You Are Browsing ‘Gardumi’ Category

ASV zemesriekstu pasta ir tik populāra, ka tai pat veltīta sava diena – 24. janvāris. Šis produkts kļuva populārs 20. gadsimta pirmajā pusē kā lēts augu olbaltumvielu avots. To var nopirkt jebkurā lielveikalā, bet veselīgāka neapšaubāmi būs mājās gatavota zemesriekstu pasta. Zemesriekstu pastu vienkārši uzziež uz grauzdētas baltmaizes šķēles, un sātīgas brokastis gatavas! Sastāvdaļas 400 g zemesriekstu 2 ēdamkarotes medus Šķipsniņa sāls 30...

Lasīt vairāk

Graudaugi ir ļoti nepieciešami veselībai, jo satur daudz vitamīnu, minerālu un citu vērtīgo vielu. Turklāt to sastāvā esošās pārtikas šķiedras veicina organisma attīrīšanu. Vēl tie ir teicams veids, kā atbrīvoties no liekajiem kilogramiem. Neskaitāmi daudzo diētu parādē graudaugu diēta pašlaik ieņem vienu no pirmajām vietām, kas godam nopelnīta. Ne velti kopš bērnības esam saraduši ar domu, ka pašas labākās brokastis ir auzu pārslu putra,...

Lasīt vairāk

2 1/4 glāzes augstākā labuma miltu, pusotra glāze cukura, 2 tējkarotes sodas, tējkarote citronskābes, tējkarote sāls, pusglāze augu eļļas, 7 olu dzeltenumi, 3/4 glāzes auksta ūdens, 2 ēdamkarotes sarīvētas apelsīnu miziņas, glāzē olu baltumu (no 7 vai 8 olām). Glazūrai: 1/3 glāzes mīksta sviesta, 3 glāzes pūdercukura, pusotra tējkarote sasmalcinātas apelsīnu miziņas, 3 ēdamkarotes apelsīnu sulas. Glazūru gatavo, labi samaisot visus komponentus...

Lasīt vairāk

Cilvēkiem, kas neapdomīgi, bet apņēmīgi sākuši atslodzes diētu pirmssvētku laikā, ir četri varianti, kā šo problēmu atrisināt. Pirmais ir pats garlaicīgākais: proti, vispār nesēsties pie svētku galda. Otrais – atmest ar roku labajiem nodomiem, pieēsties pēc sirds patikas, bet pēc tam nedēļu vai ilgāk mocīties sirdsapziņas pārmetumos un pārmest sev rakstura trūkumu. Trešais – savlaikus un nopietni gatavoties svētku reizei, strikti ieturēt...

Lasīt vairāk

Ziemassvētku vakariņas nav iedomājamas bez garšīga, sulīga un mājīga ēdiena – gaļas cepeša. “Šobrīd populāri ir jau izmarinēti cepeši, ko atliek tikai uzcept,” – stāsta uzņēmuma Latvijas Pārtikas Ražotājs valdes locekle Agija Dudko, papildinot, ka Latvijas Pārtikas ražotājs šajā sezonā sarūpējis trīs vietējās izcelsmes cūkgaļas cepešus: ar burkāniem un sīpoliem, cepeti sinepju marinādē ar ķimenēm un Saulgriežu cepeti – ar...

Lasīt vairāk

Pīrādziņi parasti garšo gan lieliem, gan maziem ēdājiem. AS “Dobeles dzirnavnieks” sadarbībā ar bloga Lindas Virtuve autori Lindu Tellgrēnu piedāvā pīrāgu receptes, lai iepriecinātu ne tikai savas, bet arī pārējo līgotāju garšas kārpiņas. Mammas speķa pīrāgi Kurš pasaulē cep visgardākos pīrādziņus? Protams, ka mammas. Šī recepte nākusi no bloga Lindas Virtuve autores mammas krājumiem. Tradicionālā rauga mīkla un kūpināts cūkas cauraudzītis...

Lasīt vairāk

Šprotu cienītāji, kas vēlas būt pavisam pārliecināti par iecienītā garduma sastāvu, tās var pagatavot paši. Izdodas patiešām ļoti garšīgi! Sastāvdaļas 1 kg sīku zivtiņu 0,5 glāzes augu eļļas 1 ēdamkarote sāls 2 ēdamkarotes ar kaudzīti sausas tējas 2 glāzes verdoša ūdens 4 graudiņi melno piparu 4 graudiņi smaržīgo piparu 3-4 lauru lapu sauja sīpolu mizu Pagatavošana 1. Zivis atkausē, nomazgā, notecina ūdeni. Nogriež galvas un astes, iztīra....

Lasīt vairāk

Salātiņi glāzītēs izdodas ļoti skaisti un svētkiem atbilstoši. Pateicoties gurķiem un tomātiem, salāti ir sulīgi. Bet siers un rieksti piešķir pikantumu. Salātos, kā vienmēr, iesakām lietot pašgatavotu majonēzi. Sastāvdaļas Vārīta vistas fileja 0,1 kg Tomāti – 120 gr Gurķi – 120 gr Vārītas olas – 3 gab. Siers – 0,1 kg Ķiploks Dilles Valrieksti – 40 gr Mājas majonēze Pagatavošana Vistas fileju sagriež nelielos gabaliņos. Gurķus sagriež...

Lasīt vairāk

Tuvojoties svētkiem, aicinām tevi gatavoties svinēšanai jau laikus – padomāt par svinīgu maltīti, ko baudīt ģimenes un draugu lokā. Neatņemams vakariņu elements noteikti būs arī sulīgs un mutē kūstošs cūkgaļas cepetis. Taču, lai tas izdotos īpaši gards, jāievēro vairāki būtiski soļi. Šoreiz ar deviņiem padomiem cepeša pagatavošanā dalās “Rakvere” gaļas eksperti. 1. Izvēlies piemērotu gaļu. Gardu cūkgaļas cepeti iespējams pagatavot...

Lasīt vairāk

Sastāvdaļas Pamatnei 2 ēdamkarotes auzu kliju 1 ēdamkarote kviešu kliju 1 ola 40 ml mazkaloriju piena 5 gr cepamā pulvera Saldinātājs pēc garšas Biezpiena kārtai 2 olas Saldinājas pēc garšas 250 gr mīksta biezpiena Augļu kārtai 300 g augļu vai ogu (attēlā – upenes) 160 ml ūdens 6 g agaragara Saldinātājs pēc garšas Pagatavošana Pamatnei: sajauc visas sastāvdaļas un liek formā, cep 180С aptuveni 10-15 minūtes. Biezpiena kārtai: visas sastāvdaļas...

Lasīt vairāk