You Are Browsing ‘Gardumi’ Category

Foto: Laura Grēviņa, ViensPlusViens.lv Bloga ViensPlusViens.lv autores Lauras Grēviņas receptes Lieldienu brīvdienām! Foto: Laura Grēviņa, ViensPlusViens.lv Pankūkas ar zaļo biezpienu Sastāvdaļas: ● “Dobeles dzirnavnieka” plāno pankūku maisījums bez cukura ● 300g biezpiena ● 3 mīksti avokado ● 3 ēdamkarotes krējuma vai grieķu jogurta ● lociņi vai dīgsti ● sāls, pipari un citrona sula pēc garšas Pagatavošana: Pagatavo plānās pankūkas...

Lasīt vairāk

Sastāvdaļas 4 olas 3 ēdamkarotes cukura 2 ēdamkarotes miltu 100 g saldā krējuma 1 ēdamkarote sviesta Pagatavošana Sajauc olu dzeltenumu ar cukuru un miltiem. Vienu pēc otra pievieno putukrējumu un olas baltumu. Iesmērē ar olīveļļu formu un piepilda ar izveidoto olu masu. Cept krāsnī 15-20 min. Pasniedz ar svaigiem augļiem, ogām, augļu kompotu vai atspirdzinošu dzērienu. ...

Lasīt vairāk

Saldā pica, kas turklāt ir samērā vienkārši pagatavojama, būs lielisks papildinājums gan brīvdienu, gan svētku maltīšu sarakstam. Recepti piedāvā e-picērijas “Pica Rīga” pavāri. Sastāvdaļas: Ābols (1 gab.) Kanēlis (pēc garšas) Cukurs (pēc garšas) Skābais krējums (1 ēdamkarote) Meža ogu ievārījums (1 ēdamkarote) Konservētas aprikozes (divas pusītes) Kivi (1 gab.) Zemenes (2 gab.) Fizāļi (2 gab.) Svaigs ananāss (7 šķēles) Karambola (1...

Lasīt vairāk

Izsenis zināms, ka siers labi sader ar augļiem un dārzeņiem. Tāpēc daudzās izdaudzinātās dārzeņu diētās kā atbilstošs papildinājums iekļauts arī siers. Pazīstama ir tā sauktā Šveices diēta, kuras laikā ēd tikai dažādu šķirņu sierus kopā ar lielu daudzumu dārzeņu un zaļumu. Šī diēta ļauj atbrīvoties no liekajiem kilogramiem ne tikai neizjaucot olbaltumvielu līdzsvaru, bet pie viena arī uzlabojot zarnu mikrofloru ar derīgajām baktērijām,...

Lasīt vairāk

Ziemassvētku rītā mīļos un sevi palutini ar pārslu vafelēm. Gardums smaržo pēc svētkiem un garšo bezgala labi, turklāt pārslas satur daudz vērtīgu vitamīnu, minerālvielu, beta-glikānu un šķiedrvielu. Nodrošina sāta izjūtu ilgam laikam. Receptes autore: Laura Grēviņa, ViensPlusViens.lv autore Šķir nākamo lapu un lasi recepti! ...

Lasīt vairāk

Publicitātes foto Pirmajos Ziemassvētkos no pulksten 15.00 svētku sajūtu ķērājus Vecrīgas Ziemassvētku tirdziņā priecēs Jolantas Gulbes-Paškevicas koncerts. Lai noskaidrotu, ar kādām sajūtām skatuves māksliniecei saistās Ziemassvētki un kāda ir viņas īpašā recepte, lai māju piepildītu Ziemassvētku smarža, aicinājām mākslinieci uz īsu sarunu. Kas jauns un aktuāls pašlaik notiek jūsu daiļradē? Veidojas dažādas interesantas sadarbības un...

Lasīt vairāk

Ikdienā pie vakariņu galda, ballītē pie bāra letes vai veikalā pie dzērienu plauktiem ne vienam vien pārim ir izvērtusies diskusija par dzēriena izvēli. Bieži vien šī diskusija var pāriet asā strīdā. Mičiganas Universitātē ir veikts pētījums, kurā secināts, ka tie pāri, kas izvēlas viena veida dzērienu, paliek kopā ilgāk. Visbiežāk pāriem strīdi rodas tieši ikdienas mazo izvēļu dēļ, kad katrai pusei ir stingra pārliecība par savu viedokli....

Lasīt vairāk

Teicienu – viss ģeniālais ir vienkāršs – var attiecināt teju uz jebkuru dzīves situāciju, tai skaitā arī uz maltītes gatavošanu. Viss slēpjas ierastu produktu neierastā apvienojumā, tāpēc, lai atvieglotu ikdienu, veikalu tīkls “Mego” piedāvā trīs receptes, kurās izmantoti veikalu plauktos viegli pieejami produkti. Jāpiebilst, ka receptes sagudrot palīdzēja “IBM ChefWatson”, tehnoloģiju kompānijas IBM radītais kognitīvās gatavošanas rīks....

Lasīt vairāk

Publicitātes foto Itālijas virtuves klasiku – picu – iecienījuši gan lieli, gan mazi. Ja pieteikušies ciemiņi vai tuvojas svētki, pagatavo šo gardo mini uzkodu. Uzkoda piemērota arī bērnu ballītēm, jo mazie svinētāji to var veikli paķert rokā un apēst, neatraujoties no rotaļām. Mini picas maizītes gatavo mafinu formiņās, un tas aizņem vien dažas minūtes laika. Izejvielas (12 mini picām): ● 1 lielais lavašs vai 4 gatavās tortiljas pamatnes ●...

Lasīt vairāk

Ņem 200 g ķirbju mīkstuma, sagriež tievās skaidiņās un samaisa ar sīki sagrieztu ābolu. Lai salāti būtu pikantāki, pievieno tējkaroti citrona vai augļu sulas, nedaudz sarīvētas citrona vai apelsīna miziņas, ēdamkaroti sasmalcinātu riekstu. Saldina ar tējkaroti šķidra medus. Var pievienot lapu salātus, ķirbju vai saulespuķu sēkliņas. ...

Lasīt vairāk