Griķi ar malto gaļu vienā traukā. + Vēl trīs lieliskas receptes ar veselīgajiem griķiem!

12-11-2020

Cepti dārzeņi un kečups šo klasisko produktu apvienojumu padara vēl gardāku. Un vēlāk nenāksies mazgāt daudz dažādu katlu un pannu.



Sastāvdaļas

200 g griķu

1 sīpols

1 burkāns

2 daiviņas ķiploka

3 ēdamkarotes augu eļļas

250 – 300 g maltas cūkgaļas

2 ēdamkarotes kečups

380 ml ūdens

Pustējkarote sāls

Malti melnie pipari pēc garšas

Pagatavošana

1․ Griķus nomazgā, nosusina.

2․ Sīpolus sagriež ceturtdaļgredzenos. Burkānus sarīvē un rupjas rīves. Ķiplokus izspiež caur presi.

3․ Katlā vai pannā ar biezu dibenu uz vidējas uguns sakarsē karoti eļļas.

4․ 3–4 minūtes apcep griķus, pastāvīgi maisot. Liek šķīvī.

5․ Uz pannas liek vēl 2 karotes eļļas. 4–5 minūtes apcep sīpolus un burkānus, līdz mīksti. Pievieno malto gaļu un gatavo,
līdz tā gatava. Sajauc ar kečupu un ķiplokiem.

Malto gaļu rūpīgi sadaļa, lai nepaliktu lielāki gabali.

6․ Griķus ieber virs maltās gaļas un pārlej ar verdošu ūdeni. Pievieno sāli un piparus. Uzliek vāku.

7․ Sautē uz nelielas uguns aptuveni 15 minūtes vai nedaudz ilgāk, kamēr griķi kļuvuši pietiekami mīksti.

8․ Noņem no uguns un atstāj ar vāku vēl 10 minūtes.

IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES!

Griķu un linsēklu putra brokastīs. Bez vārīšanas!

Diētiskā griķu zupiņa atslodzei un slaidajai līnijai

Dalītā diēta nedēļai: biezpiens+griķi+augļi!

Plovs, salāti, tefteļi. Piecas receptes, lai superprodukts griķi nekad neapniktu!

Griķi, medus, valrieksti. Ļoti garšīgs līdzeklis pret nogurumu tumšajā sezonā