You Are Browsing ‘Gardumi’ Category

Lai tiktu pie garda pīrāga, jāņem vērā vismaz trīs posmi: mīkla, pildījums, noformējums. Tajā ir gan pīrāga burvība, gan grūtības gatavojot! Pat visvienkāršākie pīrāgi var izdoties vai neizdoties, bet “Dzīve.lv” tikusi pie kādas slavenas receptes, kuras izdošanaš garantēta! Pīrāgs ar zaļajiem lociņiem un olu ir viens no slāvu virtuves meistarstiķiem, bet tā priekštecis bijis osetīnu zaļumu pīrāgs. Osetīnu pīrāgi ir izslavēti par...

Lasīt vairāk

Māmiņu dienā par mīļu, nerakstītu tradīciju ir izveidojusies mammu palutināšana ar īpaši viņām gatavotu maltīti. Pavāre un uztura speciāliste Jevgēnija Jansone kopā ar nacionālo pārtikas mazumtirdzniecības tīklu “ELVI”, sveicot māmiņas svētkos, aicina viņas pārsteigt ar neparastām brokastu tartēm, avokado salātu uzkodām un valriekstu kūku ar banāniem. Lai arī ēdienu nosaukumi izklausās gana eksotiski, to gatavošanu droši var pamēģināt...

Lasīt vairāk

Māmiņu dienā par mīļu, nerakstītu tradīciju ir izveidojusies mammu palutināšana ar īpaši viņām gatavotu maltīti. Pavāre un uztura speciāliste Jevgēnija Jansone kopā ar nacionālo pārtikas mazumtirdzniecības tīklu “ELVI”, sveicot māmiņas svētkos, aicina viņas pārsteigt ar neparastām brokastu tartēm, avokado salātu uzkodām un valriekstu kūku ar banāniem. Lai arī ēdienu nosaukumi izklausās gana eksotiski, to gatavošanu droši var pamēģināt...

Lasīt vairāk

Māmiņu dienā par mīļu, nerakstītu tradīciju ir izveidojusies mammu palutināšana ar īpaši viņām gatavotu maltīti. Pavāre un uztura speciāliste Jevgēnija Jansone kopā ar nacionālo pārtikas mazumtirdzniecības tīklu “ELVI”, sveicot māmiņas svētkos, aicina viņas pārsteigt ar neparastām brokastu tartēm, avokado salātu uzkodām un valriekstu kūku ar banāniem. Lai arī ēdienu nosaukumi izklausās gana eksotiski, to gatavošanu droši var pamēģināt...

Lasīt vairāk

Garšvielas Cūkas gaļa 500 g, liellopu gaļa 250 g, ūdens 1 — 1/2 glāze, sāls 15 — 20 g, salpetris 0,5 g, cukurs 1 g, garšvielas. Gatavošana Cūkas un liellopu gaļu sagriež gabaliņos, pārkaisa ar sāls un salpetra maisījumu un atstāj vēsā telpā 10—12 stundas. Cūkas gaļu izmaļ gaļas mašīnā vienu reizi, bet liellopu gaļu divas trīs reizes. Samaltai liellopu gaļai pieliek cukuru, piparus, ingveru, ķimenes, ūdeni un labi samīca. Beidzot pievieno...

Lasīt vairāk

Lai saulainu, bet dzestru rītu padarītu vasarīgāku, piedāvājam salātiņus ar garnelēm, rukolu, ķirštomātiņiem un vairākām citām spirgtām sastāvdaļām. Derēs arī jaunās pieneņu un gārsu lapiņas! Galvenais – ļaujies iedvesmai un kombinē visu, kas svaigs un gards. Sastāvdaļas iedvesmai Salātiem (4 porcijām) 1 burkāns Sauja ķirštomātiņu Sauja rukolas vai dažādu salātu maisījuma Sauja garneļu 4 krāsainie redīsi (balti un sarkani) ar visām...

Lasīt vairāk

Olbaltumvielas/Tauki/Ogļidrāti 7.05/0.46/3.04 Sastāvdaļas 150 g vistas filejas 1 apelsīns 1 gurķis 1/2 citrona Pagatavošana Novāra un sīki sagriež vistas fileju. Apelsīnu notīra un sadala daiviņās, katru sagriež uz pusēm. Gurķi sagriež plānos salmiņos. Salātus saplucina. Sajauc, pievienojot citrona sulu un garšvielas. ...

Lasīt vairāk

Lai gan nereti sabiedrībā izskan dažādi mīti un aizspriedumi par cūkgaļas ēšanu, kvalitatīva cūkgaļa nenoliedzami ir labs dažādu mūsu organismam nepieciešamu uzturvielu un vitamīnu avots. Lai uzzinātu vairāk par cūkgaļas un citas sarkanās gaļas labajām īpašībām, produktu zīmols “Rakvere” uz sarunu aicināja sabiedrībā zināmo gastroenterologu, profesoru Anatoliju Danilānu. Vēsturiski nozīmīgs produkts Kā teic profesors A.Danilāns, zinātnieki...

Lasīt vairāk

Pēc aizvadītajām Lieldienām, kad svētku noskaņas radīšanai sakrāsots ne viens vien desmits dažādu olu, tomēr ēdāju spēki izsīkuši krietni ātrāk, nekā vārīto olu kalni, pavāre un uztura speciāliste Jevgēnija Jansone kopā ar pārtikas mazumtirdzniecības tīklu ELVI piedāvā neparastas receptes, kas pāri palikušās Lieldienu olas pārvērtīs sātīgos salātos vai uzkodās ar krēmīgu tunča pildījumu. Savukārt no neapēstā svētku cepeša J.Jansone...

Lasīt vairāk

Foto: Laura Grēviņa, ViensPlusViens.lv Bloga ViensPlusViens.lv autores Lauras Grēviņas receptes Lieldienu brīvdienām! Foto: Laura Grēviņa, ViensPlusViens.lv Pankūkas ar zaļo biezpienu Sastāvdaļas: ● “Dobeles dzirnavnieka” plāno pankūku maisījums bez cukura ● 300g biezpiena ● 3 mīksti avokado ● 3 ēdamkarotes krējuma vai grieķu jogurta ● lociņi vai dīgsti ● sāls, pipari un citrona sula pēc garšas Pagatavošana: Pagatavo plānās pankūkas...

Lasīt vairāk