You Are Browsing ‘Gardumi’ Category

Ņem 200 g ķirbju mīkstuma, sagriež tievās skaidiņās un samaisa ar sīki sagrieztu ābolu. Lai salāti būtu pikantāki, pievieno tējkaroti citrona vai augļu sulas, nedaudz sarīvētas citrona vai apelsīna miziņas, ēdamkaroti sasmalcinātu riekstu. Saldina ar tējkaroti šķidra medus. Var pievienot lapu salātus, ķirbju vai saulespuķu sēkliņas. ...

Lasīt vairāk

Publicitātes foto Latvijā sēņošanu droši var saukt par nacionālo sporta veidu – septembra sākumā meži ir pilni ar cilvēkiem, kas steidz pielasīt pilnus grozus dabas velšu. Mikologi prognozē – arī šogad sēņu raža būs laba, tādēļ tirdzniecības centrs “Origo” aicina neaizmirst ar lietām, kuras ieteicams paņemt līdzi vai iegādāties pa ceļam, lai sēņošana noritētu veiksmīgi. Sākoties lietainam un mitram laikam, tradicionāli mežos...

Lasīt vairāk

Uzmanību: saglabāta oriģinālā rakstība! Ņemm labbu tiesu skābbeņu, mazgā un sakappā tās smalki, izspiedi to sulu, vāri to ar cukkeru, smalku kanēlu, 3 jeb 4 sagrūztiem cvībakiem, sviestu, 3 jeb 4 pautu dzeltenumiem, saberztu citronesmizu un oranžu ziediem, kamēr biez paliek, lai tad atdziest un taisi to torti iekš smalkas lappu miklas. ...

Lasīt vairāk

Garšīgs un arī veselīgs ir burkānu ievārījums. Novāra burkānus, līdz tie ir mīksti, un sagriež zvaigznītēs, strēmelītēs vai kubiņos. No 400 g cukura un glāzes ūdens pagatavo sīrupu, liek tajā sagrieztos burkānus un vāra, līdz ievārījums kļūst caurspīdīgs. ...

Lasīt vairāk

Sastāvs: 250 g kartupe|u, 100 g seleriju, 15 g sīpolu, 25 g tomātu biezeņa, 25 g sviesta, 3 g kviešu miltu, 25 g skāba krējuma, sāls. Pagatavošana: Salmiņos sagrieztas selerijas kopā ar sīpoliem, tomātu biezeni taukos apcep, pielej nedaudz ūdens un 10—15 minūtes sautē. Tad pievieno sasmalcinātus kartupeļus, sāli, papildina šķidrumu un sautē, kamēr selerijas un kartupeli mīksti. Beidzot pievieno izkarsētus kviešu miltus, skābu krējumu. ...

Lasīt vairāk

Vasara un saulgriežu laiks ir aktīvākā grilēšanas sezona, un viens no iecienītākajiem grila produktiem ir dažādi pagatavota vistas gaļa. Lai vistas gaļa grilēšanas procesā saglabātu vērtīgās uzturvielas un tajā neveidotos organismam nevēlams vielas, kas var rasties augstās temperatūras un dūmu ietekmē, grilēšanai visieteicamākā ir marinēta vistas gaļa. Marinādi var gatavot pats vai izvēlēties jau gatavus produktus. Nereti pārdomas sagādā,...

Lasīt vairāk

Vistas fileja ar jauno kartupeļu salātiem un citronu Vasara un saulgriežu laiks ir aktīvākā grilēšanas sezona, un viens no iecienītākajiem grila produktiem ir dažādi pagatavota vistas gaļa. Lai vistas gaļa grilēšanas procesā saglabātu vērtīgās uzturvielas un tajā neveidotos organismam nevēlams vielas, kas var rasties augstās temperatūras un dūmu ietekmē, grilēšanai visieteicamākā ir marinēta vistas gaļa. Marinādi var gatavot pats vai izvēlēties...

Lasīt vairāk

Sastāvdaļas 500 g siļķu, 200 g skābēto kāpostu, 20 g speķa, 2 ēdamkarotes tomātu pastas un krējuma, 1 liels sīpols, zaļumi. Pagatavošana Kāpostiem pievieno gabaliņos sagrieztu speķi, sasmalcinātu sīpolu un izsautē. Siļķi notīra, izņem asakas, sagriež gabaliņos, liek uz ieziestas pannas un apziež ar tomātu pastu. Virsū liek sautētos kāpostus, krējumu un sautē vēl 10 minūtes. Gatavo sautējumu pārkaisa ar zaļumiem un pasniedz ar kartupeļu biezeni. ...

Lasīt vairāk

Sastāvdaļas 500 g vārītu burkānu 500 g sausa biezpiena 300 g ābolu 5 olas 25 g mannas putraimu vaniļas cukurs, kanēlis sviests veidnes ieziešanai rīvmaize veidnes apkaisīšanai 250 g salda krējuma 75 g cukura Pagatavošana Ar mizu novārītus burkānus notīra un sarīvē rupjās skaidiņās, pievieno tiem 30 g cukura. Ābolus sarīvē, sajauc ar 30 g cukura un kanēli. Biezpienu ieberž caur sietu (vai 2 reizes izmaļ gaļas ma|amajā mašīnā), pieber atlikušo...

Lasīt vairāk