You Are Browsing ‘Gardumi’ Category

Šie pončiki ir populāri Itālijā kā uz ielas nopērkams ēdiens: mīklu salej folijas konusā, iespiež verdošā eļļā. Lai gan ēdiens izskatās vienkāršs, izdodas ļoti garšīgi. Gaisīgās bumbiņas burtiski kūst mutē. Kraukšķīgie pončiki var būt laba uzkoda vai daļa no vakariņām. Ja katrā ieliksi gabaliņu siera vai šķiņķa, būs vēl garšīgāk. Sastāvdaļas 200 g ūdens 12 g rauga 1 l saulespuķu eļļas 250 g kviešu miltu 1,5 tēkarotes jūras...

Lasīt vairāk

Veselībai un svara kontrolei lieliski noder ne tikai sporta nodarbības un līdzsvarota ēdienkarte, bet arī vienkāršs, bet ļoti efektīvs dzēriens, kas turklāt ir arī ļoti garšīgs. Taukus dedzinošais kokteilis veicina vielmaiņu un nodrošina labākos rezultātus visām veselības un sporta aktivitātēm. Recepti tik efektīvu padara augstā uzturvērtība, turklāt tajā ir daudz fermentu, šķiedrvielu un minerālu. Fermenti mudina vielmaiņu sadedzināt vairāk...

Lasīt vairāk

Sastāvdaļas Biskvītiem: 80 gr istabas temperatūras sviesta 100 gr cukura 2 istabas temperatūras olas 300-350 ml piena ½ tējkarote cepamā pulvera 800-900 gr miltu Krēmam: 500 g vārīta iebiezinātā piena 700 ml trekna saldā krējuma (no 30%) 500 ml piena 4 ēdamkarotes cietes 2 olas Cukurs pēc vēlēšanās – var nepievienot, ja negaršo īpaši saldas tortes. Pagatavošana 1.Biskvīti: Sakuļ sviestu ar cukuru līdz krēmveida konsistencei. Olas sakuļ, sajauc...

Lasīt vairāk

Vēlies palutināt ģimeni ar garšīgu tortīti, bet nav laika stāvēt pie plīts? Izmēģini šo ātro recepti – bez cepšanas, kas ļauj tikt pie kāruma burtiski pusstundas laikā! Sastāvdaļas 2 paciņas tavu iecienīto cepumu 5-6 vidēja lieluma banānu 0,5 litri krējuma (20%) 150 gr cukura vai pūdercukura Pagatavošana Ar mikseri sakuļ krējumu un cukuru, pakāpeniski pievienojot sagrieztus banānu gabaliņus. Pievieno nedaudz kanēļa, kas piešķirs viegli...

Lasīt vairāk

Smaržu un garšu mēnesis decembris vilināt vilina nogaršot kūkas, kārtojumus un cepumus. Brīvdienu nometnes Mija vadītāja un uztura speciāliste Justīne Apine apgalvo – grēkot ar našķiem svētku laikā iespējams arī veselīgi. “Pastāv aizspriedums, ka Ziemassvētkos visi pieņemas svarā, tomēr tā nav taisnība. Viss, kas nepieciešams svara kontrolei, ir izdoma un mēra izjūta. Nav aizliegts ēst arī cepumus, ja tie ir minerālvielām un šķiedrvielām...

Lasīt vairāk

Mēdz teikt: lai pagatavotu gardu desertu, vajadzīgs īpašs talants. Patiesi, ar cepeškrāsni tiek galā ne katrs, pat profesionāļiem gadās misēkļi ar mīklu un biskvītiem. Bet, par laimi, ne visi deserti ir jācep, var pagatavot arī lieliskus kārumus bez cepšanas. Dalāmies ar ātri pagatavojamas un debešķīgi garšīgas zefīra tortītes recepti. Sastāvdaļas 6 cepumi 1 kg zefīra 300 g sviesta 1,5 glāzes sviesta 2 olas 1 glāze piena Valrieksti pēc garšas Pagatavošana 1....

Lasīt vairāk

Riekstiņi ar iebiezināto pienu ir kārums, no kura ir teju neiespējami atrauties. Šo cepumu garšu mēs visi atceramies no bērnības. Kas gan var būt gardāks par kārumiem ar iebiezināto pienu? Bet diemžēl ne visiem ir speciālā formiņa šī kāruma gatavošanai. Izrādās, tā nav problēma! Padalīsimies ar recepti, kuras īstenošanai nav vajadzīgas nekādas papildu lietas. Turklāt riekstiņus pagatavot ir patiešām ļoti vienkārši! IEBIEZINĀTĀ PIENA RECEPTE Sastāvdaļas Sviests...

Lasīt vairāk

Ļoti vienkārša receptīte klasiskas brokastu omletes jeb fritatas pagatavošanai. Sastāvdaļas 4 olas 2 lieli tomāti 1 sīpols 1 ēdamkarote timiāna olīveļļa pipari, sāls, muskatrieksti Pagatavošana Olīveļļā 2-3 minūtes apcep sīki sagrieztu sīpolu, pievieno kubiņos sagrieztus tomātus un kapātu timiānu. Sajauc olas, sāli, piparus, šķipsniņu muskatrieksta. Maisījumu pārlej cepšanas formā, turpat liek apceptos dārzeņus, cep 150 grādos 5-7 minūtes. ...

Lasīt vairāk

Olu kultenis, ceptas olas vai omletes ir populārākās brokastis, kas nodrošina enerģiju dienas iesākumam. Katrai saimniecei, pilsētai un provnicei atradīsies sava īpašā un droši vien ne vienīgā olu ēdiena recepte. Tortilja ar kartupeļiem Spānijā, fritata ar dārzeņiem Itālijā, omuraisu ar apceptiem rīsiem Japānā… Savukārt slovāku ēdiens ir pražeņica ar sēnēm. Tagad, sēņu sezonas plaukumā, vislabāk to gatavot ar meža sēnēm, bet var izmantot...

Lasīt vairāk

Šis neparasti gardais, maigais ābolu pīrāgs ar mannu ir tradicionāls bulgāru virtuves ēdiens. Iespējams, tu nupat nodomāji: “Kurš gan cep pīrāgus no mannas?!” Bet tā tiešām ir – recepte neliks vilties. Pirmkārt, tā ir neparasti vienkārša, neprasa nekādas sevišķas kulināras iemaņas. Otrkārt, tas ir ātri pagatavojams.Un, visbeidzot, izdodas patiesi ļoti garšīgs! Sastāvdaļas Pa glāzei mannas putraimu, miltu, cukura un piena. Pusotra...

Lasīt vairāk