You Are Browsing ‘Gardumi’ Category

Kam gan vajadzīga mīkla? Veselīgs kēkss pagatavojams bez tās! Tas ir nevis kēkss AR žāvētiem augļiem, bet gan kēkss NO žāvētiem augļiem. Tik daudz tajā ir kaltētu ogu un augļu un maz mīklas. Kēkss izdodas bagātīgs, spilgts, garšīgs un veselīgs. Un galvenais – šis gardums ir ātri un vienkārši pagatavojams. Sastāvdaļas 300−400 g riekstu un žāvēto augļu maisījuma (2 veidu rozīnes, melnās plūmes, aprikozes, kaltētas dzērvenes, vīģes...

Lasīt vairāk

Parastā omlete reizēm var būt nedaudz apnikusi, tāpēc pārmaiņai iesakām šo aromātisko plāceni ar pildījumu meksikāņu stilā. Arī šai receptei ir daudz variāciju: var pievienot apceptas sēnes un dažādus nelielos gabaliņos sagrieztus dārzeņus, saldos piparus, tomātus, sīpolus, pat salātlapas! Var pasniegt ar smaržīgu mērci, krējumu vai vienkārši tāpat. Recepte ir tikpat vienkārša, cik vilinoša. Sastāvdaļas 500 g vārītu kartupeļu 150 g miltu 1...

Lasīt vairāk

Konservēšanas sezonas karstumā recepšu nevar būt par daudz, tāpēc piedāvājam lielisku ideju marinētai paprikai medus marinādē. Garda uzkoda, piparu vieglais asumiņš lieliski sader ar medus noti: pietiekami skābeni, pietiekami saldi, pietiekami pikanti. Lai konservi izskatītos skaistāk, izvēlies dažādu krāsu piparus, bet izmēru labāk ņemt aptuveni vienādu. Sastāvdaļas 1,5 paprikas 1 glāze medus 100 ml etiķa 1 l ūdens 0,5 glāzes saulespuķu eļļas Pagatavošana 1....

Lasīt vairāk

Tuvojas svētku sezona, un katra saimniece prāto, ar ko pārsteigt un iepriecināt ģimeni un draugus. Tāpēc piedāvājam vairākas idejas un piemērus, kā skaisti, oriģināli un ērti pasniegt gaļas uzkodas. Iedvesmoies! ...

Lasīt vairāk

Dzerot tēju vai kafiju, roka tā vien stiepjas pēc kaut kā garda. Lai pārāk neatbalstītu šokolādes batoniņu ražotājus, pagatavosim gardumus paši. Lētāk un drošāk. Kraukšķīgie griljāžas cepumiņi ir īpaši garšīgs našķis! Valriekstus var aizstāt ar mandelēm, lazdu riekstiem vai zemesriekstiem. Lai pildījums izdotos vēl aromātiskāks, riekstus vēlams iepriekš apcept pannā. Tējkarote citrona sulas vai šķipsniņa citrona miziņas, kuras pievieno...

Lasīt vairāk

Svaigu augļu un dārzeņu sezonā daudzas saimnieces censās sagatavot krājumus ziemai. Daudzi izvēlas saldēšanu, bet konservēšana joprojām ir pats populārākais dārzeņu uzglabāšanas veids. Vēlamies dalīties ar ļoti vieglu veidu, kā ziemai sagatavot gurķus. Gurķi aukstā marina’dē ir ātri pagatavojami, tiem ir spilgti izteikta un svaiga garša. Vajadzēs 8 puslitra burciņas! Sastāvdaļas 3 kg gurķu 100 g sāls 150 g etiķa 250 g sīpolu 250 g cukura Pagatavošana 1....

Lasīt vairāk

Ja nevēlies iedzīvoties liekos kilogramos, bet piederi pie saldummīļu partijas, laba ideja ir auzu pārslu tortīte ar ievārījumu – ātri, garšīgi un arī diētiski! Sastāvdaļas Kefīrs (1%) – 2 glāzes Auzu pārslas – 1 1/2 стакана Klijas (kviešu vai rudzu) – 1/2 glāzes Olas (atdala baltumus no dzeltenumiem) – 2 gab. Pūdercukurs – 2 tējk. Kanēlis – 1/2-1 tējk. Cepamais pulveris – 1/2 tējk. Ievārījums vai džems Pagatavošana Uz...

Lasīt vairāk

Kartupeļi ir viena no populārākajām piedevām gaļas un zivju ēdieniem, un katra saimniece cenšas pārsteigt ar ko interesantāku par ierasto biezeni vai ceptajiem kartupeļiem. Piedāvājam jaunatradumu – kartupeļu rozītes. Izskatās ļoti neparasti, gatavošanā jāzina vien daži knifiņi. Sastāvdaļas 0,5 kg kartupeļu 75 g sviesta 2 olu dzetenumi Malti melnie pipari pēc garšas Sāls pēc garšas Šķipsniņa muskatrieksta Pagatavošana 1. Kartupeļus novāra...

Lasīt vairāk

Ābolu torte 4 glāzes miltu, 6 olas, 200 g margarīna vai sviesta, 2 glāzes cukura, 6 ēdamkarotes piena, 2 kg ābolu (antonovku), 1/2 paciņas cepamā pulvera vai 1 tējkarote dzeramās sodas. Ābolus nomizo, pārgriež gareniski četrās vai sešās daļās un sajauc ar pusi cukura. Margarīnu saputo ar cukuru, pievieno olu dzeltenumus un pienu, kurā iejaukts cepamais pulveris vai dzeramā soda. Iesijā miltus un visu labi sajauc. Viegli iecilā saputotus olu baltumus. Veidni...

Lasīt vairāk

Sastāvdaļas 300 g  siera, 200 g vārītu burkānu, 100 g svaigu ābolu, 10 g ķiploku, 100 g majonēzes, sāls, pipari, pētersīļu zaļumi. Pagatavošana Sieru un ābolus sarīvē uz rupjās rīves, burkānus sagriež ma¬zos kubiņos. Ķiploku saberž kopā ar sāli un pipariem un pievieno majonēzei. Majonēzi pārlej salātiem, sajauc. Salātus rotā ar burkānu un siera stienīšiem. Pārkaisa ar sasmalcinātiem pētersīļu zaļumiem. ...

Lasīt vairāk