You Are Browsing ‘Gardumi’ Category

Sastāvdaļas 900 g (1,8%) biezpiena 2 lieli bumbieri 3 lielas olas 8 ēdamkarotes auzu pārslu Sastāvdaļas Sajauc biezpienu ar olām, pievieno 8 ēdamkarotes auzu pārslu. Pielej 120 ml piena, sajauc viendabīgā masa. ¾ iegūtās masas liek ar sviestu ieziestā cepamajā formā. Bumbierus sagriež gabaliņos, liek uz mīklas, pārsedz ar atlikušo masas daļu. Pārlej ar mērci, kas pagatavota no atlikušā piena un auzu pārslām. Cep 180 grādos aptuveni 40 minūtes. ...

Lasīt vairāk

Sastāvdaļas 500 g dabīga jogurta 25 g (1 paciņa) ātri šķīstoša želatīna Augļi un ogas pēc vēlēšanās un sezonas – 200-300 g Saldinātājs pēc vēlēšanās Pagatavošana Izšķīdina želatīnu 100 g karsta ūdens vai augļu sulas. Sajauc jogurtu ar saldinātāju un rūpīgi sakuļ ar mikseri. Augļus un ogas sīki sagriež. Atdzesēto želatīna masu pievieno jogurtam un sakuļ viendabīgā konsistencē. Pievieno augļus un ogas, rūpīgi izmaisa. Maisījumu...

Lasīt vairāk

Sastāvdaļas 500 g vistas filejas 1 ola 150 g siera, piemēram, Krievijas 1 sīpols 9 g ķiploka 200 ml 1% piena Sāls pēc garšas Pagatavošana Vistas fileju izdauza un sīki sagriež. Pievieno sasmalcinātu sīpolu, sāli, piparus, olu. Samaisa. Formu ieziež ar eļļu. No pagatavotās masas veido nelielas bumbiņas, like formā. Cep 180 grādu temperatūrā aptuveni 10-15 minūtes. Mērce: sarīvē sieru uz smalkas rīves, pievieno saspiestu ķiploku un sajauc ar pienu. Izņem...

Lasīt vairāk

Kartupeļus frī tradicionāli uzskata teju par visa ļaunuma sakni, nereti aizmirstot, ka veselīgas pārtikas guru lamā ne jau balto bumbuli, bet ne vienmēr kvalitatīvo eļļu, kurā tie pludo. Un, pat ja eļļa ir laba, tomēr tās ir daudz! Piedāvājam “vieglo frī kartupeļu” recepti – šādu uzkodu droši var piedāvāt arī bērniem un tiem, kuri “sēž uz diētas”! Sastāvdaļas 5-7 vidēja lieluma kartupeļi 2 olas baltumi paprika sāls pēc garšas Pagatavošana Kartupeļus...

Lasīt vairāk

Katras saimnieces krājumos noteikti būs vismaz pāris gardas plātsmaižu receptes – tik iecienīts ir šis kārums latviskā virtuvē. Ceram, ka savai kolekcijai šodien varēsi pievienot vēl vienu, jo tikko pagatavojām ābolu plātsmaizi no biezpiena mīklas. Izmēģini arī tu! Sastāvdaļas Mīklai 250 g vājpiena biezpiena 250 g sviesta 3 glāzes kviešu miltu 3 olas 2 ēdamkarotes skāba krējuma 1 glāze cukura 0,5 tējkarotes dzeramās sodas Šķipsniņa sāls Ābolu...

Lasīt vairāk

Šī tortīte ir faktiski bezgrēcīga, gaisīga un garda, bet simt gramos – tikai 114 kalorijas. Tādu vieglu desertu var atļauties kaut katru dienu, veidojot dažādas variācijas, piemēram, katru reizi dažādojot žāvētos un svaigos augļus. Sastāvdaļas pamatnei 200 g ābolu 180 g auzu pārslu 100 g žāvētu augļu pēc vēlēšanās 220 g banānu biezeņa Sastāvdaļas krēmam 500 g mīksta, netrekna krējuma 300 g bezpiedevu jogurta 20 g medus 150 g gatavi bumbieru Pagatavošana Auzu...

Lasīt vairāk

Sezama burfijs ir tradicionāls indiešu deserts. To pagatavot ir ārkārtīgi vienkārši, bet garša ir vienkārši pasakaina. Salda, bet ne uzmācīga, ar sviesta garšu un, protams, ar sēkliņu aromātu. Pagatavo Austrumu saldumus, kuri burtiski kūst mutē! Sastāvdaļas 200 g sviesta 100 g sezama sēkliņas 100 g piena pulvera 75 g pūdercukura Pagatavošana Izkausē sviestu uz pannas ar biezu apakšu. Uzber sezama sēkliņu un uz vidējas uguns apbrūnina līdz viegli...

Lasīt vairāk

Daudzas saimnieces nelabprāt gatavo vistas gaļu, un vienīgais iemesls ir tas, ka visas receptes jau šķietami izmēģinātas – gan mājinieki, gan viesi jau zina visu recepšu arsenālu! Bet tas, protams, neatbilst patiesībai. Šodien piedāvājam ļoti vienkāršu, bet tai pašā laikā ļoti garšīgu recepti, kādu tu, iespējams, vēl nezināji. Sastāvdaļas 6 vistas šķiņķīši vai stilbiņi 0,25 glāzes medus 2 ēdamkarotes sojas mērces 4 daiviņas ķiploka 1...

Lasīt vairāk

Ja vēlies pagatavot ko īpaši garšīgu, bet tai pašā laikā diētisku, piedāvājam kafijas tiramisu recepti! Sastāvdaļas 300 g biezpiena ar tauku saturu 0% 150 g auzu kliju 5 olu baltumi 1 glāze svaigi vārītas kafijas 3 g cepamā pulvera Malta stēvija – pēc garšas Pagatavošana Sakuļ 3 olu baltumus. Auzu klijas sajauc ar olām. Mīklu vienmērīgi izklāj formā, un cep 180°C cepeškrāsnī 10-15 minūtes. Krēmam: sakuļ 2 olu baltumus un rūpīgi sajauc...

Lasīt vairāk

Maz cilvēku zina par kādu viltībiņu kartupeļu cepšanā cepeškrāsnī kā iepriekšēja apsaldēšana. Pirms izturēties pret šo padomu skeptiski, ņem un izmēģini! “Atsaldētie kartupeļi” izdodas lieliski: koši, mutē kūstoši gaisīgi un ar zeltainu garoziņu. Drīzāk atgādina kartupeļu biezputru zem kraukšķīgas miziņas. Saimnieces, kas ņēmušas savā arsenālā šo recepti, par to atsaucas ar lielu sajūsmu un atzīst, ka parasti cepeškrāsnī cepti...

Lasīt vairāk