You Are Browsing ‘Gardumi’ Category

Tas, kurš kādreiz baudījis īstu čebureku, tā garšu nekad neaizmirsīs. Lai gan šo austrumniecisko uzkodu var nopirkt praktiski uz katra stūra, daudzas saimnieces no šī ēdiena izvairās, nevēlēdamās nodarīt kaitējumu veselībai. Bet nevajag aizliegt sev tādu gardumu! Piedāvājam vislabāko mājas recepti, čebureki izdodas ļoti gardi, bet gatavošana aizņem pavisam nedaudz laika. LABI GARŠO ARĪ ČEBUREKI KEFĪRA MĪKLĀ – RECEPTI LASI ŠEIT! Sastāvdaļas 300...

Lasīt vairāk

Dažkārt sapnis notievēt šķiet nesasniedzams mērķis. Īpaši ceļa sākumā, kad ir tik grūti mainīt savus ēšanas paradumus, bet fiziskie vingrinājumi prasa titāniskas pūles. Lai padarītu tievēšanas procesu patīkamāku, piedāvājam jums ērtu sabalansētas diētas variantu. Šis ēšanas plāns neprasa īpašus upurus, turklāt rezultāts ir redzams jau pēc 15 dienām. Atteikties no gardas maltītes arī nevajadzēs. Diēta, kas ierobežo ogļhidrātru patēriņu Pirmdiena Brokastis:...

Lasīt vairāk

Klasiskais pudiņš, kura pamata sastāvdaļas – biezpiens, olas, cukurs – vienmēr ir nemainīgas, bet pārējās var variēt, kā sirds kāro un ledusskapis piedāvā. Sastāvdaļas 400 g biezpiena 4-5 olas 50 g riekstu 7-8 cepumi 3 ēdamkarotes sviesta 2-3 ēdamkarotes rozīņu 4-5 ēdamkarotes cukura 2 tējkarotes rīvētu citrona miziņu 1 tējkarote rīvētu apelsīna miziņu. Pagatavošana Olu dzeltenumus saputo ar cukuru un sviestu un sarīvētām citrona...

Lasīt vairāk

Sātīgas brokastis – labas dienas ķīla! Tik labi, ja ir rezervē lieliska recepte, kas dažās minūtēs ļauj pagatavot ēdienu, kas garšos visai ģimenei – omleti – suflē. Maiga tekstūra un visas enerģijai nepieciešamās sastāvdaļas uz vienas pannas! Sastāvdaļas 4 porcijām 6 olas 1 rīvēts sīpols 100 g vārīti kūpināta šķiņķa 50 g sviesta 200 ml krējuma 100 ml 25% saldā krējuma Muskatrieksts pēc garšas 50 g Ementāles siera Pētersīļi...

Lasīt vairāk

Sastāvdaļas 200 g šķiņķa 200 salami 200 g svaigu šampinjonu 200 g sarkanās, dzeltenās vai zaļās paprikas 200 g saldā krējuma 200 g rīvēta siera picas garšvielas 8 bulciņas Pagatavošana Visas sastāvdaļas sagriež kubiņos, sajauc ar garšvielām un saldo krējumu. Bulciņas pārgriež uz pusēm, liek virsū pildījumu. Cep cepeškrāsnī 200 C karstumā 15 minūtes. Pildījuma pietiek aptuveni 10-12 minipicām. Labi garšo ar lapu salātiem un glāzi vīna....

Lasīt vairāk

Sastāvdaļas 2 sīpoli 2 olas 100 g krējuma 1 tējkarote sāls Augu eļļa Pagatavošana 1. Sagriež sīpolus 6 mm biezos gredzentiņos. 2. Pārlej caurdurī ar verdošu ūdeni. 3. Mīklai: iesit olas, sāli un krējumu, iemaisa miltus, līdz konsistence ir kā pankūku mīklai. 4. Apviļā gredzenus eļļā. 5. Pannā sakarsē eļļu, rūpīgi apcep gredzentiņus no abām pusēm zeltaini brūnus. Var pasniegt ar tomātu vai balto ķiploku mērci. ...

Lasīt vairāk

Viens no veselīgākajiem, diētiskākajiem un, kas nav mazsvarīgi, arī ātri pagatavojams našķis! Sastāvdaļas 1 glāze auzu pārslu 2 banāni Rieksti, rozīnes – pēc garšas Kanēlis – pēc garšas Pagatavošana Banānu saspaida ar dakšiņu, pievieno auzu pārslas un kārtīgi samaisa. Pievieno riekstus, rozīnes, kanēli. Izveltē plānā loksnē, sagriež kvadrātiņos vai ar formiņu izspiež apaļus cepumiņus. Cep 180 C 15 minūtes Tievējam garšīgi! ...

Sastāvdaļas 500 g maltās gaļas 500 g šampinjonu vai citu sēņu 2 sīpoli Plāns lavašs 2 ēdamkarotes kečupa vai tomātu pastas 1 glāze piena 1 glāze miltu Siers Sāls Pipari Muskatrieksti Vidusjūras garšvielu piedeva Pagatavošana 1. Sīpolus un sēnes nomazgā, notīra un sīki sagriež. Apcep uz pannas sakarsētā eļļā ar sāli un pipariem. 2. Malto gaļu apcep ar sāli, pipariem un Vidusjūras garšvielu piedevi, kā arī tomātu pastu, līdz pa pusei gatavs. 3....

Lasīt vairāk

Zeltaini brūni, apcepti gredzentiņi, pārkaisīti ar pūdercukuru – būs sajūsmā bērni un pieaugušie atcerēsies savu bērnību. Cik sen pagājuši laiki, kad mēs tos lūdzāmies savām mammām! Atgādināsim vienkāršu to pagatavošanas recepti, šoreiz – ar kefīra mīklu, lai tie būtu arī nedaudz diētiski. Sastāvdaļas 200 ml kefīra 4 ēdamkarotes cukura 1 ola Šķipsniņa vaniļas 50 g sviesta 450 g kviešu miltu 1 tējkarote cepamā pulvera 1 glāze augu...

Lasīt vairāk

Latvijas iedzīvotāji no rīta visbiežāk iecienījuši mieloties ar olām (52%), sviestmaizēm ar gaļu (49%) un putru (45%), un ļoti populāra brokastlaika izvēle ir arī piena produkti – jogurts, siers un biezpiens, kam priekšroku dod 42% respondentu. Tā liecina pētījumu centra SKDS un “HKScan Latvia” (pārstāv zīmolus “Rīgas Miesnieks”, “Rakvere”, “Tallegg” un “Jelgava”) 2017. gada nogalē veikta aptauja par brokastošanas paradumiem Latvijā. Gana...

Lasīt vairāk