You Are Browsing ‘Gardumi’ Category

Lai izceptu kraukšķīgas siera nūjiņas, vajadzīgas tikai nedaudzas sastāvdaļas un mazliet laika! Sastāvdaļas 2 olas mīklai 1 ola pārziešanai 50 g presēta rauga 250 ml piena 500-600 g kviešu miltu 2 tējkarotes cukura 1 tējkarote sāls 6 ēdamkarotes augu eļļas 250 g cieta siera 1 tējkarote ķiploku pulvera Pipari un citas garšvielas pēc vēlēšanās Pagatavošana Raugu izkausē siltā pienā. Pievieno sāli, cukuru, eļļu, olas. Pakāpeniski berot klāt...

Lasīt vairāk

Tradicionālā austriešu ābolu strūdele ir viens no pasaulē iecienītākajiem kārumiem, bet šoreiz cita interesanta šī deserta variācija. Gardās strūdeles analogu var pagatavot 15 minūtēs, pat nenoņemties ar mīklas gatavošanu! Liec lietā šo recepti, lai pagatavotu mazas ruletītes ar biezpiena un vaniļas pildījumu, magonēm, ogu maisījumu, banāniem vai šokolādi un riekstiem. Tā kā sākām runāt par strūdeli, šoreiz kā pildījumu izmēģināsim ābolus,...

Lasīt vairāk

100 gramos veselīgās putras – tikai 91 kalorija! Pagatavo šīs lieliskās brokastis jau vakarā, lai no rīta bez steigas varētu baudīt šo gardumu. Sastāvdaļas 1 glāze auzu pārslu 1 glāze ūdens 1 glāze 1% piena 1 banāns 1 ēdamkarote kakao Kakao pēc garšas Pagatavošana 1. Ūdeni sajauc ar pienu un pārlej auzu pārslām. 2. Pievieno kanēli un kakao, samaisa. Banānu sagriež gabaliņos. Liek burciņā kārtām: auzu pārslas, banānu, auzu pārslas. 3. Uzliek...

Lasīt vairāk

Apaļās, zeltainās pankūkas ir saules, laimes, stipras laulības, veselu bērnu un vienotas ģimenes simbols, saka “Aqua Luna” šefpavārs Gints Aizupietis un piedāvā plāno pankūku recepti, kas izdodas vienmēr. Iedvesmai: vienkārša plāno pankūku mīkla Sastāvdaļas: 2,5 glāzes miltu, 4-5 olas, 2 ēdamkarotes cukura, 3–4 ēdamkarotes eļļas vai kausēta sviesta, 3-4 glāzes piena, mazliet sāls. Olu dzeltenumus sakuļ ar cukuru, pielej glāzi piena,...

Lasīt vairāk

Uz galda brīvdienās vai svētkos lieliski izskatās siera “mandarīniņi”. Izmēģini vienkāršo un lielisko recepti! Sastāvdaļas 2 vārītas olas 150 g cieta siera 100 g kausēta siera 4-5 daiviņas ķiploka Sāls Majonēze 2 vidēja lieluma burkāni Pagatavošana Sarīvē sieru un olas, pievieno saspiestus ķiplokus. Novāra, notīra un uz smalkas rīves sarīvē burkānus. Visas sastāvdaļas, izņemot burkānus, sajauc, pievieno majonēzi. Ar mitrām rokām veido...

Lasīt vairāk

Pēc idejas žuljēns ir viens no produktu sagriešanas veidiem. Mums pierastākā izpratnē – populāra un ļoti garšīga uzkoda, kas raisa vieglu neizpratni par mazo porciju. Ja arī tev pēc žuljēna baudīšanas paliek “mazuma sajūta”, izmēģini šo recepti. Pagatavo sulīgu un aromātisku sēņu žuljēnu trauciņos, kas izveidoti no kartupeļa. Teikšu godīgi, šis ēdiens nepretendē uz visdiētiskākās maltītes statusu, bet garšīgi izdodas gan! Sastāvdaļas 4...

Lasīt vairāk

Ļoti laba un vienkārša recepte katrai dienai, kas garšos gan bērniem, gan pieaugušajiem. Labs risinājums, ja pēkšņi atnākuši ciemiņi. Sastāvdaļas 500 g miltu Pusglāze vai nedaudz vairāk cukura 2 glāzes kefīra 2 ēdamkarotes augu eļļas 1 tējkarote ar citronskābi dzēstas sodas Pūdercukurs un kanēlis pārkaisīšanai Pagatavošana Kefīru sakuļ ar augu eļļu un cukuru līdz krēma konsistenci. Pievieno dzēstu sodu, miltus un iejauc mīklu. Izrullē...

Lasīt vairāk

Vai vari iedomāties, kā smaržo mandeļu mīkla ar aprikozēm? Pareizi, vienkārši dievīgi! Tāpēc iesakām uz svētkiem pagatavot vienkāršu, bet gardu un smaržīgu pīrāgu. Īpašais knifiņš – trausli un kraukšķīgi cepumiņi zvaigznes formā. Sastāvdaļas 500 g žāvētu aprikožu 125 ml aprikožu liķiera 1 standziņa kanēļa 100 g mandeļu 150 g sviesta 4 ēdamkarotes ūdens 1 olas baltums 1 olas dzeltenums 1 ola 125 ml sausa baltvīna 2 ēdamkarotes...

Lasīt vairāk

Kad gribas “piesiet dūšu” un sasildīties, nekas nav labāks par bļodiņu aromātiskas, biezas soļankas. Iesakām recepti, kā to pagatavot. Sastāvdaļas 400 gr gaļas (cūkgaļa vai liellopa gaļa) 4 cīsiņi 200 g vārītās desas 200 g šķiņķa 3 sālīti gurķīši 1 sīpols Saišķītis pētersīļu 2 ēdamkarotes tomātu pastas 1 kārbiņa olīvu bez kauliņiem 3-4 lauru lapas Pipari pēc garšas Pagatavošana No liellopa vai cūkgaļas izvāra buljonu,...

Lasīt vairāk

Klasisko “Šarlotes” recepti zina visi. Droši vien tas ir pirmais no konditorejas gardumiem, kuru katra saimniece iemācās gatavot teicami. Jo patiesi – tur nav nekā grūta, un visas sastāvdaļas parasti ir pie rokas. Bet, ja āboli plātsmaizēs un kūkās apnikuši, kāpēc gan neizmēģināt kaut ko jaunu? Sāc uzlabot savu kulināro meistarību pakāpeniski. Šoreiz izmēģini aizstāt ierastos ābolus ar banāniem. Sastāvdaļas 4 olas 250 g kviešu miltu 250 g...

Lasīt vairāk