You Are Browsing ‘Gardumi’ Category

Lai pagatavotu gardu pupiņu zupu, vajadzīgs pavisam maz: pupiņas, iedvesma un daži dārzeņi. Bet, ja gribi, lai ģimene palūgtu otru porciju, papildini zupu ar ķiploku grauzdiņiem un zaļumiem! Pupiņas iepriekš pārlasa, nomazgā un iemērc uz vairākām stundām. Pēc 4-5 stundām vēlreiz nomazgā uzbriedušās pupiņas un liek vārīties uz vidējas uguns. Uz 3 l ūdens vajadzīga pusglāze pupiņu. Uz pannas apcep kubiņos sagrieztus sīpolus, rīvētu burkānu,...

Lasīt vairāk

Lieldienu maize Nepieciešams: 5,5 glāzes miltu, 50 g rauga, 1,5 glāzes piena, 10 olu dzeltenumi, 1 glāze cukura, 100 g sviesta, 200 g rozīņu, rīvētas citronu miziņas, 1 tējkarote kardamona, 1 paciņa vaniļas cukura, šķipsniņa sāls, ola apziešanai Taukvielas saputo ar cukuru un garšvielām, pakāpeniski pievieno olas, pielej pienu, kurā izšķīdināts raugs, iesijā miltus. Mīklu labi samīca. Tad to liek bļodā, pārsedz ar dvieli un raudzē stundu. Pēc...

Lasīt vairāk

Lieliska gardas uzkodas recepte. Nesalīdzināma garša, vienkārši pagatavot. Sastāvdaļas 500 g svaigu vai saldētu brētliņu 300 ml tomātu sulas 1 liels sīpols 1 neliels burkāns Augu eļļa Sāls, smaržīgo piparu graudiņi, lauru lapas 1 ēdamkarote kviešu miltu 1 ēdamkarote cukura /* (c)AdOcean 2003-2019 */ /* PLACEMENT: Setup.Dzivei.lv.Setupad.dzivei.lv_336x320_rakstos */ (window['aomini'] || (window['aomini'] = [])).push({ cmd: 'display', ...

Lasīt vairāk

Laba ideja zivju kotletēm, kas garšos visiem. Sastāvdaļas 2 ēdamkarotes rīvmaizes 3 ēdamkarotes augu eļļas Malti melnie pipari pēc garšas Sāls pēc garšas Pušķītis zaļumu 2 sīpoli 1 ēdamkarote cukura 1 kg baltās zivs 2 olas Pagatavošana Pagatavošanas laiks: Pusotra stunda 1. Baltās zivs fileju sīki sakapā, sajauc ar olām, miltiem, cukuru, sīki sagrieztiem sīpoliem un kapātiem zaļumiem. Pievieno sāli, piparus. Samaisa ar rokām, izveidojot blīvu,...

Lasīt vairāk

Kotletes pēc šīs receptes var pagatavot, arī maļot gaļu gaļas mašīnā, tomēr tad neiznāks tik gardi – noslēpums ir tieši gaļas sakapāšanā mazos gabaliņos. Sastāvdaļas 600 g vistas filejas 300 g svaigu šampinjonu 2 sīpoli 150 g saldā krējuma 150 g baltmaizes 20 g bazilika 50 g madeiras Šķipsniņa muskatrieksta 1 ola 50 g sviesta 4 ēdamkarotes rafinētas augu eļļas Sāls pēc garšas Malti melnie pipari pēc garšas 1 tējkarote cukura /* (c)AdOcean...

Lasīt vairāk

Oriģināla un garda vīnogu torte iepriecinās mājiniekus un viesus, būs lielisks akcents ikvienam svētku galdam. Sastāvdaļas 150 g sviesta 210 g cukura 4 ēdamkarotes pūdercukura Šķipsniņa sāls 180 g miltu 100 g mandeļu 100 g mandeļu pārslu 2 tējkarotes cepamā pulvera 2 olas 2 tējkarotes vaniļas 2 ēdamkarotes cietes 700 g vīnogu bez kauliņiem 700 ml saldā krējuma /* (c)AdOcean 2003-2019 */ /* PLACEMENT: Setup.Dzivei.lv.Setupad.dzivei.lv_336x320_rakstos...

Lasīt vairāk

Nepacietīgākie jau atklājuši grilēšanas sezonu, tāpēc piedāvājam ļoti interesantu recepti cūkgaļas šašlikam un vēl piecas šašlika idejas. Sastāvdaļas 5 ēdamkarotes augu eļļas 4 piparmētru lapiņas 60 ml sausa sarkanvīra 1 sīpols 2 ķiploka daiviņas 1 rozmarīna zariņš IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES! 1. ŠAŠLIKS AFRIKĀŅU GAUMĒ 2. ŠAŠLIKS TOMĀTU SULĀ 3. ŠAŠLIKS “BIZĪTES” 4. ŠAŠLIKS MEDUS MARINĀDĒ 5. VISTAS ŠAŠLIKS AR ANANASIEM Pagatavošana Sajauc...

Lasīt vairāk

Ļoti gardus kefīra mīklas pīrādziņus var pagatavot burtiski piecās minūtēs, izdodas mīksti un maigi. Izmēģini, nenožēlosi! Sastāvdaļas Mīklai 250 ml kefīra 400 g miltu 1 ola 20 ml augu eļļas 1 ēdamkarote cukura ½ tējkarote sāls ½ tējkarote sodas Pildījumam 5-6 kartupeļi 2 kausētie sieriņi Zaļumi pēc garšas 30 g sviesta 1 sīpols (Var pildīt arī ar kubiņos sagrieztu šķiņķi un vārītu olu, vai pagatavot kādu saldo pildījumu) /*...

Lasīt vairāk

Foto – Pixabay Kanēlis Latvijas virtuvē ir populāra garšviela konditorejas izstrādājumu, desertu pagatavošanai. Mazāk cilvēku zina, ka šī aromātiskā garšviela labi sader arī ar vistas un cūkgaļas ēdieniem, bet tas, ka kanēli iegūst no kanēļkoka mizas Indonēzijā, Šrilankā, Ķīnā un citviet pasaulē, aizvien daudziem ir pārsteigums, novērojusi AS Santa Maria mārketinga vadītāja Baltijas valstīs Inga Auziņa. “Jebkurai garšvielai ir smarža,...

Lasīt vairāk

• Iepriekšējā dienā gatavotu ceptu vistas vai tītara krūtiņu pasniedziet ar zaļajiem salātiem ar tādām piedevām kā dārzeņi, zirnīši, valrieksti, ciedru rieksti, rozīnes, dzērvenes vai siers. Pievienojiet vienkāršu balzametiķi. • Pāri palikušu vistas gaļu un dārzeņus var pārvērst lieliskā vistas gaļas pīrāgā. Pagatavojiet biezu mērci ar pienu, miltiem un sviestu, pievienojiet nedaudz sāls un piparu. Iejauciet tajā kubiņos sagrieztu vistas...

Lasīt vairāk