You Are Browsing ‘Gardumi’ Category

Sastāvdaļas 200 g biezpiena ar pazeminātu tauku saturu 2 olas 1 tomāts 50 g liesa siera 2 ēdamkarotes zaļumu Sāls, pipari pēc garšas Pagatavošana Saberž biezpienu ar olām, pievieno kubiņos sagrieztu tomātu, zaļumus, uz rupjas rīves sarīvētu sieru. Liek masu kēksu formiņās, piepildot tās līdz augšai, pat mazliet ar kaudzīti. Cep 200 grādos, kamēr zeltaini brūni. Gatavos sacepumiņus izņem no cepeškrāsns un atdzesē, lai būtu silti, bet ne karsti....

Lasīt vairāk

Viegla un maiga krējuma tortīte ar piesātinātu augļu un ogu aromātu garšo lieliski un izskatās krāšņi. Pagatavošana neaizņem daudz laika, sastāvdaļas ir gana vienkāršas, bet rezultāts – iepriecinošs un viegli variējams. Šī tortīte noteikti kļūs par vienu no taviem iecienītākajiem desertiem! Liec lietā fantāziju: augļus un ogas var izvēlēties saskaņā ar sezonu vai garšas izjūtu. Ziemā var izmanot arī saldētu augļu maisījumu, bet vasarā...

Lasīt vairāk

Mandeļu vai riekstu kliņģerīši Trīs olu dzeltenumus saputo ar 3 karotēm cukura, 200 g sviesta saputo ar 200 g cukura. Visu samaisa, pieber 250 g miltus, 50 g sakapātas mandeles vai riekstus, veido kliņģerīšus un cep krāsnī brūnus. Krējuma kliņģerīši 3 olas saputo ar 1 glāzi cukura, pievieno 1 glāzi skāba krējuma un 2 ēdamkarotes kausēta sviesta. Masu labi samaisa, pieber 250 g miltu un samīca mīklu. Mīklu izveltnē pirksta biezumā, veido kliņģerīšus,...

Lasīt vairāk

1. Selerijas ar rūgušpienu * Notīrītu seleriju sarīvē uz smalkās rīves un tūlīt pat, kamēr masa nav kļuvusi tumša, sajauc ar rūgušpienu. Pievieno nedaudz sasmalcinātu valriekstu, dažus pētersīļu zariņus un pavisam nedaudz saspaidīta ķiploka. 2. Sautētas selerijas ar burkāniem * Seleriju saknes un burkānus sagriež ripiņās, liek traukā, aplej ar ūdeni, pievieno nedaudz sāls un aptuveni 8 minūtes sautē slēgtā traukā, laiku pa laikam sakratot....

Lasīt vairāk

Mājas pončikus jeb virtuļus nevar salīdzināt ar nopērkamajiem, īpaši tos, kas gatavotus pēc šīs receptes. Nelieli, bet ļoti sātīgi un vienkārši pagatavojami – pončiki uz pannas izdodas ne sliktāk kā friterī! Eļļā apceptas mīklas bumbiņas sastopamas daudzu tautu virtuvē. Francijā tie ir saldie, ar sezamu apbārstītie kastaņjoli. Uzbeku virtuvē – sāļie bogirsaki. Mīklas bumbiņas var pasniegt kā vienkāršu uzkodu ar mērci vai arī,...

Lasīt vairāk

Sastāvdaļas 400 g biezpiena 200 g cukura 400 g krējuma 150 g sviesta 200 g cepumu 2 paciņas želatīna 100 g tumšās šokolādes 75 ml saldā krējuma Pagatavošana 1. Cepumus sablendē. Sviestu izkausē mikroviļņu krāsnī un sajauc ar cepumu drupatām. Formā liek diametram atbilstoši izgrieztu pergamenta papīra apli. 2. Pieblīvējot formas apakšā liek cepumu drupatas un liek ledusskapī, lai pamatne atdzistu. Pagatavo divas biezpiena masas porcijas – katru savā...

Lasīt vairāk

Makaronu ēdieni ir ļoti daudzveidīgi. Var eksperimenēt ar mērcēm, pievienot dārzeņus, gaļu un pat augļus. Bet galvenā sastāvdaļa ir un paliek siers. Piedāvājam vēl vienu oriģinālu un gardu ēdienu, kuru noteikti vērts izmēģināt. Tā ir spageti, siera un maltās gaļas rulete. Tos var pasniegt gan kā pamatēdienu, gan ņemt līdzi uz skolu vai darbu. Sastāvdaļas 250 g spageti 4 olas dzeltenumi 50 g cieta siera 100 g mocarellas siera 350 g maltās gaļas Tomāti Tomātu...

Lasīt vairāk

Sastāvdaļas 400 gr vistas filejas 300 gr konservētas kukurūzas 300 gr konservētu ananasu Krējums pēc garšas 6 lociņi Sāls pēc garšas Pagatavošana Ananasu sagriež nelielos salmiņos. Lociņus sakapā. Vistas fileju novāra sālsūdenī. Atdzesē un ar rokām sadala šķiedriņās vai arī sagriež salmiņos. Sajauc ananasus, konservēto kukurūzu, vistas fileju, lociņus, pēc garšas pievieno sāli un piparus, pievieno krējumu. ...

Lasīt vairāk

Ņem 1 kg mežrozīšu augļu (vēlamāk vēl negatavus, bet jau iekrāsojušos), atbrīvo no kauslapiņām un sānos iegriež, lai izņemtu sēkliņas. Pēc tam rūpīgi nomazgā tekošā ūdenī, noņem “matiņus”, aplej ar 300 ml ūdens un 5 minūtes vāra zem vāciņa. Pēc tam novārījumu nolej un izmanto sīrupa pagatavošanai (ņem 1 kg cukura un 5 g citronskābes). Kad sīrups gatavs, ar to aplej augļus un pievieno nedaudz mežrozītes ziedlapiņu vai...

Lasīt vairāk

Sastāvdaļas 30-40 g želatīna 500 g biezpiena ar pazeminātu tauku saturu 2 glāzes piena 500 grami krējuma vai jogurta ar pazeminātu tauku saturu Vaniļa pēc garšas 3/4 glāzes cukura (var aizstāt ar stēviju, lai būtu mazāk kaloriju) 2 ēdamkarotes kakao Pagatavošana Pārlej želatīnu ar pienu un atstāj pāris stundas uzbriest. Pēc tam liek uz lēnas uguns un, pastāvīgi maisot, izkausē. Pievieno želatīna un piena maisījumam cukuru un vaniļas cukuru, samaisa,...

Lasīt vairāk