You Are Browsing ‘Gardumi’ Category

Sastāvdaļas 3-4 lieli āboli 2 olas Cukurs pēc garšas Vaniļa pēc garšas Šķipsniņa sodas Šķipsniņa sāls 1 ēdamkarote augu eļļas Pagatavošana Notīra ābolus un sarīvē uz rupjas rīves. Pievieno cukuru un olas. Pieliek vaniļu, cukuru vai saldinātāju, sodu ar miltiem. Miltus pievieno pakāpeniski, kamēr mīkla iegūst bieza krējuma konsistenci. Pankūciņas cep uz karstas pannas, līdz zeltaini brūnas. Pasniedz ar medu. Labu apetīti! ...

Lasīt vairāk

Siera cienītāji var līksmot: piedāvājam tiropitas jeb grieķu siera pīrāga recepti. Pagatavošana neprasa daudz laika un iemaņu, jo vajag visparastāko lapu mīklu, kas nopērkama praktiski jebkurā veikalā. Sastāvdaļas 250 g fetas siera 200 g cietā siera 5 olas 100 g sviesta 1 ēdamkarote augu eļļas 50 ml piena 100 g pētersīļu 500 g kārtainās mīklas 1 ēdamkarote kviešu miltu Malti melnie pipari pēc garšas Pagatavošana 1. Sakarsē cepeškrāsni līdz...

Lasīt vairāk

Banānu siera kūka ir deserts, kuru vislabāk pasniegt tieši aukstu. Tas ir burvīgs deserts ar zemu kaloriju saturu, kas burtiski nekad neapnīk, jo recepti iespējams dažādot, pievienojot dažādus riekstus un žāvētus augļus. Sastāvdaļas 500 g biezpiena ar pazeminātu tauku saturu 5–6 banāni, vislabāk ļoti gatavi 2 ēdamkarotes miltu 1 ola Pagatavošana Biezpienu sablendē vai izberž caur sietiņu. Banānus sablendē vai saspaida ar dakšiņu. Pie biezpiena...

Lasīt vairāk

Mājās gatavoti krējuma īrisi – lielisks, veselīgs kārums gan pieaugušajiem, gan bērniem. Garša izdodas ne piesātināti salda, bet maiga un neuzbāzīga, ar krējuma aromātu. Sastāvdaļas 30 g sviesta 220 gr cukura 220 gr krējuma Pagatavošana Ņem krējumu un cukuru vienādās proporcijās un pievieno nedaudz sviesta. Visu liek katliņā. Liek uz vidējas uguns, ļauj uzvārīties, pastāvīgi maisot. Sākumā virspusē parādīsies nelieli burbulīši. Tāpēc...

Lasīt vairāk

Ar želejas tortītēm joki mazi: tās ir tik viegli pagatavojamas, ka pēc tam zūd jebkura vēlēšanās noņemties ar parasto kūku cepšanu. Pēc tāda pat principa gatavo agaragara desertus, lai tos varētu baudīt arī veģetārieši. Jogurta tortīte ar kivi ir ne tikai garšīga, bet tajā ir arī ļoti maz kaloriju. Ja seko līdzi saldajai līnijai, izvēlies maztauku jogurtu, bet cukura vietā izmanto stēviju. Sastāvdaļas 6 kivi 2 banāni 0,5 glāzes ūdens 500 ml...

Lasīt vairāk

Ja vēlies nedaudz samazināt svaru, vienu ēdienreizi vari aizvietot ar vieglu un garšīgu augļu smūtiju ar slaveno vielmaiņas veicinātāju – ingveru. Sastāvdaļas 2 banāni 2 apelsīni 1 tējkarote svaigi rīvēta ingvera Pagatavošana Apelsīnus nomizo, notīra balto iekšējo mizu. Banānu nomizo un sagriež gabaliņos. Ingveru sarīvē uz smalkas rīves. Visas sastāvdaļas liek blenderī, sablendē viendabīgā masā. ...

Lasīt vairāk

Sastāvdaļas 150 ml 1% piena 6 olas 100 g ziedkāpostu 100 g brokoļu 1 ēdamkarote pākšu pupiņu 150 g šampinjonu 100 g siera Sāls, pipari pēc garšas Pagatavošana Brokoļus un ziedkāpostus sadala pa ziedkopām, sēnes sagriež šķēlītēs, pievieno pupiņas. Cepamo formu ieziež ar eļļu, liek tajā dārzeņus un sēnes. Visu pārlej ar olu, piena, sāls un piparu maisījumu. Pārkaisa ar rīvētu cieto sieru. Cep 180 grādu temperatūrā 40 minūtes. Labu apetīti! ...

Lasīt vairāk

Vasara viennozīmīgi ir laiks, kad itin bieži mūsu nāsis un garšas kārpiņas patīkami kairina grilētas gaļas smarža, kā izrādās, viena no būtiskākajām detaļām šajā procesā ir marināde un pats marinēšanas process, jo tieši tā varam izcelt ikvienas gaļas garšas īpatnības. Tā veikalu tīkls “Mego” dalās padomos, ka katrs var pagatavot savu unikālo marinādi un uzcept kaut ko īpašu kā svētkos, tā ikdienā. Galvenais, ko der atcerēties –...

Lasīt vairāk

Sastāvdaļas 4 vistas krūtiņas pusītes 180 g biezpiena 40 g siera Zaļumi Sāls un pipari pēc gaŗsas Pagatavošana Sagriež krūtiņas gareniski un veido kabatiņas. Apsāla. Iekšā liek pildījumu no biezpiena, siera, garšvielām un zaļumiem. Pārziež ar jogurtu un pārkaisa ar garšaugiem pēc vēlēšanās. Cep 30 minūtes 200 grādu temperatūrā. Pasniedz ar dārzeņu salātiem. Tievējam garšīgi! ...

Lasīt vairāk

Rimi publicitātes foto Dziesmu un deju svētki ir neatņemama Latvijas kultūrvēsturiskā mantojuma daļa. Tadēļ par godu šiem, latviešiem tik nozīmīgiem svētkiem, pazīstamā kūku meistare un Rimi Gardēde Liene Zemīte radījusi īpašu svētku kūkas recepti. Tajā gardēde iekļāvusi tikai tradicionālas un Latvijas desertiem raksturīgas sastāvdaļas, kuras namamātes augstu vērtējušas no paaudzes paaudzē. Rimi publicitātes foto “Manuprāt, Latvijas desertu...

Lasīt vairāk