You Are Browsing ‘Gardumi’ Category

Piedāvājam ļoti gardus salātiņus no vienkāršām un visiem pieejamām sastāvdaļām. Izdodas ļoti labi! Iederēsies gan ikdienas, gan svētku maltītē. Lai tevi nebiedē garais sastāvdaļu saraksts: liela daļa vajadzīga mērcei, to tikai jāsajauc. Salātus ir viegli pagatavot, turklāt sastāvdaļas var variēt pēc vēlēšanās. Sastāvdaļas 2 kartupeļi Puse burkāna 4 marinēti gurķi 1 sarkanais sīpols Sāls un malti melnie pipari pēc garšas 150 g tītara...

Lasīt vairāk

Aromātiskā zemeņu torte garšos arī tiem, kas neaizraujas ar saldiem desertiem. Laima vieglais skābumiņš savienojumā ar sulīgām zemenēm un maigo saldā krējuma krēmu ir tiešām lielisks baudījums. Sastāvdaļas 100 g sviesta 100 g cukura 1 paciņa vaniļas cukura 2 laimi 50 g cepumu 125 kokosriekstu skaidiņu 4 olas 300 g saldā krējuma 30 pūdercukura 500 g zemeņu Šķipsniņa sāls // Pagatavošana Sviestu saberž ar cukuru, vaniļas cukuru un sāli līdz...

Lasīt vairāk

Pagatavo izsmalcinātu zemeņu kūku! Sastāvdaļas 3 olas 1 glāze cukura 70 g sviesta 150 g kefīra 1 tējkarote cepamā pulvera Naža galiņš vaniļas 1 glāze zemeņu 1 ēdamkarote cietes Pūdercukurs rotāšanai // Pagatavošana‘ Cepamo formu (diametrs 24 cm) ieziež ar sviestu un pārkaisa ar miltiem. Sviestu izkausē, atdzesē līdz istabas temperatūrai, sajauc ar kefīru un miltiem. Pievieno ar cukuru sakultas olas, vaniļu un cepamo pulveri. Zemenes nomazgā,...

Lasīt vairāk

Visi gardēži novērtēs maigo zemeņu desertu ar maskarpones sieru. Ātri pagatavot, izskatās skaisti, garšo burvīgi! Sastāvdaļas 700 g zemeņu 250 g maskarpones siera 4 ēdamkarotes pūdercukura Piparmētras Pagatavošana Zemenes sablendē ar pusi pūdercukura. Atsevišķi sakuļ maskarponi ar atlikušo pūdercukuru. Porciju formiņās ielej nedaudz ogu biezeņa, virsū liek siera maisījumu, tā maina kārtas, līdz trauciņš pilns. Rotā ar veselām zemenēm un piparmētru...

Lasīt vairāk

Sastāvdaļas 1 l piena 1 ēdamkarote sāls 200-300 g krējuma 3 olas // Pagatavošana Pienu liek karsēties, pievienojot sāli. Sakuļ krējumu ar olām. Kad piens uzkarsis, pievieno krējuma maisījumu un maisot karsē aptuveni 5 minūtes. Tiklīdz masa atdalās no sūkalām, liek to sietiņā vai marlē. Ļauj šķidrumam notecēt. Var ēst jau pēc pāris stundām. Var pievienot ķimenes, garšvielas vai zaļumus! ...

Lasīt vairāk

Noteikti daudzi nezina šo interesanto zemeņu ievārījuma recepti. Izmēģini, tev noteikti iepatiksies! Sastāvdaļas 2 kg zemeņu 1 kg cukura 0,5 glāze ūdens Pagatavošana Zemeņu ievārījumam izvēlas nelielas, gatavas zemenes. Noņem kātiņus, ogas nomazgā zem tekoša ūdens un notecina sietā. Ogas liek bļodā. Citā traukā uzvāra sīrupu 1 kg cukura pievieno 0,5 glāzes ūdens un liek vārīties uz nelielas uguns. Sīrupu vāra 5-7 minūtes, lai sabiezētu, bet...

Lasīt vairāk

Šodien, 10. jūlijā, ir Saldējuma diena. Kāpēc gan neizmēģināt vienkāršu mājas saldējuma recepti? Variācijas ir tavā ziņā – vari pievienot augļus vai ogas, šokolādi vai kakao! Sastāvdaļas 3 olas dzeltenumi 160 ml piena 500 ml trekna saldā krējuma 150 g cukura Vaniļas ekstrakts IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES 1. ZEMEŅU SALDĒJUMS BEZ PIENA JEB SORBETS 2. SALDĒJUMA SENDVIČS 3. MĀJAS SALDĒJUMS AR BANĀNIEM UN KIVI // Pagatavošana 1. Katliņā ielej...

Lasīt vairāk

Skābenes nav reti augi, tās zaļo pļavās, norās, ceļmalās, dārzos. Raksturīgas bārkšu saknes un sarkani augļu kātiņi. Lapas līdz 13 cm garas, 1–1,5 cm platas, pamats bultveidīgs. Skābeņu laksti satur oksālskābi (360 mg%), cukurus, karotīnus, tiamīnu, askorbīnskābi (līdz 85 mg%), dzelzi. Medicīnā iesaka atšķaidītu, saldinātu skābeņu lapu sulu (ja ir mazasinība), nolējumu (ēstgribas rosināšanai, gremošanas veicināšanai, kā arī — lai...

Lasīt vairāk

Variants Nr.1 Vajadzēs (4 personām): 2 atdzesētus olu baltumus, 1 tējkaroti citronu sulas (ar to baltumus būs vieglāk sakult), 1 ēdamkaroti pūdercukura, 4 ēdamkarotes jebkura ievārījuma sarkanā krāsā (dzērveņu, brūkleņu, aveņu, zemeņu u. c.), ja gribas — 50 g melnās šokolādes Mikserī (ar vislielāko ātrumu) sakuļ olu baltumus ar citronu sulu tā, lai veidojas gaisīgas putas. Tad mazliet lēnāk turpina kult, lai putas nesaplaktu, pievieno pūdercukuru...

Lasīt vairāk

Nātru un skābeņu zupa slaidam augumam, veselībai un mundrumam! 150 g nātru lapiņu, 50 g skābeņu, 1 burkāns, 1 pētersīlis ar lapām, 1 sīpols, 1 ēd. k. loku, krustnagliņa, 2 ēd. k. krējuma, 2 vārītas olas, 2 tējk. sviesta, 1,5 l verdoša ūdens Šo zupu var gatavot bez gaļas, ēst siltu vai aukstu. Burkānu un pētersīļa sakni sarīvē, sviestā nedaudz apcep. Uzlej mazliet verdoša ūdens, pievieno sagrieztu sīpolu. // Pēc 10–15 minūtēm pielej...

Lasīt vairāk