You Are Browsing ‘Gardumi’ Category

Lai pagatavotu mīklu profitroli, ko dēvē arī par “vēja kūkām”, vajadzīgs tikai nedaudz laika un dažas sastāvdaļas. Pēc tam jau vari ļauties iedvesmai un pildīt tos ar dažādiem, sāļiem vai saldiem pildījumiem. Sastāvdaļas Pagatavošanas laiks: 50 minūtes Sarežģītība: vienkārši 1 glāze ūdens 1 glāze miltu 100 g sviesta 4-5 olas // Pagatavošana Katliņā ielej nedaudz ūdens un pievieno sagrieztu sviestu. Ļauj uzvārīties. Pamazām maisot...

Lasīt vairāk

Pagatavo aromātisku un gardu apelsīnu ievārījumu, kamēr pašmāju ogas un augļi vēl tikai ienākas. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sastāvdaļas 1,2 kg pūdercukura 1 kg apelsīnu 2-3 ēdamkarotes apelsīnu miziņu 1 glāze ūdens // Pagatavošana Augļus nomizo un sadala daiviņās. Izņem sēkliņas, izņem baltās starpsienas. Katru daiviņu sagriež 2-3 daļās. Emaljētā katlā vāra sīrupu no cukura un ūdens, līdz cukurs izkusis. Tajā...

Lasīt vairāk

Ļoti gardu našķi var pagatavot nieka 15 minūtēs, ja pie rokas ir dažas vienkāršas sastāvdaļas – auzu putraimi un tumšā šokolāde. No piedāvātā daudzuma iznāks 16-20 batoniņi atkarībā no izvēlētās formiņas lieluma. Gatavošanai vajadzēs 15 minūtes, kopējais laiks – 2 stundas un 15 minūtes. /* (c)AdOcean 2003-2020 */ /* PLACEMENT: Setup.Dzivei.lv.Setupad.Responsive.dzivei.lv_300x300_article */ (window['aomini'] || (window['aomini']...

Lasīt vairāk

Viegls, figūrai glaimojošs biezpiena deserts ar augļiem. Simt gramos tikai 71 kalorija. Sastāvdaļas 500 g liesa biezpiena 200 g augļu vai ogu pēc vēlēšanās 300 g dabīga jogurta 30 g želatīna Stēvija saldināšanai // Pagatavošana Sajauc biezpienu ar stēviju. Liek formas apakšā ogas vai augļus, piemēram, zemenes. Sagatavo želatīnu atbilstoši instrukcijai uz iepakojuma. Sajauc biezpienu ar jogurtu, samaisa. Tievā strūkliņā pielej želatīnu biezpiena...

Lasīt vairāk

Sastāvdaļas Marinādei 1,5 l ūdens 2 ēdamkarotes sāls 0,5 glāzes cukura 1 tējkarote 70% etiķa Gurķi Ķiploki Pagatavošana Ķiploku sarīvē uz rupjas rīves, noliek malā – tas būs “sniegs”. Gurķus nomazgā, nogriež galiņus, saliek sagatavotā, sausā burkā. Burku iepriekš izmazgā ar sodu, izskalo ar verdošu ūdeni. Gurķus liek vertikāli, cik ievietojas burkā līdz sašaurinājumam. Pārlej ar karstu, bet ne verdošu ūdeni, uzliek iepriekš sagatavotu...

Lasīt vairāk

Sastāvdaļas 1 paciņa vaniļas 2 glāzes miltu 2 glāzes cukura 150 g sviesta ½ tējkarotes sodas 1 šķipsniņa sāls 400-500 g biezpiena 4 olas Pagatavošana Karaliskā biezpienmaize izdodas vienkārši lieliski! 1. Sviestu liek bļodiņā, lai tas kļūtu mīksts. 2. Kad sviests pakusis, pievieno cukuru un miltus, rūpīgi izmaisa. 3. Pēc tam pievieno šķipsniņu sāls un sodu, rūpīgi iejauc mīklu. 4. Ieziež formiņu ar sviestu un tajā blīvi ievieto 2/3 mīklas. 5....

Lasīt vairāk

Piedāvājam ļoti vienkāršu slavenās franču sīpolu zupas recepti. Sīpolu zupa ir atzīts gastronomijas šedevrs, tomēr to var pagatavot ikviens. Ļoti vienkārši un ļoti garšīgi. Saglabājiet recepti, lai nepazaudētu! Vajadzēs: rīvi sieram, pannu, sautējamo pannu. Sastāvdaļas 1 violeto sīpolu 1 balto sīpolu 80 g purava 1-2 ēdamkarotes miltu 2-3 ēdamkarotes olīveļļas 30-50 g sviesta 2-3 daiviņas ķiploku 200 g cieta siera 3-5 zariņi timiāna 1 bagete Gaļas...

Lasīt vairāk

Recepte tiem, kuriem garšo šokolāde, bet nepatīk ilgi darboties virtuvē. Garšīga šokolādes kūkas pamatne vai jau gatavs deserts. Piemērots gan svētku, gan bērnu ēdienkartei. Gatavots pēc šīs vienkāršās receptes, biskvīts vienmēr izdodas lieliski. Arī sastāvdaļas ir ļoti pieejamas un vienmēr pa rokai. Biskvīts izdodas porains un elastīgs, ar izteiktu šokolādes garšu, mēreni salds. Ļoti interesants gatavošanas veids! // Vajadzīgs Cepšanas...

Lasīt vairāk

Foto – Aigars Mihailovs un Dzintars Kristovskis Pavasarī uz kokiem dažviet var redzēt dzeltenīgas piepes, kas, izrādās, ir ēdamas. Šo sēni sauc par sēra piepi, un tieši šopavasar tā kļuvusi par topa apspriešanas tematu Facebook grupā Sēņu medniekiem. Nacionālā sporta veida – sēņošanas – fani dalās ar fotogrāfijām, receptēm un iespaidiem pēc sēra piepes nogaršošanas. Ekrānuzņēmums no Facebook, foto Aigars Mihailovs “Varbūt...

Lasīt vairāk

Skābenes Skābenes ir ļoti sena kultūra. Šo augu pieminējuši jau seno romiešu autori: komēdiju meistars Plauts, dzejnieks Vergīlijs, vēsturnieks Plīnijs Vecākais. Savukārt Avicenna ir pirmais, kas aprakstījis skābeņu dziednieciskās īpašības. Jaunās skābeņu lapiņas ir bagātas ar vitamīniem A, B1, B2, C, K, PP, kā arī kāliju, fosforu, kalciju, magniju, varu, cinku, nātriju un tādiem retiem mikroelementiem kā bors, niķelis, titāns, molibdēns....

Lasīt vairāk