You Are Browsing ‘Gardumi’ Category

Stipro un košo smiltsērkšķu uzlējumu var gatavot arī no saldētām ogām. Izdodas ļoti aromātisks un košs dzēriens! Sastāvdaļas 250 g smiltsērkšķu 50 g medus 500 ml degvīna // Pagatavošana 1․ Ogas liek burkā. Var izmantot gan svaigus, gan saldētus smiltsērkšķus. 2․ Medu samaisa ar dažām karotēm degvīna un liek klāt ogām. 3․ Visu pārlej ar atlikušo degvīnu, pārsedz ar vāciņu un sakrata. 4․ Atstāj siltā, tumšā vietā uz 12–14 dienām....

Lasīt vairāk

Izmēģini šādu versiju bez gaļas vai pievieno kubiņos sagrieztu vārītu gaļu! Sastāvdaļas 2 vidēja lieluma bietes 2 vidēja lieluma burkāni 5 olas 3-4 sālīti gurķīši 240 g konservētu zaļo zirnīšu 5-6 ēdamkarotes majonēzes Sāls, melnie pipari pēc garšas // Pagatavošana 1․ Bietes un burkānus verdošā ūdenī novāra gatavus. Bietes vāra aptuveni 2 stundas, burkānus – 30 minūtes. 2․ Gatavos dārzeņus atdzesē, sagriež plānos salmiņos...

Lasīt vairāk

Populārā uzkoda izdodas vēl gardāka un interesantāka, ja panētus sīpolu gredzenus papildina ar izkusušu sieru. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sastāvdaļas 2 lieli sīpoli 3–5 gabaliņi siera 5 olas 1 šķipsniņa sāls 250 g miltu 230 g rīvmaizes Augu eļļa cepšanai // Pagatavošana 1․ Sīpolus sagriež gredzenos, ne plānākos par 1 cm, un sadala segmentos. 2․ Sieru sagriež plānās, tikpat platās lentēs. 3․ Ņem sīpola...

Lasīt vairāk

Mājas aknu desu gatavo no subproduktiem – aknām un sirdīm – , vistas filejas un taukiem. Izdodas ļoti garšīgi un aromātiski! Sastāvdaļas 3-4 metri dabīgā apvalka 800-900 g cūku vai liellopu aknu 800-900 g cūku vai liellopu sirds 800 g speķa 400 g vistas filejas Sāls pēc garšas 3–5 melno piparu graudiņi 3 sīpoli 7–8 daiviņas ķiploka 1-2 tējkarotes maltu smaržīgo piparu // Pagatavošana 1․ Dabīgo apvalku izmazgā un iemērc uz 30–60 minūtēm. Laika...

Lasīt vairāk

Gurķu un paprikas eglītes, kas rotā mazās siera tartaletes, padara to par īstu svētku uzkodu. Sastāvdaļas 1 paprika 1–2 daiviņas ķiploka Zaļumi pēc vēlēšanās 200–250 g biezpiena siera Sāls pēc garšas 6–8 tartaletes Sarkanie ikri pēc vēlēšanās 1 garais gurķis // Pagatavošana 1․ Aptuveni pusi paprikas sīki sagriež. Sasmalcina ķiplokus un zaļumus. Sajauc ar biezpiena sieru un sāli. 2․ Pilda tartaletes ar iegūto siera masu. Rotā ar ikriem. 3․...

Lasīt vairāk

Ļoti ātri un vienkārši pagatavojami, bet skaisti un garšīgi salāti svētku galdam. Īsts rotājums! Sagatavošanas laiks: 15 minūtes Kopējais vajadzīgais laiks: 30 minūtes Tuvojoties svētkiem, piedāvājam pagatavot salātiņus ar vistas fileju, sieru un olām, noformējot tos kā krāšņu, zaļu vainagu. // Sastāvdaļas Salātiem 200 g vistas filejas 2 olas 150 g cieta siera 200 g konservētas kukurūzas Majonēze pēc garšas Rotāšanai Dilles Konservēta...

Lasīt vairāk

Apelsīnu biskvīts izdodas aromātisks, gaisīgs un košs! Sastāvdaļas 2 ēdamkarotes kviešu miltu 7 vidēja lieluma olas 1,5 glāze cukura 2 lieli apelsīni Ceturtdaļēdamkarote augu eļļas 2 tējkarotes cepamā pulvera // Pagatavošana Miltus obligāti izsijā kopā ar cepamo pulveri. Visus uzreiz nepievieno mīklai, seko tās biezumam. Nomizo 2 apelsīnus, izspiež sulu. Vajadzēs aptuveni 200 ml. Dzeltenumus atdala no baltumiem. Dzeltenumus sakuļ ar glāzi cukura...

Lasīt vairāk

Pagatavo aromātisku un gardu apelsīnu ievārījumu, kamēr pašmāju ogas un augļi vēl tikai ienākas. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sastāvdaļas 1,2 kg pūdercukura 1 kg apelsīnu 2-3 ēdamkarotes apelsīnu miziņu 1 glāze ūdens // Pagatavošana Augļus nomizo un sadala daiviņās. Izņem sēkliņas, izņem baltās starpsienas. Katru daiviņu sagriež 2-3 daļās. Emaljētā katlā vāra sīrupu no cukura un ūdens, līdz cukurs izkusis. Tajā...

Lasīt vairāk

Tomātu mērcē sautētā gaļa izdodas ļoti maiga, bet kartupeļi lieliski papildina garšu. Sastāvdaļas 1 liellopu mēle 1500 – 2000 ml ūdens Sāls pēc garšas 200 – 300 ml liellopa buljona 1 – 2 ēdamkarotes augu eļļas 1 sīpols 2 – 3 daiviņas ķiploka 150 – 200 ml tomātu mērces 3 – 5 zariņi kinzas Pustējkarote oregano 2 – 3 kartupeļi 1 paprika 1 tomāts Malti melnie pipari pēc garšas // Pagatavošana 1․ Mēli liek katlā, pārlej ar ūdeni...

Lasīt vairāk

Ļoti vienkārši pagatavojams ēdiens, ja vien pie rokas ir visas vajadzīgās sastāvdaļas. Oriģināls risinājums – omlete, kas “paslēpusies” lavašā. Sastāvdaļas 70 g siera 2-4 olas 1 lavašs 1 ēdamkarote sviesta Garšvielas Sāls // Pagatavošana 1. Liek pannu uz uguns, izkausē karoti sviesta. Apakšu izklāj ar lavašu, plāceņa malām jānokarājas. Virsū uzsit olas, pārkaisa ar sāli un pipariem, pārkaisa ar rīvētu sieru pēc vēlēšanās. Malas...

Lasīt vairāk