Glazētas krējuma standziņas, plānas un kraukšķīgas

15-09-2017

standzinas3


100 g salda krējuma nedaudz uzkarsē un pievieno tam 30 g cukura, nedaudz sāls, 25 g rauga (kuru iepriekš sajauc ar 2 ēdamkarotēm ūdens), pakāpeniski pieber 250 g miltus, sajauc mīklu.

Trauku ar mīklu apsedz un noliek siltā vietā, lai mīkla uzrūgtu. Mīklas dēli apkaisa ar miltiem un mīklu sastrādā, metot to pret dēli tik ilgi, līdz mīklā rodas pūslīši.

Tad to izveltnē plānā kārtiņā, griež apmēram 1 cm platās un 10 cm garās strēmelītēs, liek uz ieziestas plāts, ļauj standziņām uzrūgt un cep mērenā karstumā.

Vienu olas baltumu saputo ar 1 glāzi pūdercukura un pārziež ar to gatavas standziņas. Var rotām ar šokolādes gabaliņiem vai konditorejas dekoriem no krāsaina cukura.

Vēlreiz liek krāsnī, lai glazūra sacietē.