You Are Browsing ‘Gardumi’ Category

Ļoti garšīgu marinētu tomātu un kāpostu recepte. Sastāvdaļas 1,5 kg tomātu 1 kāposts 2 ēdamkarotes cukura 1 ēdamkarote sāls 100 ml galda etiķa Laura lapas, smaržīgie pipari pēc garšas // Pagatavošana Kāpostu sīki sagriež, tomātus nomazgā un notecina ūdeni. Burkas un vāciņus sterilizē. Burkas apakšā liek kāpostu kārtu, lauru lapu, piparu graudus, tad tomātu kārtu, pēc tam visas kārtas atkārto, līdz burka pilna. Pārlej ar verdošu ūdeni...

Lasīt vairāk

Šajā izpildījumā vairāk atgādina mērci, bet viens ir skaidrs – šos dārzeņu ikrus var ēst karotēm kopā ar jebko citu – sieru, gaļu, zivi, bet vislabāk – vienkārši ar rupjmaizīti! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sastāvdaļas 1,25 kg sarkanu, gatavu tomātu 0,5 kg zaļas šķirnes ābolu 0,5 kg paprikas 0,5 kg burkānu 50 g čili 100 g ķiploku 1/2 glāze galda etiķa 1/2 glāze augu eļļas 1/2 glāze cukura 1 ēdamkarote rupjās sāls Asos piparus un ķiplokus var variēt pēc savas...

Lai pagatavotu gardu plūmju uzlējumu, vajadzīgs: 1,3 kg sulīgu, gatavu plūmju 400 g cukura 0,5 l degvīna Pagatavošana 1. Vispirms sagatavo plūmes. Pārlasa, izmet visas nomelnējušās, iebojātās, rūpīgi noskalo aukstā ūdenī un ļauj apžūt. Bērniem neaizmirsti pagatavot plūmju kompotu, tas garšos visiem! // 2. Kad plūmes nedaudz apžuvušas, sagriež tās uz pusēm un izņem kauliņus. 3. Liek sagatavotās burkās, periodiski pārkaisot ar cukura kārtu....

Lasīt vairāk

Ir milzum daudz recepšu gurķu marinēšanai, sālīšanai un skābēšanai gan tūlītējai ēšanai, gan ziemas krājumiem. Tomēr vienmēr atrodas kāds gudrs saimnieces padomiņš, kas nedaudz atšķiras no visiem pārējiem. Piemēram, vai tev gadījies pagaršot gurķus sinepēs, ar ķiplokiem un vēl maltiem melnajiem pipariņiem? Īstā reize to izmēģināt! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sastāvdaļas 5 kg gurķu 1 glāze cukura 1 glāze...

Lasīt vairāk

Sastāvdaļas 4 kg tomātu, jāsamaļ gaļas mašīnā 1,5 kg burkānu, sarīvēti uz rupjas rīves 1 kg sīpolu, pusgredzenos 1 kg sarkano piparu, sagrieztu salmiņos 400 g saulespuķu eļļas 1-1,5-2 glāzes nevārītu rīsu 100 g sāls 200 g cukura 80 g etiķa Pagatavošana Visu sajauc, vāra 1 stundu, saliek sterilizētās burkās, aizvāko, ietin līdz pilnīgai atdzišanai. Ietīšana ļoti svarīga, lai rīsi līdz galam uzbriestu! IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES 1. DĀRZEŅU...

Lasīt vairāk

Sastāvdaļas 2,5 kg zaļu tomātu 600 g sīpolu 1,2 kg saldo piparu 3 kg gurķu 9% etiķa, augu eļļa, smaržīgie graudu pipari, 7-10 lauru lapas, sāls, cukurs Pētersīļi un dilles Iznāk 7 litra burciņas Pagatavošana Dārzeņus un zaļumus sagriež kā dārzeņu salātiem – ne sīki, bet ne lielos gabalos. Sagriež arī zaļumus un visu sajauc lielā bļodā. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Katras iepriekš izmazgātas burkas apakšā...

Lasīt vairāk

Sastāvdaļas Svaigi gurķi Dilles, mārrutka lapas, lauru lapas, čili pipari, ķiploki pēc garšas Marinādei 1,5 litri ūdens 2 ēdamkarotes sāls 5 ēdamkarotes cukura 250 ml etiķa Tīru, sterilizētu burku apakšā liek mārrutka lapas, lauru lapas, diļļu ziedus, gabaliņu pipara un ķiploka pēc izvēles. Cieši piepilda burkas līdz augšai ar gurķiem. Pārlej ar verdošu ūdeni un atstāj uz 10 minūtēm. Ūdeni nolej. Atkal pārlej ar verdošu ūdeni un atstāj...

Lasīt vairāk

Salātus “Uguntiņa” zina daudzi – baklažānus apcep augu eļļā, bet pēc tam sagatavo uzglabāšanai. Šajā receptē process ir maksimāli saīsināts, tāpēc tos droši var saukt par “slinkajiem”. Sastāvdaļas 5 kg baklažānu 1 kg tomātu 8 čili pipari 800 g paprikas 300 g ķiploku 2 saujas sāls + 1 ēdamkarote (pēc garšas) 200 ml 6% etiķa (pēc garšas) 500 ml augu eļļas Sastāvdaļas aprēķinātas 5 1 l burciņām. // Pagatavošana Baklažānus...

Lasīt vairāk

Pēc šīs receptes skābēti kāposti iznāk ļoti ātri un vienkārši. Vari pagatavot uzreiz daudzas burciņas vai arī gatavot tad, kad uznāk kāre pēc skābētiem kāpostiem. Vajadzīgs: kāposti, burkāni, sāls, cukurs vai medus, atdzesēts vārīts ūdens, trīslitru burka. Un, protams, iedvesma. Kāpostus, ja pietrūkst, var sagriezt vēl, bet, ja paliek pāri, var ielikt citā, mazākā burciņā vai pagatavot salātus. Burkānus ņem pēc garšas, sarīvē uz rupjas...

Lasīt vairāk

Mājās var pagatavot gardas pupiņas tomātu mērcē ēšanai tūlīt vai glabāšanai ziemas krājumiem. // Sastāvdaļas 1 kg pupiņu, pirms tam iemērc uz diennakti istabas temperatūras ūdenī 4 kg tomātu, samaļ gaļas mašīnā 1 sīpols, sagriezts pusgredzenos 350 g augu eļļas 350 g cukura 3 ēdamkarotes sāls 1 asais pipars, samalts 1 galviņa ķiploka, izspiest caur presi Pagatavošana Visu, izņemot pupiņas, vāra 40 minūtes. Pēc tam pieliek pupiņas un...

Lasīt vairāk