You Are Browsing ‘Gardumi’ Category

Sastāvdaļas 300 g vistas filejas 1 lavašs 70 g siera 1 tomāts 15 g lociņu 50 ml dabīga jogurta Sāls, pipari pēc garšas Pagatavošana Sīki sagriež vistas fileju. Gaļu apcep uz vidējas uguns zem vāciņa aptuveni 7-10 minūtes. Uz lavaša liek jogurtu, sieru, tomātus. Pievieno gaļu, sasmalcinātus lociņus un saloka lavašu uz pusēm. Apcep no abām pusēm – katru pusi aptuveni minūti. Gatavo lavašu sagriež līdzīgi kā picu. Labu apetīti! ...

Lasīt vairāk

Kartupeļus, pagatavotus daudzos un dažādos veidos, šķiet, no mūsu iecienītāko ēdienu klāsta neizspiedīs neviena diēta vai gastronomiskā mode. Recepšu ir daudz un dažādas, bet šādu tu noteikti vēl nebūsi redzējusi. Ne tikai garšīgi, bet arī skaisti! Ir daudz veidu, kā sagriezt kartupeli pirms vai pēc cepšanas. Vēl vienu piedāvājam šajā foto receptē. Ņem samērā lielus kartupeļus atbilstoši ēdēju skaitam. 1. Vienā pusē nogriež plānu šķēlīti. 2....

Lasīt vairāk

Veikalos nopērkams milzum daudz un dažādu jogurtu ar visām iespējamām piedevām. To ir tik daudz, ka pat grūti izvēlēties! Tomēr vislabākais ir dabīgais jogurts, vēl labāk – ja tas pagatavots mājās. Nepārdzīvo, ja tev nav īpašās gatavošanas iekārtas, ir veidi, kā to paveikt arī bez speciāliem palīglīdzekļiem. Sastāvdaļas 1 l piena 1 bakteriālā ierauga Cukurs pēc vēlēšanās Pagatavošana Sakarsē pienu un atdzesē līdz 35–40 °С. Pievieno...

Lasīt vairāk

Sastāvdaļas ● 4 tases vārītu rīsu ● 100 g rīvēta mocarellas sierra ● 100 g kubiņos sagriezta šķiņķa ● 1 rīvēts burkāns ● 2 ēdamkarotes sīki sakapātu pētersīļu ● 2 olas ● 1 tase piena ● 150 g krēmsiera ● 1 tase rīvēta parmezāna ● sāls un pipari pēc garšas Pagatavošana 1. Bļodiņā sajauc rīsus, mocarellu, šķiņķi, burkānus un pētersīļus. 2. Ieziež cepšanas formu ar eļļu. 3. Sablendē olas, pienu, krēmsieru, rīvēto...

Lasīt vairāk

Gaļas mīkstās daļas labāk piemērotas apcepšanai vai grilēšanai, kas ļauj maksimāli saglabāt aromātu. • Garšīgākā ceptā gaļa izdosies no “marmorētās” gaļas ar tauku maliņu. Noņemiet visus saistaudus, jo augstā temperatūrā tie kļūst cieti. • Apgriežot cepamgaļu, centieties to pārāk nesadurstīt, citādi iztecēs sulas. • Lai “aizzīmogotu” sulas, nobrūniniet gaļu, tad pievienojiet dažas saknes, pielejiet nedaudz buljona un turpiniet...

Lasīt vairāk

Izvēlas sešus vienāda lieluma saldos piparus (vislabāk apaļas formas), nomazgā, iztīra sēklotni, iekšpusi apsāla un tā atstāj dažas stundas. Dienu iepriekš sagatavo dārzeņu maisījumu: sīki sagriež nelielu kāpostu galviņu, 1 kg burkānu, 3-4 seleriju un tikpat daudz pētersīļu sakņu, 1/2 sarkano un tikpat daudz zaļo piparu. Visu apsāla, samaisa un ievieto lielā traukā. Virsmu noslogo un tā atstāj pa nakti. Nākamajā dienā nokāš izveidojušos...

Lasīt vairāk

Sastāvsdaļas mīklai 1 ola 1 glāze cukura 2-3 tējkarotes kakao 1 glāze kefīra 1 tējkarote sodas 1 glāze miltu Krēmam 200 g sviesta 0,5 glāze cukura 250 g krējuma Pagatavošana Olas sakuļ ar cukuru biezās putās, pievieno kefīru, sodu un vēlreiz sakuļ. Pēc tam pievieno miltus, mīklai jābūt līdzīgai biezam krējumam. Ielej ar sviestu ieziestā augstā formā un cep 180°С. Gatavību pārbauda ar sērkociņu – iedur sērkociņu pīrāgā, ja tas ir...

Lasīt vairāk

Trīs vidēja lieluma kabačus sagriež kubiņos. Pievieno sīki sakapātas dilles un pētersīļus. Pievieno sāli, garšvielas pēc vēlēšanās. Sajauc krējumu ar sinepēm (4 ēdamkarotes krējuma, 1 ēdamkarote sinepes). Pievieno 5 ēdamkarotes rīvēta siera un 2 olas. Pievieno sāli pēc garšas un sajauc. Liek cepšanas formā sagrieztus kabačus, olu-krējuma-siera maisījumu, izlīdzina. Pārkaisa ar 4-5 ēdamkarotēm rīvēta cietā siera. Pēc vēlēšanās var veidot...

Lasīt vairāk

Olbaltumvielas/tauki/ogļhidrāti – 0.62/0.14/16.96 Sastāvdaļas 3 banāni Bundžiņa konservētu ananansu Saldinātājs – pēc vēlēšanās 1 ēdamkarote citrona sulas Pagatavošana Banānus notīra un sagriež gabaliņos. Ananasus sagriež gabaliņos. Pieber saldinātāju, pielej sīrupu un citrona sulu. Visu samaisa un liek uz uguns, ļauj uzvārīties. Vāra uz lēnas uguns, pastāvīgi maisot. Sasmalcina ar blenderi līdz viendabīgai masai. Karstu džemu...

Lasīt vairāk

Sastāvdaļas Biezpiens (9%) 240 g Cukurs – 1 ēdamkarote 2 olas Škipsniņa sāls 2 ēdamkarotes mannas Cepamais pulveris 0,2 tējkarotes Auzu pārslas 4 ēdamkarotes Rozīnes 1/2 glāze Pagatavošanas laiks: 30 minūtes Pagatavošana 1. Biezpienu un divas olas sajauc, pievieno cukuru. 2. Pieber auzu pārslas un pannas putraimus, sajauc. 3. Pievieno sāli un cepamo pulveri. 4. Rozīnes nomazgā, pārlej ar verdošu ūdeni, liek bļodiņā. 5. Visu sajauc viendabīgā masā...

Lasīt vairāk