You Are Browsing ‘Gardumi’ Category

Piedāvājam ļoti gardas marinādes recepti – tā lieliski sader ar gaļu. Noteikti zini, ka gaļas garšu lilā mērā nosaka tieši marināde. Pat vienkārši vistas šķiņķīši kļūst par delikatesi ar šādu papildinājumu. Šo kubiešu marinādi gatavo no citrusaugļiem, ķiplokiem un kinzas. Sader ar putniem, liellopu gaļu un cūkgaļu, arī ar zivju ēdieniem. // Sastāvdaļas 8 daiviņas ķiploka 1 apelsīns 1 laims 1 tējkarote maltu melno piparu 1 sīpols 60...

Lasīt vairāk

Pagatavo pupiņu ēdienu burciņā! Sastāvdaļas 3 glāzes pupiņu 1 kg sarkanās paprikas 1 kg burkānu 2 kg gatavu tomātu 1 glāze augu eļļas 2,5 ēdamkarotes sāls 300 g cukura 70 ml 9% etiķa // Pagatavošana Pupiņas novāra līdz gatavībai sālsūdenī. Paprikai izņem sēklas, sagriež salmiņus, burkānus sarīvē, tomātus samaļ gaļas mašīnā. Sajauc visus dārzeņus, pievieno sāli, cukuru un eļļu. Vāra uz mazas uguns 30 minūtes pēc uzvārīšanās. Desmit...

Lasīt vairāk

Var apsvērt arī melno plūmju un ķiploku pievienošanu. Sastāvdaļas 1 kg paprikas 300 g sīpolu 500 g ābolu 500 g plūmju 10 melno piparu graudi 4 tējkarotes sāls 3 ēdamkarotes cukura 2 ēdamkarotes etiķa 5 ēdamkarotes saulespuķu eļļas // Pagatavošana Papriku sagriež salmiņos, sīpolus pusgredzenos, ābolus – daiviņās, plūmēm izņem kauliņus un atstāj pusītes veselas. Dārzeņus un augļus sajauc, pievieno cukuru, sāli, etiķi, eļļu, atkal sajauc...

Lasīt vairāk

Sastāvdaļas 3 kg ķiršu ar kauliņiem 2 kg cukura 1 l degvīna // Pagatavošana Gatavas ogas ieber 3 l burkā, uzber cukuru un pielej 0,5 l degvīna. Burkai pārsien audekla gabaliņu un liek siltā vietā, piemēram, uz saulaina loga. Ļauj ievilkties 6-7 dienas, katru dienu sakratot tās saturu. Pēc tam uzlējumu filtrē. Iegūtajam sīrupam pievieno atlikušo degvīnu un cukuru, nedaudz pasilda, lai cukurs izkustu. Filtrē liķieri, līdz tas kļūst caurspīdīgs...

Lasīt vairāk

Sastāvdaļas 1 kg ķiploku 600 ml ūdens 4 ēdamkarotes cukura 4 ēdamkarotes cukura 7 melno piparu graudi 10 krustnagliņas 3 ēdamkarotes etiķa // Pagatavošana Noņem ķiplokiem ārējo miziņu. Katliņā lej ūdeni, pieliek cukuru, sāli, krustnagliņas un graudu piparus. Uzvāra, noņem katliņu no uguns un pielej etiķi. Stikla burkās rindām kārto ķiploku galviņas un pārlej ar marinādi. Cieši aizvāko un liek vēsā vietā, bet ne ledusskapī. Pēc 2 mēnešiem...

Lasīt vairāk

Tie, kas šos cepumus ēduši bērnībā, tos sauv par labākajiem pasaulē. Garša ir tiešām atmiņā paliekoša. Sastāvdaļas 1 glāze cukura 3 olas 0,5 tējkarotes sodas Etiķis vai citrona sulas sodas dzēšanai 250 g sviest 3,5 – 3 ēdamkarotes sviesta // Pagatavošana Sviestu sagriež vairākās daļās un ļauj pastāvēt, lai kļūtu mīkstāks. Lielā bļodā sāk (labāk ar mikseri) kult olas ar cukuru, pievienot dzēstu sodu, vēlreiz sakult, pēc tam pievieno...

Lasīt vairāk

Kompots “Aprikožu fanta” ir labs našķis gan ēšanai uzreiz, gan ziemas krājumiem. Aromātiski un ļoti garšīgi. 3 l burkai vajadzēs 500 g aprikožu bez kauliņiem 4 apelsīna ripiņas 2 citrona ripiņas 250 g cukura // Pagatavošana Aprikozes nomazgā, sadala uz pusēm, izņem kauliņus un nogriež kātiņa vietu. Apelsīnus rūpīgi nomizo, sagriež aptuveni 1 cm biezos aplīšos, izņemot kauliņus. Citronu rūpīgi nomazgā, sagriež 0,5 cm aplīšos, izņem...

Lasīt vairāk

Ābolu gabaliņi pēc šīs receptes iznāk gandrīz caurspīdīgi, ievārījums ir diezgan biezs, lieliski der pīrāgiem un ābolmaizēm. Sastāvdaļas 800 g cukura 1 kg ābolu 3 krustnagliņas 1 kanēļa standziņa vai trešdaļa tējkarotes malta kanēļa // Pagatavošana Burkas un vāciņus izmazgā ar sodu, izskalo ar verdošu ūdeni. Ābolus nomazgā, izņem serdītes. Sagriež nelielos, aptuveni 2 cm gabaliņos. Liek ābolus multivārāmā katla kausā, pārver ar...

Lasīt vairāk

Ļoti garda mērcīte ziemas krājumiem! Sastāvdaļas 1 kg tomātu 100 g mārrutka saknes 100 g ķiploku 1-2 tējkarotes sāls 1 tējkarote cukura // Pagatavošana Mārrutka sakni notīra, nomazgā Tomātus nomazgā, samaļ kopā ar mārrutkiem. Maļot mārrutkus, uz gaļas mašīnas uzvelk plastmasas maisiņu, lai asie izgarojumi nekostu acīs. Ķiploku izspiež caur ķiploku spiedi. Visu sajauc, pievieno cukuru un sāli, vēlreiz samaisa. Sterilizētās, vēlams, mazās...

Lasīt vairāk

Beidzamajā laikā upenes populāri vienkārši sasaldēt, bet, ja ledusskapī un saldētavā vieta pēkšņi vairāk vajadzīga kam citam, vari izmēģināt šo vienkāršo un ļoti gardo recepti. Sastāvdaļas 11 glāzes upeņu 8 glāzes cukura 2 glāzes ūdens // Pagatavošana Uzvāra sīrupu no 2 glāzēm ūdens un 4 glāzēm cukura. Pievieno 11 glāzes upeņu. Ļauj uzvārīties. Minūtes 5 vāra, noņemot putas. Pievieno atlikušās 4 glāzes cukura, samaisa, noņem...

Lasīt vairāk