You Are Browsing ‘Gardumi’ Category

Lieliska mērcīte spageti un cita veida pastai. // Sastāvdaļas 3 kg sarkano tomātu 1 kg sīpoli 2 glāzes augu eļļas 0,5 glāze cukura 4 ēdamkarotes sāls 0,5 tējkarote maltu sarkano piparu Pagatavošana 1. Tomātus sagriež šķēlītēs, sīpolus salmiņos. 2. Sīpolus sautē eļļā 30 minūtes, pievieno tomātus, cukuru, sāli, piparus un vāra 15 minūtes. 3. Karsto mērci saliek burkās un aizvāko. Labu apetīti! IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES! 1. MAIGS MĀJAS...

Lasīt vairāk

Sastāvdaļas 500 g biezpiena 4 olas 7 ēdamkarotes cukura 2 ēdamkarotes 20% krējuma (ar kaudzīti) 2 ēdamkarotes cietes (ar kaudzīti) Vaniļa Rozīnes pēc vēlēšanās // Pagatavošana Sakuļ biezpienu, dzeltenumus, cukuru, krējumu, cieti, vaniļu. Sakuļ baltumus. Sajauc biezpiena masu ar putotajiem baltumiem. Pēc vēlēšanās pievieno rozīnes vai citus žāvētus augļus. Liek formā, pirms tam to izklājot ar cepamo papīru, kas ieziests ar sviestu. Cep 180-200...

Lasīt vairāk

Sastāvdaļas 200 g cepumu 500 ml jogurta 60 g sviesta 20 g želatīna 250 ml ūdens 50 g ķiršu 50 g upeņu 80 g cukura // Pagatavošana 1. Želatīnu ieber traukā, pārlej ar ūdeni, ļauj uzbriest, pagaida 10-15 minūtes. 2. Cepumus sadrupina ar blenderi vai stampiņu. 3. Drupatām pieliek sasildītu sviestu, rūpīgi izmaisa. 4. Iegūto masu liek formā ar noņemamām malām, izlīdzina, izveido lēzenas maliņas, liek formu ledusskapī, lai tā atdzistu. 5. Jogurtu...

Lasīt vairāk

Ļoti garda “Studentu zupiņa”, kuru vari pagatavot vasarā ziemas krājumiem. Sastāvdaļas 2 kg kāpostu 1 kg sarkano (vai parasto) burkānu 700 g biešu 1 kg sīpolu 1 kg tomātu 1 kg paprikas 60 – 80 g sāls 0,5 glāzes (1-2 ēdamkarotes) cukura 1 ēdamkarote augu eļļas 1 deserta karote etiķa esences 10 melnie graudu pipari 2-3 lauru lapas // Pagatavošana Nomazgā un notīra dārzeņus. Sīki sagriež 2 kg kāpostu. 1 kg burkānu un 700 g biešu sarīvē uz rupjas...

Lasīt vairāk

1 kg gurķu 2 paprikas 5 daiviņas ķiploka 50 g diļļu 50 g pētersīļu 100 g cukura 50 g sāls 0,5 tējkarotes maltu sarkano piparu 6 melno piparu graudiņi 500 ml ūdens // Pagatavošana Gurķus noskalo zem tekoša ūdens, nogriež kātiņu vietas un ar dārzeņu griežano sagriež plānās strēmelēs. Paprikai izņem sēklas, sagriež salmiņos. Katru gabaliņu ietin gurķa strēmelē. Burkas sterilizē, katrai apakšā liek pētersīļa zariņu, pāris graudiņus...

Lasīt vairāk

Piedāvājam mājas kvasa recepti – ne tikai garšīgs dzēriens, bet arī labs līdzeklis aknu attīrīšanai un aknu un aizkuņģa dziedzera slimību profilaksei. Kvasam var pievienot zāļu novārījumu, piemēram, piparmētru vai melisas tēju – un tas iegūs vēl papildu dziednieciskas īpašības. Ja vēlies to dzert regulāri, bet ir kāda hroniska saslimšana, ieteicams konsultēties ar ārstu. Sastāvdaļas 2 glāzes kviešu 2 vai 3 šķēlītes rudzu maizes 3 ēdamkarotes...

Lasīt vairāk

Maigs, mīksts un drusciņ sulīgs speķītis, turklāt vēl mājās gatavots. Izmēģini šo recepti – nenožēlosi! Marinēšanai jāizvēlas mīkstu svaigu speķi ar gaļas dzīsliņām. Labāk ņemt biezāku gabalu. Vienkāršs paņēmiens, lai uzzinātu, vai tas nebūs šķiedrains – iedur tajā sērkociņu. Ja tas viegli ieiet mīkstumā, tātad speķis mīksts. Tieši tāds arī vajadzīgs marinēšanai. Speķi sagriež gabaliņos, aptuveni 5х5 cm. // Nomizo ķiploku,...

Lasīt vairāk

Sastāvdaļas 450 g aveņu 120 g cukura 400 ml degvīna 2 ēdamkarotes citrona sulas // Pagatavošana Avenes rūpīgi pārlasa, noskalo, sablendē vai saspaida ar stampiņu. Blendē ne ilgāk par 2-3 minūtēm, lai nesamaltu arī kauliņus. Tiklīdz avenes pārvērtušās viendabīgā, smaržīgā biezenī, tās pārliek 1,5 l burkā, kurai ir vāciņš. Pievieno citrona sulu un degvīnu, pieber cukuru, maisa, līdz cukurs izkusis – aptuveni 5 minūtes. Vieglākais veids...

Lasīt vairāk

Sastāvdaļas 2,5 kg zaļu tomātu 3 daiviņas ķiploka 2 čili piparu pākstis 100 g etiķa (pēc garšas) 3 nepilnas ēdamkarotes sāls 3 ēdamkarotes cukura (ar kaudzīti) // Pagatavošana Tomātus sagriež nelielās daiviņas. Piparus sagriež aplīšos. Ķiplokus notīra, izspiež caur presi. Sajauc tomātus ar pipariem un ķiplokiem, pievieno etiķi, sāli, cukuru. Ļauj pastāvēt 20-30 minūtes, lai sāktu izdalīties sula. Pēc šī laika saliek sterilizētās burkās...

Lasīt vairāk

Salātus “Uguntiņa” zina daudzi – baklažānus apcep augu eļļā, bet pēc tam sagatavo uzglabāšanai. Šajā receptē process ir maksimāli saīsināts, tāpēc tos droši var saukt par “slinkajiem”. Sastāvdaļas 5 kg baklažānu 1 kg tomātu 8 čili pipari 800 g paprikas 300 g ķiploku 2 saujas sāls + 1 ēdamkarote (pēc garšas) 200 ml 6% etiķa (pēc garšas) 500 ml augu eļļas Sastāvdaļas aprēķinātas 5 1 l burciņām. // Pagatavošana Baklažānus...

Lasīt vairāk