You Are Browsing ‘Gardumi’ Category

Sautēti rāceņi Nepieciešams: 5-6 rāceņi, 4 ēdamkarotes augu eļļas, ½ glāzes ūdens, sāls, kardamons. Rāceņus sagriež salmiņos un liek katlā ne vairāk kā 5 cm biezā kārtā. Pievieno ūdeni un eļļu. Maisot, lai dārzeņi nepiedegtu, sautē 5-6 minūtes. Pirms pasniegšanas pievieno sāli, kardamonu vai muskatriekstu. Cepti rāceņi Nepieciešams: 6-7 rāceņi, 1 rutks, 3 ēdamkarotes sviesta, 1 ēdamkarote augu eļļas, sāls. Nomazgātu un nomizotu rutku...

Lasīt vairāk

Ar parastiem mājas kāpostu tīteņiem nevienu nepārsteigsi, bet ir arī daudz citu šīs iecienītās receptes variantu, malto gaļu aizvietojot ar vistas krūtiņu biezpienu, bet kāpostu vietā izmantojo tĶīnas kāpostu lapas – iznāks aromātiskāk un maigāk. Gatavot ir ļoti vienkārši! Sastāvdaļas 1 galviņa Ķīnas kāpostu 2 ēdamkarotes biezpiena 5 šampinjoni 1 tomāts 3 daiviņas ķiploka 300 g vistas krūtiņas 2 ēdamkarotes tomātu pastas Zaļumi,...

Lasīt vairāk

Ar olām brokastīs vairs nevienu nepārsteigsi – bet viss atkarīgs no tā, kā tās pagatavotas. Parasti aprobežojamies ar ceptu vai vārītu olu, bet šī recepte būs neparasta. Vispirms jau tāpēc, ka esot atrasta dižā franču imresionista Kloda Monē piezīmju grāmatiņā. Mākslinieks dievinājis maigo olbaltuma suflē ar staipīgo dzeltenuma viduci. Ēdiens, kas viņam tā gājis pie dūšas, ir kaut kas vidējs starp omleti un ceptu olu. Sastāvdaļas 3 olas Malti...

Lasīt vairāk

Sastāvdaļas 300 g krējuma (15-20%) 3 olas 200 g cieto šķirņu siera 5 ēdamkarotes miltu Pušķītis zaļumu Šķipsniņa sāls Augu eļļa cepšanai. Pagatavošana Olas sajauc ar krējumu un sāli, kārtīgi saputo ar slotiņu vai mikseri, tad sāk bērt mīklai klāt miltus. To dara pakāpeniski, rūpīgi maisot. Mīklai jāiznāk diezgan biezai tāpat kā biezpiena plācenīšiem. Pēc tam pievieno uz smalkas rīves sarīvētu sieru un smalki sakapātus zaļumus. Var...

Lasīt vairāk

Sastāvdaļas 350 g miltu 150 g kapātu mandeļu 250 g medus 150 g cukura 2 olas 100 g iecukurotu apelsīna miziņu Kanēlis Muskatrieksts Citrona miziņa 2 tējkarotes dzeramās sodas Citrona sula Glazūrai: 1/2 olas baltuma 3 ēdamkarotes pūdercukura Citrona sula Pagatavošana Medu izkausē karsta ūdens peldē, pieliek miltus, mandeles, cukuru, olas un citas sastāvdaļas Samasia visu kopā valkanā mīklā. Izveltnē 1 cm biezā kvadrātā un atstāj līdz nākamās dienas...

Lasīt vairāk

Sastāvdaļas 300 g šampinjonu 300 g vistas filejas 200 g dabīga jogurta 100 g siera (piemēram, Krievijas) 3 olas 300 g konservētu anansu 1 kivi 1 sīpols Pagatavošana Sagriež sīpolu un sēnes. Apcep tās daļā jogurta. Noņem no uguns, ļauj atdzist. Liek salātu traukā. Vistas fileju novāra, atdzesē un sagriež kubiņos. Liek uz sēnēm, pārziež ar jogurtu. Novāra olas. Sarīvē uz raupjas rīves. Pievieno jogurtu. Tā būs jau trešā kārta. Konservētus...

Lasīt vairāk

Ja sāc gatavot želejas tortes, tās itin viegli var kļūt par īstu aizraušanos. Var bezgalīgi eksperimentēt ar krējuma suflē un dažādiem pildījumiem. Šoreiz piedāvājam pagatavpt krējuma tortīti ar smaragda krāsas vidiņi un gardu kivi želeju. Tādējādi iznāk deserts ar noslēpumu – no ārpuses parasts krējuma želejas deserts, bet iekšpusē slēpjas gards pildījums ar pikantu skābumiņu. Tādu šedevru ir ļoti viegli pagatavot, ja atradīsi piemērotu...

Lasīt vairāk

Veikalā nopērkamajiem vistas gaļas cīsiņiem noteikti nav ne vainas (mēs neesam pārspīlēti visa rūpnieciski ražotā nīdēji!), bet, ja tu seko līdzi svaram un vēlies skaidri zināt produkta sastāvu, garšīgas desiņas vari pagatavot mājās. Tas nepavisam nav sarežģīti! Sastāvdaļas 500 g vistas filejas 1 ola 100 ml piena 50 g sviesta Sāls pēc garšas 0,5 tējk. Koriandra 2 šķipsniņas maltu melno piparu 0,5 tējk. maltas paprikas Pagatavošana Galu samaļ...

Lasīt vairāk

Saldummīļu tomēr ir vairāk nekā to, kuriem saldi našķi ir vienaldzīgi. Vienīgi tā nu sagadījies, ka kārumniekiem bieži piedraud ar pirkstu un liek no saldumiem atteikties. Risinājums? Veselīgi un viegli pagatavojami našķi, piemēram, šī tortīte “Putna piens” bez cepšanas! Sastāvdaļas 30 g želatīna 4 ēdamkarotes cukura 4 ēdamkarotes kakao 1 ēdamkarote piena 400 g krējuma 250 g maskarpones siera 150 ml saldā krējuma ar pazeminātu tauku...

Lasīt vairāk

Sastāvdaļas 4 glāzes miltu, 6 olas, 200 g sviesta, 2 glāzes cukura, 6 ēdamkarotes piena, 2 kg ābolu (antonovku), 1/2 paciņas cepamā pulvera vai 1 tējkarote dzeramās sodas. Pagatavošana Ābolus nomizo, pārgriež gareniski četrās vai sešās daļās un sajauc ar pusi cukura. Sviestu saputo ar cukuru, pievieno olu dzeltenumus un pienu, kurā iejaukts cepamais pulveris vai dzeramā soda. Iesijā miltus un visu labi sajauc. Viegli iecilā saputotus olu baltumus. Veidni...

Lasīt vairāk