You Are Browsing ‘Gardumi’ Category

Viss, kas vajadzīgs – arbūzs, blenderis, kartona gabaliņs un, protams, glāzes! Īpaši labi garšo karstā vasaras dienā kopā ar ledus gabaliņiem. ...

Lasīt vairāk

Mūsdienās daudzi izvēlas ievārījumus pirkt veikalā, bet nekas nelīdzinās mājās gatavotam ievārījumam vai želejai, un tos pagatavot ir samērā vienkārši. Augļus un dārzeņus pērciet sezonas laikā, tā ietaupīsiet naudu un celsiet galdā klasisku gardumu. Lai gan dabīgais pektīns ir visos augļos, noslēpums, kā panākt, lai ievārījums vai želeja sarecētu, ir pareizā skābju un pektīna līdzsvarā – vai arī var iegādāties dabīgo pektīnu...

Lasīt vairāk

Šīs receptes atslēgas vārdi – sinepes un koriandrs. Šīs garšvielas piešķirs gurķiem neparastu, samērā asu garšu. Uzkoda, kuru gurķu sezonas laikā noteikti jāpagaršo. Sastāvdaļas 2 l burkai 1 kg gurķu 6 daiviņas ķiploka 1 tējkarote etiķa 1 tējkarote sinepju pulvera 4 diļļu ziedkopas 0,5 tējk. koriandra 1 l ūdens 1 ēdamkarote sāls Pagatavošana 1. Gurķus uz stundu iemērc ūdenī. Izņem un nogriež galus. Liek stikla burkā. 2. Virsū kārto...

Lasīt vairāk

Pēc tam, kad no augļiem vai dārzeņiem sula izspiesta, pāri paliek biezumi jeb gremzdi, kas lielākoties tiek izmesti, lai gan no tiem var pagatavot dažādus gardus ēdienus. Novārījums zupām Burkānu, biešu vai jebkuru citu dārzeņu pārpalikumus aplej ar ūdeni, 1-2 minūtes vāra, izkāš caur sietu un iegūto novārījumu izmanto zupām. Gards sakņu buljons iznāk no ķirbja un burkānu gremzdiem. Ar karotīnu bagātināta eļļa salātiem Burkānu biezumus aplej...

Lasīt vairāk

ienkārša, ātri pagatavojama uzkodas recepte ziemai. Marinādei: 0,8 l ūdens, 0,2 l 9% etiķa, 1 ēdamkarote sāls, 1 tējkarote sāls. Garšvielas: litra burciņai – 3 graudiņi melno, 3 graudiņi smaržīgo piparu, 2 lauru lapas, 1 tējkarote sinepju sēklu. Pagatavošana Sīpolus nomazgā un liek verdošā ūdenī uz 2-4 minūtēm. Atdzesē aukstā ūdenī, notīra mizu un kārto burkā, kurā jau saliktas garšvielas. Pārlej ar karstu marinādi un sterilizē verdošā...

Lasīt vairāk

Skābē svaigas, trauslas pupiņu pākstis, kurās vēl nav attīstījušies graudiņi. Pākstis nomazgā, atgriež galiņus un kopā ar tiem atdala sānu šķiedras. Tad pākstis ar nazi sagriež nelielos gabaliņos. Sasmalcinātās pupiņu pākstis applaucē vai skābē bez plaucēšanas. Skābējot ar iepriekšēju applaucēšanu, pupiņas 2—5 minūtes patur verdošā ūdenī, pēc tam atdzesē aukstā ūdenī, notecina un liek traukā, pārlej ar sālsūdeni un nosloga....

Lasīt vairāk

Padevusies laba plūmju raža? Piedāvājam fantstiska plūmju un riekstu ievārījumu recepti. Ciemiņi nolaizēs ne tikai pirkstus, bet arī burciņu izlaizīs! Ievārījums izskatīsies skaistāk, ja izvēlēsies tumšo šķirņu plūmes. Kanēlis piešķirs neatkārtojamu garšas niansi. Ja kanēļa standziņu pie rokas nav, vari pievienot 0,5 tējkarotes malta kanēļa. Sastāvdaļas 2 kg plūmju 400 g valriekstu 1 glāze ūdens 1,5 kg cukura 1-2 kanēļa standziņu Pagatavošana 1....

Lasīt vairāk

Šī ir viena no daudzajām konservētu gurķu receptēm, kas pelnījusi īpašu uzmanību: nav nepieciešams etiķis, bet gurķīši izdodas patīkami skābeni. Tas viss, pateicoties jāņogām. Visas sastāvdaļas norādītas 1 kg gurķu, kurus var ievietot vienā vai divās litra burkās atkarībā no gurķu lieluma. Burkas pirms tam kārtīgi izmazgā, bet vēl labāk – arī sterilizē mikroviļņu krāsnī. Sastāvdaļas 1 kg gurķu 250 g jāņogu 1 ķiploks 3 diļļu...

Lasīt vairāk

Ievārījumu pagatavot ir vienkārši: vienkārši pievienojiet vienu daļu ievārījuma cukura (cukura, pektīna un citronskābes maisījums) divām daļām augļu. Sterilizējiet burkas un vāciņus ar verdošu ūdeni, pēc tam jau iepriekš novietojiet tās rindā. 1. Augļus nomazgājiet, nomizojiet, sakapājiet vai saspiediet, pēc tam nosveriet un lieciet lielā katlā ar biezu apakšu, lai saturs vārot nepiedegtu un neietu pāri. 2. Cietākus augļus, piemēram, ananasus,...

Lasīt vairāk

Par kartupeļu ēdieniem var runāt bezgalīgi, tomēr vienkāršais dārzenis nebeidz mūs pārsteigt. Vēlamies piedāvāt savu grilētu kartupeļu variantu. Recepte ir vienkārša, rezultāts – lielisks! Un viss, pateicoties ideālam garšvielu ” komplektam”. Pievērs uzmanību, ka rozmarīnu jāpievieno pavisam nedaudz. Tā rūgtenā piegarša un dūmainā smarža lieliski ietonēs kartupeļu garšu. Kumīna riekstainās notis piešķirs pikantumu. Sastāvdaļas 2...

Lasīt vairāk