You Are Browsing ‘Gardumi’ Category

Sastāvdaļas 1 vistas fileja 2 sīpoli 400 g šampinjonu 2 olas 100 g cietā siera 0,5 glāze notīrītu valriekstu Majonēze pēc garšas Sāls, pipari pēc garšas Olīvas rotāšanai // Pagatavošana Vistas fileju novāra, sagriež gabaliņos. Sīpolus un šampinjonus sagriež un atsevišķi apcep uz pannas. Olas un sieru sarīvē uz rupjas rīves. Tas pievieno riekstus, majonēzi, rūpīgi samaisa. Lēzena trauka vidū liek pudeli vai glāzi, apkārt kārto salātos,...

Lasīt vairāk

Sulīgs, aromātisks un gards banānu pīrāgs – lielisks deserts, turklāt no viegli pieejamiem produktiem. Vienmēr izrādās par maz, tāpēc labāk gatavot uzreiz divus! Pīrāgu ir viegli pagatavot, bet garša – izsmalcināta, maiga un mutē kūstoša. Īpašs knifiņš – banānu aplīši, kas apbrūnējuši kūkas virspusē. Saglabā recepti, lai nepazustu! // Sastāvdaļas 2 banāni 500 ml kefīra 1,5 ēdamkarote sviesta 330 g mannas putraimu 180 g cukura 10 g...

Lasīt vairāk

Ļoti gardu zupiņu var pagatavot no sviesta bekām. Sastāvdaļas 350 g sviesta beku 1 sīpols 2 ēdamkarotes augu eļļas 1 burkāns 1500 ml buljona 3–4 kartupeļi Sāls pēc garšas // Pagatavošana 1․ Sviesta beciņas novāra 20 minūtes, liek caurdurī. 2․ Sasmalcina sīpolus un 4–5 minūtes apcep eļļā uz vidējas uguns. Pievieno uz rupjas rīves sarīvētus burkānus, vēl pēc 4–5 minūtēm — sviesta bekas. Sutina kopā ar dārzeņiem. 3․ Katliņā...

Lasīt vairāk

Ja vēlies saglabāt ziemai bumbieru ražu, pagatavo šo ievārījumu ar lielisku garšu un aromātu. Sastāvdaļas Pusotrs kilograms bumbieru Pusotrs kilograms cukura Pustējkarote citronskābes // Pagatavošana 1․ Sagriež bumbierus prāvos gabaliņos, izņem serdes. Samaļ gaļas mašīnā vai sablendē. Bumbieru svars norādīts notīrītiem augļiem. 2․ Pieber biezenim cukuru, samaisa. 3․ Ļauj uzvārīties uz mazas uguns, bieži maisot. Noņem no uguns un pilnībā...

Lasīt vairāk

Mīkla izdodas maiga, irdena, atgādina kēksu. Savukārt bumbieri piešķir pīrāgam patīkamu augļu garšu un smaržu. Sastāvdaļas 120 g sviesta 200 g cukura 1 šķipsniņa vaniļas 3 olas 220 g biezpiena 220 g miltu 10 g cepamā pulvera 4-5 bumbieri Pūdercukurs pēc garšas // Pagatavošana 1․ Ar mikseri 5 minūtes kuļ sasildītu sviestu. 2․ Turpinot kult ar mikseri, pa daļām pieber cukuru, pievieno vaniļu. 3․ Pēc kārtas pievieno olas, kas sasildītas...

Lasīt vairāk

Šo aso mērcīti var pasniegt pie dažādiem gaļas ēdieniem vai vienkārši uzziest uz maizes. // Sastāvdaļas 2 kg biešu 200 g mārrutku 90 g ķiploku Pusotra ēdamkarote cukura Puse ēdamkarotes sāls Puse ēdamkarotes 70% etiķa Pagatavošana 1․ Bietes vāra 1–2 stundas, līdz mīkstas. Atdzesē. Nomizo bietes, mārrutkus un ķiplokus. Svars norādīts notīrītiem dārzeņiem. 2․ Sasmalcina bietes un ķiplokus gaļas mašīnā. Liek masu katliņā. 3․ Pievieno...

Lasīt vairāk

Šādus dārzeņus var izmantot zupu, otro ēdienu un salātu pagatavošanai. Sastāvdaļas aprēķinātas 1,5 l tilpuma burkai. // Sastāvdaļas 1000 – 1300 g nelielu biešu 5 melnie graudu pipari 2 smaržīgie pipari 1 lauru lapa 500 ml ūdens 1 ēdamkarote sāls Pusēdamkarote cukura 1 ēdamkarote 9% etiķa (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Pagatavošana 1․ Bietes vāra 40–60 minūtes pēc ūdens uzvārīšanās. Gatavību pārbauda, viegli...

Lasīt vairāk

Padevusies laba plūmju raža? Piedāvājam fantstiska plūmju un riekstu ievārījumu recepti. Ciemiņi nolaizēs ne tikai pirkstus, bet arī burciņu izlaizīs! Ievārījums izskatīsies skaistāk, ja izvēlēsies tumšo šķirņu plūmes. Kanēlis piešķirs neatkārtojamu garšas niansi. Ja kanēļa standziņu pie rokas nav, vari pievienot 0,5 tējkarotes malta kanēļa. // Sastāvdaļas 2 kg plūmju 400 g valriekstu 1 glāze ūdens 1,5 kg cukura 1-2 kanēļa standziņu ...

Lasīt vairāk

Visi zina pikantos korejiešu burkānus, bet vari pagatavot arī ne mazāk ugunīgos korejiešu gurķīšus! Sastāvdaļas 4 kg gurķu 1 kg burkānu 1 glāze cukura 1 glāze etiķa 1 glāze augu eļļas 100 g sāls 2 ēdamkarotes caur spiedi izspiestu ķiploku 1 ēdamkarote maltu sarkano piparu Pagatavošana Burkānus nomizo, sarīvē uz rupjas rīves. Gurķus nomazgā, nogriež galiņus, sagriež 4 daļās, pēc tam vēl uz pusēm (iznāk 8 gabaliņi no katra gurķa). Sajauc...

Lasīt vairāk

Vienkārša recepte pīrāgiem bez gaļas pildījuma. Pateicoties pievienotajām Vidusjūrai raksturīgajām, bet arī latviešu iemīļotām izejvielām un garšaugiem, garša atgādina īstu itāļu picu. Izejvielas (50 pīrādziņiem): Mīklai: 50 grami svaigā rauga 2 ēdamkarotes cukura 600 ml piena 130 grami sviesta istabas temperatūrā Šķipsniņa sāls 700 grami “Dobeles dzirnavnieka” kviešu miltu “Ekstra” Milti virsmas nokaisīšanai Glāze...

Lasīt vairāk