You Are Browsing ‘Gardumi’ Category

Izmēģini saldo piparu pagatavošanu pēc šīs gardās receptītes. Noderēs ne tikai vasarā – dārzeņu sezonā, bet jebkurā mirklī, kad sakārojas piesiet dūšu. Šī košā uzkoda – salāti no sulīgas paprika jeb spāniskā eskalivada kļūs par tavu kroņa numuru! Eskalivadas nosaukums radies no darbības vārda escalivar – cept uz oglēm. Tieši tas arī ir svarīgākais, jo šī ēdiena pagatavošanai noderēs jebkuri cepti dārzeņi. Klasiskākais variants...

Lasīt vairāk

Pēc svētku gardajām un, būsim vien godīgi, arī kalorijām bagātajām maltītēm īsti piemērots būs viegls našķītis, kad sakārojas ko saldu. Tā ir maiga, gaisīga biezpiena pannakota. Tik diētiska, ka var teikt – tās praktiski nemaz nav! Sastāvdaļas 250 g biezpiena krēma ar zemu tauku saturu 1 glāze piena (tauku saturs, protams, 0,5%) 4 ēdamkarotes cukura (viens mazs grēciņš, bet ko padarīsi!) 1 tējkarote vaniļas cukura 2 ēdamkarotes želatīna Pagatavošana Sajauc...

Lasīt vairāk

Kurš gan nezina leģendārā kausētā siera “Dzintars” garšu! Ļoti gards un maigs siers, kas pazīstams jau kopš bērnības, tomēr mūsdienās masveida ražošanā bez vienas otras grēcīgas vielas neiztikt. Tāpēc rodas jautājums: vai varam pagatavot ko līdzīgu arī mājās? Atradām lielisku, pārbaudītu recepti, ar kuru vēlamies dalīties. Vienkārši, nedārgi un galvenais ļoti garšīgi! Sastāvdaļas 500 g biezpiena 1 tējkarote sodas Sāls pēc...

Lasīt vairāk

Sastāvdaļas 100 g biezpiena ar pazeminātu tauku saturu 1 ābols 1 ola 1 ēdamkarote magoņu 1 ēdamkarote medus Pagatavošana Biezpienu un olu sajauc ar dakšiņu, pievieno karoti medus. Liek klāt nomizotu un kubiņos sagrieztu ābolu, kā arī magones. Kārtīgi samaisa. Lej biezpiena masu formā. Cep 2– grādos 20 minūtes. CITAS SACEPUMU RECEPTES 1. ZELTAINI BRŪNS KARTUPEĻU SACEPUMS AR VISTU UN SIERU 2. BIEZPIENA SACEUMS AR BANĀNIEM 3. BIEZPIENA SACEPUMS AR...

Lasīt vairāk

Iesakām kādai nostaļģiskai ballītei pagatavot ēdienu, kas savulaik bija ātro uzkodu pionieris varen plašajā padomijā. Sastāvdaļas 500 g miltu 1 ēdamkarote piena 30 g rauga 1 tējkarote cukura 1 ola 1,5 – 2 tējkarotes sāls (0,5 tējk. Mīklai, pārējais – maltajai gaļai) 500 g maltās gaļas 2-3 sīpoli 500 ml augu eļļas (2-3 ēdamkarotes mīklai, pārējais – cepšanai) 0,5 tējk. maltu melno piparu. Pagatavošana Iepriekš sasildītam pienam pievieno...

Lasīt vairāk

Mazkaloriju deserts, kurā ir tikai 80 kaloriju 100 gramos garduma, turklāt viegli pagatavojams. Tāpēc arī tāds kārums nekaitēs figūrai, turklāt patiesi ir viegls kā pūka un neprātīgi gards! Izmēģini un iesaki draugiem šo recepti! Sastāvdaļas 1l kefīra ¾ glāzes krējuma ar zemu tauku saturu 1 glāze cukura 2 ēdamkarotes želatīna 2 glāzes ūdens ½ paciņas vaniļas cukura Pagatavošana Želatīnu izmērcē siltā ūdenī 30-40 minūtes, pēc tam uz lēnas...

Lasīt vairāk

Ko tik nav iespējams pagatavot no kartupeļiem! Šis dārzenis ir tik daudzveidīgs, ka fantāzija, šķiet, nekad nebeigsies. Lūk, vēl viena recepte, kas neatstās vienaldzīgus pat īstus gardēžus. Sastāvdaļas Stingri, kvalitatīvi kartupeļi Gari koka iesmiņi Augu eļļa Garšvielas pēc vēlēšanās Pagatavošana Kartupeļus nomazgā un katrā iedur garu koka iesmiņu. Rūpīgi iegriež, kā parādīts attēlā. Pēc iespējas plānāk! Griežot iesmiņu nedaudz...

Lasīt vairāk

Nav laika ilgai brokastu gatavošanai vai vienkārši ledusskapī skumst vien pāris olas un šādi tādi sīkumi? Tā vietā, lai padotos neveselīgu ēdmaņu vilinājumam, izmēģini superātru, vienkāršu un oriģinālu recepti – omleti … krūzītē. Lai to pagatavotu, vajadzīgi vien pāris produkti, mikroviļņu krāsns un tase vai krūzīte, kuru pēc tam gan nāksies izmazgāt. Trīs minūšu laikā būs gatavs lielisks ēdiens ar dārzeņiem, olām, sieru un...

Lasīt vairāk

Sastāvdaļas 3 olas 2/3 glāzes piena Sāls pēc garšas Pagatavošana Olas sakuļ ar mikseri putās, pievieno sāli, pienu un atkal sakuļ. Ņem divus polietilēna maisiņus, ielej tajos olu masu. Aizsien, atstājot nedaudz brīvas vietas. Maisiņu liek verdošā ūdenī un, neuzliekot vāku, vāra uz vidējas uguns 30 minūtes. Pēc tam maisiņu sagriež un liek uz šķīvja. Omletei var pievienot svaigus zaļumus. ...

Lasīt vairāk

Ja esi jau noilgojies pēc smaržīgiem šašlikiem, kaut arī vasara vēl ilgi jāgaida, piedāvājam pagatavot ļoti apetītlīgus šašliciņus no maltās gaļas ar kārtaino mīklu, kas cepami uz iesmiņiem. Ēdiens jau uzreiz tiek sadalīts porcijās, tāpēc lieliski noder arī ballītēm kā uzkoda. Maltās gaļas šašliciņi lieliski sader ar dārzeņu salātiem, zaļumiem, kā arī dažādiem sālījumiem. Sastāvdaļas 500 g maltas cūkgaļas 500 g kārtainās mīklas 3...

Lasīt vairāk