You Are Browsing ‘Gardumi’ Category

Ceptas foreles ar kartupeļiem un lapu salātiem (1 porcija) 2 mazas foreles (400–500 g) sāls zivju garšvielas 1 citrona sula 500 g kartupeļu 1 marinēts gurķis lapu salāti 2 nelieli kartupeļi // Pagatavošana Notīrītas foreles no iekšpuses ierīvē ar zivju garšvielām un citronu sulu. Zivis liek karstā cepeškrāsnī. Cep 200 °C 20 minūtes. Pa to laiku izvāra kartupeļus, kārto uz sasildīta šķīvja. Rotā ar marinētu gurķi un lapu salātiem....

Lasīt vairāk

Ļoti interesanta konservētu dārzeņu recepte. Sastāvdaļas Pa 50 ml degvīna un 9% etiķa 6 lauru lapas 4-5 ķiploku daiviņas Pa 4 krustnagliņām, smaržīgo un melno piparu graudiņiem Pa 2 ķirša, mārrutka lapām, 2 diļļu ziedkopas Pa 2 ēdamkarotēm cukura un sāls 1 tējkarote koriandra Gurķi, tomāti, kabači – cik savietojas trīslitru burkā. Pagatavošana Izmazgātās un cepeškrāsnī izkarsētās burkās liek tīrus, sausus dārzeņus kārtām. Iepriekš...

Lasīt vairāk

Cūkas fileja ar ceptiem tomātiem (1 porcija) 125 g cūkas filejas 200 g tomātu Marinādei 1 ēdamk. konjaka 1 ēdamk. citrona sulas 1 ķiploka daiviņa sīpoli garšvielas pēc patikas (tikai ne sāls!) Fileju sagriež apmēram 2 cm biezos gabaliņos un uz stundu atstāj marinādē. Pēc tam filejas gabaliņus apcep uz pannas. Bez taukvielām! Tomātus pārgriež uz pusēm, uzkaisa piparus un cep krāsnī uz lēnas uguns apmēram 20 minūtes. (359 kcal) VAIRĀK LOLITAS NEIMANES...

Lasīt vairāk

Sastāvdaļas Svaigi gurķi Dilles, mārrutka lapas, lauru lapas, čili pipari, ķiploki pēc garšas Marinādei 1,5 litri ūdens 2 ēdamkarotes sāls 5 ēdamkarotes cukura 250 ml etiķa Tīru, sterilizētu burku apakšā liek mārrutka lapas, lauru lapas, diļļu ziedus, gabaliņu pipara un ķiploka pēc izvēles. Cieši piepilda burkas līdz augšai ar gurķiem. Pārlej ar verdošu ūdeni un atstāj uz 10 minūtēm. Ūdeni nolej. Atkal pārlej ar verdošu ūdeni un atstāj...

Lasīt vairāk

Foto – Pixabay Ar sēnēm mežā nekad nevar zināt — būs, nebūs, cik daudz un kādas kuru gadu būs. Bet tā, ka nebūtu nemaz, tomēr reti gadās, tāpēc iesaku doties sēņot cik vien iespējams bieži — pie viena sanāks arī saelpoties tīro meža gaisu un kārtīgi izstaigāties. Kā zināms, veselīgs uzturs iet rokrokā ar fiziskajām aktivitātēm! Atgriežoties pie sēnēm un to uzturvērtības, man sakāmi tikai labi vārdi: sēnēs ir labs šķiedrvielu...

Lasīt vairāk

Sastāvdaļas • 1 kg zemeņu • 1,7 kg cukura Pagatavošana Zemenes pārlasa, nomazgā aukstā ūdenī, nosusina dvielī. Pārkaisa ar cukuru un atstāj uz nakti. No rīta nolej izdalījušos sulu, ļauj tai uzvārīties un ieliek tajā ogas. Atkal uzvāra, vāra 5 minūtes un lej karstās, sterilizētās burkās. Aizvāko. Ļoti garšīgi! ...

Lasīt vairāk

Aukstā gurķu zupa 1 porcija, 385 kcal 0,5 l jogurta bez cukura 250 g gurķu sāls pipari cukurs 1 ēdamk. sīki sagrieztu diļļu Plāna rupjmaizīte Nomizotu gurķi sasmalcina un ieber atdzesētā jogurtā. Pēc garšas pieliek sāli, piparus, cukuru un dilles, lai būtu pikanta garša. Atdzesē un pasniedz ar rupjmaizi. // Avokado aukstā zupa ar valriekstiem Jogurts bez piedevām (labāk tāds biezāks, bet vislabāk noderēs grieķu) – 500 ml Valrieksti –...

Lasīt vairāk

RIMI publicitātes foto Sastāvdaļas Vienā porcijā: OBV-20,7; T-20; OGĻH- 10; Kcal- 302 Nepieciešamās sastāvdaļas (~14 porcijām) : 3 l pilnpiena 1 kg biezpiena 5 olu dzeltenumi 200 g sviesta ķimenes, sāls, citas garšvielas pēc izvēles marle siešanai vai dziļāks trauks (zupas šķīvis, bļodiņa) naža gals kurkumas (turmerika) pulvera dzeltenākai krāsai bļoda, siets – caurduris izkāšanai // Pagatavošana Lielā katlā uzkarsē pienu gandrīz vārošu,...

Lasīt vairāk

Līgo svētki nav iedomājami bez siera, gaļas, pīrāgiem un alus vai kvasa. Taču šāda ēdienkarte ātri vien var novest pie pārēšanās, smaguma sajūtas vai citām veselības problēmām. Kāpēc gan nepamēģināt šoreiz atrast kādu alternatīvu jau zināmajiem ēdieniem? Grilēti dārzeņu un zivju iesmiņi Vienā porcijā: OBV-25; T-8; OGĻH-8,45,4; Kcal – 202 Nepieciešamās sastāvdaļas (~2-3 porcijām) : 500 g mencas filejas (vai pēc izvēles kādas...

Lasīt vairāk

Jogurta torte (apm. 15 gab.) 1 porcija — 30 kcal 1 l jogurta 2 ēdamk. želatīna 1 kg zefīra 1 kg augļu pēc izvēles Jogurtam pievieno uzbriedinātu un izšķīdinātu želatīnu. Lielā caurspīdīgā traukā kārtām liek zefīra pusītes, jogurtu, augļus utt. Nogaida, lai sacietē. // Ledus tēja 300 ml melnās tējas cukura aizstājējs (stēvija) ledus gabaliņi 100 ml minerālūdens 4 plānas citrona šķēlītes Ledus gabaliņiem pārlej saldinātu aukstu...

Lasīt vairāk