You Are Browsing ‘Gardumi’ Category

Šai receptē ļoti svarīgs ir kompota izskats, tāpēc rūpīgi jāizvēlas zaļganas, veselas ogas. Tas mazāk plīst un labāk saglabā formu. Ērkšķogas ir “draudzīgas” pret citu augļu pievienošanu: kompots viegli iegūst atšķirīgu aromātu vai spilgtāku krāsu, pievienojot citus augļus un ogas, piemēram, avenes, jāņogas, upenes, ķiršus, ābolus. Kombinētie dzērieni ļoti garšo bērniem. Pirms gatavošanas sākuma ērkšķogām norauj astītes, kārtīgi...

Lasīt vairāk

Lai ievārījums iegūtu šādu konsistenci, atklāsim vienu noslēpumu. Jālasa ne tikai gatavās, bet arī nedaudz negatavu ogu. Tieši tās radīs želēšanas efektu. Vajadzēs 1 kg ogu (kopā ar pusgatavajām) un 1,5 kg cukura. Ogas pa nakti ar cukuru neapber, bet ievārījumu tāpat gatavo divos paņēmienos. Vakarā, sajaucot ogas ar cukuru, uzreiz liek katlu uz plīts. Lai cukurs ātrāk izkustu, katlā var ieliet pāris ēdamkarotes ūdens. Maisot un noņemot putas,...

Lasīt vairāk

Baudot šo ēdienu, nerodas bada sajūta, toties liekie kilogrami ātri zūd. Turklāt šāda zupiņa veicina visa organisma atveseļošanos – samazinās holesterīna līmenis, izvadās toksīni, samazinās slodze uz aknām. Ja gribi ātri sevi savest formā, ievies savā ēdienkartē šo īpašo taukus dedzinošo zupu. Tās noslēpums ir zema kaloritāte un augsts šķiedrvielu daudzums. Sastāvdaļas 1 neliela kāpostgalva 6 sīpoli 2 bulgāru pipari 1 burkāns 1 kabacis 2...

Lasīt vairāk

Foto – Pixabay Sastāvdaļas 200 g biešu 200 g sālītu gurķu 200 g siļķu Majonēze pēc garšas // Pagatavošana Siļķi novāra, bietes novāra līdz vajadzīgajam mīkstumam. Gurķus nosusina ar papīra dvieli. Siļķes un bietes notīra, atdzesē. Visus dārzeņus sagriež kubiņos un pievieno majonēzi. 1. RASOLS PIKNIKAM 2. KARTUPEĻU SALĀTI AR TĪTARA KRŪTIŅU 3. KĀRTAINIE TUNČA SALĀTI 4. PUPIŅU SALĀTI AR SĒNĒM 5. ĀBOLU UN SELERIJU SALĀTI 6. VISTAS...

Lasīt vairāk

Foto – Pixabay Šai receptei atlasi nobriedušas, skaistas avenes, nosver 1 kg. Vajadzēs 1,5 kg cukura. Avenes piemērotā traukā pārber ar cukuru (aptuveni 2/3 no visa apjoma) un atstāj uz nakti, lai ogas sāktu izdalīt sulu. No rīta pārlej aveņu sulu katliņā, liek uz plīts, ļauj uzvārīties, pievieno atlikušo cukuru un neaizmirst noņemt putas. Kad putas vairs neveidojas, uguni izslēdz un ļauj sīrupam nedaudz atdzist. Pēc tam katliņā ar sīrupu pieber...

Lasīt vairāk

Visi zina pikantos korejiešu burkānus, bet vari pagatavot arī ne mazāk ugunīgos korejiešu gurķīšus! Sastāvdaļas 4 kg gurķu 1 kg burkānu 1 glāze cukura 1 glāze etiķa 1 glāze augu eļļas 100 g sāls 2 ēdamkarotes caur spiedi izspiestu ķiploku 1 ēdamkarote maltu sarkano piparu Pagatavošana Burkānus nomizo, sarīvē uz rupjas rīves. Gurķus nomazgā, nogriež galiņus, sagriež 4 daļās, pēc tam vēl uz pusēm (iznāk 8 gabaliņi no katra gurķa). Sajauc...

Lasīt vairāk

Sastāvdaļas 3l burkai Tomāti Ķiploki 1,5 l ūdens 2 ēdamkarotes sāls 0,5 glāzes cukura 1 ēdamkarote 70% etiķa Pagatavošana Lai pagatavotu “Apsnigušos tomātus”, vajadzīgi ķiploki, tomāti, ūdens, sāls, cukurs, etiķis un burka. Vispirms sagatavo burku un vāciņu – izmazgā ar sodu un izskalo ar verdošu ūdeni Tomātus vietumis sadursta ar zobu bakstāmo, lai marināde iekļūtu iekšpusē. Tīrus tomātus sakārto sausā burkā līdz tās kakliņam, uz...

Lasīt vairāk

Ļoti garšīgi salātiņi ziemas krājumiem no populārākajiem dārzeņiem. Sastāvdaļas 2 kg gurķu 2 kg tomātu 0,5 kg burkānu 0,5 sīpolu 0,5 l augu eļļas 3 ēdamkarotes cukura 2 ēdamkarotes sāls 150 g (9%) etiķa // Pagatavošana Burkānus, sīpolus, tomātus un gurķus sagriež gabaliņos pēc vēlēšanās, saliek lielā katlā. Pielej augu eļļu, pievieno cukuru, sāli, etiķi, vāra 30-40 minūtes. Karstus salātus liek sterilizētās burkās. Apgriež otrādi,...

Lasīt vairāk

Šādu dārzeņu maisījumu zupai gatavoju katru vasaru, stāsta saimniece Velta. Šī ir pārbaudīta recepte, bet vari arī ļauties eksperimentiem un izvēlēties savu kombināciju. Sastāvdaļas 1 kg sīpolu 1 kg burkānu 1 kg paprikas 1 kg tomātu Daudz dažādu zaļumu, piemēram, pētersīļu un diļļu. Pārējos zaļumus saldē atsevišķi. Pagatavošana Lai tevi nemulsina tomātu “piedalīšanās”, to garša saldējot nedaudz mainās, bet vienalga piešķir burvīgu...

Lasīt vairāk

Saimniece Ieva raksta: “Manas mīļākās vasaras ogas ir mellenes. Iespējams, tās ir bērnības atmiņas par mannas putru un lielu krūzi melleņu kompota, ko gatavoja vecmāmiņa. Pats apbrīnojamākais, ka kompots vecmāmiņai bija visu gadu. Pat ziemas brīvdienās viņa no pieliekamā atgriezās ar trīslitru burku. Kad kļuvu lielāka, palūdzu vecmāmiņa recepti un to pierakstīju. Šķiet, drīz to nodošu savai meitai!” Sastāvdaļas (3 litru burkai) 250 g melleņu 1,5...

Lasīt vairāk