You Are Browsing ‘Gardumi’ Category

Karstā laikā pusdienas neko nekārojas tik ļoti kā atsvaidzinošu auksto zupiņu – recepšu un variantu ir daudz. Piedāvājam pamata recepti un 10 interesantas variācijas “par tēmu”. Sastāvdaļas 1,5 l kefīra 1 liels salātu gurķis Lociņi, dilles pēc garšas Sāls pēc garšas 500 g biešu 5-6 olas Pagatavošana Bietes novāra, sarīvē uz rupjas rīves, liek katliņā. Gurķi sarīvē. Sīki sagriež zaļumus. Visu ieber katliņā, pārlej ar kefīru....

Lasīt vairāk

Mjadvezds ir baltkrievu recepte, šķietami ļoti vienkāršs sacepums, bet izdodas ļoti gardi. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sastāvdaļas 600 g kartupeļu 2 sīpoli 300-400 g kūpinātas desas 2 ēdamkarotes skābā krējuma Sāls, pipars, zaļumi – pēc garšas 3 ēdamkarotes augu eļļas Pagatavošana Sīpolus nomazgā, nomizo, sīki sagriež. Desu sagriež salmiņos. Sīpolus apcep zeltaini brūnus. Kartupeļus sarīvē. Pie kartupeļiem...

Lasīt vairāk

Spāņu ābolu pīrāgs ir garšīgs, neparasts ļoti vienkārši pagatavot mājas apstākļos. Tas ir ļoti populārs deserts, kas tiek gatavots dažādos veidos. Šis ābolu pīrāgs ir vienkārši pagatavojams, bet izdodas izsmalcināts gardums. Jums tas garšos. Pagatavošanai būs vajadzīga 200 ml glāze, koizmantosim kā mērglāzi. Saglabājiet gatavošanas recepti, lai nepazaudētu! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sastāvdaļas Cepumi (jebkura)...

Lasīt vairāk

Foto – Pixabay To, ka tā sauktās nezāles lietojamas arī uzturā, it kā zina daudzi, bet diemžēl ar to arī aprobežojas. Reti kurš pusdienu galdā ceļ pienenes, dadžus, kliņģerītes vai ceļtekas… Ceļteku lapu dziednieciskās īpašības ir patiesi apbrīnojamas un no tām gatavotajiem ēdieniem ir ļoti pozitīva ietekme kuņģa un divpadsmitpirkstu zarnas čūlas, gastrīta, kolīta, kā arī cukura diabēta gadījumā. Ceļtekām ir tonizējoša iedarbība,...

Lasīt vairāk

Ātra mini pica no kārtainās mīklas – kas jums nepieciešams, lai pagatavotu? Cepamā panna, cepamais papīrs, siera rīve Kārtainās mīklas izstrādājumi (vēlams, bez rauga) – iesaiņojums Siers – 100 grami Desa (iespējams arī gatavot veģetāru variantu) – 100 grami Tomāts (liels) – 2 gab Zaļumi (baziliks vai dilles) – 2-3 zariņi Olas dzeltenums – 1 gab Ūdens – 1 ēdamkarote Pagatavošana Atkausē kārtaino mīklu...

Lasīt vairāk

Rotāt svētku galdu ar oriģināliem ēdieniem ir katras saimnieces goda lieta. Lai padarītu vieglāku šo grūto uzdevumu, piedāvājam neparastu un košu salātu recepti. Sastāvdaļas 100 g mocarellas siera 200 g ķirštomātiņu 5 ēdamkarotes olīveļļas 20 bazilika lapiņas 1 tējkarote oregano 1 tējkarote kaperu Malti pipari Pagatavošana Bazilika lapiņas liek uz šķīvja apļa formā. Liek ķirštomātiņus – pusītes vai veselus. Virsū kārto siera lodītes. Pārkaisa...

Lasīt vairāk

Vēlies izcept patiešām ideālu biskvītu? Lūk, galvenie nosacījumi, kas jāņem vērā. Biskvīts ir pamatā daudzām tortēm un kūkām. Tomēr to pareizi izcept izdodas ne visiem. Nereti mīklai trūkst viegluma un gaisīguma. Lai biskvīts izdotos, kā nākas, atklāsim vairākus noslēpumus. Pirmkārt, miltus obligāti jāizsijā. Otrkārt, kamēr biskvīts cepas, cepeškrāsni nedrīkst atvērt. Ar eļļu ieziež tikai formas apakšu. Malas neaiztiek! Ļoti svarīga...

Lasīt vairāk

Ļoti labs pildījums sendvičiem vai lavaša rullīšiem. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sastāvdaļas 3-4 porcijām 2 glāzes mazos kubiņos sagriezta šķiņķa 3 cieti vārītas olas, sasmalcinātas vai sarīvētas 1/4 sālītu gurķi, sagrieztu mazos kubiņos ¼ glāze majonēzes 2 ēdamkarotes sīki sagrieztu sīpolu 2 ēdamkarotes sīki sagriezta selerijas kāta 2 ēdamkarotes sīki sagrieztas paprikas 1 ēdamkarote sīki sagrieztu pētersīļu 1...

Lasīt vairāk

Zeltainas, ne pārmērīgi saldas banānu bumbiņas ar kraukšķīgu garoziņu un mīkstu vidiņu – lielisks našķis brīvdienai. Ideāli noderēs arī pārgatavojušies banāni. Ja esi saldummīlis, pievieno arī pūdercukuru un/vai kanēli. Sastāvdaļas 6 gatavi banāni 1 glāze piena 1 glāze miltu Augu eļļa Šķipsniņa sāls Pūdercukurs pēc vēlēšanās Pagatavošana Banānus nomizo, sablendē vai saspaida putriņā, sajauc ar miltiem un pienu. No mīklas veido...

Lasīt vairāk

Cilvēkiem patīk grilēt. Vai katrs piektais reizi nedēļā gatavo maltīti uz grila. Lai ēdāji justos apmierināti, grilētāji pūles netaupa. Viņi rīko svētkus, konkursus un apmainās ar padomiem un receptēm. Tomēr sievietes pie ogļu grila darbojas retāk. Jums ir iespēja to mainīt! Apgūstiet grilēšanas noslēpumus! Grila iekuršanai ierēķiniet vismaz 30 minūtes. Oglēm ir kārtīgi jākvēlo. Jūs varat izvēlēties kokogļu briketes vai kokogles. Briketes...

Lasīt vairāk