You Are Browsing ‘Gardumi’ Category

Sastāvdaļas 1-1,5 kg maltās gaļas (piemēram, cūkgaļa un liellopa gaļa vienādās proporcijās) 3-4 vidēja lieluma kartupeļi (nevārīti) 3-4 sīpoli 1 bulciņa vai pāris šķēles baltmaizes 1 ola Piens Sāls, pipari, sinepes, augu eļļa // Pagatavošana Kartupeļus un sīpolu sablendē vai samaļ gaļas mašīnā. Maizi salauza gabaliņos un iemērc pienā, lai tie būtu pilnībā pārsegti. Ļauj maizei uzbriest, uzsūkt pienu. Nenospiežot pievieno maizi maltajai...

Lasīt vairāk

Twitter Opermūzikas zvaigzne Elīna Garanča mikroblogošanas vietnē Twitter dalās ar šīs vasaras nodarbēm, tostarp gurķu marinēšanu. Elīna tos liek burkās gan veselus ar upeņu lapām, ķiplokiem un dillēm, gan arī nomizotus un sagrieztus gabaliņos. 3-day marinated summer bites! Salt water with black currant leaves, garlic, dill, and kren… pic.twitter.com/FqbJh47rcJ — Elīna Garanča (@elinagaranca) July 30, 2019 Cucumbers…cucumbers…and more...

Lasīt vairāk

Sastāvdaļas 800 g kapostu 800 g biešu 500 g burkānu 100 ml augu eļļas 500 g tomātu 500 g sīpolu 2 ēdamkarotes sāls 3 ēdamkarotes cukura 100 ml ūdens 50 ml 9% etiķa Iznāk: 3 l gardas zupas sagataves // Pagatavošana Burkas un vāciņus nomazgā ar sodu un izskalo ar verdošu ūdeni. Visus dārzeņus nomazgā, notīra, burkānus un bietes sarīvē uz rupjas rīves. Tomātus sagriež vidēja lieluma gabaliņos, kāpostus sagriež smalki, sīpolus – pusgredzenos. Visas...

Lasīt vairāk

Sastāvdaļas Tomāti Gurķi Sīpoli Paprika Lauru lapa Krustnagliņas Melnie graudu pipari Marinādei 2 l ūdens 5 ēdamkarotes sāls 5 ēdamkarotes cukura 1 glāze etiķa Želatīns center> // Pagatavošana Recepte paredzēta 13 litra burciņām. Burkas sterilizē. Apakšā liek lauru lapu, krustnagliņas, piparu graudiņus. Kārtām liek sagrieztus dārzeņus – tomātus – sīpolus – gurķus – papriku. Pārlej ar marinādi. Marinādei: sajauc sastāvdaļas, uzvāra...

Lasīt vairāk

Sastāvdaļas 1 l augu eļļas 1,5 kg burkānu 1,5 kg sīpolu 1,5 kg kāpostu 3 ēdamkarotes cukura 1,5 kg gurķu 1 ēdamkarote etiķa esences 500 g paprikas 300 g vārītu sēņu 2 kg tomātu // Pagatavošana Eļļu uzkarsē, pievieno sagrieztus burkānus, gatavo 5 minūtes. Pievieno gredzenos sagrieztus sīpolus, gatavo vēl 5 minūtes. Pieber cukuru un sīki sagrieztus kāpostus un atkal vāra 5 minūtes. Liek klāt visas pārējās sastāvdaļas, samaisa un gatavo 30-40...

Lasīt vairāk

Sastāvdaļas 2 kg nelielu gurķu 2 kg tomātu 1 kg krāsainas paprikas 1 kg kabaču 1 kg patisonu Lauru lapa Melnie graudu pipari Diļļu, selerijas, pētersīļu zaļumi Marinādei 1,3 l ūdens 4 ēdamkarotes citronskābes Pagatavošana Katras burkas apakšā liek zaļumus, 2-3 lauru lapas, 5 melno piparu graudus, pēc tam kārtām liek sagrieztus dārzeņus (gurķus – patisonus – papriku – kabačus – tomātus), pa vidu kārtojot zaļumus. Marinādi uzkarsē, atdzesē...

Lasīt vairāk

Sastāvdaļas 1 kg sēņu 2 daiviņas ķiploka 2 ēdamkarotes sāls 1 ēdamkarote cukura 4 ēdamkarotes etiķa Lauru lapa Piparu graudiņi // Pagatavošana 1. Sēnes novāra. Gailenēm, baravikām, bekām pietiek ar dažām minūtēm, bērzlapes vāra minūtes 10. 2. Nokāš un atdzesē, bet tā, lai vēl ir siltas. Pievieno 2 daiviņas ķiploka, 2 karotes sāls, 4 karotes etiķa, 1 karoti cukura, lauru lapu, smaržīgos piparus un nedaudz vārīta, auksta ūdens tā, lai...

Lasīt vairāk

Sastāvdaļas 1 kg burkānu 1 kg citronu 2 kg cukura Vaniļa pēc garšas // Pagatavošana 1. Zem tekoša ūdens strūklas nomazgā burkānus, notīra. 2. Liek burkānus uz dvieļa, nosusina. 3. Citronus pārlej ar verdošu ūdeni, ar asu nazi sagriež gabaliņos, izņem kauliņos, miziņu nenogriež. 4. Burkānus un citronus samaļ gaļas mašīnā. 5. Gatavajai masai pievieno cukuru, samaisa. 6. Sagatavoto maisījumu liek uz nelielas uguns, ļauj uzvārīties, samazina karstumu...

Lasīt vairāk

Pagatavošana Novāra bieti, olas, atdzesē, noloba. Olas sagriež uz pusēm, dzeltenumus atdala no baltumiem. Bietes sarīvē uz rupjas rīves. // Dzeltenumus saspaida ar dakšiņu, sīki sagriež sīpolu un pusi siļķes. Visu samaisa viendabīgā masā, pēc garšas pievieno sāli un piparus. Pievieno majonēzi, sasmalcinātu ķiploku un nedaudz sīki sagrieztu zaļumu un vēlreiz samaisa. Ar iegūto masu pilda olas baltumu pusītes, un slinkā siļķe gatava! Virsū kārto...

Lasīt vairāk

Sastāvdaļas 2 vidēja lieluma kāpostgalvas 3-4 vidēja lieluma burkāni 2 ķiploku galviņas 10 čili piparu pākstis Marinādei uz 4 l ūdens 8 ēdamkarotes sāls 8 ēdamkarotes galda etiķa 20 ēdamkarotes cukura // Pagatavošana Kāpostu sagriež nelielos kubiņos, burkānus sarīvē, ķiploku un piparus sagriež ne pārāk sīki. Kāpostus, burkānus, čili un ķiplokus liek kārtām. Marinādi uzvāra, pārlej kāpostiem, liek zem preses uz 2 dienām. Gatavi pēc 2...

Lasīt vairāk