You Are Browsing ‘Gardumi’ Category

Šī ir ļoti interesanta zupiņa ar divu veidu klimpām – no mīklas un no maltās gaļas. Mazliet noņemšanās iznāk, bet garša ir tā vērta. Vispirms izveido frikadelītes jeb mīkstas gaļas klimpiņas. Sastāvdaļas 200 g liellopa maltās gaļas 0,5 glāze rīvmaizes 0,5 glāze piena 2 ēdamkarotes sviesta Olas baltums Pa šķipsniņai sāls, piparu, muskatrieksta // Pagatavošana Sajauc rīvmaizi ar pienu un liek vārīties uz mazas uguns. Maisa, kamēr izveidojas...

Lasīt vairāk

Šī īpašā mērcīte ievērojami uzlabos ierasto ēdienu garšu. Vienkārši pagatavot, garšo lieliski! Gardas mērcītes pagatavošanai vajadzīgs Folija, cepeškrāsns, ķiploku spiede 2 ēdamkarotes sarkanā vīna etiķa 2 ēdamkarotes sarkanā vīna etiķa 2 tējkarotes sinepju graudu Trešdaļa glāzes olīveļļas 3 lielas ķiploka daiviņas Pipari un sāls pēc garšas // Pagatavošana Ķiploku daiviņas notīra, ietin ar eļļu ieziestā folija, cep cepeškrāsnī...

Lasīt vairāk

Savulaik uzskatīja, ka cepumi, kas gatavoti no gaļas mašīnā samaltas mīklas, izdodas gaisīgāki un gardāki. Mūsdienu konditorejā tādu cepumu pagatavošanas metodi uzskata par novecojuši, tomēr daudzās ģimenēs daudzveidības dēļ to joprojām labprāt izmanto. Turklāt šādi gatavotiem cepumiņiem patiesi ir vairākas priekšrocības: mīklu pagatavot ir ļoti vienkārši, nav ilgi jāmīca, visu darbu izdara gaļas mašīna. Turklāt cepumi izdodas visai neparastas...

Lasīt vairāk

Sastāvdaļas 300 g vārītas vistas krūtiņas 3 tomāti 3 vārītas olas 0,5 bundža zaļo zirnīšu Daži lociņi Krējums uz pusēm ar majonēzi – mērcei Sāls pēc garšas Pagatavošana Vistas krūtiņu sagriež kubiņos, pievieno sagrieztus tomātus, olas, sīki sakapātus lociņus, zirnīšus, sāli pēc garšas. Pievieno ar krējumu sajauktu majonēzi! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); VĒL 10 LIELISKU SALĀTU RECEPTES. 1. LOLITAS NEIMANES...

Lasīt vairāk

Sastāvdaļas 2 olas 2 ēdamkarotes kliju 2 ēdamkarotes auzu pārslu 200 g biezpiena 70 g piena Stēvija pēc garšas Želatīns vai agargars – 1 tējkarote 100 ml stipras kafijas // Pagatavošana Atdala 1 olas dzeltenumu un baltumu, atsevišķi sakuļ. Sakultajam dzeltenumam pievieno klijas, auzu pārslas, stēviju, samaisa. Sakulto baltumu rūpīgi iecilā masa. Liek formā un cep sakarsētā cepeškrāsnī 15 minūtes. Kamēr biskvīts cepas, pagatavo krēmu: tāpat...

Lasīt vairāk

Kad sirds kāro kaut ko garšīgu, izsmalcināti gardēži met skatus uz gaisīgiem un smalkiem desertiem, piemēram, “Tiramisu”. Diemžēl ne katrai saimniecei ir laiks to gatavot, nemaz nerunājot par visu vajadzīgo sastāvdaļu sameklēšanu. Bet tāpēc nevajag noskumt, jo mēs piedāvājam burvīgu desertu, ko pagatavot ir 100 reizes ātrāk nekā slaveno itāļu kārumu. Garša tomēr ir vienkārši lieliska! Tortes bez cepšanas vispār ir liela laika un naudas ekonomija....

Lasīt vairāk

Ļoti gardi, sātīgi un neparasti salātiņi. Sastāvdaļas 1 vistas fileja 1 bundža konservētu ananasu 100 g Holandes siera 100 g šampinjonu 5 valrieksti Kinza Majonēze // Pagatavošana Vistas fileju novāra, pievieno sāli. Atdzesē, sagriež kubiņos. Šampinjonus sagriež šķēlītēs, apcep zeltaini brūnus. No ananasiem nolej sulu, sagriež kubiņos. Valriekstus apcep, notīra miziņas. Sieru sarīvē uz rupjas rīves. Kinzu sīki sagriež. Visas sastāvdaļas...

Lasīt vairāk

Sastāvdaļas 400 g kūpinātas vistas gaļas 300 g cieta siera 300 g tumšo vīnogu bez kauliņiem 3 vārītas olas Majonēze, pētersīļi Pagatavošana Liek salātus kārtām: olas baltumi, vistas fileja, dzeltenumi, siers, kārtu kārtu pārziežot ar majonēzi. Vīnogas kārto ķekara formā pa salātu perimetru. Pirms pasniegšanas rotā ar zaļumiem un atdzesē. Lieliski iederēsies uz svētku galda! VĒL 10 LIELISKU SALĀTU RECEPTES. 1. LOLITAS NEIMANES “SLAIDIE...

Lasīt vairāk

Foto – Pixabay Sen zināms un pierādīts, ka gandrīz visiem dārzeņiem un saknēm piemīt dziednieciskas īpašības, ja, protams, tos pareizi lieto. Tas attiecas arī uz kartupeļiem. Kartupelim piemīt pretiekaisumu, spazmolītiskas un brūces dziedējošas īpašības. Tajā esošajai cietei ir mīkstinoša un apvelkoša iedarbība. RECEPTE: KARTUPEĻU KNĒDEĻI AR ŽĀVĒTU GAĻIŅU. + VĒL 10 RECEPTES! Bumbuļi ieņem pirmo vietu kuņģa-zarnu trakta slimnieku...

Lasīt vairāk

Sasmalcina un karstā eļļa viegli apcep 1 vidēji lielu papriku, sīpolu, 1 burkānu, 1 pastinaka sakni. Pupiņas, zirņus un lēcas (pa pusglāzei no katra) vispirms uz 2 stundām iemērc aukstā ūdenī, tad noskalo un 3 litros ūdens vāra līdz gatavībai. Pēc tam pievieno apceptos dārzeņus, uzkarsē līdz viršanai, pēc garšas pievieno sāli un piparus. Pasniedzot galdā, pārkaisa ar sasmalcinātiem zaļumiem. // IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES! 1. ĶIPLOKU ZUPIŅA 2....

Lasīt vairāk