You Are Browsing ‘Gardumi’ Category

Pat bērni, kuriem bieži negaršo puķukāposti, ar prieku notiesās šo veselīgo dārzeni, ja pagatavosi jaukas, zeltaini brūnas kotletītes! Pagatavošanas laiks: 40-50 minūtes Sarežģītība: vienkārši Sastāvdaļas 10 g pētersīļu zaļumu 10 g diļļu 0,5 glāzes miltu 4 ēdamkarotes augu eļļas Sāls pēc garšas 1 kg ziedkāpostu 2 olas Pagatavošana Ļoti gardas un veselīgas ziedkāpostu kotletītes, maigas un ātri pagatavojamas. 1. Rūpīgi nomazgā ziedkāpostu,...

Lasīt vairāk

Vēlamies padalīties ar mazu triku, kas ļaus pagatavot īpaši gardu kotlešu masu: to mīkstina ar sinepju palīdzību. Reizēm var izmantot šo recepti, lai pagatavotu kotletes ar atšķirīgu garšu un nelielu asumiņu, kas atšķiras no ierastās receptes. Turklāt kotletītes izdodas gaisīgas un maigas. Tādas kotletes gatavo pannā ar vāku, pievienojot nedaudz ūdens. Pagatavošana Gatavo kotlešu masu, rūpīgi izmaisa. Pieliek sāli, piparus un garšvielas pēc vēlēšanās. Pienā...

Lasīt vairāk

Pagatavošanas laiks: 40 minūtes Sarežģītība: vienkārši Sastāvdaļas 2 ēdamkarotes miltu ½ tējkarote cukura Sāls pēc garšas 500 g biezpiena 20-30 plānās bekona šķēlītes 1 pušķītis diļļu 4 daiviņas ķiploka 2 olas Malti melnie pipari pēc garšas Pagatavošana 1. Bekonu sagriež garās strēmelēs. 2. Biezpienu saspaida ar dakšiņu, pievieno šķipsniņu cukura un sāli, rūpīgi samaisa. 3. Dilles sīki sagriež. 4. Ķiplokus izspiež caur presi. 5....

Lasīt vairāk

Pagatavošanas laiks: 15 minūtes Sarežģītība: vienkārši Sastāvdaļas 500 g kefīra 500 g rjaženkas 250 g krējuma 1 tējkarote sāls ½ tējkarote ābolu etiķa Pagatavošana Mājas krēmsiera recepte. 1. Bļodā ielej rjaženku un kefīru, samaisa ar putojamo slotiņu. 2. Pievieno krējumu, sāli un ½ tējkaroti ābolu etiķa, viegli sakuļ. 3. Iegūtu maisījumu izkāš caur marli, pārlej ērtā bļodiņā. 4. Pārklāj bļodiņu ar sieru ar pārtikas plēvi, liek...

Lasīt vairāk

Pagatavošanas laiks: 40 minūtes Sarežģītība: vienkārši Sastāvdaļas Vaniļas cukurs 4 olu dzeltenumi ½ citrona 200 g miltu 2 ēdamkarotes krējuma Pagatavošana Ļoti gardi olu dzeltenumu cepumiņi. 1. Vispirms izsijā miltus lielā bļodā. 2. Pievieno miltiem sviestu un krējumu. 3. Pēc tam pieliek cukuru. 4. Atdala dzeltenumus no baltumiem, pievieno dzeltenumus miltiem, rūpīgi samaisa. 5. No citrona pusītes norīvē miziņu un pievieno mīklai. 6. Rūpīgi...

Lasīt vairāk

Pagatavošanas laiks: 30-40 minūtes Sarežģītība: vienkārši Sastāvdaļas Zaļumi 400 g vistas filejas 1 sīpols 1 burkāns Sāls, melnie pipari pēc garšas 1 ola 2-3 kartupeļi Pagatavošana Ļoti garda vistas zupiņa ar olu, pagatavot ātri un viegli! 1. Nomazgā vistu, sagriež gabaliņos. 2. Katliņā ielej ūdeni un liek vārīties vistas fileju. Kad uzvārās, samazina uguni, noņem putas no buljona, vāra vēl 10-15 minūtes. 3. Nomizo kartupeļus, sagriež kubiņos,...

Lasīt vairāk

Pagatavošanas laiks: 25 minūtes Sarežģītība: vienkārši Sastāvdaļas 100 g valriekstu 5 ēdamkarotes kakao 175 g cukura 1 bundžiņa iebiezinātā piena 60 g sviesta Pagatavošana Valriekstus notīra, salauza mazos gabaliņos. Uz sausas pannas nedaudz apcep. Riekstus katliņā samaisa ar iebiezināto pienu, pievieno kakao. Maisījumu vāra uz mazas uguns, uzreiz pievieno cukuru. Pastāvīgi maisot, karsē aptuveni 15 minūtes. Formiņā ieklāj foliju, ieziež to ar sviestu. Karsto...

Lasīt vairāk

Uzņemt ciemiņus vienmēr ir patīkami un satraucoši, katra saimniece domā, ar ko cienāt un pārsteigt sanākušos. Slavenu uzkodu ziņā topa vietā joprojām ir sarkanie ikri, tos parasti pasniedz ar dažādām maizītēm vai pankūkām. Bet izmēģini ko neparastu – pasniegt ikrus ēdamās karotēs! Ciemiņi būs sajūsmā – ko tik nevar izveidot no parastas kārtainās mīklas. Ēdamo karošu pagatavošana 1. Kārtaino mīklu var nopirkt arī gatavu, atkausēt,...

Lasīt vairāk

Pagatavošanas laiks: 60 minūtes Sarežģītība: vienkārši Sastāvdaļas 70 g mazo makaronu 400 g šķiņķi Pētersīļa zaļumi pēc garšas 1 burkāns 2 ēdamkarotes eļļas 400 g šampinjonu 1 sīpols Pagatavošana 1. Šampinjonus sagriež 4 daļās katru. Pārlej ar 1 l ūdens un vāra 10 minūtes. Novārījumu ielej citā traukā un atstāj caurdurī. 2. Uz pannas augu eļļā apcep sīpolu zeltaini brūnu, vispirms sagriežot pusgredzenos. Sīpoliem pievieno salmiņos...

Lasīt vairāk

Pagatavošanas laiks: 60-90 minūtes Sarežģītība: vidēja Sastāvdaļas 50 g bekona Lociņi pēc garšas 1,5 l piena 2 ēdamkarotes miltu 330 ml krējuma Sāls pēc garšas 1,5 kg kartupeļu 150 g cieta siera Malti melnie pipari pēc garšas Pagatavošana 1. Kartupeļus novāra, 1 noliek malā, pārējos sablendē. 2. Katliņā ielej pienu un pievieno miltus. 3. Vāra aptuveni 10 minūtes, pievieno sāli un piparus, samaisa. 4. Pievieno pienam gatavo kartupeļu biezeni un...

Lasīt vairāk