You Are Browsing ‘Gardumi’ Category

Granola ir auzu pārslas, rieksti un žāvēti augļi, kas apcepti cepeškrāsnī. Tajā ir daudz šķiedrvielu un vitamīnu. Lieliski noregulē gremošanu un attīra asinsvadus no “sliktā” holesterīna! Sastāvdaļas (10 batoniņiem) Auzu pārslas – 200 g Rieksti un žāvēti augļi – 100 g Medus – 30 g Pagatavošana Vispirms uz pannas apcep auzu pārslas. Pēc tam pievieno žāvētus augļus pēc izvēles un notīrītus, sasmalcinātus riekstiņus....

Lasīt vairāk

Šo recepti iesakām visiem tie, kuriem garšo dabīgie mājas sieri. Jāatzīst, ka ne velti saimnieces dod priekšroku šādiem produktiem, veikalā pirktajos produktos bieži ir dažādas krāsvielas un garšas pastiprinātāji. Un kas gan var būt gardāks par pašu rokām gatavotu ēdienu! Šodien iepazīstināsim ar mīkstā biezpiena siera recepti – to gatavo no krējuma un kefīra. Sieru var pasniegt kā atsevišķu uzkodu, pievienot salātiem vai pārziest rīta grauzdiņam....

Lasīt vairāk

Palutini ģimeni brīvdienās vai svētkos ar īstu kārumnieku baudījumu – Ēģiptes torti ar putukrējuma, griljāžas un riekstu pildījumu. Sastāvdaļas Mīkla Katram biskvītam: 3 olas baltumi 2,5 ēdamkarotes cukura ½ ēdamkarotes miltu 50 g maltu riekstu (valriekstu vai lazdu riekstu) Būs vajadzīgi kopā trīs biskvīti, tāpēc uzskaitītās sastāvdaļas ņem trīs reizes vairāk un cep katru biskvītu atsevišķi. Krēms 10 olas dzeltenumu 10 ēdamkarotes...

Lasīt vairāk

Protams, uz oglēm gatavots šašliks nav salīdzināms ar “mājas variantu”, tomēr, ja nav iespējas izbraukt pie dabas, bet ceptu gaļiņu ļoti kārojas, piedāvājam recepti tieši jums! Un šašliciņš izdosies burvīgs! // Kas vajadzīgs, lai pagatavotu mājas šašliku 1. Cūkgaļa (antrekots) — 1 kg 2. Bekons — 250 gr 3. Sīpoli — 2-3 gab. 4. Citrona sula 5. Ūdens — 100 ml 6. Sāls — pēc garšas 7. Pipari 8. Koriandrs 9. Garšvielas šašlikam Pagatavošana Gaļu...

Lasīt vairāk

Reizēm gadās nopirkt pārāk daudz biezpiena – lai tas neietu zudībā, jādomā dažādas receptes, kā to izmantot. Parasti cepam pankūkas un plācenīšus, bet var pagatavot arī gardas biezpiena nūjiņas. Ja pievienosi mazāk cukura, biezpiena nūjiņas būs lieliskas, diētiskas brokastis! Mīkla ir samērā līdzīga biezpiena plācenīšu mīklai, bet rezultāts ir interesantāks un pēc garšas – visai atšķirīgs. Sastāvdaļas 500 g biezpiena 1-2 olas 2 ēdamkarotes...

Lasīt vairāk

Neparastāku veidu, kā pasniegt ceptu kartupeli svētku galdā, ir grūti iedomāties. Šī ēdiena klasiskajā versijā kartupelī veic iegriezumus, kuros saliek bekona un siera gabaliņus, bet var izvēlēties arī citus variantus. Sastāvdaļas 4 lieli kartupeļi 5 gabaliņi šķiņķa vai bekona 4 gabaliņi cieta siera 1 ēdamkarote kapātu lociņu 2 ēdamkarotes rīvmaizes 4 ēdamkarotes krējuma Pagatavošana Nomazgā un ar suku notīra kartupeļus, nosusina ar salveti. Veic...

Lasīt vairāk

Ja vēl neesi iepazinusies ar indiešu virtuvi, pienācis laiks to izdarīt: piedāvājam izmēģināt neparasti gardas kartupeļu ruletītes. Kā lielākā daļa vēdiskās virtuves, arī alupatras ir veģetārs ēdiens. Garšvielu buķete padarīs kartupeļu pildījumu par neparastu un aromātisku gardumu! Ja pievienosi vēl vienu garšvielu – kurkumu – mīkla iegūs arī skaistu, zeltainu krāsu. Sastāvdaļas mīklai 100 ml ūdens 0,5 tējkarotes sāls 200 g miltu 1 ēdamkarotes...

Lasīt vairāk

Banānos ir vielas, kas palīdz atslābināties, uzlabo noskaņojumu un rada laimes sajūtu. Tāpat šis auglis sniedz lielu enerģijas lādiņu. Piemēram, apēdot divus banānus, iegūsi tik daudz enerģijas, kas būs pietiekama divu stundu aktīvam darbam. Nemaz nerunājot par to, ka ēdieni ar banāniem vienkārši ļoti garšīgi! Piedāvājam vienkāršas, bet ļoti gardas ruletītes recepti. Sastāvdaļas 4 olas Pusglāze cukura Vaniļa pēc garšas Pusglāze miltu 2 tējkarotes...

Lasīt vairāk

Turpinot iedvesmot garšīgas diētas piekritējus, piedāvājam mazkaloriju mafinu recepti. Tie varētu būt labas brokastis pirms enerģiskas dienas! Sastāvdaļas 1,5 vistas krūtiņas 200 g biezpiena ar zemu tauku saturu 100 g ziedkāpostu 150 g saldētu zaļo zirnīšu 1 ola Sāls, garšvielas pēc vēlēšanās Pagatavošana Vistas krūtiņu sagriež kubiņos. Ziedkāpostus sadala mazās ziedkopās. Visas sastāvdaļas apvieno, liek formiņās un cep cepeškrāsnī 200...

Lasīt vairāk

Tiem, kas vēlas ēst veselīgi, bet ir nevaldāmi saldumu mīļotāji, noderēs divas marmelādes receptītes – bez cukura, daudz sulas, vitamīnu un svaiguma! Zemeņu marmelāde Sastāvdaļas • 300 g zemeņu (der arī saldētas) • 100 ml ūdens • 15 g želatīna • Stēvija Pagatavošana Blenderī sakuļ zemenes. Želatīnu izmērcē ūdenī 30 minūtes. Zemeņu biezeni, pastāvīgi maisot, sakarsē. Pievieno želatīnu, pastāvīgi maisot, salej formiņās. Liek ledusskapī. Pirms...

Lasīt vairāk