You Are Browsing ‘Gardumi’ Category

Piedāvājam pagatavot vieglu un garšīgu sierra kūciņu bez cepšanas, procesā var iesaistīt arī bērnus – tik vienkārši tas ir! Sastāvdaļas 200 g cepumu vai nesāļu krekeru 100 g kausēta sviesta 400 g saldkrējuma siera 3 ēdamkarotes cukura 400 g iebiezināta piena 2 ēdamkarotes apelsīnu miziņu 250 ml apelsīnu sulas 1/2 tējkarote apelsīnu ekstrakta 50 g pūdercukura 250 ml saldā krējuma Pagatavošana Sajauc sasmalcinātus krekerus, sviestu un divas ēdamkarotes...

Lasīt vairāk

Mājas “Nutella” stila krēms izdodas pat gardāks nekā oriģinālais, tas ir arī veselīgāks un izmaksā lētāk. To var izmantot vafelīšu vai riekstiņu pildījumam, pārziest brokastu maizei. Sastāvdaļas 1 glāze piena 1,5 ēdamkarotes miltu 1 glāze cukura 2 ēdamkarotes kakao 1 ēdamkarote sviesta 3 ēdamkarotes maltu valriekstu Pagatavošana Uzkarsē pienu ar sviestu. Atsevišķā traukā sajauc miltus, cukuru un kakao. Iegūtajam maisījumam uzmanīgi,...

Lasīt vairāk

Sastāvdaļas Liellopu gaļa 500 g, cūkas gaļa (liesa) 500 g, speķis (muguras gabala) 250 g, sāls 35—40 g, salpetris 1,5—2 g cukurs 2 g, garšvielas, spirts 25 g. Liellopu un cūkas gaļai atdala kaulus, plēves, sagriež 25—30 g smagos gabaliņos, pārkaisa sāli un novieto vēsā telpā, lai šķidrums, kas radies,, varētu brīvi notecēt. Gaļu sāla 1—2 dienas, pa reizei apmaisot. Speķi sagriež mazos četrstūrainos gabaliņos un iesāla. Pēc tam liellopu...

Lasīt vairāk

Sastāvdaļas 230 g kubiciņos sagrieztas cūkgaļas pavēderes 1 ēdamkarote plus 1 tējkarote košera sāls 1 tējkarote plus 1 ēdamkarote kubeba piparu 180 ml lāgera tipa alus 60 g sviesta ¼ tasītes plus divas ēdamkarotes sīki sasmalcinātu sīpolloku ¼ tasītes sīki sagrieztas selerijas 1 stiebrs plus 3 ēdamkarotes citronzāles 2 tasītes vistas buljona 1 ½ tējkarote plus 1 ēdamkarote maltu melno piparu Šķipsniņa maltu krustnagliņu 800 g sasmalcinātu tomātu ½...

Lasīt vairāk

Sautēti rāceņi Nepieciešams: 5-6 rāceņi, 4 ēdamkarotes augu eļļas, ½ glāzes ūdens, sāls, kardamons. Rāceņus sagriež salmiņos un liek katlā ne vairāk kā 5 cm biezā kārtā. Pievieno ūdeni un eļļu. Maisot, lai dārzeņi nepiedegtu, sautē 5-6 minūtes. Pirms pasniegšanas pievieno sāli, kardamonu vai muskatriekstu. Cepti rāceņi Nepieciešams: 6-7 rāceņi, 1 rutks, 3 ēdamkarotes sviesta, 1 ēdamkarote augu eļļas, sāls. Nomazgātu un nomizotu rutku...

Lasīt vairāk

Ar parastiem mājas kāpostu tīteņiem nevienu nepārsteigsi, bet ir arī daudz citu šīs iecienītās receptes variantu, malto gaļu aizvietojot ar vistas krūtiņu biezpienu, bet kāpostu vietā izmantojo tĶīnas kāpostu lapas – iznāks aromātiskāk un maigāk. Gatavot ir ļoti vienkārši! Sastāvdaļas 1 galviņa Ķīnas kāpostu 2 ēdamkarotes biezpiena 5 šampinjoni 1 tomāts 3 daiviņas ķiploka 300 g vistas krūtiņas 2 ēdamkarotes tomātu pastas Zaļumi,...

Lasīt vairāk

Ar olām brokastīs vairs nevienu nepārsteigsi – bet viss atkarīgs no tā, kā tās pagatavotas. Parasti aprobežojamies ar ceptu vai vārītu olu, bet šī recepte būs neparasta. Vispirms jau tāpēc, ka esot atrasta dižā franču imresionista Kloda Monē piezīmju grāmatiņā. Mākslinieks dievinājis maigo olbaltuma suflē ar staipīgo dzeltenuma viduci. Ēdiens, kas viņam tā gājis pie dūšas, ir kaut kas vidējs starp omleti un ceptu olu. Sastāvdaļas 3 olas Malti...

Lasīt vairāk

Sastāvdaļas 300 g krējuma (15-20%) 3 olas 200 g cieto šķirņu siera 5 ēdamkarotes miltu Pušķītis zaļumu Šķipsniņa sāls Augu eļļa cepšanai. Pagatavošana Olas sajauc ar krējumu un sāli, kārtīgi saputo ar slotiņu vai mikseri, tad sāk bērt mīklai klāt miltus. To dara pakāpeniski, rūpīgi maisot. Mīklai jāiznāk diezgan biezai tāpat kā biezpiena plācenīšiem. Pēc tam pievieno uz smalkas rīves sarīvētu sieru un smalki sakapātus zaļumus. Var...

Lasīt vairāk

Sastāvdaļas 350 g miltu 150 g kapātu mandeļu 250 g medus 150 g cukura 2 olas 100 g iecukurotu apelsīna miziņu Kanēlis Muskatrieksts Citrona miziņa 2 tējkarotes dzeramās sodas Citrona sula Glazūrai: 1/2 olas baltuma 3 ēdamkarotes pūdercukura Citrona sula Pagatavošana Medu izkausē karsta ūdens peldē, pieliek miltus, mandeles, cukuru, olas un citas sastāvdaļas Samasia visu kopā valkanā mīklā. Izveltnē 1 cm biezā kvadrātā un atstāj līdz nākamās dienas...

Lasīt vairāk

Sastāvdaļas 300 g šampinjonu 300 g vistas filejas 200 g dabīga jogurta 100 g siera (piemēram, Krievijas) 3 olas 300 g konservētu anansu 1 kivi 1 sīpols Pagatavošana Sagriež sīpolu un sēnes. Apcep tās daļā jogurta. Noņem no uguns, ļauj atdzist. Liek salātu traukā. Vistas fileju novāra, atdzesē un sagriež kubiņos. Liek uz sēnēm, pārziež ar jogurtu. Novāra olas. Sarīvē uz raupjas rīves. Pievieno jogurtu. Tā būs jau trešā kārta. Konservētus...

Lasīt vairāk