You Are Browsing ‘Gardumi’ Category

Sastāvdaļas 500g mazu šalotes sīpolu 50g sāls 500ml iesala etiķa 200g šķidra medus Pagatavošana Sīpolus liek lielā karstumizturīgā bļodā un pārlej ar verdošu ūdeni tā, lai sīpoli apsegti. Ļauj atdzist. Kad atdzisuši nogriež augšas un apakšas, nomizo. Nomizotos sīpolus pārkaisa ar sāli, samaisa un atstāj uz nakti. Nākamajā dienā sīpolus noskalo un nosusina virtuves dvielī. Lielā katlā liek etiķi un medu un viegli karsē, lai medus izkūst,...

Lasīt vairāk

Piekritīsi, zemenes ir gardas jebkurā veidā, bet, kamēr sezona vēl nav galā, var arī nedaudz paeksperimentēt un izmēģināt jaunas receptes ar šo sulīgo ogu. Vēlamies padalīties ar ļoti interesantu un vienkāršu Austrumu saldumu recepti. Bauda karstai vasaras dienai – zemeņu rahatlukums. Sastāvdaļas 200 g zemeņu 15 g želatīna 150 g pūdercukura Puse citrona Pagatavošana 1. Zemenes kārtīgi nomazgā un sablendē. 2. Kad masa kļuvusi viendabīga, pievieno...

Lasīt vairāk

Lielākais vairums jeb 85% Latvijas iedzīvotāju saldē produktus ziemai – noskaidrots Samsung un GfK veiktajā pētījumā. Par mums tikai nedaudz aktīvāki (89%) ziemas krājumu veidotāji ir igauņi. Ogas ir visbiežāk saldētā produktu grupa (75%) Latvijā, tai seko zaļumi (60%) un sēnes (38%). Identiska tendence novērojama arī abās pārējās Baltijas valstīs. Vispopulārākie saldētavā liekamie produkti ir zemenes un dilles – tos par saviem top ziemas krājumiem...

Lasīt vairāk

Ja ievēro slaido līniju, desertā labi iederēsies viegls un gards ābolu muss. Sastāvdaļas 100 g ābola 150 ml ūdens 2 g želatīna Pagatavošana Ābolu notīra un sarīvē uz smalkas rīvītes. Miziņu un serdi pārlej ar verdošu ūdeni un vāra 10 minūtes. Novārījumu izkāš, uzkarsē, pievieno iepriekš aukstā, vārītā ūdenī izmērcētu želatīnu un samaisa. Pievieno rīvēto balonu un ar mikseri sakuļ gaisīgās putās. Lej formiņās un liek ledusskapī. Labu...

Lasīt vairāk

Sviestu pamatīgi saputo, pieber sāli, sarkanos piparus (naža galu), pievieno sarīvētu sieru, miltus un samīca mīklu, to labi sastrādājot. Izveltnē desiņu, sagriež vienādos gabaliņos un veido radziņus. Liek uz ieziestas plāts un cep mērenā karstumā gaiši dzeltenus. ...

Lasīt vairāk

Nepieciešams 4-5 ēdamkarotes vārītu rīsu, ½ glāzes cukura, 4 glāzes ūdens, 500-700 g ķiršu. Pagatavošana Ķiršu daudzumu sadala uz pusēm un vienai pusei izņem kauliņus. Atlikušo daļu ar kauliņiem emaljētā podiņā saspaida ar koka piestiņu, aplej ar ūdeni, vāra 5-7 minūtes uz lēnas uguns, tad noceļ. Pēc 20 minūtēm novārījumu izkāš, pievieno caur sietiņu izberztus vārīto ķiršu mīkstumus, cukuru, rīsus, kā arī svaigos ķiršus bez kauliņiem...

Lasīt vairāk

Nepieciešams Maltā gaļa (liellopa gaļa+cūkgaļa) 500-600 g, Sīpoli 1 gab. Ola 1 gab. Baltmaize (bez garoziņas) 100-150 g, Piens 150 ml Milti 5-7 ēdamkarotes Saldkrējuma sviests 2-3 ēdamkarotes Augu eļļa 2-3 ēdamkarotes Sāls Svaigi malti pipari Pagatavošana Baltmaizi sagriež prāvos gabaliņos, liek bļodiņā un pārlej ar pienu. Sīpolu notīra un sasmalcina. Pannā sasilda sviestu kopā ar eļļu, liek tajā sīpolus, pievieno nedaudz sāls un apcep. Sīpolus...

Lasīt vairāk

Publicitātes foto Mājās gatavots bazilika pesto gan smaržo, gan garšo daudz labāk, nekā pirkts veikalos. Pat ja nav zaļumu sezona, veikalos ir iespējams iegādāties leknus garšaugus podiņos. Baziliks un ciedru rieksti ar pilnasinīgo Trikāta Reserve veidos pesto, kurš pat vienkāršākos spageti pārvērtīs karaliskā maltītē, blogā raksta kulinārijas fane Linda Tellgrena. Sastāvdaļas (4 porcijām) ● 360g pastas (spageti) ● 180g krāsainu ķirštomātiņu ●...

Lasīt vairāk

Īsti vasarīga, viegla zupiņa. Sniedz enerģiju un dod spēku karstās vasras dienās, kad “nopietnu ēdienu” nekārojas. To var pagatavot pat darbā, ja pa ceļam nopērk vai paņem līdzi no mājām dažus redīsus, gurķus un kefīra paciņu. Sastāvdaļas Laiks: 15 minūtes Porcijas: 4 Sarežģītība: viegli 600 ml kefīra 200 ml auksta dzeramā ūdens 4 vidēji gurķi 6 redīsu 3 lociņi 8 diļļu zariņi 3 ķiploku daiviņas sāls, svaigi malti melnie pipari olīveļļa Pagatavošana Gurķus...

Lasīt vairāk

Pagatavošana: 500 g svaigu zemeņu sajauc blenderī, pievieno 200 g pūdercukura, 2 ēdamkarotes citronu sulas, 250 ml piena. Liek saldētavā un gaida 30-40 minūtes. ...

Lasīt vairāk