You Are Browsing ‘Gardumi’ Category

Cūkgaļa jau izsenis ir bijusi tradicionāla latviešu virtuves sastāvdaļa, ko iespējams pagatavot dažnedažādākajās variācijās. Taču, lai ēdieni izdotos īpaši gardi, katras maltītes pagatavošanai jāmāk izvēlēties arī piemērotāko gaļas gabalu, kas atšķiras gan ar uzturvērtību, gan tauku saturu. Šoreiz gaļas produktu zīmola “Rakvere” eksperti aicina smelties iedvesmu nākamajiem kulinārijas eksperimentiem un izzināt dažādu cūkgaļas gabalu...

Lasīt vairāk

Biezpiena mīklas gardumi ir un paliek veselīgāki nekā parastie. Biezpiens ir skābpiena produkts, kas nepieciešams gan bērniem, gan pieaugušajiem, bet vecākās paaudzes ēdienkartē tam jābūt obligāti! Biezpiena mīklas “aploksnītes” ar ābolu pildījumu – viena no receptēm, kurās biezpiens arī garšo burvīgi. Pirms tās gatavot, uzaicini palīgā bērnus: mazajiem ļoti patīk paslēpt ābolīti aploksnītē un pēc tam notiesāt! Sastāvdaļas 150 g biezpiena 150...

Lasīt vairāk

Cepti kartupeļi noteikti ir viens no populārākajiem ēdieniem, bet kāpēc dažiem tie izdodas īpaši gardi – ar kraukšķīgu garoziņu, iekšā maigi un aromātiski? Lūk, dažas pavāru viltībiņas to pagatavošanai. – Kartupeļus jāliek uz pannas, kad eļļa kārtīgi uzkarsusi. – Visā gatavošanas laikā apmaisa ne vairāk kā 3-4 reizes. – Sāli pievieno pašās cepšanas beigās. – Sīpolus vai ķiplokus, kā arī garšvielas pievieno 3-5...

Lasīt vairāk

Sastāvdaļas 4 ēdamkarotes krējuma 4 ēdamkarotes majonēzes 2 olas 9 ēdamkarotes miltu (bez kaudzītes, drīzāk mazāk) Siers Pagatavošana Mīkla iznāks aptuveni krējuma konsistencē. To lej uz pannas, kas ieziesta ar eļļu, virsū uzreiz liek iecienīto pildījumu (tomātu, desu, sālītus gurķīšus, olīvas). Pārlej ar majonēzi. Virsū liek kārtīgu kārtu rīvēta siera. Liek pannu uz plīts, burtiski uz dažām minūtēm, uz vidējas uguns. Pannai uzreiz uzliek...

Lasīt vairāk

Sastāvdaļas 600 g 25% krējuma 250 g cepumu 20 g želatīna 1 paciņa apelsīnu želejas 3 apelsīni 130 g cukura Šķipsniņa vanilīna Pagatavošana 1. Pārlej želatīnu ar karstu ūdeni un atstāj uzbriest. 2. Pagatavo želeju saskaņā ar norādījumiem, pēc tam liek atdzesēties. 3. Cepumus sadrupina. 4. Augļus sagriež. Liek formas apakšā, pārlej ar želeju un liek ledusskapī līdz pilnīgai sastingšanai. 5. Bļodiņā sajauc krējumu, cukuru, vaniļu, pēc tam...

Lasīt vairāk

Sastāvdaļas 400 g kabaču vai spageti, sagrieztu garās, tievās strēmelītēs 400 g garneļu 1 ēdamkarote sasmalcināta ķiploka 2 ēdamkarotes citrona sulas 2 ēdamkarotes olīveļļas Pagatavošana Katliņā ielej olīveļļu, pāris minūtes uzkarsē. Pievieno garneles un gatavo 3 minūtes, līdz kļūst rozā. Pievieno sāli, piparus un izņem ar putu karoti, atstājot visu šķidrumu katliņā. Pievieno citrona sulu un pāris minūtes vārda. Pievieno gatavos cukīni...

Lasīt vairāk

Sastāvdaļas 200 g vistas filejas 1 cieti vārīta ola 250 g Pekinas kāpostu 100 g selerijas kātu 40 g cietā siera 1 tējkarote olīveļļas Lociņi, dilles, pētersīļi pēc garšas Daži valrieksti rotāšanai Pagatavošana Visas sastāvdaļas sasmalcina, pievieno eļļu vai jogurtu ar pazeminātu tauku saturu, pievieno sāli, piparus, kaltētus garšaugus. Virsū kārto valriekstu pusītes. Tievējam garšīgi! ...

Lasīt vairāk

Sastāvdaļas 400 g 0,1% biezpiena 50 ml 2,5% kefīra Saldinātājs pēc vēlēšanās 2 olas 40 g kukurūzas cietes Želejai 10 g želatīna 120 g ķiršu bez kauliņiem (var saldētus) Saldinātājs pēc garšas Pagatavošana Atdala baltumus no dzeltenumiem. Baltumus sakuļ stingrās putās. Blenderī sajauc dzeltenumus, biezpienu, cieti, kefīru, saldinātāju. Liek masu pie baltumiem un rūpīgi izmaisa ar silikona lāpstiņu. Cep 180 grādos aptuveni 45-50 minūtes. Atdzesē. Želatīnu...

Lasīt vairāk

Sastāvdaļas 350 g citrona sulas 1 ēdamkarote rīvētu citrona miziņu 50 g želatīna Stēvija pēc garšas Pagatavošana Sarīvē citrona miziņu un izspiež citron sulu. Sulu ar miziņām uzvāra, karsē uz mazas uguns aptuveni piecas minūtes, pēc tam izkāš. Želatīnu pārlej ar ūdeni, samaisa. Kad tas izkusis, pievieno stēviju, rūpīgi izmaisa. Atdzisušo šķidrumu ielej taisnstūrveida traukā, kas pārklāts ar cepampapīru. Formu ar marmelādi liek ledusskapī...

Lasīt vairāk

Veselīga, viegla un reizē sātīga maltīte aukstajai sezonai ir dažādi sacepumi. Piedāvājam lielisku vistas un dārzeņu ēdiena recepti. Sastāvdaļas 500 g vistas filejas 1 burkāns 1 sīpols 1 ola 70 g siera ar zemu tauku saturu 100 g ziedkāpostu Garšvielas Pagatavošana Vistu sagriež mazos gabaliņos, burkānus un sīpolu sasmalcina vai sarīvē. Visu sajauc ar olu, pievieno sāli un kārto uz pannas. Virsū kārto ziedkāpostus, pārkaisa ar rīvētu sieru. Cep...

Lasīt vairāk