You Are Browsing ‘Gardumi’ Category

Ļoti laba recepte, ņem savā arsenālā! Uz 1 kg rīvētu gurķu vajadzēs 2 ēdamkarotes sāls. Trīslitru burkas apakšā liek diļļu ziedkopu un sauju rīvētu gurķu, tad veselu, nelielu gurķu kārtu, tad atkal rīvētus gurķus, sasmalcinātus ķiplokus, gurķu kārtu. // Nobeigumā liek rīvētus gurķus, sāli, ielej rīvēto gurķu sulu un ieliek lielu mārrutku lapu (lai gurķi nepelētu). Var arī rīvētos gurķos uzreiz likt sasmalcinātu ķiploku, sīki sagrieztas...

Lasīt vairāk

Sastāvdaļas 2 kg sēņu (vāra 15 minūtes) 300 g sīki sagrieztu sīpolu 300 g burkānu (sarīvē uz rupjas rīves) 1 glāze augu eļļas 3 lauru lapas 10 melnie graudu pipari 50 g tomātu pastas 4 daiviņas ķiploku // Pagatavošana Apcep sīpolus un burkānus augu eļļā Vārītās sēnes, apceptos dārzeņus samaļ gaļas mašīnā, pievieno 1 glāzi augu eļļas, 3 lauru lapas, 10 melno piparu graudiņus, maltus tomātus (50 g tomātu pastas sajauc ar ūdeni proporcijās...

Lasīt vairāk

Lieliska recepte, aromātisks un veselīgs ievārījums. Pēc vēlēšanās var pievienot kanēli vai vaniļu. Sastāvdaļas 1 kg plūmju 3 glāzes cukura Garšvielas pēc vēlēšanās // Pagatavošana Burkas un vāciņus izmazgā ar sodu, izskalo ar verdošu ūdeni. Plūmes rūpīgi nomazgā. Pārgriež, izņem kauliņus. Liek multivārāmā katla kausā. Pārber ar cukuru. Aizver katla vāku un ieslēdz režīmu Multivāre 40 grādi uz 30 minūtēm. Kad režīms būs beidzies,...

Lasīt vairāk

Sastāvdaļas 3 kg kabaču 500 g burkānu 500 g paprikas 5 galviņas ķiploku 1,5 kg tomātu 2,5 ēdamkarotes maltu sarkano piparu 100 g cukura 2 ēdamkarotes sāls 200 ml augu eļļas // Pagatavošana Tomātus samaļ gaļas mašīnā. Kabačus nomizo un tāpat samaļ. Nākamos samaļ papriku un burkānus. Ķiplokus izspiež caur presi vai saspaida ar stampiņu. Visus dārzeņus apvieno. Pievieno sāli, cukuru, eļļu. Kabaču adžiku vāra uz vidējas uguns, laiku pa laikam...

Lasīt vairāk

Mājas ogu vīns ir burvīgs, aromātisks dzēriens, ko turklāt ir vienkārši pagatavot pēc šīs receptes. Pirmā diena Sasmalcina (sastampā) 2,5 kg jebkuru ogu, pievieno 50 g rozīņu un 400 ml ūdens Otrā diena Pievieno 200 g cukura un 400 ml ūdens. // Astotā diena Nospiež ogu masu. Pievieno 200 ml ūdens un 200 g cukura, uzliek hidroslēgu (vai uzvelk cimdu, ar adatiņu izdurot caurumiņu vienā pirkstā). Vienpadsmitā diena Izspaidām pievieno 200 ml ūdens...

Lasīt vairāk

Piedāvājam ļoti gardas marinādes recepti – tā lieliski sader ar gaļu. Noteikti zini, ka gaļas garšu lilā mērā nosaka tieši marināde. Pat vienkārši vistas šķiņķīši kļūst par delikatesi ar šādu papildinājumu. Šo kubiešu marinādi gatavo no citrusaugļiem, ķiplokiem un kinzas. Sader ar putniem, liellopu gaļu un cūkgaļu, arī ar zivju ēdieniem. // Sastāvdaļas 8 daiviņas ķiploka 1 apelsīns 1 laims 1 tējkarote maltu melno piparu 1 sīpols 60...

Lasīt vairāk

Pagatavo pupiņu ēdienu burciņā! Sastāvdaļas 3 glāzes pupiņu 1 kg sarkanās paprikas 1 kg burkānu 2 kg gatavu tomātu 1 glāze augu eļļas 2,5 ēdamkarotes sāls 300 g cukura 70 ml 9% etiķa // Pagatavošana Pupiņas novāra līdz gatavībai sālsūdenī. Paprikai izņem sēklas, sagriež salmiņus, burkānus sarīvē, tomātus samaļ gaļas mašīnā. Sajauc visus dārzeņus, pievieno sāli, cukuru un eļļu. Vāra uz mazas uguns 30 minūtes pēc uzvārīšanās. Desmit...

Lasīt vairāk

Var apsvērt arī melno plūmju un ķiploku pievienošanu. Sastāvdaļas 1 kg paprikas 300 g sīpolu 500 g ābolu 500 g plūmju 10 melno piparu graudi 4 tējkarotes sāls 3 ēdamkarotes cukura 2 ēdamkarotes etiķa 5 ēdamkarotes saulespuķu eļļas // Pagatavošana Papriku sagriež salmiņos, sīpolus pusgredzenos, ābolus – daiviņās, plūmēm izņem kauliņus un atstāj pusītes veselas. Dārzeņus un augļus sajauc, pievieno cukuru, sāli, etiķi, eļļu, atkal sajauc...

Lasīt vairāk

Sastāvdaļas 3 kg ķiršu ar kauliņiem 2 kg cukura 1 l degvīna // Pagatavošana Gatavas ogas ieber 3 l burkā, uzber cukuru un pielej 0,5 l degvīna. Burkai pārsien audekla gabaliņu un liek siltā vietā, piemēram, uz saulaina loga. Ļauj ievilkties 6-7 dienas, katru dienu sakratot tās saturu. Pēc tam uzlējumu filtrē. Iegūtajam sīrupam pievieno atlikušo degvīnu un cukuru, nedaudz pasilda, lai cukurs izkustu. Filtrē liķieri, līdz tas kļūst caurspīdīgs...

Lasīt vairāk

Sastāvdaļas 1 kg ķiploku 600 ml ūdens 4 ēdamkarotes cukura 4 ēdamkarotes cukura 7 melno piparu graudi 10 krustnagliņas 3 ēdamkarotes etiķa // Pagatavošana Noņem ķiplokiem ārējo miziņu. Katliņā lej ūdeni, pieliek cukuru, sāli, krustnagliņas un graudu piparus. Uzvāra, noņem katliņu no uguns un pielej etiķi. Stikla burkās rindām kārto ķiploku galviņas un pārlej ar marinādi. Cieši aizvāko un liek vēsā vietā, bet ne ledusskapī. Pēc 2 mēnešiem...

Lasīt vairāk