You Are Browsing ‘Gardumi’ Category

Kartupeļi “Anna” – ļoti garšīgs ēdiens, tikai divas sastāvdaļas. Vajadzēs cepšanas pannu, katlu, caurduri. Francijā pat iecienītas īpašas apaļas vara formas, bet derēs jebkura forma, tikai jāņem vērā, ka kartupeļus jāliek kārtām. Sastāvdaļas 500 g kartupeļu 70 g sviesta Sāls, malti melnie pipari pēc garšas Pagatavošana Kartupeļus nomazgā, notīra, liek katliņā. Pārlej ar aukstu ūdeni, ļauj uzvārīties, vāra 3 minūtes. Ūdeni nolej,...

Lasīt vairāk

Pamēģini papildināt maigo zivs fileju ar itāliskām notīm. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sastāvdaļas 150 g brokoļu 1 daiviņa ķiploku 250 g laša fileju Sāls, malti melnie pipari pēc garšas 50 g Parmas tipa siera ½ citrona 6 pētersīļa zariņi 60 g mandeļu 20 g rukolas 30 g olīveļļas // Pagatavošana 1․ Brokoļus sadala ziedkopās, ķiplokus noloba. 2․ Laša fileju sagriež divās daļās, pārkaisa ar sāli un pipariem. 3․...

Lasīt vairāk

Maigs, aromātisks ēdiens ar saldenu garšu. Ļoti vienkārša un interesanta recepte. Sastāvdaļas 3 olas 200 g krabju nūjiņu vai krabju gaļas 4-5 konservētu ananasu ripas Majonēze pēc garšas // Pagatavošana 1․ Cieti novāra olas, atdzesē un noloba. 2․ Baltumus un dzeltenumus katru atsevišķi sarīvē. 3․ Krabju nūjiņas un ananasu sagriež nelielos kubiņos. 4․ Sajauc baltumus, ananasu un krabju nūjiņas ar majonēzi. 5․ Pārkaisa ar rīvētiem dzeltenumiem. IZMĒĢINI...

Lasīt vairāk

Visskaistāk šo oriģinālo ēdienu pasniegt caurspīdīgās, platās glāzēs. Izskatās skaisti, garšo lieliski! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Saite uz vēl vairākiem desmitiem dažādu salātu – zem šīs receptes. Saglabā un dalies ar draugiem! Sastāvdaļas 2 olas 8 lielas garneles 80 g krabju nūjiņu 1 ēdamkarote majonēzes 1 tējkarote citrona sulas 2 ēdamkarotes konservētas kukurūzas 2 ēdamkarotes konservētu zaļo zirnīšu Pētersīļi...

Lasīt vairāk

Mandarīnu šķēlītes iznāk saldas un aromātiskas. Var pasniegt ar tēju, saldējumu vai konditorejas izstrādājumiem. Sastāvdaļas 3 mandarīni 400 g cukura 480 ml ūdens Kanēlis pēc garšas Pagatavošana 1․ Mandarīnus nomizo un sadala daiviņās vai sagriež gabaliņos. 2․ Cukuru ieber katliņā, pārlej ar ūdeni un vāra uz nelielas uguns, kamēr kristāliņi izšķīduši. 3․ Sīrupā liek mandarīnus un kanēli. Gatavo vēl aptuveni 20 minūtes uz mazas uguns,...

Lasīt vairāk

Kārtainie salāti “Čiekurs” rotās ikvienu svētku galdu. Gardi, vienkārši, efektīgi izskatās! Galvenais, salātus veidot kārtām, nelielām porcijām, rotāt ar mandelēm vai citiem riekstiem. Vērts saglabāt šo saiti un dalīties ar draugiem! // Sastāvdaļas 2 kūpinātas vistas filejas (derēs arī ceptas vai vārītas) 3 olas 2 kartupeļi 200 g mīksta krējuma siera 1 neliels sīpols 3 marinēti gurķi 1 glāze mandeļu Zaļumi pēc vēlēšanās Krējums //...

Lasīt vairāk

Krabju nūjiņu, rīsu, gurķu un kukurūzas apvienojums ir ļoti garšīgs. Bet noformējums piešķir svētku noskaņu. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sastāvdaļas 50–70 g rīsu 3 olas 200 g krabju nūjiņu 3 gurķi 150 g kukurūzas Sāls, pipari pēc garšas Majonēze pēc garšas 1 liels pušķis diļļu 1 saldais pipars vai tomāts // Pagatavošana 1․ Rīsu novāra aptuveni 30 minūtes, olas – 10 minūtes. Atdzesē. 2․ Olas, krabju...

Lasīt vairāk

Sezonas kārums – mandarīni – lieliski iederas brīnum gardā Ziemassvētku kēksā. Aromātiski, gardi, skaisti. Noteikti izmēģini! // Sastāvdaļas Biskvītam 3–4 mandarīni 130 g sviesta + nedaudz formas ieziešanai 150 g cukura 30 ml augu eļļas 3 olas 1 šķipsniņa sāls 1 tējkarote cepamā pulvera 250 g miltu Rotāšanai Šokolāde pēc vēlēšanās Cukura dekoratīvās bumbiņas pēc vēlēšanās Pagatavošana 1․ Sīki sarīvē mandarīnu miziņas,...

Lasīt vairāk

AS “Dobeles dzirnavnieks” sadarbībā ar kulinārijas blogu “Našķoties” piedāvā trīs piparkūku mīklas receptes, iedvesmojot ikvienu uzdrīkstēties pagatavot savu svētku gardumu. Sastāvdaļas 500 g “Dobeles dzirnavnieka” kviešu miltu “Ekstra” 300 g medus 100 g tumši brūnā cukura 100 g skābā krējuma 100 g sviesta 40 – 50 g piparkūku garšvielu 30 g cepamā pulvera 1 ola šķipsniņa sāls // Gatavošana Katliņā izkausē sviestu, tam...

Lasīt vairāk

Piedāvājam ļoti vienkāršu slavenās franču sīpolu zupas recepti. Sīpolu zupa ir atzīts gastronomijas šedevrs, tomēr to var pagatavot ikviens. Ļoti vienkārši un ļoti garšīgi. Saglabājiet recepti, lai nepazaudētu! Vajadzēs: rīvi sieram, pannu, sautējamo pannu. Sastāvdaļas 1 violeto sīpolu 1 balto sīpolu 80 g purava 1-2 ēdamkarotes miltu 2-3 ēdamkarotes olīveļļas 30-50 g sviesta 2-3 daiviņas ķiploku 200 g cieta siera 3-5 zariņi timiāna 1 bagete Gaļas...

Lasīt vairāk