You Are Browsing ‘Gardumi’ Category

Sastāvdaļas 500 g kārtainās mīklas 1 avokado 100 g krēmsiera 100 g salsas mērces 1 ola Sāls, malti melnie pipari pēc garšas Pagatavošana Izrullē mīklu 3-4 mm biezumā un sagriež kvadrātos (10×10 cm). Pusei kvadrātu uzliek pa 1 ēdamkarotei gabaliņos sagriezta avokado, 1 tējkaroti krēmsiera un 1 tējkaroti mērces. Pārkaisa ar sāli un pipariem. Atlikušos kvadrātus liek virsū kvadrātiem ar pildījumu un sastiprina maliņas. Pīrādziņus pārziež...

Lasīt vairāk

Pagatavo lielisku, vienkāršu šokolādes pīrāgu, neaizmirstot par bagātīgu rotājumu ar šokolādes skaidiņām. Sastāvdaļas 2 loksnes bezrauga kārtainās mīklas Pusglaže sviesta 60 g šokolādes 1 glāze cukura ¾ glāzes miltu 2 olas 1 tējkarote vaniļas ekstrakta Šķipsniņa sāls 1 glāze šokolādes skaidiņu Pagatavošana Mīklu izrullē, liek cepamajā formā. Pildījumam: izkausē sviestu katliņā, pievieno tumšo šokolādi, Izmaisa, kamēr šokolāde...

Lasīt vairāk

Grilēta zivs ir gards un veselīgs ēdiens. Piedāvājam trīs iedvesmojošas receptes jaunajai grila sezonai! Grilēts lasis ar garšaugiem Sastāvdaļas 4 laša steiki 2 ēdamkarotes olīveļļas ¼ tējkarote timiāna Sauja salvijas lapu 1 citrons Sāls, svaigi malti melnie pipari – pēc garšas Pagatavošana Zivi liek bļodiņā. Pievieno timiānu, salviju, sāli un piparus. Visu samaisa. Pārlej ar citrona sulu un olīveļļu. Atstāj visu iemarinēties uz pusotru stundu Gatavo...

Lasīt vairāk

Vēl viena laba un vienkārša kartupeļu recepte, šoreiz mazliet neparastākā izpildījumā – ar citrona sulu un timiānu. Sastāvdaļas 700 g kartupeļu 1 citrons 2 daiviņas citrona Daži timiāna zariņi 4 ēdamkarotes olīveļļas ¾ tējkarotes jūras sāls ¼ tējkarotes maltu melno piparu https://www.youtube.com/watch?v=7QD6vwyoMvQz Pagatavošana Kartupeļus nomazgā ar cietu suku un nosusina papīra dvielī. Sagriež kartupeļus uz pusēm vai četrās daļās, ja...

Lasīt vairāk

Tik garšīgi, ka pamatēdiens var aizmirsties! Sastāvdaļas 900 g kartupeļu 2 ēdamkarotes olīveļļas 4 daiviņas ķiploka Sāls, malti melnie pipari pēc garšas ½ pušķītis svaiga rozmarīna Pagatavošana Kartupeļus rūpīgi nomazgā, sagriež uz pusēm vai četrās daļās, ja kartupeļi ir lieli. Liek uz pannas, pārlej ar eļļu, pārkaisa ar sasmalcinātiem ķiplokiem, sāli, pipariem un sakapātu rozmarīnu. Dažus rozmarīna zariņus atstāj rotāšanai. Sajauc...

Lasīt vairāk

Austriešu konditora Franca Zahera izgudrotā torte apbur jau divus gadsimtus un ieguvusi nosaukumu Zahera torte jeb “Sacher”. Šokolādes deserts, kas piesūcināts ar aromātisku aprikožu džemu, pārliets ar mirdzošu šokolādes glazūru neatstās vienaldzīgu nevienu! Sastāvdaļas 120 g miltu 120 g cukura 180 g sviesta 200 g tumšās šokolādes 6 olas 120 g aprikožu džema 1 ēdamkarote citrona sulas Pagatavošana 120 g šokolādes izkausē kopā ar tādu pat sviesta...

Lasīt vairāk

Iepriecini ģimeni brīvdienās – pildi māju ar pašceptas magoņu ruletes lielisko aromātu un vēderus – ar burvīgu kārumu. Sastāvdaļas 250 g kviešu miltu 0,3 tējkarotes sodas 150 g sviesta 5 ēdamkarotes ūdens 125 g cukura 0,5 tējkarotes kanēļa 80 ml piena 70 g rozīņu IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES 1. OMES BIEZPIENMAIZE AR ĀBOLIEM UN MAGONĒM 2. MAGOŅMAIZĪTES AR BĒRNĪBAS GARŠU 3. BIEZPIENA SACEPUMS AR MAGONĒM Pagatavošana Miltus izsijā, pievieno...

Lasīt vairāk

2018. gadā ir bijis rekordliels kafijas patēriņš – pārdošanas pieaugums + 4.8% Zīmīga tendence – īpaša uzmanība produktiem ar marķējuma zīmi “100% Ilgtspējīga kafija. Pārbaudīts.”. Tāpat konstatēts, ka ar šā dzēriena lietošanu mūsdienu urbānajā vidē saistīti jauni kultūrvides trendi un sabiedriskas aktivitātes, liecina Starptautiskās Kafijas organizācijas dati. Pēdējos gados pasaulē kafiju lieto ne tikai vairāk, bet arī izvēlīgāk....

Lasīt vairāk

Ātras, vieglas vakariņas, kas gatavas dažās minūtēs un garšo lieliski. Šie salātiņi var būt glābiņš jebkurā situācijā, kad nav laika vai vēlēšanās ilgi stāvēt pie plīts. Sastāvdaļas 1 bundžiņa konservētu šampinjonu 1 bundžiņa konservētu pupiņu 1 sīpols 3 daiviņas ķiploka 1 ēdamkarote mājas majonēzes Malti melnie pipari, sāls pēc garšas IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES! 1. VISTAS FILEJAS SALĀTI AR PUPIŅĀM UN SIERU 2. VIEGLI SALĀTI AR...

Lasīt vairāk

Jebkura ēdiena lielisko garšo palīdz izcelt tādi sīkumi kā mērces. Daudziem ēdieniem piestāvēs šī ķiploku mērcīte – spilgta, piesātināta garša, kas ideāli harmonē ar gaļas, zivju un dārzeņu ēdieniem, piešķirot pikantāku noti. Sastāvdaļas 5 daiviņas ķiploka 1 ola 200 ml augu eļļas Šķipsniņa sāls Puse citrona Pagatavošana Ķiplokus nomizo un izspiež caur presi. Pievieno sāli un svaigi spiestu citrona sulu, samaisa. Olu sakuļ ar mikseri,...

Lasīt vairāk