You Are Browsing ‘Gardumi’ Category

Sastāvdaļas 1 kg liellopa maltās gaļas 1 sīpols 2 ķiploka daiviņas 1 ola 2 šķēlītes maizes 1/3 tases saldā krējuma (tase = 240 ml) 130 g siera rīvmaize panēšanai augu eļļa cepšanai sāls pipari Šķir nākamo lapu un skaties pagatavošanas gaitu soli pa solim! ...

Lasīt vairāk

Ja vēlies ēst veselīgi un figūrai draudzīgi, tas nepavisam nenozīmē, ka jāatsakās no gardumiem! Piedāvājam vienkārši dievīgas jogurta un biezpiena tortītes recepti. Sastāvdaļas 500 g tava mīļākā jogurta 200-300 g augļu, ogu – atbilstīgi sezonai un vēlmēm 25 g (1 paciņa) āri šķīstoša želatīna 4 ēdamkarotes vai pēc garšas – cukurs vai cukura aizstājējs Pagatavošana Želatīnu izmērcē pusglāzē karsta ūdens vai sulas. Augļus,...

Lasīt vairāk

Ja vēlaties ciemiņus pārsteigt ar pīrādziņiem, kas paši kūst mutē, – šī būs īstā recepte. Mīklas pagatavošanas metode nāk no Ņinas Masiļūnes recepšu krājumiem – interesanti, ka raugs tiek pievienots, bet mīkla raudzēta netiek. Izcilo konsistenci piešķir sviesta daudzums un etiķa pievienošana. Pildījums ir maigas garšas, sulīgs un aromātisks. Izejvielas (16 pīrādziņiem) Mīklai 500 grami “Dobeles dzirnavnieks” kviešu...

Lasīt vairāk

Olbaltumvielas/tauki/ogļhidrāti – 7,63/3,83/18,14 Sastāvdaļas Biskvītam 8 ēdamkarotes auzu pārslu 1 ābols 3 olas Kanēlis pēc garšas ½ tējkarote cepamā pulvera 1 tējkarote medus Krēms 100 g biezpiena ar pazeminātu tauku saturu 1 ēdamkarote dabīga jogurta 1 banāns Saldinātājs – pēc garšas un vēlēšanās Piesūcināšanai Svaigi vārīta, stipra kafija Pagatavošana Auzu pārslas samaļ miltos. Pievieno cepamo pulveri, kanēli, vaniļu. Olbaltumus...

Lasīt vairāk

Pienākusi mandarīnu sezona – laiks, kad šie oranžie augļi rotā teju katru galdu un priecē ar savu aromātu. Mandarīna ārstnieciskās īpašības ir zināmas jau sen – šā augļa mīkstums satur C, D un K vitamīnus, šķiedrvielas un citas vērtīgas vielas. Tomēr tas vēl nav viss, ko šis auglis var dot. Ko tu, piemēram, dari ar mandarīna miziņām? Izmet? Izlasot mūsu padomus, tu pārstāsi tā darīt, jo izrādās, ka mandarīnu miziņas ir ļoti noderīga...

Lasīt vairāk

Hurma ir lielisks auglis, tajā ir ļoti daudz vitamīnu un minerālvielu – īsta brīnumoga. Ar šo košo augļu palīdzību ārstē anēmiju, hipertoniju, aterosklerozi, cingu un pat cērmes izdzen! Bet ir cilvēki, kuri, neskatoties uz lielo labumu veselībai. nespēj to ieēst, jo hurma vienkārši negaršo! Piedāvājam variantu, kas garšos visiem. Galveno ziemas augli piedāvājam uzcept ar oriģinālu pildījumu no riekstiem un auzu pārslām. Aromātam pievieno...

Lasīt vairāk

Piekritīsi, ka vienmēr labi zināt universāla, maiga krēma recepti, kas lieliski sader ar ikvienu biskvītu. Krēma galvenā “odziņa” – garša, kas atgādina plombīru no bērnības. Tas arī lieliski iesūcas biskvītā un vienkārši dievīgi smaržo! Sastāvdaļas 500 g krējuma 180 g cukura 1 tējkarote citrona miziņu 2 olas 3 ēdamkarotes kviešu miltu 250 g sviesta 1 šķipsniņa vaniļas Pagatavošana Izņem sviestu no ledusskapja, pagaida, līdz kļūst...

Lasīt vairāk

Piedāvājam pagatavot vieglu un garšīgu sierra kūciņu bez cepšanas, procesā var iesaistīt arī bērnus – tik vienkārši tas ir! Sastāvdaļas 200 g cepumu vai nesāļu krekeru 100 g kausēta sviesta 400 g saldkrējuma siera 3 ēdamkarotes cukura 400 g iebiezināta piena 2 ēdamkarotes apelsīnu miziņu 250 ml apelsīnu sulas 1/2 tējkarote apelsīnu ekstrakta 50 g pūdercukura 250 ml saldā krējuma Pagatavošana Sajauc sasmalcinātus krekerus, sviestu un divas ēdamkarotes...

Lasīt vairāk

Mājas “Nutella” stila krēms izdodas pat gardāks nekā oriģinālais, tas ir arī veselīgāks un izmaksā lētāk. To var izmantot vafelīšu vai riekstiņu pildījumam, pārziest brokastu maizei. Sastāvdaļas 1 glāze piena 1,5 ēdamkarotes miltu 1 glāze cukura 2 ēdamkarotes kakao 1 ēdamkarote sviesta 3 ēdamkarotes maltu valriekstu Pagatavošana Uzkarsē pienu ar sviestu. Atsevišķā traukā sajauc miltus, cukuru un kakao. Iegūtajam maisījumam uzmanīgi,...

Lasīt vairāk

Sastāvdaļas Liellopu gaļa 500 g, cūkas gaļa (liesa) 500 g, speķis (muguras gabala) 250 g, sāls 35—40 g, salpetris 1,5—2 g cukurs 2 g, garšvielas, spirts 25 g. Liellopu un cūkas gaļai atdala kaulus, plēves, sagriež 25—30 g smagos gabaliņos, pārkaisa sāli un novieto vēsā telpā, lai šķidrums, kas radies,, varētu brīvi notecēt. Gaļu sāla 1—2 dienas, pa reizei apmaisot. Speķi sagriež mazos četrstūrainos gabaliņos un iesāla. Pēc tam liellopu...

Lasīt vairāk