sterilizētās burkās un sterilizē verdošā ūdenī (puslitru burkas 15 minūtes, litra burkas 25 minūtes). Aizvāko.

loading...