You Are Browsing ‘Gardumi’ Category

Lai pagatavotu šo lielisko krēmu, sagatavo olu un piena maisījumu un atsevišķi saputo saldo krējumu. Olas vai tikai olu dzeltenumus saputo ar cukuru, līdz rodas viendabīga masa, un maisot tievā strūkliņā pielej karstu pienu. Katlu liek ūdens peldē un maisot silda, neļaujot maisījumam vārīties (silda līdz aptuveni 70 – 80 grādiem), kamēr maisījums iegūst bieza krējuma konsistenci. Gatavā maisījumā ielej izšķīdinātu, izkāstu želatīnu, ieber...

Lasīt vairāk

Nepieciešams: 12 šampinjoni vai vārīti bērzlapju podiņi ar lielām cepurītēm, pavisam nedaudz zaļo lociņu, 4 tējkarotes olīveļļas, 100 g maizes drupaču, 100 g cieta siera. Sēnes nomazgā un nosusina. Kātiņus atdala no cepurītēm, sīki sagriež un apcep pusē eļļas kopā ar sagrieztiem lociņiem. Tad pievieno maizes drupačas un samaisa. Sieru sarīvē, pievieno maisījumam un atkal samaisa. Ar masu piepilda šampinjonu cepurītes, apslaka ar atlikušo olīveļļu...

Lasīt vairāk

Kad negribas lietot cepeškrāsni, bet kārojas ko gardu, vienmēr var pagatavot tortīti bez cepšanas. Pa ceļam uz mājām vien jāiegriežas veikalā, lai iegādātos pāris sastāvdaļas ne pārāk saldai un visnotaļ veselīgai tortītei. Sastāvdaļas 600 g cepumu 200 ml piena 150 g cukura 500 g biezpiena 100 g sviesta 50 g krējuma 1 tējkarote kakao pulvera Pagatavošana 1. Pagatavo krēmu, sakuļot biezpienu, mīkstu sviestu, cukuru un krējumu diezgan biezā masā. 2....

Lasīt vairāk

Kartupeļu ēdienus latvieši vienmēr cēluši godā. Un pilnīgi pamatoti, jo ēdieni no šī dārzeņa lieliski sader ar jebkuriem salātiem, gaļu, zivīm. Piedāvājam jaunu un neparastu ceptu kartupeļu ēdiena recepti. Šī ēdiena “rozīnīte” ir pikantā marināde ar ķiplociņu, sojas mērci un medu, kas piešķir kartupeļiem kraukšķīgu, zeltainu garoziņu. Sastāvdaļas 1 kg kartupeļu 2 ēdamkarotes sojas mērces 2 ēdamkarotes augu eļļas 3 ēdamkarotes...

Lasīt vairāk

Sastāvdaļas 300 g vistas filejas 1 lavašs 70 g siera 1 tomāts 15 g lociņu 50 ml dabīga jogurta Sāls, pipari pēc garšas Pagatavošana Sīki sagriež vistas fileju. Gaļu apcep uz vidējas uguns zem vāciņa aptuveni 7-10 minūtes. Uz lavaša liek jogurtu, sieru, tomātus. Pievieno gaļu, sasmalcinātus lociņus un saloka lavašu uz pusēm. Apcep no abām pusēm – katru pusi aptuveni minūti. Gatavo lavašu sagriež līdzīgi kā picu. Labu apetīti! ...

Lasīt vairāk

Kartupeļus, pagatavotus daudzos un dažādos veidos, šķiet, no mūsu iecienītāko ēdienu klāsta neizspiedīs neviena diēta vai gastronomiskā mode. Recepšu ir daudz un dažādas, bet šādu tu noteikti vēl nebūsi redzējusi. Ne tikai garšīgi, bet arī skaisti! Ir daudz veidu, kā sagriezt kartupeli pirms vai pēc cepšanas. Vēl vienu piedāvājam šajā foto receptē. Ņem samērā lielus kartupeļus atbilstoši ēdēju skaitam. 1. Vienā pusē nogriež plānu šķēlīti. 2....

Lasīt vairāk

Veikalos nopērkams milzum daudz un dažādu jogurtu ar visām iespējamām piedevām. To ir tik daudz, ka pat grūti izvēlēties! Tomēr vislabākais ir dabīgais jogurts, vēl labāk – ja tas pagatavots mājās. Nepārdzīvo, ja tev nav īpašās gatavošanas iekārtas, ir veidi, kā to paveikt arī bez speciāliem palīglīdzekļiem. Sastāvdaļas 1 l piena 1 bakteriālā ierauga Cukurs pēc vēlēšanās Pagatavošana Sakarsē pienu un atdzesē līdz 35–40 °С. Pievieno...

Lasīt vairāk

Sastāvdaļas ● 4 tases vārītu rīsu ● 100 g rīvēta mocarellas sierra ● 100 g kubiņos sagriezta šķiņķa ● 1 rīvēts burkāns ● 2 ēdamkarotes sīki sakapātu pētersīļu ● 2 olas ● 1 tase piena ● 150 g krēmsiera ● 1 tase rīvēta parmezāna ● sāls un pipari pēc garšas Pagatavošana 1. Bļodiņā sajauc rīsus, mocarellu, šķiņķi, burkānus un pētersīļus. 2. Ieziež cepšanas formu ar eļļu. 3. Sablendē olas, pienu, krēmsieru, rīvēto...

Lasīt vairāk

Gaļas mīkstās daļas labāk piemērotas apcepšanai vai grilēšanai, kas ļauj maksimāli saglabāt aromātu. • Garšīgākā ceptā gaļa izdosies no “marmorētās” gaļas ar tauku maliņu. Noņemiet visus saistaudus, jo augstā temperatūrā tie kļūst cieti. • Apgriežot cepamgaļu, centieties to pārāk nesadurstīt, citādi iztecēs sulas. • Lai “aizzīmogotu” sulas, nobrūniniet gaļu, tad pievienojiet dažas saknes, pielejiet nedaudz buljona un turpiniet...

Lasīt vairāk

Izvēlas sešus vienāda lieluma saldos piparus (vislabāk apaļas formas), nomazgā, iztīra sēklotni, iekšpusi apsāla un tā atstāj dažas stundas. Dienu iepriekš sagatavo dārzeņu maisījumu: sīki sagriež nelielu kāpostu galviņu, 1 kg burkānu, 3-4 seleriju un tikpat daudz pētersīļu sakņu, 1/2 sarkano un tikpat daudz zaļo piparu. Visu apsāla, samaisa un ievieto lielā traukā. Virsmu noslogo un tā atstāj pa nakti. Nākamajā dienā nokāš izveidojušos...

Lasīt vairāk