You Are Browsing ‘Gardumi’ Category

Lieliski saskaņotas sastāvdaļas: sulīga maltā gaļa ar rīsiem, maigas kāpostu lapas, tomātu un dārzeņu mērce. Sastāvdaļas tīteņiem 1 kāpostgalva Sāls, malti melnie pipari pēc garšas 150 g rīsu 1 cūkgaļas un liellopa maltās gaļas 1–2 sīpoli Sastāvdaļas mērcei 2 sīpoli 1–2 burkāni 1–2 augu eļļas 150–200 g tomātu pastas 1 500 ml ūdens 1 ēdamkarote krējuma Sāls, malti melnie pipari pēc garšas Lauru lapas pēc garšas Pagatavošana 1․...

Lasīt vairāk

Lieliska garda speķīša recepte – ātri pagatavot, garša iepriecinās. Speķis izdodas vienmērīgi sālīts, pietiekami mīksts, pikants un aromātisks. // Vajadzīgs Maisiņš saldēšanai, 3 l burka, katliņš marinādes pagatavošanai Sālījumam 600 ml ūdens 6 ēdamkarotes sāls 1 lauru lapa 6 graudu pipari 6 koriandra graudi 0,5 tējkarotes maltu piparu 3 ēdamkarotes cukura Speķim Speķis – cik var ielikt burkā 6 daiviņas ķiploka 3 lauru lapas Pārkaisīšanai Lauru...

Lasīt vairāk

Tradicionāli šo ēdienu gatavo no jērgaļas vai liellopa gaļas. Bet labi izdodas arī ar vistu, turklāt kartupeļu biezenis kopā ar sieru ir vēl garšīgāks. // Sastāvdaļas 400 g kartupeļu 6 ēdamkarotes sviesta Sāls pēc garšas Malti melnie pipari pēc garšas 100–150 g siera 1 olas dzeltenums 1–2 sīpoli 350–400 vistas filejas (krūtiņa vai šķiņķīši) 2 ēdamkarotes miltu 3 tomāti 250 ml vistas buljona 250 g saldētu spinātu // Pagatavošana 1․...

Lasīt vairāk

Visi zina, ka vistas krūtiņa ir lielisks un veselīgs, diētisks ēdiens, bet vienkārši vārīta fileja daudziem nav iecienītāko ēdienu topā. Šo recepti izdomāja kāda profesionāla sportista sieva, kurai bija apnikušas vienveidīgās filejas receptes. Svarīgi, ka 100 gramos šī ēdiena ir tikai 140 kalorijas un mazāk nekā 5 grami tauki, praktiski nemaz nav ogļhidrātu, bet olbaltumvielas sasniedz pat 23 gramus. // Sastāvdaļas 3 vistas krūtiņas 120 g...

Lasīt vairāk

Kartupeļi “Anna” – ļoti garšīgs ēdiens, tikai divas sastāvdaļas. Vajadzēs cepšanas pannu, katlu, caurduri. Francijā pat iecienītas īpašas apaļas vara formas, bet derēs jebkura forma, tikai jāņem vērā, ka kartupeļus jāliek kārtām. Sastāvdaļas 500 g kartupeļu 70 g sviesta Sāls, malti melnie pipari pēc garšas Pagatavošana Kartupeļus nomazgā, notīra, liek katliņā. Pārlej ar aukstu ūdeni, ļauj uzvārīties, vāra 3 minūtes. Ūdeni nolej,...

Lasīt vairāk

Pamēģini papildināt maigo zivs fileju ar itāliskām notīm. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sastāvdaļas 150 g brokoļu 1 daiviņa ķiploku 250 g laša fileju Sāls, malti melnie pipari pēc garšas 50 g Parmas tipa siera ½ citrona 6 pētersīļa zariņi 60 g mandeļu 20 g rukolas 30 g olīveļļas // Pagatavošana 1․ Brokoļus sadala ziedkopās, ķiplokus noloba. 2․ Laša fileju sagriež divās daļās, pārkaisa ar sāli un pipariem. 3․...

Lasīt vairāk

Maigs, aromātisks ēdiens ar saldenu garšu. Ļoti vienkārša un interesanta recepte. Sastāvdaļas 3 olas 200 g krabju nūjiņu vai krabju gaļas 4-5 konservētu ananasu ripas Majonēze pēc garšas // Pagatavošana 1․ Cieti novāra olas, atdzesē un noloba. 2․ Baltumus un dzeltenumus katru atsevišķi sarīvē. 3․ Krabju nūjiņas un ananasu sagriež nelielos kubiņos. 4․ Sajauc baltumus, ananasu un krabju nūjiņas ar majonēzi. 5․ Pārkaisa ar rīvētiem dzeltenumiem. IZMĒĢINI...

Lasīt vairāk

Visskaistāk šo oriģinālo ēdienu pasniegt caurspīdīgās, platās glāzēs. Izskatās skaisti, garšo lieliski! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Saite uz vēl vairākiem desmitiem dažādu salātu – zem šīs receptes. Saglabā un dalies ar draugiem! Sastāvdaļas 2 olas 8 lielas garneles 80 g krabju nūjiņu 1 ēdamkarote majonēzes 1 tējkarote citrona sulas 2 ēdamkarotes konservētas kukurūzas 2 ēdamkarotes konservētu zaļo zirnīšu Pētersīļi...

Lasīt vairāk

Mandarīnu šķēlītes iznāk saldas un aromātiskas. Var pasniegt ar tēju, saldējumu vai konditorejas izstrādājumiem. Sastāvdaļas 3 mandarīni 400 g cukura 480 ml ūdens Kanēlis pēc garšas Pagatavošana 1․ Mandarīnus nomizo un sadala daiviņās vai sagriež gabaliņos. 2․ Cukuru ieber katliņā, pārlej ar ūdeni un vāra uz nelielas uguns, kamēr kristāliņi izšķīduši. 3․ Sīrupā liek mandarīnus un kanēli. Gatavo vēl aptuveni 20 minūtes uz mazas uguns,...

Lasīt vairāk

Kārtainie salāti “Čiekurs” rotās ikvienu svētku galdu. Gardi, vienkārši, efektīgi izskatās! Galvenais, salātus veidot kārtām, nelielām porcijām, rotāt ar mandelēm vai citiem riekstiem. Vērts saglabāt šo saiti un dalīties ar draugiem! // Sastāvdaļas 2 kūpinātas vistas filejas (derēs arī ceptas vai vārītas) 3 olas 2 kartupeļi 200 g mīksta krējuma siera 1 neliels sīpols 3 marinēti gurķi 1 glāze mandeļu Zaļumi pēc vēlēšanās Krējums //...

Lasīt vairāk