Grieķu salāti īstiem klasikas cienītājiem

08-06-2018

grieku_salati

Pagatavošanas laiks: 20 minūtes

Sastāvdaļas
2 ēdamkarotes citrona sulas
½ – 1 sīpols
2-3 ēdamkarotes olīvu
2 ēdamkarotes olīveļļas
3 gurķi
3 tomāti
Oregano pēc garšas
1 paprika
Sāles pēc garšas
150 g “Feta” siera
Malti melnie pipari pēc garšas

Pagatavošana
1. Tomātus nomazgā, sagriež lielos kubiņos, ieber dziļā šķīvī.

2. Gurķus nomizo, sagriež lielos kubiņos.

3. Lielu papriku iztīra, sagriež lielos kubiņos.

4. Klasiskos grieķu salātos vienmēr liek olīvas bez kauliņiem. Var sagriezt uz pusēm vai likt veselas.

5. Notīra sīpolu, sagriež pusgredzenos.

6. Atsevišķā šķīvī pagatavo mērci. Apvieno olīveļļu un citrona sulu. Pievieno oregano, sāli un piparus pēc garšas, rūpīgi samaisa.

7. Sagriež fetas sieru lielos kubiņos.

8. Dziļā šķīvī apvieno visus dārzeņus, sajauc, virsū liek sagrieztu sieru.

9. Pārlej salātus ar gatavo mērci.

Labu apetīti!