You Are Browsing ‘Gardumi’ Category

Sastāvdaļas Aprēķināts 6 litra burciņām 4 kg tomātu 500 g paprikas 6 tējkarotes cukura 3 tējkarotes sāls Vārīts ūdens // Pagatavošana Tomātus sagriež vidēja lieluma gabaliņos. Paprikai noņem kātiņu, sagriež nelielos gabaliņos. Tīrās burkās liek melno piparu graudus, uz tiem kārto papriku un tomātus. Lai burka labāk aizpildītos, laiku pa laikam sakrata. Katrā burkā liek pa tējkarotei cukura un pustējkarotei sāls. Pannu izklāj ar audumu,...

Lasīt vairāk

Sastāvdaļas 1 kg sēņu 2 daiviņas ķiploka 2 ēdamkarotes sāls 1 ēdamkarote cukura 4 ēdamkarotes etiķa Lauru lapa Piparu graudiņi // Pagatavošana 1. Sēnes novāra. Gailenēm, baravikām, bekām pietiek ar dažām minūtēm, bērzlapes vāra minūtes 10. 2. Nokāš un atdzesē, bet tā, lai vēl ir siltas. Pievieno 2 daiviņas ķiploka, 2 karotes sāls, 4 karotes etiķa, 1 karoti cukura, lauru lapu, smaržīgos piparus un nedaudz vārīta, auksta ūdens tā, lai...

Lasīt vairāk

Sastāvdaļas 3 kg tomātu 1 kg paprikas 1 kg burkānu 1 kg sīpolu 1 glāze cukura 3 ēdamkarotes sāls 300 mg augu eļļas 1 tējkarote hmeli-suneli Pušķītis pētersīļu 1 ēdamkarote 9% etiķa Pagatavošana Tomātus samaļ, liek uz plīts, vāra 20 minūtes. Papriku, sīpolu sagriež, burkānu sarīvē uz rupjas rīves. Pēc tam sāli, cukuru, eļļu, dārzeņus, garšaugus, pētersīļus pievieno tomātiem un sautē 30 minūtes kopš uzvārīšanās brīža, etiķi pievieno...

Lasīt vairāk

Sastāvdaļas 1 kg piparu, labāk gaiši zaļos, garos 300-400 g ūdens 200 g augu eļļas 0,5 tējkarotes cukura 100 g etiķa Lauru lapa Piparu graudi 3 daiviņas ķiploka Svaigas dillītes // Pagatavošana Katliņā ielej augu eļļu, pievieno cukuru, etiķi, lauru lapu, piparus un sāli. Kamēr silst, sagriež piparus gareniski līdz kātiņam. Kad katliņā jau virst marināde, liek piparus, bet ne vienu otram virsū, tikai katliņa apakšā tā, lai katru apņemtu marināde...

Lasīt vairāk

Franču zaļumu mērcīte salātiem vai gaļas ēdieniem. Derēs arī kā marināde. Sastāvdaļas 400 ml ūdens 2-3 tējkarotes sāls (ar kaudzīti) 1,5-2 tējkarotes cukura (ar kaudzīti) 1 tējkarotes kaltētas raudenes (oregano) 1/2 tējkarotes maltu melno piparu 1/4 čili pipara 2-3 ēdamkarotes 9% etiķa Zaļumi (dilles, pētersīļi, baziliks) 2 daiviņas svaiga ķiploka 150 g olīveļļas 1/4 citrona // Pagatavošana Ūdeni uzkarsē, pievieno sāli un cukuru, izmaisa,...

Lasīt vairāk

Piedāvājam pieredzējušu konditoru padomus mīklas pagatavošanai, lai pīrāgi izdotos gaisīgi, biskvīti – maigi, bet cepumi – kraukšķīgi. 1. Mīklai vēlams vienmēr pievienot kartupeļu cieti – bulciņas un pīrāgi būs gaisīgi un mīksti vēl arī nākamajā dienā. Galvenais noteikums garšīgiem pīrāgiem – gaisīga, labi izrūgusi mīkla: miltus noteikti jāizsijā, tā atdalot dažādus piemaisījumus un bagātinot tos ar skābekli. 2. Jebkurai mīklai,...

Lasīt vairāk

Izmēģini pagatavot gardu ābolu pīrāgu – bez mīklas tradicionālajā izpratnē. Vajadzēs rīvi un formu ar noņemamām malām. // Sastāvdaļas 1 glāze miltu 1 glāze mannas 1 glāze cukura 1,3 kg ābolu 0,5 paciņas cepamā pulvera Paciņa vaniļas cukura 100 g sviesta (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Pagatavošana Sajauc miltus, mannu, cukuru. Pievieno cepamo pulveri. Samaisa. Ābolus nomizo un sarīvē. Sadala trīs daļās. Formā liek...

Lasīt vairāk

Salātus izmanto gan kā patstāvīgu ēdienu, gan arī kā piedevu citiem ēdieniem. Ja salātus pareizi sagatavo, tie ir neizmērojama vitamīnu krātuve. Turklāt rudens, kad ir daudz dārzeņu, augļu un citu labumu, ir īstais laiks sagatavot krājumus ziemai. Piedāvājam piecas veselīgu, gardu salātu receptes. Sagatavojot šīs uzkodas, varēsiet piepildīt pieliekamo visai ziemai! // Pikantie salāti Izvēlas zaļo piparu pākstis un tikpat daudz vidēja lieluma...

Lasīt vairāk

Šīs ēdiens izdodas īpaši gardi, pateicoties dārzeņu mērcei un zeltainajai siera garoziņai. Pagatavošanas laiks: 1 stunda // Sastāvdaļas 3-4 baklažāni Sāls, pipari pēc garšas 4 ēdamkarotes augu eļļas cepšanai 1-2 burkāni 1 paprika 2 sīpoli 1-2 ēdamkarotes tomātu pastas 100-150 ml ūdens 300 g vistas maltās gaļas 80 g cieta siera (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Pagatavošana Baklažānus sagriež plānās, gareniskās plātnītēs....

Lasīt vairāk

Sastāvdaļas Sviestabekas Augu eļļa (1 ēdamkarote uz litra burku) 70% etiķis – 1 ēdamkarote uz litra burku 2 daiviņas ķiploka. Marinādei uz 1 l ūdens: 2 ēdamkarotes rupjās sāls 3 ēdamkarotes cukura 5-6 graudu piparu 3-4 smaržīgo graudu piparu 2 lauru lapas 1 krustnagliņa // Pagatavošana Sviestabekām miziņu labāk noņemt, ja to nedara, sēnes sliktāk uzglabājas. Tomēr jaunām sēnēm var to nedarīt, vienkārši pārliet notīrītas sēnes ar karstu...

Lasīt vairāk