You Are Browsing ‘Gardumi’ Category

Svaigi sīpoli daudziem negaršo, šķiet par sīvu, bet dažos salātos bez tiem neiztikt. Tāpēc iesakām izmantot plaucētus vai marinētus sīpolus. Lūk, ātra un vienkārša recepte marinētu sīpolu pagatavošanai. Lieliski sader ar dažādiem salātiem un arī kā piedeva gaļas ēdieniem, īpaši – ar šašliku. // Sastāvdaļas Vairāki nelieli sīpoli 250 g ūdens 65 – 70 g 9% etiķa 50 g cukura (3 ēdamkarotes bez kaudzītes) 0,5 ēdamkarotes sāls ...

Lasīt vairāk

Svaigais siers pikantā garšaugu­ un tomātu mērcē (2 porcijas). Labi noderēs veģetāriešiem! LOLITAS NEIMANES GRĀMATU “KĀ AR BAUDU KĻŪT SLAIDAI” IESPĒJAMS IEGĀDĀTIES ŠEIT! Sastāvdaļas (l porcija — 465 kcal) 1 tējk. ķimeņu 3 cm ingvera saknes indiešu garšvielu maisījums “Garam masala” (kanēļa, melno piparu, koriandra, ķimeņu, kardamona, krustnagliņu, muskatrieksta maisījums) 150 ml jogurta “Baltais” vai bezpiedevu, vai grieķu...

Lasīt vairāk

Jogurta torte (apm. 15 gab.) ir ļoti ātri un vienkārši pagatavojama, turklāt tā ir īsts tievētāju sapnis, jo vienā porcijā ir tikai nieka 30 kaloriju! Sastāvdaļas 1 l jogurta 2 ēdamkarotes želatīna 1 kg zefīra 1 kg augļu pēc izvēles Pagatavošana Jogurtam pievieno uzbriedinātu un izšķīdinātu želatīnu. Lielā caurspīdīgā traukā kārtām liek zefīra pusītes, jogurtu, augļus utt. Nogaida, lai sacietē. Labu apetīti! ...

Lasīt vairāk

LOLITAS NEIMANES GRĀMATU “KĀ AR BAUDU KĻŪT SLAIDAI” IESPĒJAMS IEGĀDĀTIES ŠEIT! Aukstā gurķu zupa (1 porcija) Sastāvdaļas (385 kcal) 0,5 l jogurta bez cukura 250 g gurķu sāls pipari cukurs 1 ēdamk. sīki sagrieztu diļļu plāna rupjmaizīte (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Nomizotu gurķi sasmalcina un ieber atdzesētā jogurtā. Pēc garšas pieliek sāli, piparus, cukuru un dilles, lai būtu pikanta garša. Atdzesē un...

Lasīt vairāk

Foto – Pixabay Salda, raugoties, ar ko to salīdzina. Ja ar citiem pipariem, tad – nenoliedzami. Bet, ja ar burkānu vai tomātu – tad var arī pastrīdēties, jo absolūti nav skaidrs, kāpēc papriku mēdz dēvēt par saldajiem pipariem. Cukura paprikā ir tikai aptuveni 5% (tomātā 6, bet burkānā – 7%). Tāpēc, neraugoties uz samērā nekorekto nosaukumu, papriku var uzskatīt par absolūti diētisku produktu. Diētās ar zemu ogļhidrātu sastāvu paprika ir...

Lasīt vairāk

Neparasta ābolkūka, kas vairāk garšos pēc citrona (5 porcijas) Sastāvdaļas 125 g sviesta 2 krūzes miltu 1 krūze cukura l ola 1 paciņa cepamā pulvera vanilīns 5 āboli 2 citroni Pūdercukurs LOLITAS NEIMANES GRĀMATU “KĀ AR BAUDU KĻŪT SLAIDAI” IESPĒJAMS IEGĀDĀTIES ŠEIT! Pagatavošana Visas mīklas sastāvdaļas sajauc un 40 minūtes patur ledusskapī. Ņem ārā, sadala divās daļās un plāni izrullē. Pirmo kārtu liek cepamajā veidnē....

Lasīt vairāk

Foto – Pixabay 12 personām Vajadzēs 3 olas 1 glāzi cukura 1 glāzi miltus, sāli (pēc garšas) LOLITAS NEIMANES GRĀMATU “KĀ AR BAUDU KĻŪT SLAIDAI” IESPĒJAMS IEGĀDĀTIES ŠEIT! Pagatavošana Olas kuļ ar mikseri, pakāpeniski pievienojot cukuru, līdz tas izkūst. /* (c)AdOcean 2003-2019 */ /* PLACEMENT: Setup.Dzivei.lv.Setupad.dzivei.lv_336x320_rakstos */ (window['aomini'] || (window['aomini'] = [])).push({ cmd: 'display', ...

Lasīt vairāk

Lai pagatavotu klasisku marinādi cūkgaļai, vajadzēs divus kilogramus gaļas, divus trīs nelielus sīpolus, 200-330 ml galda vīna, mazu pušķīti svaiga bazilika vai sauju kaltētu garšaugu, sāli un melnos piparus. Gaļu sagriež kumosa lieluma gabaliņos, liek rindās katliņā. Gabaliņu lielums var atšķirties, galvenais , lai tie būtu līdzīgi, lai vienmērīgi izceptos. Katru kārtu pārkaisa ar sāli, pipariem, gredzenos sagrieztiem sīpoliem un bazilika lapiņām. Pēc...

Lasīt vairāk

Sastāvdaļas Cepeškrāsnī cepti kartupeļi ar linsēklām (1 porcija, 210 kcal) 250 g kartupeļu 1 ķiploka daiviņa 2 ēdamk. olīveļļas ½ ēdamk. linsēklu (veselu) sāls pipari frisē salāti vai galviņsalāti citronu sula cukura aizstājējs VAIRĀK RECEPŠU UN PADOMU – GRĀMATĀ “LOLITAS LABĀKĀS RECEPTES”! Pagatavošana Vidēja lieluma kartupeļus rūpīgi notīra ar suku un pārgriež gareniski uz pusēm. Cepamo plāti ieziež ar ķiploku sulu,...

Lasīt vairāk

Piekrītu, ka pavasaris ir labs gadalaiks, lai izdarītu pozitīvas izmaiņas ēdienkartē un, pateicoties labākiem laikapstākļiem, vairāk pievērstos arī fiziskajām aktivitātēm svaigā gaisā. Bet! Te atkal jāparunā par galējību grāvjiem, kuros nebūtu vēlams iekrist… Piemēram, izdarīt ļoti krasas izmaiņas, pārtiekot tikai no salātlapām un bērzu sulām. /* (c)AdOcean 2003-2019 */ /* PLACEMENT: Setup.Dzivei.lv.Setupad.dzivei.lv_336x320_rakstos...

Lasīt vairāk