You Are Browsing ‘Gardumi’ Category

Publicitātes foto Tuvojoties pavasarim, aizvien biežāk izvēlamies vieglākus produktus un “zaļāku” ēdienkarti, lai uzmundrinātu ķermeni un prātu, kas mostas no ziemas miega. Pievienojot svaigiem produktiem gaļu vai jūras veltes, salāti var aizstāt pilnvērtīgu pusdienu maltīti, bet kombinācijā ar pikantām un eksotiskām mērcēm – aizvest garšu sapņu ceļojumā uz jebkuru pasaules vietu. Sākoties svaigo salātu sezonai, Rimi Gardēži iesaka aizmirst...

Lasīt vairāk

Sastāvdaļas 200 g aveņu vai zemeņu 1 ēdamkarote pūdercukura 50 g sviesta 150 g biezpiena 50 g šokolādes Pagatavošana 1. Vispirms izkausē šokolādi ūdens peldē. 2. Ieziež formiņas ar šokolādi un liek saldētavā uz 5 minūtēm. 3. Rūpīgi sakuļ biezpienu, pievienojot tam pūdercukuru un sviestu. 4. Liek biezpiena masu formiņās, vidū liek svaigu aveni un atkal pārsedz ar biezpiena masu. 5. Pārlej ar šokolādi. 6. Liek ledusskapī uz 30 minūtēm. Labu apetīti! ...

Lasīt vairāk

Pievienot salātiem augļus ir ļoti laba ideja. Īpaši gardi iznāk salāti ar tādu saldskābu augli kā kivi. Sulīgais mīkstums harmoniski papildina vistas un siera garšu. Sastāvdaļas 500 g vistas filejas 3 svaigi gurķi 300 g cieta siera 3 kivi 200 g valriekstu Pusīte paprikas Majonēze /* (c)AdOcean 2003-2019 */ /* PLACEMENT: Setup.Dzivei.lv.Setupad.dzivei.lv_336x320_rakstos */ (window['aomini'] || (window['aomini'] = [])).push({ cmd: 'display', ...

Lasīt vairāk

Sieva vienmēr sūdzas, ka viņai tik gardas kotletes neizdodas, kaut arī izmanto tās pašas sastāvdaļas. Tāpēc nolēmu padalīties arī ar dzivei.lv lasītājiem dažos mazos knifiņos, atklāj apmeklētājs Andrs L. Lūk, viņa viltības! Sastāvdaļas 1 kg gaļas (pēc izvēles) 1 sīpols 1 ola 300 g cietas baltmaizes Pagatavošana 1. Gaļu samaļ gaļasmašīnā ar lielu restīti vai arī nopērk rupji samaltu malto gaļu. ‘ /* (c)AdOcean 2003-2019 */ ...

Lasīt vairāk

Mājinieki vēl ilgi minēs, kā tu tik ātri pagatavoju lielisku kūku par godu mācību gada sākumam. Sastāvdaļas 1 ola 100 g cukura 1 ēdamkarote kukurūzas cietes 5 g vaniļas cukura ½ citrona 250 ml piena 70 g sviesta 2 plānu lavašu 100 g valriekstu Pagatavošana Sajauc olas, cukuru un vaniļas cukuru, cieti, puscitrona miziņas; pielej pienu un liek uz lēnas uguns, līdz sabiezē. Karstam krēmam pievieno sviestu. Lavašu sagriež 15×15 cm kvadrātos. Riekstus...

Lasīt vairāk

Sastāvdaļas 500 g kārtainās mīklas 1 avokado 100 g krēmsiera 100 g salsas mērces 1 ola Sāls, malti melnie pipari pēc garšas Pagatavošana Izrullē mīklu 3-4 mm biezumā un sagriež kvadrātos (10×10 cm). Pusei kvadrātu uzliek pa 1 ēdamkarotei gabaliņos sagriezta avokado, 1 tējkaroti krēmsiera un 1 tējkaroti mērces. Pārkaisa ar sāli un pipariem. Atlikušos kvadrātus liek virsū kvadrātiem ar pildījumu un sastiprina maliņas. Pīrādziņus pārziež...

Lasīt vairāk

Pagatavo lielisku, vienkāršu šokolādes pīrāgu, neaizmirstot par bagātīgu rotājumu ar šokolādes skaidiņām. Sastāvdaļas 2 loksnes bezrauga kārtainās mīklas Pusglaže sviesta 60 g šokolādes 1 glāze cukura ¾ glāzes miltu 2 olas 1 tējkarote vaniļas ekstrakta Šķipsniņa sāls 1 glāze šokolādes skaidiņu Pagatavošana Mīklu izrullē, liek cepamajā formā. Pildījumam: izkausē sviestu katliņā, pievieno tumšo šokolādi, Izmaisa, kamēr šokolāde...

Lasīt vairāk

Grilēta zivs ir gards un veselīgs ēdiens. Piedāvājam trīs iedvesmojošas receptes jaunajai grila sezonai! Grilēts lasis ar garšaugiem Sastāvdaļas 4 laša steiki 2 ēdamkarotes olīveļļas ¼ tējkarote timiāna Sauja salvijas lapu 1 citrons Sāls, svaigi malti melnie pipari – pēc garšas Pagatavošana Zivi liek bļodiņā. Pievieno timiānu, salviju, sāli un piparus. Visu samaisa. Pārlej ar citrona sulu un olīveļļu. Atstāj visu iemarinēties uz pusotru stundu Gatavo...

Lasīt vairāk

Vēl viena laba un vienkārša kartupeļu recepte, šoreiz mazliet neparastākā izpildījumā – ar citrona sulu un timiānu. Sastāvdaļas 700 g kartupeļu 1 citrons 2 daiviņas citrona Daži timiāna zariņi 4 ēdamkarotes olīveļļas ¾ tējkarotes jūras sāls ¼ tējkarotes maltu melno piparu https://www.youtube.com/watch?v=7QD6vwyoMvQz Pagatavošana Kartupeļus nomazgā ar cietu suku un nosusina papīra dvielī. Sagriež kartupeļus uz pusēm vai četrās daļās, ja...

Lasīt vairāk

Tik garšīgi, ka pamatēdiens var aizmirsties! Sastāvdaļas 900 g kartupeļu 2 ēdamkarotes olīveļļas 4 daiviņas ķiploka Sāls, malti melnie pipari pēc garšas ½ pušķītis svaiga rozmarīna Pagatavošana Kartupeļus rūpīgi nomazgā, sagriež uz pusēm vai četrās daļās, ja kartupeļi ir lieli. Liek uz pannas, pārlej ar eļļu, pārkaisa ar sasmalcinātiem ķiplokiem, sāli, pipariem un sakapātu rozmarīnu. Dažus rozmarīna zariņus atstāj rotāšanai. Sajauc...

Lasīt vairāk