You Are Browsing ‘Gardumi’ Category

Katram no mums ir tādi brīži, kad sāk mocīt izsalkums, bet veltīt ilgu laiku kāda ēdiena pagatavošanai nav iespējams vai arī gatavot vienkārši ir slinkums. Lai šādos brīžos nebūtu jāķeras pie neveselīgiem pusfabrikātiem vai apšaubāmas izcelsmes cīsiņiem, pavāre un uztura speciāliste Jevgēnija Jansone kopā ar nacionālo pārtikas mazumtirdzniecības tīklu ELVI piedāvā divas ātri pagatavojamas veselīgu ēdienu receptes, kas tiešām ir tik vienkāršas,...

Lasīt vairāk

Katram no mums ir tādi brīži, kad sāk mocīt izsalkums, bet veltīt ilgu laiku kāda ēdiena pagatavošanai nav iespējams vai arī gatavot vienkārši ir slinkums. Lai šādos brīžos nebūtu jāķeras pie neveselīgiem pusfabrikātiem vai apšaubāmas izcelsmes cīsiņiem, pavāre un uztura speciāliste Jevgēnija Jansone kopā ar nacionālo pārtikas mazumtirdzniecības tīklu ELVI piedāvā divas ātri pagatavojamas veselīgu ēdienu receptes, kas tiešām ir tik vienkāršas,...

Lasīt vairāk

Lai pagatavotu biskvītkūku ar pazeminātu tauku saturu, vienmēr pārliecinieties, vai cukurs ir kārtīgi izšķīdis. Mūsdienās šo darbu viegli un ātri paveic elektriskais mikseris. 1. Atdaliet četru olu baltumus no dzeltenumiem. Sakuliet 125 g pūdercukura ar olu dzeltenumiem, pievienojiet 4 ēdamkarotes ūdens un 1 tējkaroti rīvētas citrona miziņas. 2. Kopā izsijājiet 125 g miltu un 1 ēdamkaroti cepamā pulvera. Pievienojiet mīklai. 3. Sakuliet olu baltumus...

Lasīt vairāk

Kūciņa “Kartupelis” – bērnu un pieaugušo iecienīts kārums, kas daudziem atgādina bērnības laiku. Šī deserta vēsture ir visnotaļ neparasta un atšķiras no daudzu citu ēdienu radīšanas. “Kartupeļa” pagatavošanai konditori bieži izmantoja citu saldumu pārpalikumus. Rezultātā izveidojās daudzi šī deserta veidi. Bet cilvēkiem tas tik ļoti iegaršojās, ka ar laiku recepte izplatījās pa visu Padomju Savienības teritoriju. Mūsdienās šis kārums...

Lasīt vairāk

Sastāvdaļas 250 g kukurūzas pārslu 1 kg biezpiena 200 ml piena 150 g cukura 110 g zemesriekstu 2 ēdamkarotes medus 4 olas 4 ēdamkarotes cietes 140 g sviesta Pagatavošana 1. Piepilda puslitra tilpuma plastmasas maisiņu ar glazētām kukurūzas pārslām. Sasmalcina druskās ar mīklas rulli. 2. Sajauc 60 g sviesta ar medu. Lai abi produkti labi apvienotos, pasilda tos katliņā uz mazas uguns. 3. Pievieno sasmalcinātās pārslas sviesta masai. Rūpīgi izmaisa. 4. Ņem...

Lasīt vairāk

Ābolu pīrāgi garšo visiem. Tie, iespējams, ir vieni no populārākajiem konditorejas izstrādājumiem pasaulē! Pierādījums tam ir daudzu iecienītā “Šarlote”. Šoreiz piedāvājam lieliska ābolu pīrāga recepti ar kanēli un riekstiem. Gaisīga mīkla, maigi āboli un karameļu mērce iekaros tavu sirdi (un garšas kārpiņas) nno pirmā kumosa. Sastāvdaļas 350 g kviešu miltu 150 ml piena 7 g rauga 165 g brūnā cukura 1 tējkarote sāls 100 g ābolu 1...

Lasīt vairāk

Saldumi garšo daudziem, bet mājās gatavoti deserti, iespējams, ir pats lielākais kārums, kāds vien iespējams. To zinot, saimnieces cenšas palutināt savus mīļos ar kaut ko gardu. Šoreiz piedāvāsim kaut ko īpašu – gaisīgu desertu, kas Ukrainā un Krievijā pazīstams ar nosaukumu “Vecrīga”, bet mēs paši, godīgi sakot, par to neko nezinājām. Tomēr, reiz pagatavojusi šo desertu, noteikti saglabāsi recepti! Sastāvdaļas 400 g biezpiena 200 g krējuma Bundžiņa...

Lasīt vairāk

Sastāvdaļas 50 g piena 1 ola 2 olas baltumi 100 g vistas krūtiņas ½ paprikas 1 sīpols Sāls, pipari pēc garšas Pagatavošana Sakuļ olu, baltumus un pienu. Omleti gatavo uz sakarsētas pannas nelielā daudzumā olīveļļas. Vistas krūtiņu sagriež ļoti mazos kubiņos vai arī sablendē maltajā gaļā. Sīpolu un papriku sagriež sīkos kubiņos. Sakarsē pannu ar pretpiedeguma pārklājumu, ieziež ar nelielu daudzumu olīveļļas, apcep sīpolus, vistu un papriku,...

Lasīt vairāk

250 g miltu 2,5 glāzes piena 3 olas 0,5 ēdamkarotes cukura 0,25 tējkarote sāls 1 ēdamkarote siltas eļļas Pagatavošana Sajaukt olas ar sāli, cukuru un pieliet 0,5 glāzi piena, piebērt miltus un sajukt lai būtu vienmērīga masa. Pievienot atlikušo pienu. Kārtīgi sakarsēt vidēja izmēra pannu un iesmērēt to ar sviestu. Liet pannā mīklu ar attiecīga izmēra karoti, pannu griežot, lai pārklājums veidojas vienmērīgs. No vienas puses apcepušās pankūkas...

Lasīt vairāk

1. Banāni – labākais kālija avots, kas regulē asinsspiedienu un sirdsdarbību. 2. Āboli – satur vitamīnus, minerālvielas un citas vērtīgas vielas, kas vajadzīgas organismam. 3. Auzu pārslu putra – labākais ogļhidrātu avots. Arī ļoti barojoša. 4. Melnā šokolāde – pats labākais saldummīļiem. Lieliski aizstāj desertus ar augstu kaloriju saturu. 5. Ķirbja sēkliņās ir daudz magnija, dzelzs, olbaltumvielu, kalcija un K vitamīna. Lieliski remdē...

Lasīt vairāk