You Are Browsing ‘Gardumi’ Category

Sastāvdaļas 2-3 apelsīni Vista 2 ēdamkarotes sinepju 2 daiviņas ķiploka 4 ēdamkarotes medus Sāls un pipari pēc garšas // Pagatavošana 1. Vistu, ja saldēta, atkausē. Nomazgā, nosusina ar salvetēm. Sagriež lielos gabalos. 2. Gatavo marinādi: izspiež sulu no viena apelsīna, pievieno sinepes un medu. Sajauc, pārlej vistai un atstāj uz stundu iemarinēties. 3. Cepšanas formu ieziež ar olīveļļu vai citu augu eļļu, liek tajā vistu. Ierīvē ar sāli...

Lasīt vairāk

Sastāvdaļas 300 g vistas krūtiņas 1 burkāns 1 sīpols 100 g rīsu 3 daiviņas ķiploka 2 ēdamkarotes tomātu pastas Sāls un garšvielas – pēc vēlēšanās Pušķītis zaļumu Augu eļļa cepšanai Aprēķins 3 litriem // Pagatavošana Vistas fileju sagriež gabaliņos. Rīsus novāra kopā ar krūtiņu sālsūdenī. Burkānu sarīvē uz rupjas rīves vai sagriež aplīšos. Sīpolu sagriež mazos kubiņos. Burkānu un sīpolu apcep, pievieno tomātu pastu, sasmalcinātus...

Lasīt vairāk

Lai mazinātu cukura līmeni asinīs, ieteicams pīrāgu mīklai izmantot gan baltos, gan pilngraudu miltus. Savukārt pildījumam ieteicams izvēlēties vistas fileju vai veģetāru variantu ar bazilika pesto un saulē kaltētiem tomātiem. Tomāti satur īpaši vērtīgus antioksidantus luteīnu un likopēnu, kas aizkavē sirds un asinsvadu slimību progresiju un mazina prostatas vēža risku, mazinot hronisko iekaisumu organisma šūnās. Recepti piedāvā endokrinoloģe Ieva...

Lasīt vairāk

Bietes lieliski sader gan ar sāļiem, gan asiem un pat saldiem produktiem. Izmēģini šos pikantos salātiņus un pārliecinies. 1. Biešu salāti ar mārrutkiem un āboliem Sastāvdaļas 2 bietes 3 kartupeļi 1 ābols 1 tējkarote citrona sulas 50 g žāvētu plūmju 1 mārrutka sakne 100 ml ūdens 70 ml jogurta 50 g ķirbja sēkliņu Sāls, pipari pēc garšas // Pagatavošana Žāvētas melnās plūmes 10 minūtes izmērcē karstā ūdenī. Nokāš un ļoti sīki sagriež....

Lasīt vairāk

Ļoti aromātisks un maigs mandarīnu liķierītis, mājās gatavots. Sastāvdaļas 1,5 glāze svaigi spiestas mandarīnu vai apelsīnu sulas 2 apelsīnu (!) miziņas ¾ glāzes (vai vairāk cukura) 100 ml ūdens 100-150 ml degvīna // Pagatavošana Apelsīnus (tieši apelsīniem) uzmanīgi nomizo tā, lai neaizskarto balto mizas daļu. Liek miziņas sulā un ļauj uzvārīties, atdzesē, pievieno degvīnu un uzliek vāku. Degvīna vietā der arī spirts, var gatavot arī...

Lasīt vairāk

Sastāvdaļas 250 g vārītas cūkgaļas 2-3 kartupeļi 1 sīpols Sauja notīrītu valriekstu 100 g melno plūmju 1 vārīta biete 1 vārīts burkāns 2 vārītas olas 150 g cietā siera Majonēze // Pagatavošana Pārlej melnās plūmes ar verdošu ūdeni, ļauj uzbriest 20 minūtes. Nolej ūdeni un sagriež gabaliņos. Vārītos kartupeļus nomizo un sagriež kubiņos. Gaļu sagriež tikpat lielos kubiņos. Sakapā sīpolus, burkānus un bietes sarīvē uz rupjas rīves. Olas...

Lasīt vairāk

Visi zina, ka vistas krūtiņa ir lielisks un veselīgs, diētisks ēdiens, bet vienkārši vārīta fileja daudziem nav iecienītāko ēdienu topā. Šo recepti izdomāja kāda profesionāla sportista sieva, kurai bija apnikušas vienveidīgās filejas receptes. Svarīgi, ka 100 gramos šī ēdiena ir tikai 140 kalorijas un mazāk nekā 5 grami tauki, praktiski nemaz nav ogļhidrātu, bet olbaltumvielas sasniedz pat 23 gramus. // Sastāvdaļas 3 vistas krūtiņas 120 g...

Lasīt vairāk

Pončiki ir laba ideja, kā izmantot ledusskapī pāri palikušo biezpienu. Garšos arī tiem, kuri nelabprāt ēd šo ļoti veselīgo produktu. Pončiki izdodas ļoti gardi, gaisīgi un skaisti zeltaini. Pagatavošanai nepieciešams: 200-250 g biezpiena, viena ola, glāze miltu, 3-4 ēdamkarotes pūdercukura (ja vēlies saldākus pončikus, cukuru var likt vairāk), vaniļas cukurs pēc vēlēšanās, pustējkarote sodas, citrona sula vai etiķis, šķipsniņa sāls, augu eļļa...

Lasīt vairāk

Sastāvdaļas 500 g jebkuras zivs filejas 1citrons 1 tējkarote cukura 3 ēdamkarotes augu eļļas Sāls pēc garšas Divi varianti panējuma pagatavošanai 100 g miltu un viena sakulta ola Ceturtdaļglāze ūdens Šķipsniņa sāls 5 g sausā rauga 1 ēdamkarote augu eļļas // Pagatavošana Fileju sagriež strēmelēs un nosusina papīra dvielī. Pārlej zivi ar marinādi no citrona un cukura. Virsu pārziež ar olīveļļu un marinē 1 stundu. Pēc marinēšanas pievieno...

Lasīt vairāk

Sastāvdaļas 6 porcijām 6 nelielas bietes 150 g mīksta brinzas siera 1 avokado 1 tējkarote bieza krējuma 1 tējkarote citronu miziņas 1 tējkarote citronu sulas Sāls, pipari, zaļumi pēc garšas Pagatavošana Novāra bietes ar visu mizu, nomizo. Sagriež 3 mm biezās ripiņas. Pievieno sāli, piparus pēc garšas. Bļodiņā sajauc brinzu ar citrona miziņu, sasmalcinātu ķiploku un maltiem pipariem. // Citā traukā sajauc avokado mīkstumu, pievieno krējumu, maltus...

Lasīt vairāk