Kabaču sezona ir pašā plaukumā, un, ja nezināt, ko vēl varētu pagatavot no šī brīnišķīgā vasaras dārzeņa, mums ir lieliska recepte.
Pagatavojiet kabaču un sēņu salātus ziemai – šis garšīgais un veselīgais ēdiens būs īsts atradums aukstajā sezonā. Tā maigā saldskābā garša būs lielisks papildinājums jebkurai piedevai vai gaļas ēdieniem.
Sezonas hits: kabaču un sēņu uzkoda
Sastāvdaļas
Lai pagatavotu salātus, jums būs nepieciešams:
kabači – 2,5 kg
sēnes – 1,5 kg
sīpoli – 500 g
burkāni – 500 g
ķiploki – 1 galviņa
Sacebeli mērce – 1 burka (485 g)
cukurs – 150 g
pipari – 1 tējk.
sāls – 2 ēd.k. bez slīpuma
etiķis – 100 ml
cepamā eļļa – 100-120 ml
Pagatavošana soli pa solim
Sastāvdaļu sagatavošana
Kabačus sagriež mazos kubiņos.
Sēnes sagriež uz pusēm vai četrās daļās.
Burkānus sarīvē uz korejiešu burkānu rīves.
Sīpolus sagriež pusgredzenos.
Sagatavo kabačus
Pievieno kabačiem vienu deserta karoti sāls un samaisa, lai izdalītos sula.
Atstāj uz 20 minūtēm.
Cep dārzeņus
Nomizojiet rīvētus burkānus, līdz tie kļūst mīksti (apmēram 4-5 minūtes), un nolieciet malā.
Tajā pašā pannā apcep sīpolu, līdz tas kļūst caurspīdīgs, un atliek malā.
Apcep sēnes, līdz mitrums ir iztvaikojis. Ja nepieciešams, cep divās partijās.
Salātu pagatavošana
Katliņā notecina sulu no kabačiem, pievieno sāli un cukuru, samaisa un, laiku pa laikam maisot, vāra 25 minūtes.
Pievieno apceptos dārzeņus: burkānus, sīpolus un sēnes.
Iejauc sacebeli mērci, ķiplokus, piparus un labi samaisa.
Uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai un vāra 20 minūtes, laiku pa laikam maisot.
Pēdējais solis
Piecas minūtes pirms gatavošanas beigām ielej etiķi, samaisa un sautē uz lēnas uguns.
Gatavos salātus izklājiet sterilizētās burkās un cieši aizvākojiet ar vāciņiem.
Atstājiet burkas atdzist istabas temperatūrā.
IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES!
Dārzeņu uzkoda burciņā. + Vēl desmit salātu receptes ziemas krājumiem!
Marinēti gurķu salātiņi ziemai. Saimnieces Maritas recepte
Gurķu un tomātu salāti ar hmeli suneli. + Vēl desmit dārzeņu salāti taviem ziemas krājumiem!