You Are Browsing ‘Gardumi’ Category

Tuvojas dzimšanas diena vai tāpat kļuvis grūti gaidīt pavasari? Pagatavo mazas, garšīgas enerģijas bumbiņas. Viss, kas vajadzīgs: dažādi rieksti, vārīts iebiezināts piens un kukurūzas pārslas. Pūdercukurs – pašās beigās, čiekuriņu rotāšanai. Pagatavošana Piestiņā sasmalcina vai vienkārši ar nazi sīki sakapā riekstus. Riekstus sajauc ar kukurūzas pārslām. Pievieno iebiezināto pienu. Kārtīgi un uzmanīgi samaisa, kamēr masa kļūst staipīga...

Lasīt vairāk

Viens no klasiskajiem amerikāņu gardumiem ir pīrāgs ar pekanriekstiem un sāļo karameli. Pārsteidz ciemiņus ar ko nebijušu! Sastāvdaļas 1 dziļa pamatne no pīrāga mīklas 200 g cukurniedru cukura 230 g kukurūzas sīrupa 6 ēdamkarotes nesālīta sviesta, sagriezta gabaliņos 1 ēdamkarote jūras sāls un vēl nedaudz rotāšanai 3 viegli sakultas lielas olas 125 g sagrieztu un veselu pekanriekstu Pagatavošana Sakarsē cepeškrāsni līdz180 ˚С. Mīklu sadursta...

Lasīt vairāk

Ja gribi sarīkot mazus svētkus visparastākajā dienā un bez īpaša iemesla – izcep kādu pīrāgu. Uzaicini ciemos draugus, pagatavo aromātisku tēju un baudi jaukas sarunas un gardu mājās cepta pīrāga gabaliņu. Tādām mazām dzīrēm noderēs mājas pīrāgs ar biezpienu un persikiem – gardums, kas priecēs ar neparastu izskatu un maigu garšu. Pīrāga pamatne ir smilšu mīklas biskvīts, kas lieliski sader ar biezpienu. Lai tā izdotos mīksta un reizē arī...

Lasīt vairāk

Lai izdotos nesalīdzināmi gards salocītais pīrāgs, galvenais, pareizi izraudzīties pildījumu. Pīrāgā tas ir pats galvenais, bet mīklu nevajag pārāk biezu – nav taču maize. Labs pīrāgs nosaka ēdiena kvalitāti: ne par sausu, ne par jēlu, pildījuma ir daudz, bet tas neplūst ārā pa malām. Portāls “Dzivei.lv” zina, kā tādu pagatavot! Arvien populārāks kļūst pīrāgs čīzburgers, kas pagatavots līdzīgi kā amerikāņu ātrā uzkoda, tomēr ir...

Lasīt vairāk

100 gramos – 109 kcal olbaltumvielas/tauki/ogļhidrāti – 3,1/2,6/18,6 Sastāvdaļas 1 glāze piena 2 ēdamkarotes auzu pārlsu 1 banāns 1 ēdamkarote medus Pagatavošana Blenderī sajauc visas sastāvdaļas viendabīgā konsistencē. Un viss! ...

Lasīt vairāk

Ja seko līdzi svaram vai pat ievēro kādu diētu, lai zaudētu pāris kilogramus, tas nenozīmē, ka jāatsakās no visa garšīgā. Mazkaloriju siera kūka ir tieši tas, kas vajadzīgs, kad sakārojas ko saldu! Sastāvdaļas 125 g liesa jogurta 200 g biezpiena ar pazeminātu tauku saturu 2 olas dzeltenumi 3 ēdamkarotes medus 1 citrona sula 1 tējkarote želatīna 300 g jebkuru sagrieztu augļu vai ogu Pagatavošana Izmērcē želatīnu, pievieno citrona sulu, kas atšķaidīta...

Lasīt vairāk

Vistas fileja ir viena no populārākajām dažādu ēdienu pamatsastāvdaļām: maigā putna gaļa lieliski sader ar vārītiem, ceptiem un svaigiem dārzeņiem, dažādām mērcēm un salātiem. Vienīgais, kas reizēm skumdina saimnieces – filejas sausums pēc cepšanas vai vārīšanas. Piedāvājam vistas nagetu recepti, kas ietver kādu burvīgu viltībiņu, pateicoties kurai, vistas gaļa izdodas gaisīga un sulīga. Uzmanīgi iepazīsties ar visiem pagatavošanas...

Lasīt vairāk

Ir milzum daudz recepšu gurķu marinēšanai, sālīšanai un skābēšanai gan tūlītējai ēšanai, gan ziemas krājumiem. Tomēr vienmēr atrodas kāds gudrs saimnieces padomiņš, kas nedaudz atšķiras no visiem pārējiem. Piemēram, vai tev gadījies pagaršot gurķus sinepēs, ar ķiplokiem un vēl maltiem melnajiem pipariņiem? Īstā reize to izmēģināt! Sastāvdaļas 5 kg gurķu 1 glāze cukura 1 glāze augu eļļas 1 glāze 9% etiķa 3 ēdamkarotes sāls 2 ēdamkarotes...

Lasīt vairāk

Šokolādes kūkas īpašo noskaņu rada Filadelfijas siera krēms, bet par diētiskumu gādā receptē izmantotais kefīrs. Sastāvdaļas 18 porcijām 100 g sviesta 1,5 glāzes cukura 1 tējkarote vaniļas ekstrakta vai vaniļas cukura 2 olas 1 glāze kefīra 3/4 glāzes kakao pulvera bez cukura 1 glāze karsta ūdens 2,5 glāzes miltu 1 tējkarote sodas 1 tējkarote cepamā pulvera 1/2 tējkarotes sāls Pagatavošana Sagatavošana: 20 minūtes Cepšana: 30 minūtes Kopējais...

Lasīt vairāk

Kartupeļu tarte ar bekonu un sieru ir īsts šedevrs, kurā iemīlēsies visa ģimene. Maigs pildījums kraukšķīgā bekonā – nu, kas var būt labāks! Sastāvdaļas 0,5 kg bekona 400 g Čedaras siera Malti melnie pipari pēc garšas Pagatavošana 1. Bekonu sagriež plānās šķēlītēs. To vajadzēs ne mazāk kā 45 gab. 2. Vienmērīgi izkārto bekonu pa visu apaļas cepamās formas diametru. Katras šķēlītes viena puse nosegs formas apakšu, bet otra nokarāsies...

Lasīt vairāk