You Are Browsing ‘Gardumi’ Category

Ļoti laba recepte, ja nav daudz laika kulinārām piruetēm: biezpiena krēma un cepumu tortīte izdodas ļoti garšīga, viegla un maiga, ieguldot minimumu laika un pūļu, arī izejvielas ir pašas vienkāršākās. Pats interesantākais, ka garša patiešām ir tik laba, ka pat attāli neatgādina neko no sērijas “sameistaroju kaut ko no kaut kā.” Sastāvdaļas Paši vienkāršākie kvadrātveida kakao cepumi, bez glazūras un pildījuma. Krēmam: 250 g biezpiena 200...

Lasīt vairāk

Ja gaidāmi ciemiņi, bet nav daudz laika noņemties ar gatavošanu, piedāvājam vienkāršu, ekonomisku, bet tai pašā laikā izsmalcinātu risinājumu. Turklāt salāti izdodas ļoti gardi un izskatās patiešām skaisti. Atbilst visiem ideāla cienasta principiem! Lai ietaupītu laiku, liellopa gaļu un olas var novārīt jau iepriekšējā dienā. Riekstus sasmalcina un apgrauzdē. Nākamajā dienā atliek vien visu salikt kopā. Sastāvdaļas • 500 g vārītas liellopa...

Lasīt vairāk

Daudziem garšo slavenais “Napoleons”, bet viņi pat nenojauš, kā radies šis nosaukums. Izrādās, tas saistīts ar simtgadi kopš Napoleona Bonaparta karaspēks tika padzīts no Krievijas. Lai svinētu šo jubileju, tika izgudroti daudzi jauni ēdieni, un viens no tiem bija torte trīsstūra formā – tai vajadzēja simbolizēt karavadoņa cepuri. Mūsdienās “Napoleons” ieguvis taisnstūra formu, bet nosaukums saglabājies. Dzivei.lv piedāvā pagatavot šī kāruma...

Lasīt vairāk

Prāto, ko gan vēl garšīgu varētu pagatavot no biezpiena? Tad šī recepte ir tieši tev! Karaliskā biezpienmaize ar kakao kļūs par tavu “biezpiena favorītu”. Pēc struktūras tā vairāk atgādina maigu suflē, bet kakao garšu padara izteiktāku. Sastāvdaļas Mīklai 2 olas 0,5 ēdamkarotes cukura 1 ēdamkarote krējuma 0.5 tējkarotes sodas 1 ēdamkarote miltu 2 ēdamkarotes kausēta sviesta 2-3 ēdamkarotes kakao. Biezpiena pildījumam 500 g biezpiena ar vidēju...

Lasīt vairāk

Sastāvdaļas Biskvīta mīkla: 5 olas, cukurs 120 g, kviešu milti 100 g, kartupeļu ciete 25 g, garšvielas (vaniļa vai citrona miziņa). Smilšu mīkla: kviešu milti 80 g, sviests 50 g, cukurs 30 g, 1/4 olas, briežraga sāls 1 g, sāls. Cukura sīrups: ūdens 1/2 glāzes, cukurs 50 g, konjaks vai rums. Ābolu biezenis: āboli 500 g, cukurs 100 g. Krēms: 1 ola vai 2 olu dzeltenumi, cukurs 100—120 g, piens 50 g, sviests 180—200 g, vaniļa, konjaks vai rums. Pagatavo...

Lasīt vairāk

Sastāvdaļas 200 g sautēta šķiņķa, 200 g tomātu, 200 g svaigu gurķu, 100 g ābolu, 100 g lapu salātu, 100 g majonēzes. Pagatavošana Šķiņķi, tomātus, gurķus un ābolus sagriež salmiņos. Salātus sagriež garenās strēmelītēs. Visu samaisa, viegli izcilājot, un pārlej ar majonēzi. Rotā ar salātu lapām un tomātiem. ...

Lasīt vairāk

Olbaltumvielas/Tauki/Ogļhidrāti – 8,29/2,25/35,49 Sastāvdaļas Pamatnei 125 g auzu pārslas 30 g medus 100 g banānu biezeņa 1/2 tējkarote cepamā pulvera Pildījumam 50 g banāna 100 g biezpiena ar pazeminātu tauku saturu Pagatavošana Pusi auzu pārslu sasmalcina blenderī. Visas sastāvdaļas sajauc, 2/3 mīklas liek formā, izlīdzina. Pildījumam Sasmalcina banānu un sajauc ar biezpienu. Liek virsū pamatnei. Virsū sadrupina atlikušo mīklu. Cep 20-30 minūtes...

Lasīt vairāk

Katrs zina maigo un patīkamo krējuma konfekšu “Gotiņa” garšu. Bērnībā tas bija ilgots kārums, bet pieaugot nez kāpēc šķiet, ka plašajā veikalu saldumu klāstā tā tomēr nav atrodama… Bet varbūt atmiņas var atdzīvināt, pagatavojot “Gotiņas” mājās? Pamēģināsim! Piedāvājam vienkāršu un saprotamu iecienītā salduma recepti. Pildījums var būt visdažādākais: krēms, magones, rieksti, šokolāde… Jau saskrēja siekalas mutē? Tad ķeramies...

Lasīt vairāk

Krievijas prezidents Vladimirs Putins, viesojoties Tulā, cienāts ar tēju un slaveno “Ankes pīrāgu”, kas gatavots pēc rakstnieka Ļeva Tolstoja sievas receptes. Tagad to vari izmēģināt arī mājās, lai pārliecinātos, vai tā tiešām ir tik laba, kā uzskata kaimiņvalstī! Sofijai Tolstojai pīrāga recepti nodevis viņas radinieks Nikolajs Anke, profesors, Maskavas Universitātes Medicīnas fakultātes dekāns, kurš bijis biežs viesis Tolstoju mājās. Un tieši...

Lasīt vairāk

Grilēts vai krāsnī cepts kartupelis ir praktiski diētisks ēdiens salīdzinājumā ar taukvielās ceptu vai vārītu tupeni. Ar visu mizu ceptos kartupeļos saglabājas askorbīnskābe (C vitamīns), kālijs un barojošā ciete. Tieši tāpēc tos iesaka kuņģa un sirds slimnieku diētā. Piekritīsi, ka visgaršīgākie ir oglēs ceptie kartupeļi ar visu mizu, bet ne vienmēr ir iespēja doties pilnikā. Ja tevi aizkavējis lietainais laiks, noteikti pagatavo kartupeļus...

Lasīt vairāk