You Are Browsing ‘Gardumi’ Category

Foto – Pixabay Kanēlis Latvijas virtuvē ir populāra garšviela konditorejas izstrādājumu, desertu pagatavošanai. Mazāk cilvēku zina, ka šī aromātiskā garšviela labi sader arī ar vistas un cūkgaļas ēdieniem, bet tas, ka kanēli iegūst no kanēļkoka mizas Indonēzijā, Šrilankā, Ķīnā un citviet pasaulē, aizvien daudziem ir pārsteigums, novērojusi AS Santa Maria mārketinga vadītāja Baltijas valstīs Inga Auziņa. “Jebkurai garšvielai ir smarža,...

Lasīt vairāk

Pagatavošanas laiks: 35 minūtes Sarežģītība: vienkārši Sastāvdaļas Sezama sēkliņas vai ķimenes pēc garšas Jūras sāls pēc garšas 200 g miltu 200 g parmezāna siera 180 g sviesta Pagatavošana 1. Sviestu sarīvē bļodiņā. 2. Izsijā miltus un pievieno sviestam. // 3. Sarīvē sieru, pievieno sviestam un miltiem. 4. Uz galda izklāj cepamo papīru, izrullē uz tā mīklu. 5. Pārkaisa mīklu ar jūras sāli un sezamu, piespiež ar mīklas rulli. 6....

Lasīt vairāk

Sīpolu zupiņa ar alu ies pie dūšas pat tiem, kuriem ikdienā negaršo apiņu un iesala brūvējumi. Sastāvdaļas 900 g sīpolu 2 ēdamkarotes olīveļļas 100 g sviesta Sāls, pipari 4 daiviņas ķiploku 2 l liellopa gaļas buljoa 3 glāzes tumšā alus vai medalus 1 bagete 100 g cietā siera // Pagatavošana Nomizo un salmiņos sagriež sīpolu. Apcep lielā katlā uz vidējas uguns kopā olīveļļu, sviestu, sāli un pipariem. Ar nazi saspaida ķiploka daiviņas...

Lasīt vairāk

Sagriež notīrītus kartupeļus 4-5 mm biezās šķēlītēs. Ja kartupeļi ir jaunie, tos var arī netīrīt, vienkārši rūpīgi nomazgāt. // Sagriež speķi vai bekonu mazliet plānākās šķēlītēs. Abas sastāvdaļas vajadzīgas aptuveni vienādā daudzumā. Tad uzver šašlika sastāvdaļas uz iesmiem. To visvieglāk izdarīt, izveidojot nelielu piramīdiņu no pamīšus kārtota speķa un kartupeļiem uz virtuves dēlīša. Ar iesmu no augšas uzdur un virza visu...

Lasīt vairāk

Pagatavot liellopu daļu tā, lai tā izdotos sulīga, nepavisam nav viegli. Šī recepte ir lielisks veids, kā to izdarīt – iznāk smaržīgi, gardi un piesātināti. Sastāvdaļas 1 kg liellopa gaļas filejas (bez kauliem, dzīslām un taukiem) Nedaudz svaigu spinātu (pēc garšas) 250 g rīvēta siera Šķipsniņa sāls un maltu piparu Itāļu garšaugu maisījums Pagatavošana 1.Gaļu sagriež pretēji šķiedrai, neaizgriežot līdz galam. Tādējādi it kā tiek atvērts...

Lasīt vairāk

Āboli lieliski noregulē vielmaiņu, turklāt tajos ir daudz vērtīgu mikroelementu, kas ļauj labi justies visas dienas garumā. Nepieciešams 1 ābols (vislabāk zaļā krāsā) 1/2 apelsīna 2 ēdamkarotes auzu pārslu Ūdens // Pagatavošana 1. Ābolu sarīvē ar rīvīti, bet auzu pārslas iemērc karstā ūdenī uz 5-10 minūtēm. 2. Pievieno pusīti notīrīta apelsīna. 3. Visas sastāvdaļas sablendē. Ābolu un auzu pārslu smūtijs var kalpot kā vieglas brokastis...

Lasīt vairāk

Ātro pīrādziņu pildījumam var izmantot ne tikai ābolu ievārījumu, bet arī, piemēram, sieru, sīki sagrieztu šķiņķa un olu maisījumu vai ko citu garšīgu, kas ir pa rokai. Nepieciešams Mīklai: 2 glāzes miltu; 3 ēdamkarotes augu eļļas; ūdens; pustējkarote sāls; pustējkarote sodas. Eļļa cepšanai. Pildījumam: visvienkāršāk pīrādziņus pildīt ar gatavu ievārījumu pēc savas gaumes vai jebkuru citu pildījumu. // Gatavošana 1. Mīklai paredzēto...

Lasīt vairāk

Vienkārša recepte – lielisks rezultāts. Sastāvdaļas 300 g miltu 300 ml kefīra Šķipsniņa sāls Pustējkarote sodas 250 g Agidejas siera (sālīts biezpiens) vai brinzas 250 g kartupeļu 100-150 g sviesta // Pagatavošana Kefīrā dzēš sodu. Kefīra vietā derēs arī jebkurš cits skābpiena produkts. Sajauc. Pievieno sāli, izmaisa. Pieliek miltus un iejauc mīkstu mīklu, liek “atpūsties” zem pārtikas plēves. Sieru salauž sīkos gabaliņos. Kartupeļus...

Lasīt vairāk

Ļoti vienkārši pagatavojams ābolu pīrāgs, kas ir ļoti ātri pagatavojams, viegls, gaisīgs, aromātisks un garšīgs. Var kļūt par tavas ģimenes iecienītāko desertu. // Sastāvdaļas 2 olas 1 glāze kefīra 50 g sviesta 10 g vaniļas cukura 1 glāze miltu Šķipsniņa sāls 2 āboli Pagatavošana 1. Sagādā visus vajadzīgos produktus. 2. Sakuļ olas ar cukuru, sāli, vaniļas cukuru, kausētu sviestu un kefīru. 3. Olu maisījumam pievieno izsijātus miltus un...

Lasīt vairāk

Pat neplānojām šo recepti publicēt, pārāk jau nu vienkārša. Bet, kad ciemiņi kārtējo reizi pavaicāja, kā izdodas uzcept tik gardus kartupelīšus, nolēmām tomēr padalīties. Tur jau tas noslēpums, ka nekas nav jācep. Var pusotru stundu vienkārši atpūsties, kamēr kartupeļi cepas paši. Galvenais, precīzi iestatīt laiku. Šādi gatavojot, kartupeļi izdodas arī diētiskāki. Turklāt, ja tos pasniegsi kā patstāvīgu ēdienu nevis piedevu, risks iedzīvoties...

Lasīt vairāk