You Are Browsing ‘Gardumi’ Category

Ir daudz dažādu praktiski nekļūdīgu veidu kā noteikt, cik svaigi un kvalitatīvi ir tie vai citi produkti. Gaļa Ieteicamāk priekšroku dot jaunlopu gaļai, kuru viegli var atšķirt pēc krāsas. Piemēram, līdz 2 gadus veca jaunlopa gaļai krāsa ir no gaiši sārtas līdz gaiši sarkanai, un blīvi balti tauki. Pieaugušiem lopiem (2-5 gadus veciem) gaļa ir koši sarkana, savukārt veciem dzīvniekiem – izteikti tumši sarkanā krāsā, bet tauki dzelteni. Labas...

Lasīt vairāk

Ja esi iegādājusies tirgū mājās gatavotu biezpienu, nesteidzies to pārvērst vienkāršā sacepumā. Biezpiena kūka no maiga suflē uz kraukšķīgas pamatnes, greznota ar augļiem, izskatās daudz skaistāk, nemaz nerunājot par garšu. Piedāvājam neparastas biezpienkūkas recepti – izmantota gatava pirkta kārtainā mīkla, kādu var iegādāties praktiski jebkurā lielākā veikalā. Sastāvdaļas 30 g sviesta 400 g kārtainās mīklas 8 konservētas aprikozes 10...

Katrs būs dzirdējis uztura speciālistus skandinām par čipšu neveselīgumu – protams, savu reizi var panašķoties arī ar rūpnieciski gatavotajiem, bet ikdienas ēdienkartē, īpašu bērnu, tos labāk neiekļaut. Bet tāpēc nav jāatsakās no kraukšīgās uzkodas – piedāvājam veselīgo čipsu recepti – bez taukiem un E-vielām! Sastāvdaļas 2 loksnes armēņu lavaša 200 g krējuma 1 ola Garšvielas pēc vēlēšanās – hmeli-suneli, piparu...

Lasīt vairāk

Foto – Alalam News Channel, Facebook Svētku galds nav iedomājams bez visdažādākajām dārzeņu un augļu uzkodām. Galvenais – tās skaisti un neparasti pasniegt, un nekādas sarežģītas receptes nav nepieciešamas. Bet, ja ir laiks un pacietība, var izveidot pat kaut ko līdzīgu Irānas resursa “Alalam News Channel” sociālajos tīklos publiskotajiem meistardarbiem. Ciemiņi brīnīsies, bērni būs sajūsmā! #gallery-1 { margin: auto; } #gallery-1...

Lasīt vairāk

Vai ir kāds cilvēks, kas atteiksies no tradicionālā kāruma – iebiezinātā piena? Tortēm, pīrāgiem, pie tējas un pie kafijas tas ir neaizvietojams. Sastāvdaļas: 200 g piena 200 g cukura 20 g sviesta Pagatavošana: 1. Sajaucam visus produktus katliņā ar augstām malām 2. Uz lēnas uguns gatavojam līdz vārīšanai 3. Kad sāk vārīties, turpināt 10 minūtes 4. Pēc 10 minūtēm masa būs šķidra, neuztraucieties – tā jābūt 5. Sacietēs pakāpeniski,...

Lasīt vairāk

Pagatavošas laiks: 1 stunda Porcijas: 12 Kalorijas: 349 vienā porcijā (ko lai dara, viss gardais ir grēcīgs!) Sastāvdaļas 2 sīpoli 350 g maltas cūkgaļas 350 g maltas liellopu gaļas 50 ml augu eļļa 50 g kviešu miltu 500 g kārtainās rauga mīklas 1 ola Malti pipari pēc vēlēšanās 1/2 tējkarote sāls Pagatavošana Šos pīrādziņus pagatavot ir tik vienkārši, ka sagādāt pārsteigumu mājiniekiem vai ciemiņiem varēs sagādāt pat iesācējs pavārmākslā....

Lasīt vairāk

Šī recepte ir īstiem šokoholiķiem. Neiedomājami garšīgs deserts tiem, kuriem patīk sevi palutināt! Auksti karstais šokolādes kēkss pudiņš, kuram tieši šāds nosaukums ir visprecīzākais, jo tas īsti nav ne kēkss, ne pudiņš. Biezs, maigs, stingrs deserts ar tumšās šokolādes garšu un temperatūru saspēli. Pamēģināsim to pagatavot! Sastāvdaļas 125 g sviesta 125 tumšās šokolādes (70%) 120 g cukura 2 olas 75 g kviešu miltu ar klijām Šķipsniņa...

Lasīt vairāk

Sastāvdaļas 100 g sviesta ¾ glāzes cukura 3 olas 100 g krējuma 1 tējkarote konjaka vai ruma 1 glāze sasmalcinātu valriekstu 150 g miltu 2 ēdamkarotes kakao ½ tējkarote cepamā pulvera vai ar pilienu etiķa dzēstas sodas Glazūrai Izkausē 50 g sviesta, 50 g cukura un 2 ēdamkarotes kakao. Kad masa atdzisusi, enerģiski iekuļ 1 ēdamkaroti krējuma. Pagatavošana Sajauc olas ar cukuru, pievieno krējumu un sasildītu sviestu. Turpinot maisīt, pieber riekstus, miltus...

Lasīt vairāk

Sastāvdaļas Mīklai 2 olas 1 glāze cukura 50 g sviesta 2 ēdamkarotes medus 2 tējkarotes sodas 3 glāzes miltu Krēmam 2 olas 2 glāzes cukura 3 ēdamkarotes miltu 350 g sviesta 0,5 l piena Pagatavošana 1. Mīkla: emaljētā bļodā saberž olas ar cukuru un medu. Pievieno sviestu un liek bļodu ūdens peldē, kamēr sviests izkusis. Pievieno sodu un gaida, kamēr sāk putot. Tad masai pievieno miltus un iejauc mīklu. Mīklai jābūt plastiskai, viegli jālīp pie rokām....

Lasīt vairāk

Pīrāgs “Tatēns” ir populāra franču recepte. Šī apgrieztā pīrāga recepte radusies jau 1898. gadā, par to autorēm uzskata māsas Tatēnas. Kopš tā laika tas kļuvis pazīstams visā pasaulē, pateicoties vienkāršai pagatavošanai un lieliskai garšai! Kraukšķīgais biskvīts un maigā karameļu garša apburs ikvienu, kas pagaršos šo desertu. Lieliski sader ar karstiem dzērieniem, bet, ja pievieno vēl bumbiņu vaniļas saldējuma, no tā atteikties ir...

Lasīt vairāk