You Are Browsing ‘Gardumi’ Category

Karpa ir tradicionāls vācu Ziemassvētku ēdiens, bieži vien ieņemot goda vietu uz svētku galda. Dažādos Vācijas reģionos to gatavo atšķirīgi. Piedāvājam ļoti interesantu versiju ar garšaugiem un sēnēm, papriku un krējuma mērci. // Pagatavošanai vajadzīgās sastāvdaļas Cepšanas forma 1,5 kg karpa 500 g šampinjonu 2 paprikas 2 sīpoli 200 ml baltvīna 1-2 daiviņas ķiploka Garšaugu izlase pēc vēlēšanās Sviests vai eļļa formas ieziešanai Mērcei 2...

Lasīt vairāk

Lai pagatavotu šo gardumu, nepieciešamas pavisam vienkāršas sastāvdaļas. Mīklai 250 g kviešu miltu 125 g sviesta 120 g pūdercukura 1 ola 3-4 kivi Krēmam Saputots saldais krējums vai cits krēms pēc vēlēšanās // Pagatavošana Aukstu sviestu sagriež kubiņos, sajauc ar miltiem, pievieno pūdercukuru un olu. Liek bļodā vai uz galda un ātri iejauc mīklu Pārsedz ar salveti, atdzesē ledusskapī 30 minūtes. Cepšanas formu ieziež ar sviestu (var pārkaisīt...

Lasīt vairāk

Sastāvdaļas 300 g vārītas vistas krūtiņas 3 tomāti 3 vārītas olas 0,5 bundža zaļo zirnīšu Daži lociņi Krējums uz pusēm ar majonēzi – mērcei Sāls pēc garšas Pagatavošana Vistas krūtiņu sagriež kubiņos, pievieno sagrieztus tomātus, olas, sīki sakapātus lociņus, zirnīšus, sāli pēc garšas. Pievieno ar krējumu sajauktu majonēzi! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); VĒL 10 LIELISKU SALĀTU RECEPTES. 1. LOLITAS NEIMANES...

Lasīt vairāk

Sastāvdaļas 200 g sviesta 200 g cukura 1 tējkarote vaniļas cukura 5 olas 5 ēdamkarotes kakao 250-300 g miltu 2 tējkarotes cepamā pulveri vai 1 tējkarote dzēstas sodas Krēmam 10 g želatīna 200 g biezpiena (9–20%) 150 g cukura 200 g krējuma (10–20%) // Pagatavošana Želatīnu pārlej ar 100 ml auksta, vārīta ūdens un atstāj uzbriest uz 1 stundu. Sviestu saberž ar cukuru un vaniļas cukuru. Pievieno olas, samaisa. Pievieno kakao, samaisa. Pievieno cepamo...

Lasīt vairāk

Kāpostu ­ananasu salāti (6 porcijas) ¼ sarkanā kāposta galviņas ¼ baltā kāposta galviņas 2 lieli burkāni 200 g ananasu (var izmantot konservētus) 50 g rozīņu 100 ml bezpiedevu jogurta Kāpostus smalki sagriež, burkānus sarīvē un sajauc ar pārējām sastāvdaļām. (1 porcija — 89 kcal) // Seleriju salāti siera mērcē (6 porcijas) 4 gabaliņos sagriezti seleriju kāti 1 sīpols 1 tējk. olīveļļas 50 g ciedru riekstu 100 g mīksta fetas siera 100 ml...

Lasīt vairāk

Ļoti garšīgi un veselīgi Jaungada salātiņi “Eglīte” – lieliski noder kā piedeva gaļas un zivju ēdieniem. 1. Vispirms nomazgā brokoļus un ziedkāpostus. 2. Sakarsē cepeškrāsni. 3. Sadala brokoļus un ziedkāpostus ziedkopās. 4. Dārzeņiem pievieno nedaudz sāls, piparus un kādas citas iecienītas garšvielas. 5. Liek dārzeņus uz pannas, pārlej ar nelielu daudzumu olīveļļas. Cep 1-12 minūtes 180 grādu temperatūrā. 6. Notīra granātābolu. 7....

Lasīt vairāk

Viens no populāriem mītiem, kas vijas ap kartupeļiem, ir tāds, ka tie esot barojoši un, ja gribas notievēt, kartupeļi no ēdienkartes jāizslēdz. Tomēr tā vis nav — ļoti daudz kas atkarīgs no pagatavošanas veida! Jā, kartupeļi ir salikto ogļhidrātu avots, taču, salīdzinot, piemēram, ar kviešu vai citu graudaugu molekulām, kartupeļu cietes molekulas ir lielas un cilvēka organismam nemaz tik vienkārši nav sašķeļamas, tāpēc tauku rezervēs neuzkrājas....

Lasīt vairāk

Sastāvdaļas 300 g vistas filejas 150 g cieta siera 5 olas 150 g melno plūmju 2 saldskābi āboli 0,5 ēdamkarote notīrītu valriekstu Sāls, majonēze pēc garšas Rotāšanai Pētersīļu zaļumi Granātābola sēkliņas Konservēta kukurūza Paprika // Pagatavošana Vistas fileju nomazgā, novāra sālsūdenī 30 minūtes. Atdzesē, sagriež nelielos kubiņos vai ar rokām sadala šķiedrās. Melnās plūmes pārlej ar karstu ūdeni uz 5-7 minūtēm, nosusina, sagriež...

Lasīt vairāk

Kāpostu dzimtas dārzeņus zinātnieki ir gana daudz pētījuši, un pētījumos atklāts, ka kāpostu regulārai lietošanai uzturā ir liela nozīme pretvēža profilaksē (visvairāk pētījumu ir tieši par brokoļiem un Briseles kāpostiem jeb rožkāpostiem). VAIRĀK LASI GRĀMATĀ “LOLITAS LABĀKĀS RECEPTES” Tāpat plaši izslavēti ir lapu kāposti jeb keili (kale — lapu kāposts, angļu val.) — jā, ir jau arī, par ko, jo tumši zaļajās lapās ir...

Lasīt vairāk

Visi, kas pagaršojuši šo lielisko kārumu, piekrīt, ka to vajadzētu gatavot uzreiz kilogramiem, jo atrauties ir neiespējami. Slaidās līnijas piekritēji gan iebilst: tā jau pats tievākais cilvēks ātri kļūs par resnuli! Lai kā arī būtu, piedāvājam izmēģināt recepti. Liela priekšrocība: biezpiena nūjiņas labi garšo gan karstas, gan aukstas. Sastāvdaļas 350 g biezpiena 1 ola 1 tējkarote sāls 2 ēdamkarotes cukura 1 ēdamkarote krējuma 250 g miltu...

Lasīt vairāk