You Are Browsing ‘Gardumi’ Category

Sastāvdaļas 50 g piena 1 ola 2 olas baltumi 100 g vistas krūtiņas ½ paprikas 1 sīpols Sāls, pipari pēc garšas Pagatavošana Sakuļ olu, baltumus un pienu. Omleti gatavo uz sakarsētas pannas nelielā daudzumā olīveļļas. Vistas krūtiņu sagriež ļoti mazos kubiņos vai arī sablendē maltajā gaļā. Sīpolu un papriku sagriež sīkos kubiņos. Sakarsē pannu ar pretpiedeguma pārklājumu, ieziež ar nelielu daudzumu olīveļļas, apcep sīpolus, vistu un papriku,...

Lasīt vairāk

250 g miltu 2,5 glāzes piena 3 olas 0,5 ēdamkarotes cukura 0,25 tējkarote sāls 1 ēdamkarote siltas eļļas Pagatavošana Sajaukt olas ar sāli, cukuru un pieliet 0,5 glāzi piena, piebērt miltus un sajukt lai būtu vienmērīga masa. Pievienot atlikušo pienu. Kārtīgi sakarsēt vidēja izmēra pannu un iesmērēt to ar sviestu. Liet pannā mīklu ar attiecīga izmēra karoti, pannu griežot, lai pārklājums veidojas vienmērīgs. No vienas puses apcepušās pankūkas...

Lasīt vairāk

1. Banāni – labākais kālija avots, kas regulē asinsspiedienu un sirdsdarbību. 2. Āboli – satur vitamīnus, minerālvielas un citas vērtīgas vielas, kas vajadzīgas organismam. 3. Auzu pārslu putra – labākais ogļhidrātu avots. Arī ļoti barojoša. 4. Melnā šokolāde – pats labākais saldummīļiem. Lieliski aizstāj desertus ar augstu kaloriju saturu. 5. Ķirbja sēkliņās ir daudz magnija, dzelzs, olbaltumvielu, kalcija un K vitamīna. Lieliski remdē...

Lasīt vairāk

Daudzi produkti nereti nokļūst atkritumu tvertnē pirms laika, un apelsīnu miza noteikti ir viens no tiem. Tās vērtība ir neapstrīdama: satur divas reizes vairāk šķiedrvielu nekā citrusaugļu mīkstums; tai ir viegla gremošanu veicinoša un arī pretparazītu iedarbība; tā nostiprina kuņģi un veicina vielmaiņu. Apelsīnu mizas vislabāk izmantot, pagatavojot no tām apelsīnu sukādes. Ne krāsvielu, ne pārtikas piedevu, tikai 100% dabīgs produkts, kas var...

Lasīt vairāk

Šie apetītlīgie trīsstūrīši kļūs par lielisku maltītes papildinājumu, uzkodu vai pat patstāvīgu ēdienu. Gatavošanā var iesaistīties visa ģimene! Maigais pildījums ar siera notīm un kraukšķīgo mīklu veido lielisku duetu. Atliek tikai pamērcēt kādā mērcītē un baudīt rezultātu! Sastāvdaļas 400 g kviešu miltu 1 ola 500 g kartupeļu 2 ēdamkarotes lociņu Sāls pēc gaŗšas 130 ml ūdens 1,5 ēdamkarotes saulespuķu eļļas 250 g biezpiena 1 daiviņa...

Lasīt vairāk

Greznības maize – tā varētu tulkot šī kēksa nosaukumu no itāļu valodas. To var nogaršot Itālijas konditorejās un kafejnīcās, bet šoreiz iesakām izmēģināt recepti un pagatavot pašiem. Izdodas lieliski, pateicoties pārbaudītajai receptei! Kēkss izdodas ļoti gaisīgs, katrs gabaliņš burtiski kūst mutē. Sastāvdaļas 170 g rozīņu 20 g gaišā ruma 20 g karsta ūdens 3 olas 1 paciņa vaniļas 40 g medus 130 g cukātu 540 g miltu 150 g cukura 5 g aktīva...

Lasīt vairāk

Sastāvdaļas 300 g rudzu maizes sausiņu, 10 vidēja lieluma āboli, 300 g cukura, 100 g sviesta. Pagatavošana Veidnē, kas izziesta ar sviestu, kārtām liek sausiņus un sīki sagrieztus ābolus. Katru kārtu pārkaisa ar cukuru un ievieto sviesta piciņas. Sacepumu cep cepeškrāsnī apmēram 20 min. Kad āboli kļūst mīksti un sausiņi sāk uzsūkt sulu, sacepumu no cepeškrāsns izņem. To pasniedz vai nu siltu, vai aukstu ar ievārījumu vai augļu mērci. ...

Lasīt vairāk

100 gramos – tikai 168 kalorijas! Sastāvdaļas 350 g auzu pārslu 2 āboli 300 ml 1% kefīra 350 g auzu pārslu 2 ēdamkarotes rozīņu 1 ēdamkarote medus Kanēlis pēc garšas Pagatavošana Sajauc auzu pārslas ar kefīru. Jāveidojas biezai konsistencei. Atstāj uz pusstundu ievilkties. Pievieno rīvētus ābolus, rozīnes, kanēli un medu. Ar mitrām rokām veido cepumiņus un liek uz pannas, kas izklāta ar cepamo papīru. Cep 200 grādu temperatūrā 20–30 minūtes. Labu...

Lasīt vairāk

Šo desertu izgudroja un sociālajos tīklos publicēja kāda japāņu meitene, kurai ļoti garšo saldumi. Parasti siera kūku gatavo no daudzām un dažādām sastāvdaļām, bet viņas piedāvātajā receptē to ir tikai trīs! Deserts izdodas vienkārši burvīgs – gaisīgs un mutē kūstošs. Receptes pamatā – mīksts krējuma siers. Vari izvēlēties Filadelfijas sieru, derēs arī maskarpone. Svarīgi izvēlēties “pareizu” šokolādi – tikai kvalitatīva šokolāde...

Lasīt vairāk

Tas nav biezpiena sacepums vai siera kūka, bet pati īstākā biezpienkūka! Visi, kas baudījuši konditorejas šedevre “Ļvovas biezpienkūka”, ir vienkārši sajūsmā un ilgojas izlasīt recepti, lai izmēģinātu to mājās. Šis gardums var aizstāt pat visas brokastis! Biezpienu šādā veidā dievina arī bērni, jo tā atgādina vienu milzīgu biezpiena sieriņu. Vislabāk šis deserts garšo pie aromātiskas, svaigi pagatavotas kafijas. Biezpienkūka izdodas ļoti...

Lasīt vairāk