You Are Browsing ‘Gardumi’ Category

Trīs vidēja lieluma kabačus sagriež kubiņos. Pievieno sīki sakapātas dilles un pētersīļus. Pievieno sāli, garšvielas pēc vēlēšanās. Sajauc krējumu ar sinepēm (4 ēdamkarotes krējuma, 1 ēdamkarote sinepes). Pievieno 5 ēdamkarotes rīvēta siera un 2 olas. Pievieno sāli pēc garšas un sajauc. Liek cepšanas formā sagrieztus kabačus, olu-krējuma-siera maisījumu, izlīdzina. Pārkaisa ar 4-5 ēdamkarotēm rīvēta cietā siera. Pēc vēlēšanās var veidot...

Lasīt vairāk

Olbaltumvielas/tauki/ogļhidrāti – 0.62/0.14/16.96 Sastāvdaļas 3 banāni Bundžiņa konservētu ananansu Saldinātājs – pēc vēlēšanās 1 ēdamkarote citrona sulas Pagatavošana Banānus notīra un sagriež gabaliņos. Ananasus sagriež gabaliņos. Pieber saldinātāju, pielej sīrupu un citrona sulu. Visu samaisa un liek uz uguns, ļauj uzvārīties. Vāra uz lēnas uguns, pastāvīgi maisot. Sasmalcina ar blenderi līdz viendabīgai masai. Karstu džemu...

Lasīt vairāk

Sastāvdaļas Biezpiens (9%) 240 g Cukurs – 1 ēdamkarote 2 olas Škipsniņa sāls 2 ēdamkarotes mannas Cepamais pulveris 0,2 tējkarotes Auzu pārslas 4 ēdamkarotes Rozīnes 1/2 glāze Pagatavošanas laiks: 30 minūtes Pagatavošana 1. Biezpienu un divas olas sajauc, pievieno cukuru. 2. Pieber auzu pārslas un pannas putraimus, sajauc. 3. Pievieno sāli un cepamo pulveri. 4. Rozīnes nomazgā, pārlej ar verdošu ūdeni, liek bļodiņā. 5. Visu sajauc viendabīgā masā...

Lasīt vairāk

Sastāvdaļas 300 g siļķu, 2 olas, 3 sīpoli, 1 ēdamkarote miltu, eļļa, sāls, malti melnie pipari, pētersīļu zaļumi. Pagatavošana Siļķēm izņem asakas un samaļ. Masai pievieno sīki sakapātus sīpolus, svaigas olas, miltus (var viegli apcept, pievienojot nedaudz rīvēta siera), sāli, piparus un sakapātus zaļumus. Visu rūpīgi samaisa, no masas veido apaļas bumbiņas, apcep un pasniedz ar kartupeļiem, rīsiem un mērci. ...

Lasīt vairāk

Omlete brokastīs, protams, ir “žanra klasika”. Slavenais franču virtuves ēdiens iekarojis visu pasauli, pateicoties vienkāršajai pagatavošanai un lieliskajai garšai. Grūti pat noticēt, ka pati senākā recepte bija arī pati primitīvākā: olas pārsita un cepa sviestā. Toties mūsdienās sastopams tik daudz omletes pagatavošanas versiju, ka katru reizi var izdomāt kaut ko jaunu. Omletēm pievieno praktiski jebko, pat šokolādi! Bet, lai omlete izdotos patiesi...

Lasīt vairāk

Lielās sarkanās pupiņas uz nakti iemērc aukstā ūdenī un pēc tam vāra gatavas. Sarkanās galda bietes izcep cepeškrāsnī, sarīvē uz rupjas rīves un liek katliņā ar pupiņām, pievienojot pāris daiviņu ķiploku, lauru lapas, pāris virču un sāli pēc garšas. Katliņam uzliek vāku un ļauj ievilkties vismaz 30 minūtes, lai zupa iegūtu aromātu un krāsu. Galdā pasniedz ar rudzu maizes sausiņiem kopā ar ķiploku mērci. Ķiploku mērce Pagatavo balto miltu...

Lasīt vairāk

Šodien piedāvājam siera kūku bez cepšanas – gatavošanas procesā var iesaistīt pat mazākos ģimenes locekļus. Seko padomiem, lai izdotos lieliska siera kūka – tāda pati, kā attēlā! Sastāvdaļas 200 g cepumu vai krekeru (ne sāļu) 100 g kausēta sviesta 400 g krēmsiera 3 ēdamkarotes cukura 400 g iebiezināta piena 2 ēdamkarotes apelsīnu miziņu 250 ml apelsīnu sulas 1/2 tējkarote apelsīnu ekstrakta 50 g pūdercukura 250 ml saldā krējuma Pagatavošana Samaisa...

Lasīt vairāk

Ēdienu gatavošanas meistares Lindas Vilmansones gardo siermaizīšu receptes MAASDAM SIERA ŠĶĒĻU KĀRTOJUMS AR PERSIKIEM Publicitātes foto Sastāvdaļas 2 persiki 1 iepakojums Trikata Maasdam siers šķēlēs sauja bazilika lapiņu 150g prosciutto šķiņķa pēc izvēles: sāls, pipari, medus, balsamico etiķis Pagatavošana 1. Persikus atdali no kauliņiem un sagriez plānās ripiņās, šķiņķi saplūkā mazākos gabaliņos, bazilika lapiņas atdali pa vienai, sieru...

Lasīt vairāk

Sastāvdaļas 1 kg liellopa maltās gaļas 1 sīpols 2 ķiploka daiviņas 1 ola 2 šķēlītes maizes 1/3 tases saldā krējuma (tase = 240 ml) 130 g siera rīvmaize panēšanai augu eļļa cepšanai sāls pipari Šķir nākamo lapu un skaties pagatavošanas gaitu soli pa solim! ...

Lasīt vairāk

Ja vēlies ēst veselīgi un figūrai draudzīgi, tas nepavisam nenozīmē, ka jāatsakās no gardumiem! Piedāvājam vienkārši dievīgas jogurta un biezpiena tortītes recepti. Sastāvdaļas 500 g tava mīļākā jogurta 200-300 g augļu, ogu – atbilstīgi sezonai un vēlmēm 25 g (1 paciņa) āri šķīstoša želatīna 4 ēdamkarotes vai pēc garšas – cukurs vai cukura aizstājējs Pagatavošana Želatīnu izmērcē pusglāzē karsta ūdens vai sulas. Augļus,...

Lasīt vairāk