Var pievienot dilles vai pētersīļus, lai iznāktu vēl aromātiskāki salāti.
Sastāvdaļas
3 kg gurķu
1 – 2 lieli sīpoli
1 ķiploku galviņa
5 ēdamkarotes cukura
3 ēdamkarotes sāls
200 ml augu eļļas
150 ml 9% etiķa
Pagatavošana
1․ Sagriež gurķus aplīšos. Lai tie izdotos kraukšķīgāki, var vispirms tos iemērkt uz pāris stundām ledainā ūdenī.
2․ Sīpolus sagriež ne pārāk lielos gabaliņos, ķiplokus – sīkos.
3․ Visus dārzeņus liek katliņā. Pievieno cukuru, sāli un eļļu, rūpīgi samaisa.
4․ Atstāj istabas temperatūrā uz 4–5 stundām. Laiku pa laikam samaisa. No gurķiem izdalīsies daudz sulas.
Ja sulas maz, var piespiest dārzeņus ar šķīvi un virsū uzlikt burku ar ūdeni vai citu smagumu.
5․ Visu uzvāra un pielej etiķi. Aizvāko un vāra 5 minūtes.
6․ Liek gurķu salātus sterilizētās burkās, aizvāko un apgriež otrādi. Apsedz ar dvieli. Pēc atdzišanas
glabā vēsā vietā.
IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES!
Gurķu un tomātu salāti ar hmeli suneli. + Vēl desmit dārzeņu salāti taviem ziemas krājumiem!
Gurķu un burkānu salāti ziemai. + Burciņsalātu pavārgrāmata!
Zaļu tomātu, gurķu, paprikas un burkānu salātiņi ziemas krājumiem
Marinētu gurķu salāti ziemai ar ābolu etiķi un diļļu sēklām
Kāpostu, burkānu un ābolu salāti ziemai. + Vēl desmit salātu receptes!