You Are Browsing ‘Gardumi’ Category

Piedāvājam pieredzējušu konditoru padomus mīklas pagatavošanai, lai pīrāgi izdotos gaisīgi, biskvīti – maigi, bet cepumi – kraukšķīgi. 1. Mīklai vēlams vienmēr pievienot kartupeļu cieti – bulciņas un pīrāgi būs gaisīgi un mīksti vēl arī nākamajā dienā. Galvenais noteikums garšīgiem pīrāgiem – gaisīga, labi izrūgusi mīkla: miltus noteikti jāizsijā, tā atdalot dažādus piemaisījumus un bagātinot tos ar skābekli. 2. Jebkurai mīklai,...

Lasīt vairāk

Sastāvdaļas 700 g aknu 1 ēdamkarote aknu 2 olas dzeltenumi 2 sīpoli Milti panēšanai Eļļa cepšanai // Pagatavošana Ja izmantosi cūkas aknas, tās iepriekš nomazgā, atstājot uz nakti aukstā ūdenī. Pirms apcepšanas noņem plēvi, sagriež nelielos gabaliņos. Sīpolu sagriež pusgredzenos, apcep eļļā gandrīz caurspīdīgus. Atdala dzeltenumus no baltumiem. Dzeltenumiem pievieno ēdamkaroti augu eļļas. Rūpīgi samaisa, pievieno sagrieztajām aknām. Visu...

Lasīt vairāk

Sastāvdaļas 1 vistas fileja 2 sīpoli 400 g šampinjonu 2 olas 100 g cietā siera 0,5 glāze notīrītu valriekstu Majonēze pēc garšas Sāls, pipari pēc garšas Olīvas rotāšanai // Pagatavošana Vistas fileju novāra, sagriež gabaliņos. Sīpolus un šampinjonus sagriež un atsevišķi apcep uz pannas. Olas un sieru sarīvē uz rupjas rīves. Tas pievieno riekstus, majonēzi, rūpīgi samaisa. Lēzena trauka vidū liek pudeli vai glāzi, apkārt kārto salātos,...

Lasīt vairāk

Jaungada svētkos iederas skaisti, garšīgi un ne pārāk “smagi” ēdieni. Piedāvājam izmēģināt tītara cepeti ar dzērveņu mērci. Gaļa nav trekna, izdodas maiga un sulīga. Pagatavot – vienkārši, izskatās skaisti. Sastāvdaļas 1 tītara krūtiņa 150 g dzērveņu 1 apelsīns 2 ēdamkarotes kukurūzas cietes 50 g sviesta 1 sīpols 1 ēdamkarote cukura Sāls, malts kanēlis 1 krustnagliņa // Pagatavošana Tītara krūtiņu vai stilba fileju cep cepeškrāsnī. Kamēr...

Lasīt vairāk

Piedāvājam patiesi gardas pašceptas kūkas recepti. Visa burvība ir tajā, ka, sajaucot visas sastāvdaļas, iznāk pašķidra mīkla, bet, ieliekot to cepeškrāsnī, iedarbojas “viedā” recepte, un biskvīts pats sadalās, radot lielisku torti ar maigu krēma pildījumu. Kūka pati sadalās treknuma atšķirību dēļ. Izmēģini šo vienkāršo recepti un pārsteidz mājiniekus! Sastāvdaļas 4 olas 2 glāzes silta piena 1 glāze ūdens 1 glāze cukura 115 g miltu 125...

Lasīt vairāk

Kabaču balle turpinās! Sastāvdaļas 3 kg kabaču 500 g burkānu 200 g cukura 100 g augu eļļas 100 g 9% galda etiķa 4 sīpoli 12 ķiploka daiviņas 2 ēdamkarotes sāls 1 paciņa garšvielu korejiešu burkāniem // Pagatavošana 1. Salātu pagatavošanai nomizo kabačus, izņem sēklas, sarīvē uz korejiešu burkāniem paredzētas rīves. (Ja kabači ir nobrieduši, ar cietu mizu un sēkliņām. Jaunus kabačus mizot nav obligāti). 2. Burkānus nomizo un sarīvē tāpat...

Lasīt vairāk

Izmēģini apelsīnu plātsmaizi grieķu gaumē “Portokalopita”. // Sastāvdaļas 200 ml glāze, 35×35 cm panna vai apaļa cepšanas forma 36 cm diametrā, cepamais papīrs, mikseris Mīklai 500 g filo mīklas 1 glāze kukurūzas eļļas bez smaržas 4 olas 200 g jogurta 1 glāze cukura 2,5 tējkarotes cepamā pulvera 2 vidēju apelsīnu miziņas Sīrupam 2 glāzes cukura 2 vidēju apelsīnu miziņas 1 citrona miziņa 2,5 glāzes ūdens Dekorēšanai 1 apelsīns Pagatavošana Visas...

Lasīt vairāk

Šī vienkāršā “Mascarpone” pagatavošanas recepte noderēs tiem, kuriem garšo tiramisu un siera kūkas. Sastāvdaļas 200 ml 3,2% pinea 800 ml 33% krējuma 2 tējkarotes citrona sulas // Pagatavošana Apvieno pienu un krējumu, samaisa. Liek maisījumu uz mazas uguns, pastāvīgi maisot. Ar termometru pārbauda, lai temperatūra nebūtu augstāka par 75 grādiem. Pielej citrona sulu un atkal samaisa. Šķidrums savilksies. Galvenais – neļaut uzvārīties. Izslēdz...

Lasīt vairāk

Salāti “Līgavas plīvurs” izdodas ļoti garšīgi – maigi, gaisīgi un arī labi izskatās. Žāvēto vistu var aizstāt ar ceptu vai sautētu šķiņķīti. Diētiskajam variantam, protams, vislabāk derēs vārīta fileja, toties svētkiem vari izvēlēties ko pikantāku. Majonēzi gan jebkurā gadījumā izvēlies mājas vai vismaz mazkaloriju. Sastāvdaļas 300 g žāvētas vistas 4 olas 1 kausētais sieriņš 2 kartupeļi Sīpols vai lociņi pēc garšas Majonēze //...

Lasīt vairāk

Lai pagatavotu īpašo kēksa masu, nepieciešams: 1 kg žāvēti augļi un sukādes 200 g sasmalcināti rieksti (vislabāk valrieksti) 150 g ievārījums (ķiršu, jāņogu vai apelsīnu) 100 ml brendijs 1 apelsīna sula Rīvēta citrona miziņa // Šīs sastāvdaļas sajauc kopā un atstāj uz diennakti ievilkties istabas temperatūrā. Pēc diennakts gatavo mīklu, kam nepieciešams: 200 g sviests 200 g cukurniedru cukurs 100 g medus 6 lauku olas // Visas šīs sastāvdaļas...

Lasīt vairāk