You Are Browsing ‘Gardumi’ Category

Sastāvdaļas 700 g seleriju saknes 40 g eļļas 80 g valrieksta kodolu 100 g majonēzes Pagatavošana Seleriju saknes notīra un sagriež salmiņos. Vāra etiķa marinādē, kurai pievienotas 2 ēdamkarotes eļļas. Nokāš un ieliek traukā. Riekstu kodolus sasmalcina, pievieno seleriju gabaliņiem, viegli izmaisa, pārlej ar majonēzi. Salātus pasniedz pie aukstajiem gaļas ēdieniem. ...

Lasīt vairāk

Labs, klasisks veids pāri palikušas kartupeļu biezputras izmantošanai. 1. Sajauciet 250 g kartupeļu biezputras, 1 tējkaroti cepamā pulvera, 75 g miltu un šķipsniņu sāls, kamēr veidojas vienmērīga masa. 2. Izrullējiet aptuveni 5 mm biezumā un sagrieziet 12 aplīšos ar cepumu formiņas palīdzību. 3. Cepiet uz iepriekš sakarsēta pavarda vai pannā ar biezu apakšu, kas apziesta ar nelielu eļļas daudzumu. Pasniedz karstas kopā ar sviestu. ...

Lasīt vairāk

Mīklu pagatavo no 3 glāzēm miltu, 30—40 g rauga, 1/2 glāzes cukura, 3 olām, 4 glāzēm silta piena, sāls pēc garšas. Uz maizes dēļa uzber miltus tā, lai veidotos paaugsta kaudzīte. Tajā izveido bedrīti un ielej siltā cukurūdenī uzbriedinātu raugu, siltu pienu, pievieno olas, iekaisa sāli. Visu rūpīgi samaisa un samīca. Mīklu novieto 2—3 stundas uzrūgt siltā vietā. Pa šo laiku saputo 2 glāzes nomazgātu brūkleņu, 1/2 glāzi krējuma, 1/2 glāzi...

Lasīt vairāk

Pankūkas garšo visiem! Tāpēc gan brīvdienās, gan svētkos viesus vari iepriecināt ar gardu pankūku torti. Receptes rozīnīte – krējuma mērce, kas pēc uzcepšanas pārvēršanas krējuma glazūrā. Sastāvdaļas 500 g biezpiena 3 olas 5 ēdamkarotes cukura 5 g vaniļas 50 g žāvētu aprikožu Pagatavošana 1. Biezpienu samīca ar dakšiņu, pievieno 2 ēdamkarotes cukura, vaniļu vai vaniļas cukuru, 1 olu, rūpīgi samaisa. 2. Pārziež katru pankūku ar biezpiena...

Lasīt vairāk

Apelsīnu miziņu sukādes lieliski papildina konditorejas izstrādājumus, bet var arī uzkost pie tējas vai kafijas, kad sakārojas ko saldu. Sastāvdaļas 4 apelsīni 2,5 glāzes cukura 2 glāzes ūdens Pagatavošana ­­1. Apelsīnus rūpīgi nomazgā. Nogriež augšējo un apakšējo daļu, izdara vairākus vertikālus iegriezumus un noņem miziņu. Izņem iekšējo balto daļu, sagriež mizu strēmelītēs. 2. Miziņu izmērcē aukstā ūdenī divas stundas. 3. Uz mazas...

Lasīt vairāk

Sastāvdaļas 500 g dabīga jogurta 25 g ātri šķīstoša želatīna (1 paciņa) 200-300 g augļu un ogu pēc izvēles Saldinātājs pēc garšas Pagatavošana Izšķīdina želatīnu 100 g karsta ūdens vai augļu sulā. Sajauc jogurtu ar saldinātāju, sablendē vai sakuļ ar putojamo slotiņu. Augļus un ogas sagriež mazos gabaliņos. Atdzesēto želatīna masu pievieno jogurtam, sakuļ līdz viendabīgai konsistencei. Jogurta maisījumam pieliek augļus un ogas, rūpīgi...

Lasīt vairāk

Sastāvdaļas 500 g cepumu 1 bundžiņa iebiezināta piena 1 paciņa saldkrējuma sviesta 100 g aprikozu kauliņu vai riekstu pēc vēlēšanās Pagatavošana 1. Cepumus un daļu riekstu sasmalcina, samaisa. Pievieno sasildītu sviestu un iebiezināto pienu. Visu kārtīgi samaisa. 2. Masu sadala 16 vienādās daļās. Izveido bumbiņas. 3. Atlikušos riekstus saberž pēc iespējas smalkāk, tajos apviļā bumbiņas. Liek ledusskapī uz 1 stundu. ...

Lasīt vairāk

Ja tu gluži saprotami uzskati, ka svētki bez tortes nav nekādi svētki, šo recepti vērts saglabāt grāmatzīmēs. Jā, kā jau virsrakstā minēts, miltu tajā patiešām nav, bet nesolām iztikt arī pavisam bez kalorijām. Sastāvdaļas 2 olas baltumi 90 g cukura 140 g pūdercukura 90 g sviesta 130 g melnās šokolādes 200 g aveņu 100 g melleņu 20 g kakao pulvera Pagatavošana 3 olu baltumus sakuļ maigās putās. Porcijām pieber cukuru un sakuļ, līdz putas kļūst...

Lasīt vairāk

Biskoti ir kopējs nosaukums vispopulārākajam Itālijas konditorejas izstrādājumam – kraukšķīgiem cepumiem ar riekstiem un sukādēm. Saskaņā ar tradicionālo recepti to gatavo bez tauku un cepamā pulvera pievienošanas, tāpēc cepumi izdodas sausi un ir ilgi uzglabājami, kas svarīgi! Piedāvājam izcept šos lieliskos saldumus ar vairāku veidu riekstiem un žāvētiem augļiem. Rozīņu vietā var izmantot kaltētas dzērvenes vai ko citu. No sukādēm lieliski...

Lasīt vairāk

Šī recepte ir īpaši laba, ja gribas iemarinēt gurķus, kuru miziņa vairs nav tik plāna. To var nomizot! Sastāvdaļas 1 kg palielu gurķu ½ l galda etiķa ½ glāzes cukura 1 tējkarote sāls 6-8 krustnagliņas Gabaliņš mārrutka Var pievienot nedaudz kanēļa Gurķus nomazgā, ja vēlas, nomizo, pārgriež uz pusēm un izņem sēklas. Sagriež stienīšos vai kubiņos, ieliek bļodā vai burkā, pārlej ar etiķa šķīdumu un 12 stundas tur aukstumā. Pēc tam etiķi...

Lasīt vairāk