You Are Browsing ‘Gardumi’ Category

Tie, kas šos cepumus ēduši bērnībā, tos sauv par labākajiem pasaulē. Garša ir tiešām atmiņā paliekoša. Sastāvdaļas 1 glāze cukura 3 olas 0,5 tējkarotes sodas Etiķis vai citrona sulas sodas dzēšanai 250 g sviest 3,5 – 3 ēdamkarotes sviesta // Pagatavošana Sviestu sagriež vairākās daļās un ļauj pastāvēt, lai kļūtu mīkstāks. Lielā bļodā sāk (labāk ar mikseri) kult olas ar cukuru, pievienot dzēstu sodu, vēlreiz sakult, pēc tam pievieno...

Lasīt vairāk

Kompots “Aprikožu fanta” ir labs našķis gan ēšanai uzreiz, gan ziemas krājumiem. Aromātiski un ļoti garšīgi. 3 l burkai vajadzēs 500 g aprikožu bez kauliņiem 4 apelsīna ripiņas 2 citrona ripiņas 250 g cukura // Pagatavošana Aprikozes nomazgā, sadala uz pusēm, izņem kauliņus un nogriež kātiņa vietu. Apelsīnus rūpīgi nomizo, sagriež aptuveni 1 cm biezos aplīšos, izņemot kauliņus. Citronu rūpīgi nomazgā, sagriež 0,5 cm aplīšos, izņem...

Lasīt vairāk

Ābolu gabaliņi pēc šīs receptes iznāk gandrīz caurspīdīgi, ievārījums ir diezgan biezs, lieliski der pīrāgiem un ābolmaizēm. Sastāvdaļas 800 g cukura 1 kg ābolu 3 krustnagliņas 1 kanēļa standziņa vai trešdaļa tējkarotes malta kanēļa // Pagatavošana Burkas un vāciņus izmazgā ar sodu, izskalo ar verdošu ūdeni. Ābolus nomazgā, izņem serdītes. Sagriež nelielos, aptuveni 2 cm gabaliņos. Liek ābolus multivārāmā katla kausā, pārver ar...

Lasīt vairāk

Ļoti garda mērcīte ziemas krājumiem! Sastāvdaļas 1 kg tomātu 100 g mārrutka saknes 100 g ķiploku 1-2 tējkarotes sāls 1 tējkarote cukura // Pagatavošana Mārrutka sakni notīra, nomazgā Tomātus nomazgā, samaļ kopā ar mārrutkiem. Maļot mārrutkus, uz gaļas mašīnas uzvelk plastmasas maisiņu, lai asie izgarojumi nekostu acīs. Ķiploku izspiež caur ķiploku spiedi. Visu sajauc, pievieno cukuru un sāli, vēlreiz samaisa. Sterilizētās, vēlams, mazās...

Lasīt vairāk

Beidzamajā laikā upenes populāri vienkārši sasaldēt, bet, ja ledusskapī un saldētavā vieta pēkšņi vairāk vajadzīga kam citam, vari izmēģināt šo vienkāršo un ļoti gardo recepti. Sastāvdaļas 11 glāzes upeņu 8 glāzes cukura 2 glāzes ūdens // Pagatavošana Uzvāra sīrupu no 2 glāzēm ūdens un 4 glāzēm cukura. Pievieno 11 glāzes upeņu. Ļauj uzvārīties. Minūtes 5 vāra, noņemot putas. Pievieno atlikušās 4 glāzes cukura, samaisa, noņem...

Lasīt vairāk

Lieliska mērcīte spageti un cita veida pastai. // Sastāvdaļas 3 kg sarkano tomātu 1 kg sīpoli 2 glāzes augu eļļas 0,5 glāze cukura 4 ēdamkarotes sāls 0,5 tējkarote maltu sarkano piparu Pagatavošana 1. Tomātus sagriež šķēlītēs, sīpolus salmiņos. 2. Sīpolus sautē eļļā 30 minūtes, pievieno tomātus, cukuru, sāli, piparus un vāra 15 minūtes. 3. Karsto mērci saliek burkās un aizvāko. Labu apetīti! IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES! 1. MAIGS MĀJAS...

Lasīt vairāk

Sastāvdaļas 500 g biezpiena 4 olas 7 ēdamkarotes cukura 2 ēdamkarotes 20% krējuma (ar kaudzīti) 2 ēdamkarotes cietes (ar kaudzīti) Vaniļa Rozīnes pēc vēlēšanās // Pagatavošana Sakuļ biezpienu, dzeltenumus, cukuru, krējumu, cieti, vaniļu. Sakuļ baltumus. Sajauc biezpiena masu ar putotajiem baltumiem. Pēc vēlēšanās pievieno rozīnes vai citus žāvētus augļus. Liek formā, pirms tam to izklājot ar cepamo papīru, kas ieziests ar sviestu. Cep 180-200...

Lasīt vairāk

Sastāvdaļas 200 g cepumu 500 ml jogurta 60 g sviesta 20 g želatīna 250 ml ūdens 50 g ķiršu 50 g upeņu 80 g cukura // Pagatavošana 1. Želatīnu ieber traukā, pārlej ar ūdeni, ļauj uzbriest, pagaida 10-15 minūtes. 2. Cepumus sadrupina ar blenderi vai stampiņu. 3. Drupatām pieliek sasildītu sviestu, rūpīgi izmaisa. 4. Iegūto masu liek formā ar noņemamām malām, izlīdzina, izveido lēzenas maliņas, liek formu ledusskapī, lai tā atdzistu. 5. Jogurtu...

Lasīt vairāk

Ļoti garda “Studentu zupiņa”, kuru vari pagatavot vasarā ziemas krājumiem. Sastāvdaļas 2 kg kāpostu 1 kg sarkano (vai parasto) burkānu 700 g biešu 1 kg sīpolu 1 kg tomātu 1 kg paprikas 60 – 80 g sāls 0,5 glāzes (1-2 ēdamkarotes) cukura 1 ēdamkarote augu eļļas 1 deserta karote etiķa esences 10 melnie graudu pipari 2-3 lauru lapas // Pagatavošana Nomazgā un notīra dārzeņus. Sīki sagriež 2 kg kāpostu. 1 kg burkānu un 700 g biešu sarīvē uz rupjas...

Lasīt vairāk

1 kg gurķu 2 paprikas 5 daiviņas ķiploka 50 g diļļu 50 g pētersīļu 100 g cukura 50 g sāls 0,5 tējkarotes maltu sarkano piparu 6 melno piparu graudiņi 500 ml ūdens // Pagatavošana Gurķus noskalo zem tekoša ūdens, nogriež kātiņu vietas un ar dārzeņu griežano sagriež plānās strēmelēs. Paprikai izņem sēklas, sagriež salmiņos. Katru gabaliņu ietin gurķa strēmelē. Burkas sterilizē, katrai apakšā liek pētersīļa zariņu, pāris graudiņus...

Lasīt vairāk