You Are Browsing ‘Gardumi’ Category

Virtuļi, pončiki, belaši jeb vienkārši eļļā vārīti pīrādziņi parasti saistās ar gaļas vai dārzeņu pildījumu. Piedāvājam atšķirīgu variantu: pončikus Erevānas gaumē ar vārīto krēmu. Daudz kaloriju? Protams! Ja šobrīd ievēro diētu, labāk saglabā šo recepti kādam grēcīgākam brīdim. // Sastāvdaļas 550 g kviešu miltu 30 g rauga 3 olas 50 ml augu eļļas 50 ml brendija 250 g cukura 850 ml piena // Pagatavošana Dziļā bļodā iesit...

Lasīt vairāk

Sastāvdaļas Uz 1 kg sarkano vai rozā vīnogu 1 kg cukura; 1 glāze ūdens; 1 tējkarote vaniļas cukura un 1 tējkarote citronskābes. LASI VAIRĀK: PLŪMJU IEVĀRĪJUMS MULTIKATLĀ // Pagatavošana Vīnogas nomazgā, pārlasa, noņem kātiņus. Katlā sakarsē ūdeni, pieber cukuru, vāra sīrupu, tajā liek ogas. Vīnogas 30 minūtes notur sīrupā, pēc tam 2-3 paņēmienos vāra ievārījumu, katru reizi vārot uz minimālas uguns 5-7 minūtes. LASI VĒL: PIKANTS ĀBOLU...

Lasīt vairāk

Galvenais – pareizās proporcijas sastāvdaļām! Sastāvdaļas 400 g biezpiena 1 ola 1 ēdamkarote cukura 40 g miltu Šķipsniņa sāls Augu eļļa cepšanai // Pagatavošana Biezpienā iesit olu, pieliek sāli. Samaisa. Pievieno miltus un cukuru, atkal samaisa. Liek masu uz galda un izrullē ruleti, tad sagriež gabaliņos. Ieziež pannu ar eļļu un kārto uz tās plācenīšus. Cep 200 grādu temperatūrā 5 minūtes. Pēc tam apgriež uz otru pusi un cep līdz gatavībai. Labu...

Lasīt vairāk

100 gramos lieliskās kūkas – mazāk nekā 90 kalorijas! Sastāvdaļas Pamatnei 4 ēdamkarotes auzu miltu Saldinātājs pēc garšas 3 ēdamkarotes 1% kefīra 1 ola Krēmam 2 paciņas liesa biezpiena 1 ēdamkarote 1% kefīra 2 olas Naža galiņš sodas Saldinātājs pēc garšas // Pagatavošana Sajauc visas biskvīta sastāvdaļas, liek formā uz cep 200 grādos 15-20 minūtes. Atdala baltumus no dzeltenumiem. Baltumus sakuļ stingrās putās. Dzeltenumus sajauc ar biezpienu,...

Lasīt vairāk

Sastāvdaļas 1 glāze krējuma 1 glāze cukura 2-3 olas 1 glāze miltu ¼ tējkarote sodas vai cepamā pulvera Saldētas ogas Var pievienot rozīnes un riekstus // Pagatavošana 1. Olas saberž ar cukuru, pievieno krējumu, sodu un miltus. 2. Miltus pieliek pakāpeniski, masai jābūt līdzīgai, kā cepot plācenīšus. Iespējams, vajadzēs mazāk nekā glāzi. 3. Pusi mīklas lej formā, liek virsū saldētas ogas (upenes, rozīnes riekstus) pēc vēlēšanās un pārlej...

Lasīt vairāk

Ja vēlies kļūt mazliet slaidāka, vakariņās vari iebaudīt šos veselīgos salātiņus. Uz rupjas rīves sarīvē 100 g ķirbja mīkstuma. Ābolus nomizo un tāpat sarīvē. Sastāvdaļas liek salātu traukā un pārlej ar nesalda mājas jogurta un apelsīnu sulas maisījumu, sajauc. // IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES! 1. ĀBOLU UN SELERIJAS SALĀTI 2. BURKĀNU, APELSĪNU, ĀBOLU SALĀTI 3. VALDORFA SALĀTU LAIVIŅAS 4. ROZĀ GREIPFRŪTU SALĀTI 5. AVOKADO UN APELSĪNU...

Lasīt vairāk

Ļoti garda ābolu želeja, vienkārši un ātri pagatavojama. Sastāvdaļas 1 kg ābolu 2,5 glāzes ūdens 150 g cukura // Pagatavošana Derēs jebkura ābolu šķirne. Ābolus nomazgā, nosver, sagriež 4 daļās un izņem serdes. Liek piemērotā katlā. Ielej ūdeni, uzliek vāku un uzkarsē. Karsē uz lēnas uguns zem vāka aptuveni 20-30 minūtes. Āboli iztvaicējas. Iegūtu sulu izkāš caur marli, ļauj notecēt. Visērtāk marli ieklāt caurdurī. Sulas nebūs daudz. Tad...

Lasīt vairāk

Pētersīļu lapiņas 1 sauja dehidrēti pākšaugi 4 ēd.k. Sāls, pipari Vīnogu kauliņu eļļa 3 ēd.k Rīsu etiķis 1t.k Pagatavošana: Pētersīļus samazgā, nosusina un liek blendēties, atstājot lielas frakcijas gabaliņus, samaisa kopā ar etiķi, sāli eļļu. Recepti piedāvā “Maxima” un šefpavārs Raimonds Zommers // IZMĒĢINI ARĪ 1. KLASISKAIS PESTO 2. KABAČU ADŽIKA 3. MĀJĀS GATAVOTS LEČO 4. MĀJĀS GATAVOTS KEČUPS 5. ĀBOLU ČATNIJS ...

Lasīt vairāk

Sastāvdaļas Cidonijas 6 gb. Brūklenes svaigas 200g Antonovkas āboli 1,5 kg Ievārījuma cukurs 600g Kardamons malts 1g Vaniļas cukurs 1g // Pagatavošana 1. No cidonijām izspiež sulu, 2. Nomizo ābolus un sagriež kubiņos, 3. Vāra visas sastāvdaļās uz lēnas uguns 10-15 min. CIDONIJU IEVĀRĪJUMS AR CITRONU UN RIEKSTIEM ...

Lasīt vairāk

Kēkss Muskatķirbis (biezenis netto) 200g Sviests 115g Saldais krējums 300g Skābs krējums 120g Olas 4gb. Cepamais pulveris 25g Kviešu milti 200g Polentas milti 200g Kaltētas dzērvenes 150g Cukurs 300g Kumīns malts Kardemons malts // Pagatavošana 1. Muskatķirbi nomizo, sagriež kubikos, liek katlā, pievieno saldo krējumu un pienu, vāra kamēr mīksts. 2. Sablendē, pievieno kviešu un polentas miltus, garšvielas. 3. Atdzesētai masai pievieno izkausētu sviestu,...

Lasīt vairāk