You Are Browsing ‘Gardumi’ Category

Sastāvdaļas 1 kg zaļu tomātu ½ kg cukura 2 ēdamkarotes sāls ½ l galda etiķa 5 melno piparu graudiņi Kanēlis vai vaniļa pēc vēlēšanās Ingvers pēc vēlēšanās Krustnagliņas pēc vēlēšanās Pagatavošana Zaļus tomātus uz īsu brīdi ieliek verdošā ūdenī, pēc tam aplej ar aukstu ūdeni un nomizo. Tomātus sagriež daiviņās, ja tie ir lielāki, mazos var atstāt veselus, ieliek marinādē un vāra, kamēr tie kļūst caurspīdīgi. Ar putu karoti...

Lasīt vairāk

Sastāvdaļas 75 g biezpiena 1/2 olas 35 g rauga 4 g cukura 5 g sāls Citrona miziņa 10 g rozīņu 75 g kviešu miltu 25 g augu eļļas cepšanai Pagatavošana Biezpienu sablendē, lai veidotos viendabīga masa, pievieno cukuru, sāli, citrona miziņu, pienā atšķaidītu raugu, noskalotas rozīnes, kviešu miltus un samaisa. Masu novieto siltā vietā, lai uzrūgst. Tad ar karoti ņem biezpiena masu, liek sakarsētā eļļā apaļus plācenīšus un cep no abām pusēm zeltaini...

Lasīt vairāk

Sastāvdaļas 1,5 kg mazu kabacīšu 2 ēdamkarotes sāls 3 ēdamkarotes cukura 1 deserta karote 70% etiķa 1 ēdamkarote garšvielu sālīšanai un marinēšanai 2 diļļu stiebri ar ziediem 5 ēdamkarotes augu eļļas Pagatavošanas laiks – 40 minūtes #gallery-1 { margin: auto; } #gallery-1 .gallery-item { float: left; margin-top: 10px; text-align: center; width: 33%; } #gallery-1 img { border: 2px solid #cfcfcf; } #gallery-1...

Lasīt vairāk

Mūsdienās burgeri nenoliedzami kļuvuši par vienu no populārākajiem ātri pagatavojamajiem ēdieniem un labi noder gan kā sātīga uzkoda, gan cienasts ballītē. Sulīga gaļa, mīksta, mutē kūstoša maize – pareizi pagatavots, burgers kļūs par īstu baudījumu garšas kārpiņām! “Rakvere” gaļas meistari aicina arī tevi ļauties burgeru valdzinājumam un izmēģināt trīs sātīgu burgeru receptes, ar ko mieloties šajā rudenī. Brokastu burgers ar olu (četrām...

Lasīt vairāk

Recepte patiks visiem ķiploku cienītājiem. Receptē minētais marinādes daudzums paredzēts 2 kg gaļas vai 8 vistas krūtiņu iemarinēšanai. Cept var gan uz oglēm, gan cepeškrāsnī (ja nu ārā tomēr lietus”. Jebkura gaļa izdosies maiga un aromātiska. Pagatavošana Sagatavošana:10 minūtes Marinēšana: 8 stundas Atsevišķā bļodiņā ar putojamo sakuļ visas sastāvdaļas, lai veidojas viendabīga masa. Ar asu nazi izdara vairākus iegriezumus gaļā un to...

Lasīt vairāk

Lieliska recepte – tik vienkārši un tik gardi! Suflē tortīte ir tā vērta, lai kļūtu par tavas ģimenes iecienītāko desertu. Atdzesēts suflē tika izgudrots tikai 20. gadsimtā reizē ar želatīna izveidošanu, tāpēc šis gatavošanas veids ir salīdzinoši nesens, bet ļoti vienkāršs. Ledusskapis pārvērtīs krējuma-biezpiena krēmu ar želatīna piedevu par gatavu ēdienu dažu stundu laikā! Pildījums var būt visdažādākais: citrusaugļi, kivi, ananass,...

Lasīt vairāk

Desu gatavošanai izmanto svaigu liellopu, teļa vai cūkas gaļu. Visvairāk desas gatavo no cūkas gaļas vai no liellopu un cūkas gaļas, ņemot to dažādos daudzumos. Tāpat desu gatavošanai izmanto asinis, aknas, mēli un citus dzīvnieku iekšējos orgānus. Lietderīgi mājsaimniecībā gatavot desas, ja kauts dzīvnieks. Tad zināmu daudzumu gaļas, gaļas atgriezumu, kas rodas, kautķermeni sadalot vai gaļas gabalus nolīdzinot, var pārstrādāt desās, jo tās...

Lasīt vairāk

Viens no senākajiem sicīliešu desertiem (itāļu val.: biancomangiare, latviešu val.: baltais ēdiens jeb, kā man labpatiktos teikt, baltais deserts jeb mandeļu krēms), kuru varēja atļauties gan tās nabadzīgākie iedzīvotāji un kurš bija agrāk Ragūzas zonā esošajā Modikas grāfistē dzīvojošo aristokrātu viens no iecienītākajiem desertiem. Tas ir ļoti vienkāršs, ātri pagatavojams un garšas ziņā piena pudiņam līdzīgs deserts, kura galvenās sastāvdaļas...

Lasīt vairāk

100 g salda krējuma nedaudz uzkarsē un pievieno tam 30 g cukura, nedaudz sāls, 25 g rauga (kuru iepriekš sajauc ar 2 ēdamkarotēm ūdens), pakāpeniski pieber 250 g miltus, sajauc mīklu. Trauku ar mīklu apsedz un noliek siltā vietā, lai mīkla uzrūgtu. Mīklas dēli apkaisa ar miltiem un mīklu sastrādā, metot to pret dēli tik ilgi, līdz mīklā rodas pūslīši. Tad to izveltnē plānā kārtiņā, griež apmēram 1 cm platās un 10 cm garās strēmelītēs,...

Lasīt vairāk

Sastāvdaļas 350 g miltu, 150 g sakapātu mandeļu, 250 g medus, 150 cukura, 2 olas, 100 g sacukurotu apelsīna miziņu, kanēlis, muskatrieksts, citrona miziņa, 2 tējkarotes dzeramās sodas, citrona. Glazūrai: 1/2 olas baltuma, 3 ēdamkarotes pūdercukura, citrona sula. Pagatavošana Medu izkausē karsta ūdens peldē, pieliek miltus, mandeles cukuru, olas u. c. sastāvdaļas un iejauc mīklu. Izveltnē 1 cm biezā kvadrātā un atstāj līdz nākamās dienas rītam. Cep...

Lasīt vairāk