You Are Browsing ‘Gardumi’ Category

Foto – Pixabay Sastāvdaļas 3 lielas svaigi saldētas siļķes 1 liels sīpols (skaistāk izskatīsies ar sarkano sīpolu) 2 tējkarotes sāls 1 tējkarote cukura 0,5 tējkarote maltu melno piparu 1 tējkarote sinepju pulvera 150 ml augu eļļas 1-1,5 tējkarote etiķa esences Burkāns pēc vēlēšanās // Pagatavošana Eļļu sajauc ar etiķa esenci. Sīpolus sagriež pusgredzenos. Siļķes fileju sagriež 1 cm strēmelītēs, sajauc ar sāli un garšvielām. Burkānu...

Lasīt vairāk

Sastāvdaļas 1 ola pīrādziņu pārziešanai Mīklai: 500g kviešu miltu (vēlams 550 vai 812 tips – būs rakstīts uz miltu pakas) 100g mīksta cepšanas margarīna 10g cukura 5 g sāls 10g sausā rauga ~400ml silta (35 C) ūdens Pildījumam 250 g kūpināta, kūpināta gaļa ar speķi 1 sīpols 1 ēdk. margarīna VĒL 10 LIELISKAS RECEPTES! 1. KLASISKIE BULJONA PĪRĀDZIŅI 2. KEFĪRA MĪKLAS PĪRĀDZIŅI 3. GARDA MĪKLA PĪRĀGIEM 4. FRANČU MĪKLAS PĪRĀDZIŅI 5....

Lasīt vairāk

Ļoti gardus tītenīšus var pagatavot no Pekinas kāpostiem – tie izdodas daudz maigāki nekā no parastajiem kāpostiem, bet pārējā ziņā ir ļoti līdzīgi. Sastāvdaļas 700 g maltās gaļas 200 g dažādu rīsu maisījuma 1 Pekinas kāposts 1 burkāns 1 sīpols 1 paprika Ķimenes, sāls, piparu maisījums pēc garšas 3-4 daiviņas ķiploku Dilles, pētersīļi, lociņi Šķipsniņa muskatrieksta Mērcei 500 ml tomātu sulas 2 ēdamkarotes tomātu pastas 3-4 ēdamkarotes...

Lasīt vairāk

Lielākais pašmāju gaļas pārstrādes uzņēmums “Forevers” sadarbībā ar pētījuma kompāniju “Norstat Latvija” veiktajā aptaujā par Ziemassvētku tradīcijām noskaidrojis, ka, plānojot svētku maltīti, iedzīvotāji vadās pēc ticējuma, lai uz galda ir 9 ēdieni, kas nozīmē, ka nākamais gads būtu pārticis un bagāts. Aptaujas dalībnieki kā TOP 3 Ziemassvētku ēdienus ir atzinuši svētku rasolu, speķa pīrādziņus, pelēkos zirņus. Aiz populārākā...

Lasīt vairāk

Rotāt svētku galdu ar oriģināliem ēdieniem ir katras saimnieces goda lieta. Lai padarītu vieglāku šo grūto uzdevumu, piedāvājam neparastu un košu salātu recepti. Sastāvdaļas 100 g mocarellas siera 200 g ķirštomātiņu 5 ēdamkarotes olīveļļas 20 bazilika lapiņas 1 tējkarote oregano 1 tējkarote kaperu Malti pipari Pagatavošana Bazilika lapiņas liek uz šķīvja apļa formā. Liek ķirštomātiņus – pusītes vai veselus. Virsū kārto siera lodītes. Pārkaisa...

Lasīt vairāk

Sastāvdaļas 0,5 l kefīra 700 g miltu 1 ola 1 tējkarote cepamā pulvera Sāls // Pagatavošana 1. Miltus ar kaudzīti ber bļodā, izveido padziļinājumu, tajā ielej kefīru, olu, sāli, cepamo pulveri, sajauc savā starpā un ar miltiem. 2. Iegūst diezgan maigu mīklu. Liek to traukā, pārsedz ar vāciņu un liek “atpūsties” uz minūtēm 30 (var atstāt uz nakti ledusskapī). 3. Kamēr mīkla atpūšas, gatavo pildījumu. Tas var būt dažāds, piemēram, Adigejas...

Lasīt vairāk

Mājinieki vēl ilgi minēs, kā tu tik ātri pagatavoju lielisku kūku par godu mācību gada sākumam. Sastāvdaļas 1 ola 100 g cukura 1 ēdamkarote kukurūzas cietes 5 g vaniļas cukura ½ citrona 250 ml piena 70 g sviesta 2 plānu lavašu 100 g valriekstu // Pagatavošana Sajauc olas, cukuru un vaniļas cukuru, cieti, puscitrona miziņas; pielej pienu un liek uz lēnas uguns, līdz sabiezē. Karstam krēmam pievieno sviestu. Lavašu sagriež 15×15 cm kvadrātos....

Lasīt vairāk

Sastāvdaļas 300 g svaigu meža sēņu 600 g maltas cūkgaļas vai liellopa gaļas 1 sīpols 1 daiviņa ķiploka Sāls, malti melnie pipari pēc garšas 1 ēdamkarote konjaka 100 g rīvmaizes 2 olas 1 ēdamkarote sinepju 50 g kamambēra siera 100–150 g miltu 50 g mandeļu skaidiņu Augu eļļa // Pagatavošana Sēnes nomazgā, sīki sagriež un apcep augu eļļā zeltaini brūnas. Atdzesē. Maltajai gaļai pievieno sasmalcinātu sīpolu un ķiploku, sinepes, sāli, piparus,...

Lasīt vairāk

Marinādei 1 ēdamkarote citrona sulas 2-3 ēdamkarotes sojas mērces 1 ēdamkarote sinepju 2 ēdamkarotes olīveļļas vai augu eļļas // Pagatavošana Izvēlas līdzenu, taisnstūra gaļas gabalu (kā šķiņķim). Izdara perpendikulārus iegriezumus, neizgriežot līdz apakšai. Sajauc marinādi un ieziež gaļu no visām pusēm, arī iegriezumos. Pēc garšas pārkaisa ar sāli un pipariem. Atstāj iemarinēties uz 10-12 stundām. Gabaliņos sagriež sieru, tomātus –...

Lasīt vairāk

Sastāvdaļas Pagatavošanas laiks: 50 minūtes Sarežģītība: vienkārši 1 paciņa vaniļas cukura Pusglāze miltu ¾ glāzes cukura 180 g sviesta ¼ tējkarotes sāls 1 ēdamkarote citrona miziņu 1 ola Pagatavošana 1. Dziļā bļodā sakuļ sviestu ar cukuru. 2. Citronu nomazgā, rūpīgi noņem miziņu. 3. Pievieno citrona miziņu sviesta maisījumam, pieliek vaniļu un olu, sakuļ. 4. Sajauc miltus ar sāli, izsijā caur sietiņu un pievieno sviesta masai, samaisa. 5....

Lasīt vairāk