You Are Browsing ‘Gardumi’ Category

Visiem skaidri zināms, ka pašu gatavotai maltītei ir pilnīgi citāda garša, kā veikalā pirktai. Tieši tāpat ir ar Jāņu sieru. Lai gan šobrīd tirdziņos nopirkt mājās sietu sieru ir vieglāk par vieglu, nekas nav labāks kā pašu rokām gatavots. Tieši tāpēc “ Vīnkalnu” saimniece Zanda Žentiņa atklāj senu recepti, kā pašam mājās pagatavot svaigi sietu Jāņu sieru tikai 30 minūtēs. Zanda stāsta, ka siera siešana senatnē ir bijusi kā saimnieces...

Lasīt vairāk

Sastāvdaļas 1 apelsīna sula un rīvēta miziņa krēmam un dekorēšanai 250 g saldkrējuma siera (piemēram, “Mascarpone”) 2 ēdamkarotes apelsīnu liķiera 4 ēdamkarotes pūdercukura 50 g tīrītu, rupji kapātu pistāciju riekstu 500 g zemeņu (ja ogas lielas, pārgriež uz pusēm) Pagatavošana Kopējais laiks: 15 minūtes 1. Sakarsē cepeškrāsni līdz 240 grādiem. Sajauc apelsīna miziņas, sulu, sieru, apelsīnu liķieri, 3 ēdamkarotes pūdercukura un pistācijas....

Lasīt vairāk

Sastāvdaļas (4 porcijām) 4 saldskābās maizes šķēles, pārgrieztas uz pusēm “Latvijas Labumi” 8 liellopa gaļas burgerkotletes 4 Latvijas siera šķēles 1 tomāts salātu lapas 8 bekona šķēles 8 ēdamk. dzērveņu ievārījuma *8 ēdamk. skābēto kāpostu Mērcei: 3 ēdamk. skābā krējuma 4 ēdamk. bezpiedevu jogurta 1 tējk. mārrutku 2 ēdamk. marinādes (no gurķiem vai citas) 1 ēdamk. citrona sulas sāls pēc garšas Pagatavošana 1. Trauciņā sajauc...

Lasīt vairāk

Satriecoši garšīgi un veselīgi: garneles kopā ar Āzijas garšu – miso, ingveru, čili un sezamu. Izlasiet sastāvdaļu sarakstu un sapratīsiet, ka šī maltīte būs neatkārtojami garda, aicina populārais britu pavārs Džeimijs Olivers. Olivers nenogurstoši un enerģiski cīnās par veselīgākiem uztura paradumiem, piedāvājot visiem gatavot sabalansētus ēdienus. Šova “Džeimija Olivera pārtikas revolūcija” jaunajā sezonā, kas kanālā “FOX Life”...

Lasīt vairāk

http://www.dzivei.lv/wp-content/uploads/2015/09/ola.mp4 ...

Lasīt vairāk

Lai tiktu pie garda pīrāga, jāņem vērā vismaz trīs posmi: mīkla, pildījums, noformējums. Tajā ir gan pīrāga burvība, gan grūtības gatavojot! Pat visvienkāršākie pīrāgi var izdoties vai neizdoties, bet “Dzīve.lv” tikusi pie kādas slavenas receptes, kuras izdošanaš garantēta! Pīrāgs ar zaļajiem lociņiem un olu ir viens no slāvu virtuves meistarstiķiem, bet tā priekštecis bijis osetīnu zaļumu pīrāgs. Osetīnu pīrāgi ir izslavēti par...

Lasīt vairāk

Māmiņu dienā par mīļu, nerakstītu tradīciju ir izveidojusies mammu palutināšana ar īpaši viņām gatavotu maltīti. Pavāre un uztura speciāliste Jevgēnija Jansone kopā ar nacionālo pārtikas mazumtirdzniecības tīklu “ELVI”, sveicot māmiņas svētkos, aicina viņas pārsteigt ar neparastām brokastu tartēm, avokado salātu uzkodām un valriekstu kūku ar banāniem. Lai arī ēdienu nosaukumi izklausās gana eksotiski, to gatavošanu droši var pamēģināt...

Lasīt vairāk

Māmiņu dienā par mīļu, nerakstītu tradīciju ir izveidojusies mammu palutināšana ar īpaši viņām gatavotu maltīti. Pavāre un uztura speciāliste Jevgēnija Jansone kopā ar nacionālo pārtikas mazumtirdzniecības tīklu “ELVI”, sveicot māmiņas svētkos, aicina viņas pārsteigt ar neparastām brokastu tartēm, avokado salātu uzkodām un valriekstu kūku ar banāniem. Lai arī ēdienu nosaukumi izklausās gana eksotiski, to gatavošanu droši var pamēģināt...

Lasīt vairāk

Māmiņu dienā par mīļu, nerakstītu tradīciju ir izveidojusies mammu palutināšana ar īpaši viņām gatavotu maltīti. Pavāre un uztura speciāliste Jevgēnija Jansone kopā ar nacionālo pārtikas mazumtirdzniecības tīklu “ELVI”, sveicot māmiņas svētkos, aicina viņas pārsteigt ar neparastām brokastu tartēm, avokado salātu uzkodām un valriekstu kūku ar banāniem. Lai arī ēdienu nosaukumi izklausās gana eksotiski, to gatavošanu droši var pamēģināt...

Lasīt vairāk

Garšvielas Cūkas gaļa 500 g, liellopu gaļa 250 g, ūdens 1 — 1/2 glāze, sāls 15 — 20 g, salpetris 0,5 g, cukurs 1 g, garšvielas. Gatavošana Cūkas un liellopu gaļu sagriež gabaliņos, pārkaisa ar sāls un salpetra maisījumu un atstāj vēsā telpā 10—12 stundas. Cūkas gaļu izmaļ gaļas mašīnā vienu reizi, bet liellopu gaļu divas trīs reizes. Samaltai liellopu gaļai pieliek cukuru, piparus, ingveru, ķimenes, ūdeni un labi samīca. Beidzot pievieno...

Lasīt vairāk