You Are Browsing ‘Gardumi’ Category

Daudzi produkti nereti nokļūst atkritumu tvertnē pirms laika, un apelsīnu miza noteikti ir viens no tiem. Tās vērtība ir neapstrīdama: satur divas reizes vairāk šķiedrvielu nekā citrusaugļu mīkstums; tai ir viegla gremošanu veicinoša un arī pretparazītu iedarbība; tā nostiprina kuņģi un veicina vielmaiņu. Apelsīnu mizas vislabāk izmantot, pagatavojot no tām apelsīnu sukādes. Ne krāsvielu, ne pārtikas piedevu, tikai 100% dabīgs produkts, kas var...

Lasīt vairāk

Šie apetītlīgie trīsstūrīši kļūs par lielisku maltītes papildinājumu, uzkodu vai pat patstāvīgu ēdienu. Gatavošanā var iesaistīties visa ģimene! Maigais pildījums ar siera notīm un kraukšķīgo mīklu veido lielisku duetu. Atliek tikai pamērcēt kādā mērcītē un baudīt rezultātu! Sastāvdaļas 400 g kviešu miltu 1 ola 500 g kartupeļu 2 ēdamkarotes lociņu Sāls pēc gaŗšas 130 ml ūdens 1,5 ēdamkarotes saulespuķu eļļas 250 g biezpiena 1 daiviņa...

Lasīt vairāk

Greznības maize – tā varētu tulkot šī kēksa nosaukumu no itāļu valodas. To var nogaršot Itālijas konditorejās un kafejnīcās, bet šoreiz iesakām izmēģināt recepti un pagatavot pašiem. Izdodas lieliski, pateicoties pārbaudītajai receptei! Kēkss izdodas ļoti gaisīgs, katrs gabaliņš burtiski kūst mutē. Sastāvdaļas 170 g rozīņu 20 g gaišā ruma 20 g karsta ūdens 3 olas 1 paciņa vaniļas 40 g medus 130 g cukātu 540 g miltu 150 g cukura 5 g aktīva...

Lasīt vairāk

Sastāvdaļas 300 g rudzu maizes sausiņu, 10 vidēja lieluma āboli, 300 g cukura, 100 g sviesta. Pagatavošana Veidnē, kas izziesta ar sviestu, kārtām liek sausiņus un sīki sagrieztus ābolus. Katru kārtu pārkaisa ar cukuru un ievieto sviesta piciņas. Sacepumu cep cepeškrāsnī apmēram 20 min. Kad āboli kļūst mīksti un sausiņi sāk uzsūkt sulu, sacepumu no cepeškrāsns izņem. To pasniedz vai nu siltu, vai aukstu ar ievārījumu vai augļu mērci. ...

Lasīt vairāk

100 gramos – tikai 168 kalorijas! Sastāvdaļas 350 g auzu pārslu 2 āboli 300 ml 1% kefīra 350 g auzu pārslu 2 ēdamkarotes rozīņu 1 ēdamkarote medus Kanēlis pēc garšas Pagatavošana Sajauc auzu pārslas ar kefīru. Jāveidojas biezai konsistencei. Atstāj uz pusstundu ievilkties. Pievieno rīvētus ābolus, rozīnes, kanēli un medu. Ar mitrām rokām veido cepumiņus un liek uz pannas, kas izklāta ar cepamo papīru. Cep 200 grādu temperatūrā 20–30 minūtes. Labu...

Lasīt vairāk

Šo desertu izgudroja un sociālajos tīklos publicēja kāda japāņu meitene, kurai ļoti garšo saldumi. Parasti siera kūku gatavo no daudzām un dažādām sastāvdaļām, bet viņas piedāvātajā receptē to ir tikai trīs! Deserts izdodas vienkārši burvīgs – gaisīgs un mutē kūstošs. Receptes pamatā – mīksts krējuma siers. Vari izvēlēties Filadelfijas sieru, derēs arī maskarpone. Svarīgi izvēlēties “pareizu” šokolādi – tikai kvalitatīva šokolāde...

Lasīt vairāk

Tas nav biezpiena sacepums vai siera kūka, bet pati īstākā biezpienkūka! Visi, kas baudījuši konditorejas šedevre “Ļvovas biezpienkūka”, ir vienkārši sajūsmā un ilgojas izlasīt recepti, lai izmēģinātu to mājās. Šis gardums var aizstāt pat visas brokastis! Biezpienu šādā veidā dievina arī bērni, jo tā atgādina vienu milzīgu biezpiena sieriņu. Vislabāk šis deserts garšo pie aromātiskas, svaigi pagatavotas kafijas. Biezpienkūka izdodas ļoti...

Lasīt vairāk

Lai pagatavotu šo lielisko krēmu, sagatavo olu un piena maisījumu un atsevišķi saputo saldo krējumu. Olas vai tikai olu dzeltenumus saputo ar cukuru, līdz rodas viendabīga masa, un maisot tievā strūkliņā pielej karstu pienu. Katlu liek ūdens peldē un maisot silda, neļaujot maisījumam vārīties (silda līdz aptuveni 70 – 80 grādiem), kamēr maisījums iegūst bieza krējuma konsistenci. Gatavā maisījumā ielej izšķīdinātu, izkāstu želatīnu, ieber...

Lasīt vairāk

Nepieciešams: 12 šampinjoni vai vārīti bērzlapju podiņi ar lielām cepurītēm, pavisam nedaudz zaļo lociņu, 4 tējkarotes olīveļļas, 100 g maizes drupaču, 100 g cieta siera. Sēnes nomazgā un nosusina. Kātiņus atdala no cepurītēm, sīki sagriež un apcep pusē eļļas kopā ar sagrieztiem lociņiem. Tad pievieno maizes drupačas un samaisa. Sieru sarīvē, pievieno maisījumam un atkal samaisa. Ar masu piepilda šampinjonu cepurītes, apslaka ar atlikušo olīveļļu...

Lasīt vairāk

Kad negribas lietot cepeškrāsni, bet kārojas ko gardu, vienmēr var pagatavot tortīti bez cepšanas. Pa ceļam uz mājām vien jāiegriežas veikalā, lai iegādātos pāris sastāvdaļas ne pārāk saldai un visnotaļ veselīgai tortītei. Sastāvdaļas 600 g cepumu 200 ml piena 150 g cukura 500 g biezpiena 100 g sviesta 50 g krējuma 1 tējkarote kakao pulvera Pagatavošana 1. Pagatavo krēmu, sakuļot biezpienu, mīkstu sviestu, cukuru un krējumu diezgan biezā masā. 2....

Lasīt vairāk