You Are Browsing ‘Gardumi’ Category

Sastāvdaļas Mīklai 1 kg kartupeļu 200 g miltu 100 g mannas 1 ēdamkarote cietes mīklai un apviļāšanai 3 olas Sāls pēc garšas Pildījumam 300 g jebkuras žāvētas gaļas, var mājputnu gaļu 3 vidēji sīpoli maltajai gaļai un gatavajiem knēdeļiem Augu eļļa pildījuma apcepšanai // Pagatavošana Gaļu un sīpolus sīki sagriež un vispirms apcep augu eļļā uz pannas. Kartupeļus rūpīgi nomazgā, novāra ar visu mizu, atdzesē. Aukstus kartupeļus nomizo,...

Lasīt vairāk

Maigi, mazi pončiki, kas ļoti ātri pazūd no šķīvja – varbūt tāpēc, ka ir tik maziņi un paši lec mutē? Sastāvdaļas 30 porcijām 2 olas 150 ml trekna krējuma 6 ēdamkarotes piena 6 ēdamkarotes augu eļļas 100 g cukura 1 tējkarote vaniļas Šķipsniņa sāls 300 g miltu 1 tējkarote cepamā pulvera Eļļa cepšanai Pūdercukurs vai cukurs pārkaisīšanai // Pagatavošana Sagatavošana: 10 minūtes › Gatavošana: 20 minūtes › Kopējais laiks: 30...

Lasīt vairāk

Nekad nevarēju iedomāties, ka tik vienkāršas brokastis, kā olas ar cīsiņiem par pasniegt arī šādi. Noteikti izmēģini! Sastāvdaļas 3 cīsiņi 3 olas 2-3 ēdamkarotes majonēzes Malti melnie pipari Sviests Zaļumi Sāls // Pagatavošana 1. Cīsiņu iegriež vienādos gabaliņos, nepārgriežot līdz galam. Saliec “grendzenā”, sastiprina ar zobu bakstāmajiem vai koka iesmiņiem. Bļodiņā iesit olas, pievieno majonēzi, sāli, sakuļ. 2. Sakarsē uz pannas...

Lasīt vairāk
Oct 08 2019
Comments Off on Rasoļņiks ar tomātiem ziemai baltkrievu gaumē. + Vēl trīs konservu idejas!

Ar šo recepti dalījās paziņas no Baltkrievijas, tā arī radās nosaukums. Izdodas gardi, pikanti un skaisti konservi ziemas krājumiem. Ziemā šo sagatavi pievieno gaļas buljonam ar kartupeļiem – lieliska, veselīga zupa gatava. Šajā receptē dārzeņi nav jāapcep, visus dārzeņus gatavo kopā ar grūbām. Var likt svaigus gurķus, nostāvoties tie iemarinēsies. Aprēķins 3 l gatavu konservu, var iznākt arī nedaudz vairāk. // Sastāvdaļas 1,5 kg svaigu...

Lasīt vairāk

Tomātus var marinēt, bet var saglabāt ziemai arī bez etiķa. Uz 3 l burku vajadzīgs 5 ēdamkarotes cukura (ar kaudzīti) 2 ēdamkarotes sāls (bez kaudzītes) 1 tējkarote citronskābes Uz 1 l burku vajadzīgs 2 ēdamkarotes cukura bez sāls Nedaudz vairāk nekā pusēdamkarote sāls Kafijas karotīte citronskābes // Pagatavošana Tomātus saliek burkās. No garšvielām – 2-3 daiviņas ķiploka Piparu graudi Krustnagliņas Kanēlis gabaliņos Pārlej ar verdošu ūdeni,...

Lasīt vairāk

Ātri pagatavojami, neparasti un pikanti salātiņi ar cieto sieru, salami un olu pankūciņām. Sastāvdaļas Vienādos daudzumos – ciets siers, salami un burkāni. 1 – 22 daiviņas ķiploka 4 olu baltumi un 1,5 ēdamkarotes cietes pankūciņām Pagatavošana Vispirms cepam pankūciņas. Sakuļ olu baltumus ar cieti, pievieno šķipsniņu sāls. Iznāk aptuveni 5 pankūciņas, kuras sagriež salmiņos. Cieto sieru un burkānu sarīvē uz korejiešu burkānu rīves. Desu...

Lasīt vairāk

Sastāvdaļas 2 jauni kabacīši vai cukini 1 vistas krūtiņa 2 daiviņas ķiploka 50 g cieta siera Paprikas mērce (maiga) Dažas bazilika lapiņas Sāls, malti melnie pipari Olīveļļa // Pagatavošana Vispirms kabacīšus nomazgā un sagriež aptuveni 0,5 cm strēmelītēs. Pannu izklāj ar cepamo papīru, liek uz tā kabačus, nedaudz ieziež ar olīveļļu, pārkaisa ar sāli. Liek līdz 180 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī uz 5-7 minūtēm, lai kabači kļūtu mīkstāki...

Lasīt vairāk

Sastāvdaļas 3 kg sarkano tomātu 1 kg sīpolu 2 glāzes augu eļļas 0,5 tējkarotes maltu sarkano piparu // Pagatavošana 1. Tomātus sagriež šķēlītēs, sīpolus – salmiņos. 2. Sīpolus sautē eļļā 30 minūtes, pievieno tomātus, cukuru, sāli, piparus un vāra 15 minūtes. 3. Kad gatava, karsto mērci salej burkās un aizvāko. // PIECAS KLASISKAS MAKARONU ĒDIENU RECEPTES 1. SPAGETI AR KRĀSAINIEM TOMĀTIEM 2. PASTA KARBONARA 3. UGUNĪGIE MAKARONI AR DĀRZEŅIEM 4....

Lasīt vairāk

Kad gan labāk gādāt krājumus ziemai, ja ne vasaras nogalē! Var izmantot senas un pārbaudītas receptes vai arī ļauties kādam eksperimentam. Droši vien labākais ceļš ir apvienot abas pieejas: ja nu jaunā recepte neizdodas, kā iecerēts, vai neiet pie dūšas, vienmēr varēsi pasniegties pēc burciņas ar laika gaitā pārbaudītu kārumu. // Marinēti gurķīši. Pikantais variants Marinēti ziedkāposti. 2 receptes Marinēti gurķi ar kabačiem Marinēti kabacīši...

Lasīt vairāk

Ar augu eļļu un smaržīgu garšaugu piedevu marinētiem dārzeņiem ir svarīga loma Dienviditālijas ēdienu receptēs – aptuveni tāda pat, kā Austrumeiropā skābiem kapostiem. Piedāvājam izmēģināt Itālijas kulinārās tradīcijas un sagatavot ziemai šādu dārzeņu asorti. Burciņa ar aromātisku, pikantu uzkodu noteikti atgādinās par saulainajām dienām! Sastāvdaļu daudzums aprēķināts aptuvei divām 750 ml burkām. Balto vīna etiķi var aizstāt...

Lasīt vairāk