Pikantie salāti, pildīti pipari, dārzeņu maisījums. Piecas receptes ziemas krājumiem

26-10-2017

Piparu un ziedkāpostu salāti

Piparu un ziedu

Ņem vienādā daudzumā sarkanos un zaļos piparus un ziedkāpostus. Piparus nomazgā, iztīra sēklotni un sagriež šķēlītēs (sarkanos un zaļos piparus liek atsevišķā traukā). Ziedkāpostus sadala gabaliņos.

Šādi sagatavotus dārzeņus liek stikla traukā vienāda biezuma kārtās: apakšējā — sarkanos piparus, tad zaļos, pārkaisa ar raupji sagrieztiem pētersīļiem, nākamajā kārtā — ziedkāpostus.

Tādā veidā dārzeņus kārto, kamēr trauks pilns. Virsmu pārkaisa ar sasmalcinātām dillēm, pieliek dažas lauru lapas un uzlej marinādi, kas pagatavota tāpat kā iepriekšējā receptē. 

Trauku rūpīgi nosedz ar pergamenta papīru, aizsien un novieto vēsā telpā.

Lasīt tālāk: 1 2 3 4 5
loading...