You Are Browsing ‘Gardumi’ Category

Ziemā taču vitamīni ir tik svarīgi, vai ne? Un tos varam saņemt pat ar tik vienkāršiem produktiem kā kāposti un bietes. Par šiem superproduktiem varētu sarakstīt romānu, bet labāk ķersimies pie lietas! Divus kilogramus kāpostu sagriež kvadrātiņos vai taisnstūrīšos. Pēc tam sarīvē 2 burkānus. Bietes sagriež gabaliņos vai sarīvē uz rupjas rīves. Liek katlā kārtām: kāpostus, burkānus, bietes, atkal kāpostus. Katru kārtu pārkaisa ar sīki sagrieztiem...

Lasīt vairāk

Sastāvdaļas Pamatnei un pildījumam 175 g smilšu cepumu 85 g sviesta 15 g želatīna pulvera 5 ēdamkarotes auksta ūdens 250 g biezpiena 250 g maskarpones siera 150 ml Baileys liķiera 140 ml saldā krējuma 2 olas 140 g pūdercukura Virsējai kārtai 1 tējkarote ar kaudzīti pulverveida želatīna 150 ml stipras melnas kafijas 2 ēdamkarotes pūdercukura // Pagatavošana Sajauc sadrupinātus cepumus ar kausētu sviestu. Liek blīvā kārtā formas apakšā (20 cm diametrā)...

Lasīt vairāk

Gatavojies nosvinēt atvadas no vasaras ar pēdējo šašliku dārzā, bet līst? Nebēdājies un pārcelies uz virtuvi! Sastāvdaļas 1,5 kg vistas filejas 4 sīpoli Sāls pēc garšas Malti melnie pipari pēc garšas 50 ml 9% galda etiķa 7 kartupeļi // Pagatavošana Vistas fileju sagriež nelielos gabaliņos, liek bļodā. Pievieno piparus, sāli, gredzenos sagrieztus sīpolus, etiķi. Samaisa un atstāj iemarinēties aptuveni uz 1-2 stundām. Kartupeļus notīra, sagriež...

Lasīt vairāk

Svaigo dārzeņu salāti (l porcija) 25 g mango 50 g sarkano kāpostu 50 g seleriju sakņu 50 g dzelteno saldo piparu 50 g fenheļa (ja ir) 50 g ar citrona sulu apslacītu endīviju lapu 50 g puķkāpostu 50 g spinātu lapu ķimenes Mērcei 20 g jeb 2 ēdamk. citronu sulas 5 g sinepju 10 g jeb 1 ēdamk. olīveļļas 30 g sasmalcinātu sīpolu 40 ml ūdens pipari Sarkano kāpostu sarīvē, sajauc ar etiķi un ķimenēm, sagriež pārējos dārzeņus; visu glīti kārto uz...

Lasīt vairāk

Brīnums, cik viegli pagatavot ievārījuma tortīti no kefīra mīklas. Sastāvdaļas 2 olas 1 glāze cukura 1 glāze kefīra 1 glāze jebkura ievārījuma 2 tējkarotes sodas 0,5 glāzes pūdercukura 2 ēdamkarotes miltu Krēmam 2 glāzes krējuma Cukurs – aptuveni ½ – 1 glāze (pēc garšas) // Pagatavošana Iesit bļodā 2 olas, pievienojot glāzi cukura. Pielej glāzi kefīra, glāzi ievārījuma, 2 glāzes miltu un 2 tējkarotes sodas, turpinot maisīt. Izcel...

Lasīt vairāk

Katram gribas ēst gardi un veselīgi, bet nereti gatavošanai nav tik daudz laika, kā vēlētos. Viens no risinājumiem – kotletītes un plācenīši. Nedaudz izmantot ierastās receptes, izdodas lieliski ēdieni! Sastāvdaļas 500 g vistas filejas 100 g miltu 100 g liesa kefīra Zaļumi, garšvielas // Pagatavošana Sieru sagriež mazos kubiņos. Sasmalcina zaļumus un vistas fileju. Visu saliek bļodiņā, apmaisa, pievieno sāli un piparus pēc garšas. Uz pannas sakarsētā...

Lasīt vairāk

Sastāvdaļas 1 iepakojums vafeļu pamatnīšu 1 vidēja siļķe 3 olas 3 vidēji burkāni 100 g cieta siera 500 g majonēzes // Pagatavošana Novāra olas un burkānus. Siļķi iztīra, izņem asakas, sīki sagriež. Izvēlas lēzenu trauku, klāj pirmo kārtu majonēzes, liek virsū biskvītu, tad atkal pārziež ar majonēzi un liek pirmo porciju zivs. Pēc tam atkal majonēzi, vafeli, majonēzi. Nākamos liek rīvētos burkānus, kurus atkal pārziež ar majonēzi un pārkaisa...

Lasīt vairāk

Sastāvdaļas 150 g šķiņķa 75 g sviesta 2 kausētie sieriņi 4 ķiploka daiviņas Pāris zariņi svaigu diļļu un pētersīļu 1 sarkanā paprika 2 zaļās paprikas Ja vēlies diētiskāku variantu, izvēlies liesu šķiņķi. // Pagatavošana Vispirms ieliek kausētos sieriņus saldētavā, tā būs vienkāršāk ar tiem darboties. Šķiņķi ar asu nazi sagriež mazos kubiņos, ieber bļodiņā. Sakapā zaļumus pievieno šķiņķim. Pievieno sasildītu sviestu. Pieliek...

Lasīt vairāk

Izmēģini pagatavot čebureku mīklu skaisti zeltainā krāsā. Plācenīši izdodas ļoti skaisti, mīksti un kraukšķīgi. Noslēpums ir ļoti vienkāršs: jāpievieno nedaudz cukura – burtiski šķipsniņa, lai mīkla nekļūtu salda, bet vienmērīgi izceptos. Maza šķipsniņa kurkumas ne tikai uzlabo vielmaiņu, bet arī piešķirs skaistu, zeltainu nokrāsu. Jaatceras, ka mīklu pirms “zelta čebureku” pagatavošanas jāievieto ledusskapī. Lai pagatavotu zeltainos...

Lasīt vairāk

Publicitātes foto Brīvdienu rīti ir ģimenes īpašie mirkļi – sirdssilti, laiski un neatsverami svarīgi. Trešdaļai Latvijas iedzīvotāju ir tradīcija brīvdienu brokastīs baudīt pankūkas. Tieši tāpēc Starptautiskajā pankūku dienā AS “Dobeles dzirnavnieks” sadarbībā ar kulinārijas blogeri Betiju Kalēju piedāvā recepti ierosmei un jauniem garšu piedzīvojumiem. Tās derēs gan tiem, kuru rītos jau virmo pankūku smarža, gan tiem, kuri vēl...

Lasīt vairāk