You Are Browsing ‘Gardumi’ Category

Publicitātes foto Ziemā biežāk nekā gada siltajos mēnešos vēlamies galdā celt sātīgas un siltas maltītes. Vislabāk tās pagatavot no bagātīgā Latvijas dārzeņu klāsta, kas šogad veikalu plauktos pieejams lētāk. Šādas maltītes ne tikai remdē izsalkumu un silda, bet var būt labs palīgs nepieciešamās vitamīnu devas uzņemšanai gada aukstajā periodā. Rimi Gardēdis, šefpavārs Normunds Baranovskis iesaka trīs ziemas sezonai raksturīgas receptes,...

Lasīt vairāk

Sastāvdaļas 1 plāns lavašs 500 g vistas maltās gaļas 500 g šampinjonu 2 sīpolu 1 ēdamkarote 1% piena 1 ēdamkarote miltu 50 g netrekna siera Pagatavošana Sēnes ar sīpoliem apcep. Malto gaļu apcep, pieliek sāli, piparus. Liek kārtās cepšanas formā: lavašu, malto gaļu, sēnes, atkal lavašu utt.. Gatavo piena mērci: miltus sajauc ar pienu, pievieno sāli, ļauj uzvārīties, noņem no uguns, pastāvīgi maisot. Pārlej lazanju ar mērci, pārkaisa ar sieru....

Lasīt vairāk

Sastāvdaļas 2 banāni 2 olas baltumi 1 tējkarote citrona sulas Saldinātājs pēc garšas Pagatavošana Banānus sablendē. Olas baltumus sakuļ cietās putās. Sajauc banānus, olas baltumus, citrona sulu un saldinātāju. Deserts gatavs! To liek ledusskapī uz vairākām stundām, lai kļūtu vēl gardāks! Tievējam garšīgi! ...

Lasīt vairāk

Sastāvdaļas 150 g biezpiena ar zemu tauku saturu 150 g dabīga jogurta 150 g ogu pēc vēlēšanās 2 ēdamkarotes želatīna Saldinātājs pēc garšas 100 g ūdens Pagatavošana Karstā ūdenī izmērcē 100 gramus želatīna. Mikserī sajauc biezpienu, saldinātāju un jogurtu, līdz veidojas viendabīga masa. Pielej biezpiena masai želatīnu, vēlreiz sakuļ. Pievieno ogas, uzmanīgi tās iecilā. Lej formā un liek atdzesēties ne mazāk kā 3-4 stundas vai uz nakti. ...

Lasīt vairāk

Šos Cēzara salātus var droši baudīt arī tie, kuri šobrīd seko līdzi savam svaram! Sastāvdaļas 100 g vistas filejas 100 g lapu salātu 1 cieti vārīta ola 2 tomāti 2 gurķi 100 g jogurta mērces ar ķiplokiem Pagatavošana Mērcei sajauc jogurtu ar saspiestu ķiploku. Salātu lapas saplucina dziļā bļodā, pievieno gabaliņos sagrieztus tomātus, 2 cm stienīšos sagrieztus gurķus. Pievieno sāli un visu mērci, atstājot dažus pilienus servēšanai. Rūpīgi...

Lasīt vairāk

Sastāvdaļas 3-4 lieli āboli 2 olas Cukurs pēc garšas Vaniļa pēc garšas Šķipsniņa sodas Šķipsniņa sāls 1 ēdamkarote augu eļļas Pagatavošana Notīra ābolus un sarīvē uz rupjas rīves. Pievieno cukuru un olas. Pieliek vaniļu, cukuru vai saldinātāju, sodu ar miltiem. Miltus pievieno pakāpeniski, kamēr mīkla iegūst bieza krējuma konsistenci. Pankūciņas cep uz karstas pannas, līdz zeltaini brūnas. Pasniedz ar medu. Labu apetīti! ...

Lasīt vairāk

Siera cienītāji var līksmot: piedāvājam tiropitas jeb grieķu siera pīrāga recepti. Pagatavošana neprasa daudz laika un iemaņu, jo vajag visparastāko lapu mīklu, kas nopērkama praktiski jebkurā veikalā. Sastāvdaļas 250 g fetas siera 200 g cietā siera 5 olas 100 g sviesta 1 ēdamkarote augu eļļas 50 ml piena 100 g pētersīļu 500 g kārtainās mīklas 1 ēdamkarote kviešu miltu Malti melnie pipari pēc garšas Pagatavošana 1. Sakarsē cepeškrāsni līdz...

Lasīt vairāk

Banānu siera kūka ir deserts, kuru vislabāk pasniegt tieši aukstu. Tas ir burvīgs deserts ar zemu kaloriju saturu, kas burtiski nekad neapnīk, jo recepti iespējams dažādot, pievienojot dažādus riekstus un žāvētus augļus. Sastāvdaļas 500 g biezpiena ar pazeminātu tauku saturu 5–6 banāni, vislabāk ļoti gatavi 2 ēdamkarotes miltu 1 ola Pagatavošana Biezpienu sablendē vai izberž caur sietiņu. Banānus sablendē vai saspaida ar dakšiņu. Pie biezpiena...

Lasīt vairāk

Mājās gatavoti krējuma īrisi – lielisks, veselīgs kārums gan pieaugušajiem, gan bērniem. Garša izdodas ne piesātināti salda, bet maiga un neuzbāzīga, ar krējuma aromātu. Sastāvdaļas 30 g sviesta 220 gr cukura 220 gr krējuma Pagatavošana Ņem krējumu un cukuru vienādās proporcijās un pievieno nedaudz sviesta. Visu liek katliņā. Liek uz vidējas uguns, ļauj uzvārīties, pastāvīgi maisot. Sākumā virspusē parādīsies nelieli burbulīši. Tāpēc...

Lasīt vairāk

Ar želejas tortītēm joki mazi: tās ir tik viegli pagatavojamas, ka pēc tam zūd jebkura vēlēšanās noņemties ar parasto kūku cepšanu. Pēc tāda pat principa gatavo agaragara desertus, lai tos varētu baudīt arī veģetārieši. Jogurta tortīte ar kivi ir ne tikai garšīga, bet tajā ir arī ļoti maz kaloriju. Ja seko līdzi saldajai līnijai, izvēlies maztauku jogurtu, bet cukura vietā izmanto stēviju. Sastāvdaļas 6 kivi 2 banāni 0,5 glāzes ūdens 500 ml...

Lasīt vairāk