You Are Browsing ‘Gardumi’ Category

Ļoti gardi, sātīgi un neparasti salātiņi. Sastāvdaļas 1 vistas fileja 1 bundža konservētu ananasu 100 g Holandes siera 100 g šampinjonu 5 valrieksti Kinza Majonēze // Pagatavošana Vistas fileju novāra, pievieno sāli. Atdzesē, sagriež kubiņos. Šampinjonus sagriež šķēlītēs, apcep zeltaini brūnus. No ananasiem nolej sulu, sagriež kubiņos. Valriekstus apcep, notīra miziņas. Sieru sarīvē uz rupjas rīves. Kinzu sīki sagriež. Visas sastāvdaļas...

Lasīt vairāk

Foto – Pixabay Sen zināms un pierādīts, ka gandrīz visiem dārzeņiem un saknēm piemīt dziednieciskas īpašības, ja, protams, tos pareizi lieto. Tas attiecas arī uz kartupeļiem. Kartupelim piemīt pretiekaisumu, spazmolītiskas un brūces dziedējošas īpašības. Tajā esošajai cietei ir mīkstinoša un apvelkoša iedarbība. RECEPTE: KARTUPEĻU KNĒDEĻI AR ŽĀVĒTU GAĻIŅU. + VĒL 10 RECEPTES! Bumbuļi ieņem pirmo vietu kuņģa-zarnu trakta slimnieku...

Lasīt vairāk

Sasmalcina un karstā eļļa viegli apcep 1 vidēji lielu papriku, sīpolu, 1 burkānu, 1 pastinaka sakni. Pupiņas, zirņus un lēcas (pa pusglāzei no katra) vispirms uz 2 stundām iemērc aukstā ūdenī, tad noskalo un 3 litros ūdens vāra līdz gatavībai. Pēc tam pievieno apceptos dārzeņus, uzkarsē līdz viršanai, pēc garšas pievieno sāli un piparus. Pasniedzot galdā, pārkaisa ar sasmalcinātiem zaļumiem. // IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES! 1. ĶIPLOKU ZUPIŅA 2....

Lasīt vairāk

Sastāvdaļas 4 kg tomātu, jāsamaļ gaļas mašīnā 1,5 kg burkānu, sarīvēti uz rupjas rīves 1 kg sīpolu, pusgredzenos 1 kg sarkano piparu, sagrieztu salmiņos 400 g saulespuķu eļļas 1-1,5-2 glāzes nevārītu rīsu 100 g sāls 200 g cukura 80 g etiķa Pagatavošana Visu sajauc, vāra 1 stundu, saliek sterilizētās burkās, aizvāko, ietin līdz pilnīgai atdzišanai. Ietīšana ļoti svarīga, lai rīsi līdz galam uzbriestu! IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES 1. DĀRZEŅU...

Lasīt vairāk

Biezpienmaizītes ir ne tikai garšīgas, bet arī veselīgas, tās ir iecienītais kārums pat tiem, kuriem ne sevišķi garšo biezpiens. Mīklas pagatavošana ir samērā laikietilpīga, bet tas ir to vērts! // Sastāvdaļas 18 biezpienmaizēm 300 ml piena 4 ēdamkarotes cukura 1 ola un 2 baltumi 40 g sviesta 12 g sausā rauga 0,5 tējkarotes sāls 680-700 g miltu (650 g mīklai, 30-50 g pārkaisīšanai) Pildījums 500 g biezpiena (5-10%) 1 glāze rozīņu 1 dzeltenums 10...

Lasīt vairāk

Sastāvdaļas 1 ola 1 tase miltu 1 ēdamkarote vīnogu kauliņu eļļas Pustase zemesriekstu eļļas Pusglāze nesaldināta kokosriekstu piena 1 ēdamkarote sojas mērces 1 daiviņa ķiploka, sīki sagriezta 1 tase burkānu 1 liels gurķis Piparmētras, kinza, kokosriekstu eļļa mērcei // Pagatavošana Bļodā iesit olu, pievieno pustējkaroti sāls un pusotru tasi ūdens. Pakāpeniski iemaisa miltus un vīnogu kauliņu eļļu. Pannu ieziež ar eļļu cep pankūciņas. Atsevišķā...

Lasīt vairāk

Sastāvdaļas 120 g siera 600 ml piena 40 g miltu 40 g sviesta 1 šķipsniņa malta muskatrieksta 1 ēdamkarote citrona sulas Sāls, pipari, pēc garšas Pagatavošana Sieru sarīvē uz smalkas rīves, pievieno citrona sulu, samaisa, atstāj sasilt istabas temperatūrā. Sviestu sagriež gabaliņos, izkausē katliņā uz mazas uguns. Pastāvīgi maisot, tievā strūkliņā pievieno miltus, sajauc viendabīgā masā. Nepārstājot maisīt, tievā strūkliņā pielej pienu. Pievieno...

Lasīt vairāk

Sastāvdaļas 1,5 kg paprikas 1 kg sīpolu 1 kg burkānu 500 g augu eļļas 300 g cukura 100 g sāls 400 g pērļu grūbu 100 g 9% etiķa // Pagatavošana Piparus un sīpolus sagriež gredzenos, burkānus sarīvē. Vāra, pievienojot eļļu, sāli, cukuru un sautē 15 minūtes. Iepriekš novāra pērļu grūbas. Pievieno sautētajiem dārzeņiem, samaisa un pielej etiķi. Karsē vēl 10 minūtes. Aizvāko burkas, ietin segā līdz pilnīgai atdzišanai. IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS...

Lasīt vairāk

Šī uzkoda var kļūt par tavu meistarstiķi. Gatavo no bietēm īstu vitamīnu krātuvi. Sastāvdaļas 3 svaigas bietes 1 sīpols 3 daiviņas ķiploka 1 tējkarote kinzas sēklu Pustējkarote maltu sarkano piparu 1 – 0,5 ēdamkarotes etiķa // Pagatavošana Svaigās bietes sarīvē, pievieno nedaudz sāls un etiķa. Atstāj iemarinēties uz 2-3 stundām. Izdalījušos šķidrumu nolej. Sīpolu apcep augu eļļā zeltaini brūnu un izņem no pannas (to vairs nevajadzēs). Pēc...

Lasīt vairāk

Sastāvdaļas 1 kg aplīšos sagrieztu gurķu 1 kg daiviņās sagrieztu tomātu 300 g rupji sarīvētu burkānu 300 g strēmelītēs sagrieztas paprikas 200 g salmiņos sagrieztu kāpostu 300 g pusgredzenos sagrieztu sīpolu 4 tējkarotes sāls 8 tējkarotes cukura 4 tējkarotes 70% etiķa 100 g augu eļļas Pagatavošana Visas sastāvdaļas sajauc, ļauj pastāvēt 3 stundas. Saliek burkās, sterilizē – 1 l burkas – 30 minūtes, 0,5 l burkas – 20 minūtes. Aizvāko,...

Lasīt vairāk