Septembris ir aliču sezona – no tām gatavo pārsteidzoši garšīgu ievārījumu. Šis biezais, saldskābais ievārījums ir lielisks pildījums pankūkām un pīrāgiem. To gatavo ar kauliņiem vai bez tiem. Pirmais variants ir vienkāršāks, bet arī otrais ir pieejams pat pavārmākslas iesācējiem.
Ja vēl neesat gatavojis ievārījumu no aličas – recepte noteikti noderēs, un deserts izdosies jau no pirmās reizes.
Aliču ievārījums bez kauliņiem
Sastāvdaļas
Aličas – 1 kg;
cukurs – 1 kg.
Ja plūmītes ir ļoti saldas, cukura daudzumu var samazināt līdz 700 g.
Aličas pārlasa, izmet nenogatavojušos un sapuvušos augļus. Rūpīgi noskalo un novieto uz dvieļa vai papīra dvieļa.
Katru augli sagriež un izņem kauliņu.
Pārliek emaljētā traukā un apber ar cukuru. Atstāj uz 5 stundām, lai ļautu augļiem izspiesties sulai.
Uzliek trauku ar aličām uz uguns un uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai.
Vāra ievārījumu 5 minūtes, nepārtraukti maisot un regulāri noņemot putas. Tad noņem no uguns un atstāj pilnībā atdzist. Pēc tam atkārto darbības vēl divas reizes – vāra ievārījumu 5 minūtes un atstāj atdzist.
Burkas apstrādā ar tvaiku vai sterilizē mikroviļņu krāsnī. Liek pagatavoto aliču ievārījumu sterilizētās burciņās.
Aizver ar apstrādātajiem vāciņiem un atstāj zem segas, līdz pilnībā atdziest.
IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES!
Dzeltenās aličas ievārījums bez kauliņiem. + Vēl piecas ievārījumu receptes!
Tkemali – pikanta aličas mērcīte. Uzlabos jebkura ēdiena garšu!
Septiņu augļu ievārījums. Vasaras garša burciņā!
Cidoniju un brūkleņu marmelāde ar āboliem