You Are Browsing ‘Gardumi’ Category

Šī ir viena no daudzajām konservētu gurķu receptēm, kas pelnījusi īpašu uzmanību: nav nepieciešams etiķis, bet gurķīši izdodas patīkami skābeni. Tas viss, pateicoties jāņogām. Visas sastāvdaļas norādītas 1 kg gurķu, kurus var ievietot vienā vai divās litra burkās atkarībā no gurķu lieluma. Burkas pirms tam kārtīgi izmazgā, bet vēl labāk – arī sterilizē mikroviļņu krāsnī. Sastāvdaļas 1 kg gurķu 250 g jāņogu 1 ķiploks 3 diļļu...

Lasīt vairāk

Par kartupeļu ēdieniem var runāt bezgalīgi, tomēr vienkāršais dārzenis nebeidz mūs pārsteigt. Vēlamies piedāvāt savu grilētu kartupeļu variantu. Recepte ir vienkārša, rezultāts – lielisks! Un viss, pateicoties ideālam garšvielu ” komplektam”. Pievērs uzmanību, ka rozmarīnu jāpievieno pavisam nedaudz. Tā rūgtenā piegarša un dūmainā smarža lieliski ietonēs kartupeļu garšu. Kumīna riekstainās notis piešķirs pikantumu. Sastāvdaļas 2...

Lasīt vairāk

Nepieciešamās sastāvdaļas ½ glāzes ķiršu sula, 1 tējk. citronu sula, 2 ēd.k. ķirši, cukurs pēc garšas, 2 kubiņi pārtikas ledus Pagatavošana Ķiršus nomazgā, izņem kauliņus un saspaida, līdz veidojas biezenis. Ķiršu biezeni ieliek šeikerī vai mikserī, pielej ķiršu un citronu sulu, pieber cukuru un labi samaisa. Pasniedzot dzērienam pieliek ledus kubiņus. Var izmantot arī saldētus ķiršus. ...

Lasīt vairāk

Nepieciešams: 1,5 glāzes miltu, ½ glāzes krējuma, 100 g sviesta, 2 ēdamkarotes cukura, 1,5 ēdamkarotes pūdercukura, ¼ tējkarotes pārtikas sodas, tējkarote citrona sulas, 1,5-2 glāzes kazeņu ogu. Mīkstu sviestu sajauc ar krējumu, tad iemaisa miltus un pievieno sodu. No iegūtās mīklas izveido bumbu un uz 25-30 minūtēm ieliek ledusskapī. Pēc tam no atdzesētās mīklas nelielu daļu atdala, bet no atlikušās izrullē plāceni, lai tas būtu lielāks par pašu...

Lasīt vairāk

Katrs, kas kaut reizi gatavojis ievārījumu, zina: ja ar saglabāšanu ziemai vēl ir salīdzinoši viegli tikt galā, daudz sarežģītāk ir panākt, lai ogas vai augļi garšotu pēc iespējas svaigāk un dabīgāk. Var pat ienākt prātā vēlme atmest visai tai ievārījumu gatavošanai ar roku! Ogas un augļus – saldētavā, un miers! Kad vajadzēs, atkausēsim un apēdīsim. Bet padoties nevajag! Piedāvājam interesantu svaiga zemeņu ievārījuma recepti. Pateicoties...

Lasīt vairāk

Nepieciešams 1 kg ķiršu ar izņemtiem kauliņiem 250 g cukura, cukura sīrups. Sīrupa pagatavošanai: 2 glāzes ūdens, 800 g cukura. Pagatavošana Vispirms pagatavo sīrupu: uzvāra ūdeni, lēnām, nepārtraukti maisot, pieber cukuru un, noputojot, vāra 10 minūtes. Pēc tam ķiršu mīkstumus ieliek emaljētā podiņā, aplej ar karsto sīrupu, 3-4 stundas nostādina, tad ogu masu uzkarsē līdz viršanai, piecas minūtes vāra un noņem no uguns. Pēc pusstundas...

Lasīt vairāk

Nūdeles un rīsi bijuši daudzu starptautisku virtuves tradīciju stūrakmeņi gadsimtiem ilgi. Barojoši un ārkārtīgi daudzveidīgi, tie pieejami visdažādākajās formās, un tos var kombinēt gandrīz ar jebko. Nekas nevar līdzināties svaigas, mājās gatavotas pastas garšai. Tās pagatavošana gan prasa piepūli, tomēr tas nav grūti un darbs ar rokām, lai pagatavotu ēdienu no sākotnējām sastāvdaļām, var būt pat terapeitisks. PASTAS mīkla Dažas pamata...

Lasīt vairāk

Sastāvdaļas: /1 cilvēkam/ 300 gr kakla karbonādes Marinādei: 1 sīpols 2 daiviņas ķiploka 1 plānās šķēlītēs sagriezts citrons 1 citrona sula Sakapāti pētersīļu zaļumi Sakapāti koriandra zaļumi Sāls Pipari Gatavošana: Sīpolus sagriež ripiņās, pievieno citrona šķēlītes un sulu. Sakapātus ķiplokus un pārējās garšvielas. Kakla karbonādi sagriež apmēram 2 cm biezās šķēlēs. Gaļu liek marinādē, kārtīgi samaisa un vienu diennakti vēsumā...

Lasīt vairāk

Šai receptei vislabāk der mazi kartupelīši, kurus parasti slinkums tīrīt. Sastāvdaļu sagatavošanai tomēr vajadzīgas tikai 10 minūtes! Zaļumus izvēlies, kādi labāk tīk: dilles, pētersīļus, baziliku, lociņus.. Var pagatavot maisījumu. Citrona miziņas piešķirs ēdiēdienam spilgtākas notis, bet baltvīns – izsmalcinātību. Noteiki izmēģini, tas ir ļoti vienkārši, ātri un garšīgi! Sastāvdaļas 1 kg kartupeļu 1 ēdamkarote citrona miziņu 3...

Lasīt vairāk

Nepieciešams: 1 kg nogatavojušos ķiršu 1 kg medus 1 liela citrona miziņa Pagatavošana Ogas ieber burkā, virsū uzliek plāni sagrieztu citrona miziņu, aplej ar medu un uz 2 nedēļām noliek vēsā vietā. Šajā laikā ogas izdalīs sulu, bet medus daļēji nosēdīsies burkas dibenā. Pēc tam ogas uzmanīgi pārliek citā burkā, medu un sulu samaisa ar koka karoti, līdz viss medus izšķīdis un ar iegūto sīrupu aplej ogas. ...

Lasīt vairāk