You Are Browsing ‘Gardumi’ Category

Sastāvdaļas 1 ola pīrādziņu pārziešanai Mīklai: 500g kviešu miltu (vēlams 550 vai 812 tips – būs rakstīts uz miltu pakas) 100g mīksta sviesta vai cepšanas margarīna 10g cukura 5 g sāls 10g sausā rauga ~400ml silta (35 C) ūdens Pildījumam: 250 g kūpināta, kūpināta gaļa ar speķi 1 sīpols 1 ēdk. margarīna (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Pagatavošana Miltus samaisa ar cukuru, sāli un raugu, tad iemaisa siltu ūdeni,...

Lasīt vairāk

Sastāvdaļas 1 selerijas kāts 2,5 l ūdens 4 smaržīgo piparu graudiņi 400 g vistas filejas 1 lauru lapa 1 burkāns 180 g kausēta siera Sāls, malti melnie pipari pēc garšas 2 šķēlītes maizes 2 daiviņas ķiploka 1 sīpols 2 kartupeļi // IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES! >>>Ķiploku zupiņa, kas ārstē labāk nekā antibiotikas. + Vēl piecas lieliskas zupas aukstam laikam! >>>Hamburgas zupa ar frikadelēm un klimpām. + Vēl desmit sātīgas ziemas zupiņas! Pagatavošana 1....

Lasīt vairāk

Berlīnes gaumē grilēts lasis ir vienkārši pagatavojams un ļoti, ļoti garšīgs. Vajadzīgs Cepamais papīrs, forma, folija, ķiploku spiede 2 citroni 3 ķiploka daiviņas 1 kg laša filejas 3 ēdamkarotes olīveļļas 10 g timiāns Sāls, pipari pēc garšas // Pagatavošana Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem. Citronu nomazgā un sagriež plānos aplīšos. Ķiploku izspied caur spiedi. Lasi ar ādu uz leju liek cepšanas formā, kas pārsegta ar cepamo papīru. Pārkaisa...

Lasīt vairāk

AS “Dobeles dzirnavnieks” sadarbībā ar kulinārijas blogu “Našķoties” piedāvā trīs piparkūku mīklas receptes, iedvesmojot ikvienu uzdrīkstēties pagatavot savu svētku gardumu. Sastāvdaļas 500 g “Dobeles dzirnavnieka” kviešu miltu “Ekstra” 300 g medus 100 g tumši brūnā cukura 100 g skābā krējuma 100 g sviesta 40 – 50 g piparkūku garšvielu 30 g cepamā pulvera 1 ola šķipsniņa sāls // Gatavošana Katliņā izkausē sviestu, tam...

Lasīt vairāk

Vajadzēs formu, mikseri un cepeškrāsni 2 loksnes kārtainās mīklas 250 g biezpiena 3 olas 2 ēdamkarotes cukura Vaniļas cukurs pēc garšas 2 āboli 2 saujas dzērveņu 150 g pūdercukura // Pagatavošana Mīklu atkausē un izrullē, liek formā tā, lai būtu nosegta gan apakšā, gan malas. Sīkās drupatās samaltam biezpienam pievieno olu dzeltenumus, vaniļas cukuru un balto cukuru. Samaisa viendabīgā masā. Biezpiena masu lej uz mīklas. Ābolus notīra un...

Lasīt vairāk

Foto – Pixabay Reizēm tieši uztura režīmam ir noteicošā loma, lai nepieļautu kuņģa čūlas saasinājumu. Sausa barība, ātras uzkodas, lieli pārtraukumi starp ēdienreizēm – tas viss paaugstina kuņģa sulas agresivitāti un novājina gļotādas aizsargfunkcijas. Kuņģim kaitē arī rupja un slikti sakošļāta barība. Ir jāradinās ēst lēnām, rūpīgi sakošļājot katru kumosu, – jo ilgāk tas tiks mutē izgaršots, jo mazāk nāksies nopūlēties...

Lasīt vairāk

Klasiskā variantā, kuru piedāvājam šoreiz, ar gaļu pilda žāvētas aprikozes. Tomēr augļu sezonā žāvētos augļus var aizstāt ar svaigiem. Sastāvdaļas 500 g aprikozu vai lielu plūmju 200 g rīsu, vislabāk – gargraudu 200 g maltās gaļas, der jebkura, bet tradicionāli izmanto cūkgaļu Sāls, malti melnie un smaržīgie pipari – pēc garšas // Pagatavošana Rīsus nomazgā, pārlej ar verdošu ūdeni, atstāj uzbriest 20 minūtes. Nomazgā aprikozes,...

Lasīt vairāk

Šī ir ļoti interesanta zupiņa ar divu veidu klimpām – no mīklas un no maltās gaļas. Mazliet noņemšanās iznāk, bet garša ir tā vērta. Vispirms izveido frikadelītes jeb mīkstas gaļas klimpiņas. Sastāvdaļas 200 g liellopa maltās gaļas 0,5 glāze rīvmaizes 0,5 glāze piena 2 ēdamkarotes sviesta Olas baltums Pa šķipsniņai sāls, piparu, muskatrieksta // Pagatavošana Sajauc rīvmaizi ar pienu un liek vārīties uz mazas uguns. Maisa, kamēr izveidojas...

Lasīt vairāk

Gomeļas kotletes ir viens no ēdieniem, kuru pagatavot neuzņemsies katra saimniece, bet velti. Recepte tikai izklausās sarežģīta: vienreiz pamēģināsi un sapratīsi, ka viss ir daudz vienkāršāk. Gardās kotletes Gomeļas gaumē ļoti atgādina slaveno Kijevas kotleti, ko gatavo līdzīgi, tikai no pavisam citām sastāvdaļām. KIJEVAS KOTLETES RECEPTE – ŠAI SAITĒ! // Sastāvdaļas 500 g cūkgaļas 300 g šampinjonu 150 g cieta siera 3 kartupeļi 1 sīpols Zaļumi...

Lasīt vairāk

Šī īpašā mērcīte ievērojami uzlabos ierasto ēdienu garšu. Vienkārši pagatavot, garšo lieliski! Gardas mērcītes pagatavošanai vajadzīgs Folija, cepeškrāsns, ķiploku spiede 2 ēdamkarotes sarkanā vīna etiķa 2 ēdamkarotes sarkanā vīna etiķa 2 tējkarotes sinepju graudu Trešdaļa glāzes olīveļļas 3 lielas ķiploka daiviņas Pipari un sāls pēc garšas // Pagatavošana Ķiploku daiviņas notīra, ietin ar eļļu ieziestā folija, cep cepeškrāsnī...

Lasīt vairāk