Ģeniāla uzkoda: ēdamās karotītes gardumu pasniegšanai

08-01-2019

karotes

Uzņemt ciemiņus vienmēr ir patīkami un satraucoši, katra saimniece domā, ar ko cienāt un pārsteigt sanākušos.

Slavenu uzkodu ziņā topa vietā joprojām ir sarkanie ikri, tos parasti pasniedz ar dažādām maizītēm vai pankūkām. Bet izmēģini ko neparastu – pasniegt ikrus ēdamās karotēs!

Ciemiņi būs sajūsmā – ko tik nevar izveidot no parastas kārtainās mīklas.

Ēdamo karošu pagatavošana
1. Kārtaino mīklu var nopirkt arī gatavu, atkausēt, pēc tam rūpīgi izrullēt plānā plātnē. To liek uz neliela, ar miltiem pārkaisīta dēļa.

sjedobnye-lozhki-1

2. Uz mīklas plātnes izvieto vairākas tējkarotes, ar asu naža galiņu apvelk to kontūras. Pēc tam pagriež karotes tā, lai mīklas “kopijas” atrastos augšpusē un kārto uz pannas, kas izklāta ar cepamo papīru.

3. Ar pirkstiem mīklu piespiež vajadzīgajā formā.

sjedobnye-lozhki-3

4. Cep 14 minūtes 180 grādu temperatūrā (kad mīkla kļuvusi zeltaina, tā ir gatava).

sjedobnye-lozhki-4

5. Gatavās karotes izņem no cepeškrāsns un atdzesē, pēc tam izņem cepumus no tējkarotēm.

sjedobnye-lozhki-5

6. Gatavo pildījumu. Sarīvē gabaliņu sasaldēta sviesta, piepilda ar to visas ēdamās karotītes. Sviesta vietā var izmantot arī sieru.

7. Virsū liek kaudzīti ikru.

Oriģināla uzkoda gatava!

loading...

1 Comment

  1. Anonymous 08.01.2019 at 20:43 - Atbildēt

    ĢENIĀLA IZDOMA,PALDIES PAR PADOMU-ĀTRI UN VIENKĀRŠI IZDARĀMS UN PILDĪT VAR ARĪ AR KAUT KO CITU.