You Are Browsing ‘Gardumi’ Category

Foto – Pixabay Pat apstrādātā veidā jāņogas lieliski saglabā veselīgas īpašības. Sulas un morsi no šīm ogām ir ne tikai veselīgi, bet arī ļoti garšīgi. Piedāvājam dažas receptes! Svaigā jāņogu želeja Ogas sasmalcina un izspiež sulu. Sajauc sulu ar cukuru: 1 glāze sulas 1 glāze cukura. Lai cukurs labāk izšķīstu, viegli pasilda un izmaisa. Salej nelielās burciņās, kuras var izmantot vienā divās reizēs, aizvāko ar plastmasas vāciņiem...

Lasīt vairāk

Sastāvdaļas 250 g krēmsiera 3–4 ēdamkarotes pūdercukura 1/2 tējkarotes vaniļas ekstrakta 1 ēdamkarote citrona sulas 200 ml trekna saldā krējuma 500 g zemeņu 3 ēdamkarotes zemeņu džema bez ogām // Pamatnei 150 g sviesta 250 g smilšu cepumu Pagatavošana Pamatnei izkausē sviestu. Sasmalcina cepumus virtuves kombainā sīkās drupatās, pievieno sviestu un samaisa. Liek formā ar diametru 22 cm un piespiež ar glāzes palīdzību. Pārklāj ar pārtikas plēvi...

Lasīt vairāk

Piedāvājam ļoti gardu salātiņu recepti, izmantojot pavisam vienkāršas sastāvdaļas, kas atrodamas katrā ledusskapī. Noslēpums ir sastāvdaļu “saspēlē”- pareizās proporcijas arī veido patīkamo garšas buķeti. Labi ir arī tas, ka sastāvdaļas var pagatavot jau iepriekš un pirms pasniegšanas vienkārši samaisīt. Sastāvdaļas 2 kartupeļi Puse burkāna 4 marinēti gurķi 1 sarkanais sīpols Sāls un malti melnie pipari pēc garšas 150 g tītara krūtiņas...

Lasīt vairāk

Nātres, kā zināms, ir labs līdzeklis matu augšanas veicināšanai, spožai un veselīgai matu rotai. Izmēģini pagatavot šo iedarbīgo masku! Sastāvdaļas 1. Kaltētas nātru lapas – 1 ēdamkarote 2. Glāze 3. Verdošs ūdens // Pagatavošana Kaltētās nātres ieber glāzē, pārlej ar verdošu ūdeni, nostādina 1 stundu, nokāš. Ar uzlējumu ieziež mitrus (ne slapjus) matus un viegli iemasē galvas ādā. Matus neizslauka, uzlējumu neizskalo, atstāj...

Lasīt vairāk

Foto – Pixabay Bērniem ļoti garšo cepti kartupelīši, bet vēlamies, lai viņi ēstu pēc iespējas veselīgāk. Lūk. Ideja, kā pagatavot frī kartupeļus ar minimālu daudzumu taukvielu un sāls. Sastāvdaļas 1 kg kartupeļu 2 olas Garšaugi, garšvielas pēc vēlēšanās 5-6 tējkarotes augu eļļas // Pagatavošana Kartupeļu notīra, sagriež plānos salmiņos, nosusina papīra dvielī. Baltumus atdala no dzeltenumiem, sakuļ stingrās putās. Baltumiem...

Lasīt vairāk

Sastāvdaļas 1 l bērzu sulas 100 g skābeņu 1 biete 1 sīpols 2 gurķi Pušķītis lociņu 2 olas Sāls, cukurs pēc garšas 200 g krējuma // Pagatavošanas laiks: 1 stunda Pagatavošana 1. Bieti novāra, notīra, sarīvē. 2. Sasmalcina sīpolu un skābenes, viegli apcep augu eļļā. 3. Gurķus sarīvē uz rupjas rīves. 4. Cieti novāra olas, sarīvē. 5. Lociņus sasmalcina. 6. Visu apvieno un pārlej ar bērzu sulu. Pievieno cukuru, sāli, piparus. Pasniedz ar...

Lasīt vairāk

Skābenes stiprina imunitāti, novērš mazasinību, uzlabo sirds un asinsvadu veselību. Tās iesaka ēst vairāk, ja bieži sāp galva, “ķeras klāt” saaukstēšanās un gripa. Viegli un vienkārši var iesālīt skābenes ziemas krājumiem. Sastāvdaļas 1 kg skābeņu 3-4 ēdamkarotes sāls Pagatavošana Vispirms sagatavo burciņas: izskalo ar verdošu ūdeni vai izslauka ar atšķaidītu medicīnisko spirtu. Norauj kātiņus, skābenes noskalo un sagriež gabaliņos,...

Lasīt vairāk

Biezpiena klimpas (5 porcijas) 1 kg biezpiena ½ krūzes miltu ⅔ krūzes mannas 2 olas vaniļas cukurs Biezpienam pievieno miltus, mannu, olas, vaniļas cukuru. Veido bumbiņas un liek karstā ūdenī. No šīs mīklas var cept arī biezpiena pankūkas. (l porcija — 212 kcal) // Biezpiens ar tomātiem un zaļumiem (1 porcija) 200 g vājpiena biezpiena piens samaisīšanai sāls 2 ēdamk. tomātu biezeņa paprikas pulveris 2 ēdamk. sīki sakapātu diļļu un pētersīļu...

Lasīt vairāk

Foto – Pixabay Ogu un biezpiena kārtojums ar riekstu kraukšķīšiem (10 porcijas) Kraukšķīšiem 200 g dažādu riekstu (pistāciju, valriekstu, lazdu, Indijas un Brazīlijas) 50 g miltu 100 g cukura 100 g skābā krējuma 100 g sviesta 500 g ogu 2 ēdamk. cukura 200 g vājpiena biezpiena Visu sajauc, liek uz cepamā papīra un izveido nelielus cepumus. Caurspīdīgā traukā kārtām liek saspiestas ogas (zemenes, avenes, mellenes u. c.) ar cukuru un liesu biezpienu,...

Lasīt vairāk

Meloņu saldējums (7 porcijas) 1 kg melones 500 g biezpiena deserta ingvers Meloni sasmalcina ar putotāju, pievieno saldo biezpiena desertu (kādu no rūpnieciski ražotiem) un ingveru. Ievieto saldētavā, laiku pa laikam apmaisot, lai būtu krēmveida konsistence. Pasniedz kā saldējumu. (1 porcija — 140 kcal) Mellenes melonē (3 porcijas) ½ saldas melones 2 krūzes melleņu putukrējums vai biezpiena deserts dekorēšanai Lielisks saldais ēdiens 3 minūtēs. Meloni...

Lasīt vairāk