You Are Browsing ‘Gardumi’ Category

Ļoti vienkārša recepte, bet rezultāts – ļoti garšīgs! Sastāvdaļas 3 kg zaļu tomātu (lielākus griež šķēlītēs, mazus var sadurstīt ar datu un likt veselus) 1 kg burkānu, sarīvēti uz rupjas rīves 1 kg sīpolu, sagriezti pusgredzenos 10o g sāls 400 g augu eļļas 300 g cukura 150 g etiķa 1 tējkarote melno piparu 5-6 lauru lapas Pagatavošana Karsē sastāvdaļas 5 minūtes. Liek sterilizētās burkās un aizvāko. Gatavs! ...

Lasīt vairāk

Visi draugi tev lūgs padalīties ar šo recepti. Lieliskas marinētas sēnītes piecās minūtēs pašiem nepacietīgākajiem kārumniekiem. // Sastāvdaļas 500 g sēņu 3 lielas ķiploka daiviņas 2 ēdamkarotes 9% etiķa 50 ml ūdens 50 ml augu eļļas 1 tējkarote sāls 1 tējkarote cukura 2 lauru lapas 5-7 melno piparu graudiņi 3-5 smaržīgo piparu graudiņi Pagatavošana Novāra sēnes. Pagatavo karstu marinādi, sajaucot visas sastāvdaļas, izņemot etiķi. Liek...

Lasīt vairāk

Šādi iekonservētas ogas var izmantot pieaugušo galdam kā kompotu vai tortēm un cepumiem. Izmanto dažādu šķirņu ogas; kauliņu ogām (ķiršiem, plūmēm) atdala kauliņus. Konservēšanai ņem 1 kg ogu, 1 kg cukura, V2 1 ruma, spirta vai 50% degvīna. Tīras, sausas ogas pilda tumšā stikla, porcelāna, fajansa vai māla traukā kārtām pārmaiņus ar cukuru. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Katru kārtu pārslaka ar spirtu. Trauku nosien,...

Lasīt vairāk

Vēlies izcept patiešām ideālu biskvītu? Lūk, galvenie nosacījumi, kas jāņem vērā. Biskvīts ir pamatā daudzām tortēm un kūkām. Tomēr to pareizi izcept izdodas ne visiem. Nereti mīklai trūkst viegluma un gaisīguma. Lai biskvīts izdotos, kā nākas, atklāsim vairākus noslēpumus. Pirmkārt, miltus obligāti jāizsijā. Otrkārt, kamēr biskvīts cepas, cepeškrāsni nedrīkst atvērt. Ar eļļu ieziež tikai formas apakšu. Malas neaiztiek! Ļoti svarīga...

Lasīt vairāk

Sastāvdaļas 200 g cepumu 500 ml jogurta 60 g sviesta 20 g želatīna 250 ml ūdens 50 g ķiršu 50 g upeņu 80 g cukura // Pagatavošana 1. Želatīnu ieber traukā, pārlej ar ūdeni, ļauj uzbriest, pagaida 10-15 minūtes. 2. Cepumus sadrupina ar blenderi vai stampiņu. 3. Drupatām pieliek sasildītu sviestu, rūpīgi izmaisa. 4. Iegūto masu liek formā ar noņemamām malām, izlīdzina, izveido lēzenas maliņas, liek formu ledusskapī, lai tā atdzistu. 5. Jogurtu...

Lasīt vairāk

Marinādei uz 4 l ūdens 2 ēdamkarotes cukura 2 ēdamkarotes 6% galda etiķa 2 ēdamkarotes augu eļļas 4 ēdamkarotes sāls (ar mazu kaudzīti) Lauru lapa, graudu pipari un smaržīgie pipari. // Pagatavošana Marinādi uzvāra. Papriku nomazgā, sabaksta ar dakšiņu vairākās vietās, netīra, bet aiz kātiņa saliek verdošajā marinādē, vāra 3-5 minūtes, liek tīrās 3 l burkās. Pārlej pa daļām, jo eļļai jābūt visās burkās. Aizvāko, ietin segā uz diennakti. Norādītais...

Lasīt vairāk

Ne velti receptei dots tāds nosaukums. Izlasi sastāvdaļas un sapratīsi, vai tā ir tavā gaumē! Sastāvdaļas 5 kg paprikas 3-4 svaigas čili pākstis 0,5 kg ķiploku Marinādei 0,5 l augu eļļas 1 ēdamkarote cukura 3 ēdamkarotes sāls 1 l ūdens // Sastāvdaļas Papriku sagriež strēmelēs. Ķiplokus sīki sagriež vai izspiež caur presi. Visu sajauc, pārlej ar verdošu marinādi, uzvāra. Salej sterilizētās burkās. Apgriež tās otrādi un ietin segā līdz...

Lasīt vairāk

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sastāvdaļas 180 g kviešu miltu 4 āboli 2 olas dzeltenumi 140 g cukura 50 g sviesta 125 ml piena 4 g cepamā pulvera 1 šķipsniņa sāls // Pagatavošana Dzeltenumus sakuļ ar cukuru (3 ēdamkarotes noliek malā), kamēr cukurs izkūst un masa kļūst gaišāka. Sviestu izkausē mikroviļņu krāsnī un pievieno pusi olu masai, pielej pienu, samaisa. Pievieno šķipsniņu sāls, izsijātus miltus un cepamo pulveri....

Lasīt vairāk

Sastāvdaļas 2 lieli arbūzi 3 l burka 1,3 l ūdens 1 daiviņa ķiploka 2 ēdamkarotes cukura 1 ēdamkarote sāls 3 tabletes aspirīna // Pagatavošana Arbūzus nomazgā, sagriež vidēja lieluma gabaliņos, liek burkās, pievieno katrai trīslitru burkai 1 daiviņu ķiploka, 3 tabletes aspirīna. Marinādei: katrai trīslitru burkai 1,3 ml ūdens, ko uzvāra, pievieno sāli un cukuru, pavāra 1-2 minūtes, pēc tam pārlej arbūziem burkā, aizvāko. IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS...

Lasīt vairāk

Ziemas krājumiem vari pagatavot šādus garšīgus salātus, kas lieliski sader ar gaļas un zivju ēdieniem. Sastāvdaļas 3 kg tomātu 1 kg gurķu 1 kg kāpostu 1 kg sīpolu 1 kg paprikas Marinādei 250 g augu eļļas 250 g cukura 3 ēdamkarotes sāls 3 ēdamkarotes 9% etiķa 10 lauru lapas 20 melno piparu graudiņi 10 smaržīgo piparu graudiņi // Pagatavošana Dārzeņus nomizo, sagriež prāvos gabaliņos. Visu sajauc, pievieno augu eļļu, cukuru, sāli, etiķi, lauru...

Lasīt vairāk