You Are Browsing ‘Gardumi’ Category

Šī recepte būs īsts atradums tiem, kuriem garšo viss asais un kraukšķīgais. Pipariem netiek termiski apstrādāti, tāpēc izdodas ļoti kraukšķīgi. Šai receptei derēs dažādas aso piparu šķirnes – no maigākām līdz pavisam niknām. Noderīgs padoms: ja izvēlies piparus ar biezām sieniņām, sagrieztos gabaliņus 2 minūtes blanšē un pēc tam noteikti nosusina. Burkās saliek piparu gabaliņus bez ūdens. Vajadzīgs: 1 kg čili piparU, 500 g 6% etiķa,...

Lasīt vairāk

Vajadzīgas 3 saldētas skumbrijas, tās nomazgā, notīra un sagriež vienādos, skaistos gabaliņos. Galvenais – neļaut zivtiņai atkust, visu dara ar saldētu skumbriju. Skumbriju, gredzenos sagrieztus sīpolus un ķiploku gabaliņus liek bļodiņā, pievieno 1 tējkaroti cukura, 1 ēdamkaroti sāls ar kaudzīti (var vairāk, pēc garšas), 4 ēdamkarotes galda etiķa, 5 karotes augu eļļas, maltus melnos piparus, smaržīgo piparu graudiņus, lauru lapu. Uzmanīgi samaisa. Blīvi...

Lasīt vairāk

Piedāvājam ļoti vienkāršu vasaras receptīti, kas derēs gan kā viegla uzkoda, gan aperitīvs svētku galdam. // Sastāvdaļas Kausēts siers Ķiploki Dilles Majonēze Paprika Sāls, garšvielas pēc vēlēšanās Pagatavošana Dārzeņus nomazgā, sieru sarīvē un ķiploku (var izmantot arī cieto sieru!). Sajauc ar majonēzi viendabīgā masā, pievieno dilles, sāli, garšvielas. Papriku sagriež prāvās “laiviņās”, liek tajās pildījumu. Gatavs! IZMĒĢINI...

Lasīt vairāk

Gurķīši izdodas saldi un samērā maigi, var droši piedāvāt arī bērniem.\ Sastāvdaļas Vienai litra burciņai vajadzēs 12 nelielu gurķīšu Pāris citrona šķēlītes. Marinādei 0,5 l ūdens 20 g rupjās sāls 75 g cukura 0,5 tējkarotes citronskābes Burkas apakšā liek 2 daiviņas ķiploka 2 lauru lapas 2 upeņu lapas 1 cm mārrutka saknes vai lapu 1 diļļu ziedkopu 3 smaržīgos piparus Var pielikt arī estragonu un ķiršu lapas // Pagatavošana Lapas un...

Lasīt vairāk

Sastāvdaļas 0,5 l kefīra 700 g miltu 1 ola 1 tējkarote cepamā pulvera Sāls // Pagatavošana 1. Miltus ar kaudzīti ber bļodā, izveido padziļinājumu, tajā ielej kefīru, olu, sāli, cepamo pulveri, sajauc savā starpā un ar miltiem. 2. Iegūst diezgan maigu mīklu. Liek to traukā, pārsedz ar vāciņu un liek “atpūsties” uz minūtēm 30 (var atstāt uz nakti ledusskapī). 3. Kamēr mīkla atpūšas, gatavo pildījumu. Tas var būt dažāds, piemēram, Adigejas...

Lasīt vairāk

Sastāvdaļas 2,5 kg zaļu tomātu 600 g sīpolu 1,2 kg saldo piparu 3 kg gurķu 9% etiķa, augu eļļa, smaržīgie graudu pipari, 7-10 lauru lapas, sāls, cukurs Pētersīļi un dilles Iznāk 7 litra burciņas Pagatavošana Dārzeņus un zaļumus sagriež kā dārzeņu salātiem – ne sīki, bet ne lielos gabalos. Sagriež arī zaļumus un visu sajauc lielā bļodā. Katras iepriekš izmazgātas burkas apakšā (sterilizēt nevajag) liek 8 smaržīgo piparu graudus, 1 vidēja...

Lasīt vairāk

Sastāvdaļas 3 lieli tomāti 3 nelieli gurķi 2 lieli sīpoli 2 lielas paprikas 4 daiviņas ķiploka 2 diļļu ziedkopas 2 ēdamkarotes augu eļļas 2 tējkarotes sāls 2 tējkarotes cukura 2 tējkarotes etiķa 10 graudiņi saldo piparu // Sastāvdaļas Šis produktu daudzums ļauj pagatavot 2 puslitru burciņas salātu. Aizvākot var ar parastiem konservu vāciņiem vai arī skrūvējamiem vāciņiem. Pirms darba sākuma noskalo dārzeņus un burkas. Dārzeņus nomazgā...

Lasīt vairāk

Sastāvdaļas 3 l kečupa 4 kg tomātu 6 lieli sīpoli 0,5 kg skābu ābolu 3 sarkano papriku 2 čili piparu pākstis (var likt mazāk, ja vēlies maigāku kečupu 5 daiviņas ķiploka 10 graudiņi melno piparu (var smaržīgos) 10 lauru lapas 2 ēdamkarotes sāls 1 tējkarote malta kanēļa 1 tējkarote maltu melno piparu 300 g cukura 70 g 9% etiķa Pagatavošana Tomātus, ābolus, saldo piparu sagriež četrās daļās. Pievieno sagrieztas ķiploku daiviņas, asos piparus...

Lasīt vairāk

Lai pagatavotu šos gardos, kraukšķīgos marinētos gurķīšus ar citronskābi, vajadzīgas tikai nedaudzas sastāvdaļas. Vispirms sterilizē burciņas, to var izdarīt dažādos veidos, pat vienkārši uzmaucot burku uz tējkannas snīpja bez vāciņa vai uz īpaša sterilizācijas vāka, kuru var uzlikt katliņam. Burkās kārto nomazgātus gurķus ar apgrieztām astītēm, lai uzreiz varētu ēst, dažus gredzenus aso piparu, dažus graudiņos smaržīgo piparu, pāris...

Lasīt vairāk

Neparasta ābolkūka, kas vairāk garšos pēc citrona (5 porcijas) 125 g sviesta 2 krūzes miltu 1 krūze cukura l ola 1 paciņa cepamā pulvera vanilīns 5 āboli 2 citroni pūdercukurs Visas mīklas sastāvdaļas sajauc un 40 minūtes patur ledusskapī. Ņem ārā, sadala divās daļās un plāni izrullē. // Pirmo kārtu liek cepamajā veidnē. Uz tās liek lielos gabalos sagrieztus ābolus, ko pirms tam pamērcē no 1 citrona izspiestā sulā. Āboliem pārliek mīklas...

Lasīt vairāk