You Are Browsing ‘Gardumi’ Category

Šis ēdiens izdodas ļoti maigs, ar samtainu saldā krējuma garšu. Tradicionāli to gatavo ar desiņām vai kupātiem, bet derēs arī vienkārši maltā gaļa. Sastāvdaļas 450 g kupātu vai maltās gaļas 1 ēdamkarote augu eļļas 4 ēdamkarotes sviesta 1 sīpols 2 daiviņas ķiploka 4–5 kartupeļi Sāls pēc garšas Malti melnie pipari pēc garšas 2 l gaļas buljona vai ūdens 100 g keila kāpostu vai spinātu 400 ml trekna saldā krējuma Garšaugi un garšvielas...

Lasīt vairāk

Šā ēdiena pamatā ir kartupeļu biezenis, kas lieliski sader ar putna gaļu, avokado un olām. Sastāvdaļas 800–900 g kartupeļu 60 ml olīveļļas 2-3 čili pipari Sāls pēc garšas 1 avokado 350–400 g vārītas vistas filejas 1 sīpols Majonēze pēc garšas 2–3 vārītas olas // Pagatavošana 1․ Kartupeļus novāra līdz gatavībai sālsūdenī 20–30 minūtes. Viegli atdzesē, nomizo un sablendē. 2․ Sajauc kartupeļus ar elļu, sasmalcinātu čili, sāli...

Lasīt vairāk

Svaigi tecinātas bērzu sulas var glabāt ledusskapī divas diennaktis bez īpašas apstrādes. Pēc tam tās sāks rūgt, to ievērosi pēc tā, kā zudīs dzēriena dzidrums un tas sāks putot. Protams, vislabāk un visveselīgāk ir dzert svaigas bērzu sulas, bet, ja vēlies tās uzglabāt ilgāk, vari izmēģināt kādu no šīm pārbaudītajām receptēm! Pirmā recepte Uz litru bērzu sulas ņem 5 g citronskābes un pusglāzi cukura. Visu sajauc, izfiltrē, salej burkās....

Lasīt vairāk

Tikai dažas sastāvdaļas, nedaudz pacietības – un tu varēsi baudīt marinēta ingvera pikanto, izteikto garšu! Sastāvdaļas 250 g ingvera Pusotra tējkarote sāls 240 ml rīsu etiķa 65 g cukura /* (c)AdOcean 2003-2019 */ /* PLACEMENT: Setup.Dzivei.lv.Setupad.dzivei.lv_336x320_rakstos */ (window['aomini'] || (window['aomini'] = [])).push({ ...

Medus kūka ir viena no gardākajām un iecienītākajām tortēm, kas garšo daudziem saldummīļiem. Un ne velti – šajā aromātiskajā un sātīgajā desertē lieliski apvienojas maigi un sulīgi medus biskvīti ar gaisīgu krēmu. Var gatavot ar krējuma vai vārīto krēmu. Šoreiz piedāvājam recepti ar vārīto krēmu! Sastavdaļas 4 ēdamkarotes miltu mīklai + 2 ēdamkarotes – krēmam 4 olas (2 mīklai + 2 krēmam) 2 ēdamkarotes medus 200 g sviesta 2 ēdamkarotes...

Lasīt vairāk

Ķiploku maize ar garšaugiem ir lieliska alternatīva ierastajām bulciņām. Tāds gardums lieliski sader ar zupām, otrajiem ēdieniem un salātiem. Ķiploku maize noder arī kā uzkoda ar sviestu vai sviestmaižu pagatavošanai. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sastāvdaļas Mīklai 250 ml piena 30 g sviesta 1 tējkarote cukura 25 g presēta rauga 500 g kviešu miltu 2 šķipsniņas sāls Pildījumam 50 g sviesta 50 g puravu 200 g zaļumu 2 daiviņas...

Lasīt vairāk

Franču salātu mērce noderēs dažādiem ēdieniem – sader gan ar zivi, gan ceptiem kartupeļiem un dārzeņiem. To pagatavot ir ļoti vienkārši un ātri, sastāvdaļas – vienkāršas un pieejamas. Ja vēlies piešķirt ierastajiem ēdieniem jaunu garšu, saglabā šo recepti, lai nepazaudētu. /* (c)AdOcean 2003-2019 */ /* PLACEMENT: Setup.Dzivei.lv.Setupad.Responsive.dzivei.lv_728x90_responsive_1 */ (window['aomini'] || (window['aomini'] = [])).push({ ...

Lasīt vairāk

Nelieli zivs gabaliņi izdodas ļoti sulīgi un lieliski sader ar kartupeļiem vai citām piedevām. Sastāvdaļas 800 g mencas vai citas baltās zivs filejas Pusotra tējkarote sāls Pustējkarote maltu melno piparu 140–160 g miltu 1 ēdamkarote kaltētu, maltu ķiploku 1 ēdamkarote maltas, kaltētas paprikas 1 ola 350 ml alus 1 l augu eļļas // Pagatavošana 1․ Mencu sagriež 4–5 cm vai nedaudz lielākos gabaliņos. Pārkaisa ar sāli un pipariem. 2․ Miltus sajauc...

Lasīt vairāk

“Zinātnē notikuši lieli atklājumi: agrāk mēs visus rājām, ka nevajag olas lietot, jo dzeltenumā ir holesterīns un tas bojās asinsvadus. Bet izrādās, ka tās ir muļķības. Olas ir labs uztura produkts. Ēdiet olas, katru dienu kaut vai pa divām olām!” grāmatā “Dakteris ar dakšiņu” stāsta profesors Anatolijs Danilāns. /* (c)AdOcean 2003-2019 */ /* PLACEMENT: Setup.Dzivei.lv.Setupad.dzivei.lv_336x320_rakstos */ (window['aomini']...

Lasīt vairāk

Gaļu vispirms apcep, pēc tam sautē kopā ar dārzeņiem vīnu un tomātu pastu, lai izdotos neticami maigs un gards ēdiens. Sastāvdaļas 750 g cūkgaļas 1 sīpols 2 daiviņas ķiploka 2–3 ēdamkarotes augu eļļas 60 ml sausa sarkanvīna 1 tējkarote smaržīgo piparu 2 lauru lapas Sāls, malti melnie pipari pēc garšas 3 ēdamkarotes tomātu pastas 1 l ūdens 3 – 5 kartupeļi 2 – 3 paprikas (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Pagatavošana 1․...

Lasīt vairāk