You Are Browsing ‘Gardumi’ Category

Maizes mīklu nav grūti pagatavot. Varat izvēlēties no plaša miltu klāsta, pievienot sēklas, rozīnes, riekstus, saulē kaltētus tomātus, garšaugus vai citas piedevas. Pēc šīs vienkāršās receptes var pagatavot divus kukulīšus. 1. Izšķīdiniet 15 g svaiga rauga vai 2 tējkarotes kaltēta rauga un 1 tējkaroti cukura 500 ml remdena ūdens un rūpīgi izmīciet ar dakšiņu. Ļaujiet ievilkties 10 minūtes vai kamēr sāk veidoties putas, pēc tam rūpīgi izmaisiet....

Lasīt vairāk

Biezpiena pankūciņas vai plācenīši ir daudzu iecienīts ēdiens. Gardumus no rūpīgi saberzta biezpiena ar olu un nedaudz miltiem parasti cep uz pannas, bet, gatavojot tos cepeškrāsnī vai tvaicējot, izdodas luksusa variants – vēl garšīgāk un veselīgāk. Jo netiek taču izmantotas taukvielas, kas ir īstenās pankūku kaloriju vaininieces! Mūsu piedāvātā biezpienmaizīšu recepte nedaudz atšķiras no klasiskā varianta: miltus iesakām aizvietot ar mannu,...

Lasīt vairāk

Sastāvdaļas 1 ola 5 tējkarotes (50 g cukura) 250 g trekna biezpiena 5 ēdamkarotes (150 g) kviešu miltu 1 pilna tējkarote cepamā pulvera 1 tējkarote malta kanēļa Pūdecukurs apviļāšanai Eļļa dziļajai cepšanai Pagatavošana 1. Biezpienu izberž caur metāla sietu, lai nebūtu kunkuļu. Miltus ar cepamo pulveri iesijā bļodā. 2. Olu sakuļ putās ar cukuru un kanēli, pievieno biezpienu, miltus ar cepamo pulveri un iemaisa mīklu. Uz darba virsmas, kas pārkaisīta...

Lasīt vairāk

Cūkgaļas cepetis havajiešu gaumē ir neparasts un košs ēdiens. Tas šķiet kā radīts tiem, kas meklē ēdienā interesantas garšas nianses. Pipara asumiņš, medus saldums, ananasa skābums, līdzsvarojošs sāļums un garšvielu buķete rada sajūsmas vētru visos vēderprieku cienītājos. Cepšanai derēs gan lāpstiņa, gan šķiņķis. Ananasu labāk izvēlēties svaigu, bet derēs arī konservēti. Sastāvdaļas 2,5-3 kg cūkgaļas 300 g ananasa 3 l ūdens 3 ēdamkarotes...

Lasīt vairāk

Simt gramos šī ēdiena ir tikai 99 kalorijas, tāpēc lieliski piemērots vakariņās tiem, kuri vēlas ievērot “slaido līniju”. Sastāvdaļas 500 g baltās zivs filejas 1 tomāts 75 g netrekna siera 1 ēdamkarote dabīga jogurta Sāls, pipari pēc garšas Pagatavošana Zivi sagriež palielos gabalus, pārkaisa ar sāli un pipariem, noliek malā uz 20 minūtēm. Tad pārliek formā cepšanai. Virsū liek ripiņās sagrieztus tomātus. Pārziež ar jogurtu un pārkaisa...

Lasīt vairāk

Kārums, kura pagatavošanā nav izmantoti ne milti, ne cukurs un sviests. Izklausās neticami, bet izmēģini – šī recepte ir īsts dārgums! Sastāvdaļas 250 g melnās šokolādes (kakao saturs vismaz 70%) 5 lielas olas Sāls Pagatavošana Sakarsē cepeškrāsni līdz 250 grādiem. 2/3 šokolādes salauza gabaliņos un izkausē ūdens peldē. Baltumus atdala no dzeltenumiem. Dzeltenumus sakuļ un sajauc ar kausēto šokolādi. Baltumus sakuļ ar šķipsniņu sāls stingrās...

Lasīt vairāk

Reizēm, kad sakārojas ko saldu, šo prieku aptumšo domas par kaitējumu figūrai un veselībai. Tāpēc piedāvājam pagatavot konfektītes, kuras vari ēst bez sirdsapziņas pārmetumiem! Sastāvdaļas 150 g biezpiena 1 banāns 100 g auzu pārslu Magones, valrieksti, kokosriekstu skaidiņas pēc garšas Pagatavošana Sakuļ biezpienu ar banānu viendabīgā masā. Pievieno auzu pārslas, tālāk mīklu mīca ar rokām. Liek ledusskapī sastingt uz stundu. Pēc tam ar rokām...

Lasīt vairāk

Sastāvdaļas 3 kg gurķu 1 kg sīpolu 3 ķiploki 100 g (apmēram ½ glāze) sāls 200 g (nepilna glāze) cukura 4 ēdamkarotes etiķa esences. Pagatavošana Gurķus sagriež diezgan smalki un kopā ar pārējām sastāvdaļām liek lielā traukā, lai uz diennakti ievelkas. Pēc tam kārto burkās, aizvalcē un vēsumā glabā visu ziemu. ...

Lasīt vairāk

Samaisa 200 g sviesta, 150 g pūdercukura, 1 olu, vaniļas cukuru, 375 g izsijātu miltu un mīklu 1 stundu atstāj aukstumā. Saputo 2 olu baltumus, pievieno 4 ēdamkarotes cukura un vēl 2 minūtes puto, piejauc samaltus riekstus un pierīvē klāt citrona miziņu. Izveltnē mīklu 1/2 cm biezumā, ar formiņu izspiež zvaigznītes, uzliek virsū 1 tējkaroti riekstu masas un vidū pusķirsi (bez kauliņa). Kūciņas kārto uz ietaukotas pannas un cep 20 minūtes vidēji karstā...

Lasīt vairāk

Ierasto plāno pankūku recepti var dažādot, tām pievienojot nedaudz krāsainu dārzeņu un mazliet zaļumu – sīki sagrieztu paprikas ripiņu, pāris burkāna šķēlītes, kapātus pētersīļus un dilles. Sastāvdaļas 2 olas Šķipsniņa sāls un melno piparu Šķipsniņa cukura 300 ml ūdens 200 g miltu 1 tējkarote cepamā pulvera 50 ml augu eļļas 150 g cietā siera 2 ēdamkarotes sīki sagrieztu dārzeņu un zaļumu 1 daiviņa ķiploka Pagatavošana Bļodā saliek...

Lasīt vairāk