You Are Browsing ‘Gardumi’ Category

Vistas fileja ir viena no populārākajām dažādu ēdienu pamatsastāvdaļām: maigā putna gaļa lieliski sader ar vārītiem, ceptiem un svaigiem dārzeņiem, dažādām mērcēm un salātiem. Vienīgais, kas reizēm skumdina saimnieces – filejas sausums pēc cepšanas vai vārīšanas. Piedāvājam vistas nagetu recepti, kas ietver kādu burvīgu viltībiņu, pateicoties kurai, vistas gaļa izdodas gaisīga un sulīga. Uzmanīgi iepazīsties ar visiem pagatavošanas...

Lasīt vairāk

Ir milzum daudz recepšu gurķu marinēšanai, sālīšanai un skābēšanai gan tūlītējai ēšanai, gan ziemas krājumiem. Tomēr vienmēr atrodas kāds gudrs saimnieces padomiņš, kas nedaudz atšķiras no visiem pārējiem. Piemēram, vai tev gadījies pagaršot gurķus sinepēs, ar ķiplokiem un vēl maltiem melnajiem pipariņiem? Īstā reize to izmēģināt! Sastāvdaļas 5 kg gurķu 1 glāze cukura 1 glāze augu eļļas 1 glāze 9% etiķa 3 ēdamkarotes sāls 2 ēdamkarotes...

Lasīt vairāk

Šokolādes kūkas īpašo noskaņu rada Filadelfijas siera krēms, bet par diētiskumu gādā receptē izmantotais kefīrs. Sastāvdaļas 18 porcijām 100 g sviesta 1,5 glāzes cukura 1 tējkarote vaniļas ekstrakta vai vaniļas cukura 2 olas 1 glāze kefīra 3/4 glāzes kakao pulvera bez cukura 1 glāze karsta ūdens 2,5 glāzes miltu 1 tējkarote sodas 1 tējkarote cepamā pulvera 1/2 tējkarotes sāls Pagatavošana Sagatavošana: 20 minūtes Cepšana: 30 minūtes Kopējais...

Lasīt vairāk

Kartupeļu tarte ar bekonu un sieru ir īsts šedevrs, kurā iemīlēsies visa ģimene. Maigs pildījums kraukšķīgā bekonā – nu, kas var būt labāks! Sastāvdaļas 0,5 kg bekona 400 g Čedaras siera Malti melnie pipari pēc garšas Pagatavošana 1. Bekonu sagriež plānās šķēlītēs. To vajadzēs ne mazāk kā 45 gab. 2. Vienmērīgi izkārto bekonu pa visu apaļas cepamās formas diametru. Katras šķēlītes viena puse nosegs formas apakšu, bet otra nokarāsies...

Lasīt vairāk

Palutināt sevi vari ar aromātiskiem banānu un biezpiena plācenīšiem. Sastāvdaļas 200 g netrekna biezpiena 1 ola 1 banāns 2 ēdamkarotes pilngraudu miltu Cukurs – pēc garās Pagatavošana Banānu saspaida ar dakšiņu. Sajauc ar biez[ienu, olu un cukuru vai citu saldinātāju. Pievieno pilngraudu miltus vai mannu. Veido pankūciņas un cep eļļā, līdz zeltaini brūnas. Labu apetīti! ...

Lasīt vairāk

Ja vēlies ierobežot kaloriju uzņemšanu, tomēr neesi gatava ievērot drastiskas diētas, visbiežāk pietiek prātīgi izvēlēties ēdienus – gan brokastis, gan pusdienas, vakariņas un uzkodas var būt ar zemu kaloriju saturu, bet tai pat laikā garšīgas, aromātiskas un sātīgas. Piedāvājam veselīgas vistas filejas recepti! Sastāvdaļas 1 kg vistas filejas 200 g svaigu šampinjonu 1 apelsīns 50 g siera ar pazeminātu tauku saturu Sāls, karijs, citas garšvielas...

Lasīt vairāk

Deserta recepte, kuru iesakām šoreiz – ārkārtīgi vienkārši pagatavojama un derēs arī tiem, kuri sapņo par slaidāku figūru. Ļoti garšīgs saldais ēdiens, kas ir ne tikai veselīgs, bet arī palīdzēs tikt pie slaida vidukļa. Sastāvdaļas 1 banāns 2 ēdamkarotes dabīgas riekstu eļļas (kešjū, zemesriekstu vai mandeļu eļļas) 1/3 tases sasmalcinātu riekstu vai sēkliņu maisījuma, kas tev vislabāk garšo (mandeles, pistācijas, nesaldinātas kokosriekstu...

Lasīt vairāk

Sastāvdaļas 300 g miltu 300 ml ūdens 250 g cieta siera Augu eļļa cepšanai Mēs pagatavojām pīrādziņus ar sieru, bet var izvēlēties jebkuru pildījumu pēc savas gaumes, turklāt tas var būt arī ļoti sulīgs – sula neiztecēs. Mīklu ir ārkārtīgi viegli pagatavot, vajadzīgi tikai nedaudzi produkti. Mīkla izdodas plāna, neplīst, pīrādziņi ir kraukšķīgi. Šādu mīklu izmanto Ķīnas kulinārijā, to var pagatavot uz priekšu un glabāt ledusskapja...

Lasīt vairāk

Ar ūdeni atšķaidīts piparmētru sīrups bieži ir bērnu iecienītākais dzēriens. 1. Nomazgājiet pušķīti piparmētru lapu, lieciet tās katlā un pārlejiet ar 1,2 litriem ūdens. Ļaujiet uzvārīties, karsējiet 10 minūtes, tad atstājiet ievilkties 30 minūtes pirms šķidruma nokāšanas caur smalku sietiņu. 2. Sajauciet 500 ml iegūtā šķidruma ar 350 g pūdercukura. Ielejiet maisījumu katlā un lēni vāriet 15 minūtes, kamēr cukurs izkusis. 3. Kad atdzisis,...

Lasīt vairāk

Kraukšķīgus ābolu čipsus ar kanēļa vai vaniļas smaržu vari viegli pagatavot mājās. Veselīgi, lēti, vienkārši un garšīgi – vai nav vienkārši lieliska kombinācija? Turklāt ar salīdzinoši liesajiem ābolu čipsiem vari aizvietot sāļos, rūpnieciski gatavotos kartupeļu čipsus vai citas ne tik veselīgas uzkodas. Sastāvdaļas 3 āboli Malts kanēlis Cukurs (pēc vēlēšanās) Pagatavošana 1. Sagriež ābolu plānās šķēlītēs. Patiešām plānās....

Lasīt vairāk