You Are Browsing ‘Gardumi’ Category

Sautējot liellopa gaļa kļūst mīksta un sulīga, šādu gulašu var pasniegt ar jebkurām piedevām, bet īpaši labi garšos ar kartupeļu biezputru un marinētu gurķīti. Sastāvdaļas 500 g liellopa vai teļa gaļas bez kaula 1 sīpols 1 ēdamkarote miltu 1 burkāns 1 glāze ūdens 1 ēdamkarote tomātu pastas 1 ēdamkarote krējuma Garšvielas Lauru lapas Melnie graudu pipari Sāls pēc garšas Pagatavošana Gaļu sagriež nelielos gabaliņos, sīpolu sīki sakapā,...

Lasīt vairāk

Visi draugi tev lūgs padalīties ar šo recepti. Lieliskas marinētas sēnītes piecās minūtēs pašiem nepacietīgākajiem kārumniekiem. // Sastāvdaļas 500 g sēņu 3 lielas ķiploka daiviņas 2 ēdamkarotes 9% etiķa 50 ml ūdens 50 ml augu eļļas 1 tējkarote sāls 1 tējkarote cukura 2 lauru lapas 5-7 melno piparu graudiņi 3-5 smaržīgo piparu graudiņi Pagatavošana Novāra sēnes. Pagatavo karstu marinādi, sajaucot visas sastāvdaļas, izņemot etiķi. Liek...

Lasīt vairāk

Gardākais rudens deserts – kūka jeb pīrāgs ar ķirbjiem. Veselīgā milzu oga arī piešķir desertam skaistu krāsu – siltu un saulainu. Sastāvdaļas 500 g ķirbja mīkstuma 100 ml apelsīnu sulas 2 olas 150 g mannas 1 apelsīns 200 g cukura Šķipsniņa sāls Pūdercukurs pasniegšanai // Pagatavošana Ķirbja mīkstumu sagriež kubiņos un liek katliņā. Pievieno sāli, cukuru un apelsīna sulu. Sautē uz nelielas uguns, pastāvīgi maisot, kamēr cukurs izkusis,...

Lasīt vairāk

Sastāvdaļas 1 kg piparu, labāk gaiši zaļos, garos 300-400 g ūdens 200 g augu eļļas 0,5 tējkarotes cukura 100 g etiķa Lauru lapa Piparu graudi 3 daiviņas ķiploka Svaigas dillītes // Pagatavošana Katliņā ielej augu eļļu, pievieno cukuru, etiķi, lauru lapu, piparus un sāli. Kamēr silst, sagriež piparus gareniski līdz kātiņam. Kad katliņā jau virst marināde, liek piparus, bet ne vienu otram virsū, tikai katliņa apakšā tā, lai katru apņemtu marināde...

Lasīt vairāk

Rudens jau ierasti virtuvē ir darbīgs laiks, kad bagātīgos lauku gardumus sagatavot ēšanai ziemā. Pats galvenais – zināt, kā šos virtuves darbus paveikt ātrāk un efektīvāk, teikts elektrum.lv sagatavotajā materiālā. Piedāvājam Elektrum Energoefektivitātes centra speciālistu sniegtos padomus konservēšanai, žāvēšanai un kaltēšanai, kā arī īpašas etiķetes burciņu noformēšanai – lai gardumus burciņās atšķirtu citu no cita! // Kā burciņas...

Lasīt vairāk

Foto – Pixabay Cepta forele 1. Ieteicams foreli izķidāt un pagatavot uzreiz pēc noķeršanas. 2. Ugunskurā kārtīgi uzkarsējam pannu. 3. Zivs fileju sagriežam apmēram sešos gabalos un cepam pēc izjūtas 2–5 minūtes. Zivs gaļu ieteicams ēst bez jebkādām piedevām, jo diez vai kaut kādā veidā ir iespējams uzlabot tās garšu! // Folijā cepta forele 1. Noķeram forelīti, uzreiz izķidājam un noskalojam. 2. Ietinam forelīti folijā un pusstundu...

Lasīt vairāk

Kas ir Kijevas torte? Padomju laikā visas receptes nosūtīja kādai atbildīgai institūcijai apstiprināšanai un bieži vien ēdieniem piešķīra kādas pilsētas nosaukumu. Reiz atzītas par derīgām, tās izplatīja visā PSRS teritorijā ar att iecīgās pilsētas vai tautības nosaukumu. Tā tapa arī pie mums pazīstamais ukraiņu borščs, gan arī Kijevas kotlete un Kijevas torte, kas patiesībā ir visai līdzīga Latvijā slavenajai “Cielaviņai”. VAIRĀK...

Lasīt vairāk

Belašs ir caur krievu valodu aizgūts tatāru pīrādziņa peremeča nosaukums. Tatāru un baškīru virtuvē ar nosaukumu “beļiš” apzīmē lielu neraudzētas mīklas pīrāgu ar dažādu pildījumu, lielākoties no gabaliņos sagrieztas gaļas, kas sajaukta ar kartupeļiem un atsevišķos gadījumos ar rīsiem vai prosu. Belašus pagatavo arī no raudzētas mīklas ar pildījumu, kas gatavots no maltās gaļas un sīpolu un citu garšvielu maisījuma. Vāra eļļā un...

Lasīt vairāk

Kabaču balle turpinās! Sastāvdaļas 3 kg kabaču 500 g burkānu 200 g cukura 100 g augu eļļas 100 g 9% galda etiķa 4 sīpoli 12 ķiploka daiviņas 2 ēdamkarotes sāls 1 paciņa garšvielu korejiešu burkāniem // Pagatavošana 1. Salātu pagatavošanai nomizo kabačus, izņem sēklas, sarīvē uz korejiešu burkāniem paredzētas rīves. (Ja kabači ir nobrieduši, ar cietu mizu un sēkliņām. Jaunus kabačus mizot nav obligāti). 2. Burkānus nomizo un sarīvē tāpat...

Lasīt vairāk

Visi zina skumbriju tomātos, eļļā vai savā sulā, ko iespējams iegādāties veikalos. Izrādās, ļoti vienkārši ir šādu ēdienu pagatavot mājās, arī uzglabāšanai ilgākam laikam – gluži kā veikalos nopērkamo. Sastāvdaļas 6 skumbrijas 1 kg sīpolu 1,5 kg burkānu 2 kg tomātu 2 ēdamkarotes sāls (bez kaudzītes) 180 g cukura 1 glāze augu eļļas Sāls, pipari, lauru lapa // Pagatavošana Sīpolus sagriež, burkānus sarīvē, pievieno eļļu, sāli,...

Lasīt vairāk