You Are Browsing ‘Gardumi’ Category

Sastāvdaļas 200 g bekona šķēļu 15 mazu jauno kartupelīši 1 ēdamkarote garšvielu un piedevu pēc vēlēšanas Pagatavošana Jauno kartupelīšu šašliku gatavo uz grila, to pirms cepšanas ieziežot ar nelielu daudzumu eļļas. Nomazgātos kartupeļus nemizo, bet ietin garās, tievās bekona strēmelēs, uz katra iesma saspraužot 3-4 šādi sagatavotus kartupeļus. No visām pusēm pārkaisa ar garšvielām. Šašliku cep, periodiski apgrozot iesmus, 20-25 minūtes,...

Lasīt vairāk

1. Gaļas zupai sāli pievieno pusstundu pirms vārīšanas beigām. 2. Ja zupa pārsālīta, tajā ieliek karoti ar cukura gabaliņu. Kad cukurs sāk sadalīties, izņem ar visu karoti ārā – sāļums būs iesūkts cukurā. To var vēl arī atkārtot. Vēl var ielikt audekla maisiņu ar miltiem vai rīsiem un pavārīt kopā ar zupu – tiks uzsūkts sāls. Var ielikt arī zaļu kartupeli un nedaudz pavārīt, pēc tam to izņemt. 3. Ja gribat iegūt stipru buljonu,...

Lasīt vairāk

Sastāvdaļas 100-150 g vistas filejas ½ gurķa 150 g biezpiena 150-200 g Pekinas kāpostu 100 g dabīga jogurta Sāls, garšvielas – pēc vēlēšanās Pagatavošana Vistas fileju novāra vai apcep bez eļļas. Atdzesē un sagriež strēmelēs. Gurķi sagriež stienīšos. Biezpienu sajauc ar dabīgo jogurtu, sāli, garšvielām. Kāpostus sadala pa lapām. Kāpostu lapās ieziež biezpiena maisījumu, vidū liek vistas strēmelītes un gurķi, visu satin ruletē. Uz pusstundu...

Lasīt vairāk

Ja seko līdzi svaram, tas nepavisam nenozīmē ēst tikai to, kas ir “veselīgs, bet garšo tā ne visai”. Biezpiena cepumiņi ir vēl viens pierādījums tam, ka līdzsvarota ēdienkarte var būt pat ļoti garšīga! Sastāvdaļas 250 g biezpiena ar zemu tauku saturu 100 g auzu pārslu 170 g banānu biezeņa 100 g ābolu 10 g medus 25 g citrona sulas Pagatavošana Sajauc biezpienu ar auzu pārslām, citrona sulu un medu, kārtīgi samaisa. Ļauj uzbriest 30-40 minūtes....

Lasīt vairāk

250 g kviešu miltu, 100 g sviesta, 100 g sasmalcinātu riekstu kodolu, 50 g cukura, 5 g sāls, 1 ola, pūdercukurs, vaniļas cukurs. Sviestu saputo ar cukuru, putojot pievieno olu, kad pietiekoši labi saputots, pieber miltus, līdz veidojas mīkla. Mīklu labi samīca un noliek vēsa vietā uz 40—60 minūtēm. No mīklas izveltnē desiņu, sagriež vienādos gabaliņos un veido radziņus. Radziņus liek uz apziestas plāts un cep mērenā karstumā. Pūdercukuru sajauc ar...

Lasīt vairāk

Ja nevēlies apēst liekas kalorijas (kas pēc tam būs jāizsvīst sporta zālē), iesakām burvīgas šokolādes siera kūkas recepti. Kas vēl labāk – to gatavo bez cepšanas! Sastāvdaļas 400 biezpiena ar zemu tauku saturu 100 g piena ar tauku saturu 1% 20 g medus 50 g kakao pulvera 15 pārtikas želatīna Pagatavošana Želatīnu izmērcē glāzē ūdens 30 min. Lieko ūdeni nolej. Liek uz lēnas uguns, pievieno pienu, biezpienu, kakao un medu. Sablendē viendabīgā...

Lasīt vairāk

Izmēģini pagatavot divkrāsaino krējuma tortīti! Kad šis variants apgūts, dažādo to, pievienojot sasmalcinātus riekstus, rozīnes vai žāvētus augļus! Sastāvdaļas 100 g saldkrējuma sviesta 2 olas 200 g iebiezināta piena 1 tējkarote cepamā pulvera 8 ēdamkarotes miltu 700 g krējuma, 20% 100 g pūdercukura 1 ēdamkarote kakao pulvera Pagatavošana Istabas temperatūrā sasildītu sviestu sakuļ ar olām. Turpinot kult, pievieno iebiezināto pienu. Miltus izsijā...

Lasīt vairāk

Skaties video, kā pagatavot lieliskus, kraukšķīgus ābolu pīrādziņus. Sastāvdaļas 4 pīrāgiem 500 g pīrāgu mīklas, kas jāsadala 4 daļās 1 ola, 2 tējkarotes piena, ko sakuļ pārziešanai granulēts cukurs Pildījumam 2 ēdamkarotes apbrūnināta sviesta 2 vai 3 zaļi āboli 1/4 tējkarotes sāls 1/4 tase baltā cukura 2 tbsp brūnā cukura 1 1/2 tējkarotes kanēļa vai pēc garšas 1 vai 2 tējkarotes ūdens pēc vajadzības ...

Lasīt vairāk

Sastāvdaļas Olbaltumvielas/Tauki/Ogļhidrāti – 9,16/2,11/15,18 Pamatnei 140 g auzu pārslu 100 ml ābolu biezeņa 1 olas baltums ½ tējkarotes cepamā pulvera Saldinātājs – pēc garšas Ķiršu pildījums 200 g ķiršu, var saldētu 5 ēdamkarotes ūdens 10 g kukurūzas cietes Saldinātājs pēc garšas Krējuma kāŗta 400 g biezpiena ar pazeminātu tauku saturu 2 olas Saldinātājs – pēc vēlēšanās Pagatavošana Auzu pārslas viegli samaļ, pievieno biezeni,...

Lasīt vairāk

Šī piparu uzkoda ir slavena visā pasaulē, kaut gan tās izcelsme meklējama Ungārijā. Uzkoda paprika tomātos, kas gadsimtu gaitā ieguvusi nosaukumu lečo, sākotnēji bija pilntiesīgs otrais ēdiens. Mūsdienās to ēdam kā piedevu, vieglu uzkodu un, protams, vienu no konservēšanas mākslas topa receptēm. Pašā Ungārijā šī recepte mainījusies tik ļoti, ka tai nereti pievieno gaļu vai desas, bet mēs to redzam kā lielisku veidu saglabāt papriku ziemai. Piedāvājam...

Lasīt vairāk