Garda paprikas uzkodiņa kataloniešu gaumē. Izmēģini vienreiz, gatavosi vienmēr!

08-01-2018

pipari1-1


Izmēģini saldo piparu pagatavošanu pēc šīs gardās receptītes. Noderēs ne tikai vasarā – dārzeņu sezonā, bet jebkurā mirklī, kad sakārojas piesiet dūšu.

Šī košā uzkoda – salāti no sulīgas paprika jeb spāniskā eskalivada kļūs par tavu kroņa numuru!

Eskalivadas nosaukums radies no darbības vārda escalivar – cept uz oglēm. Tieši tas arī ir svarīgākais, jo šī ēdiena pagatavošanai noderēs jebkuri cepti dārzeņi. Klasiskākais variants – lieli sarkanie pipari, baklažāni, sīpoli, reizēm kartupeļi.

Lai pagatavotu šo ļoti garšīgo ēdienu, ugunskurs noteikti nav jākurina. Parastā cepeškrāsnī iznāks tikpat labi! Toties svarīgs ir smaržīgs timiāns, ķiploki un dāsna olīveļļas šļuka.

pipari1-2
Sastāvdaļas
6 saldie pipari

Timiāns, melnie pipari un sāls pēc garšas

3 ēdamkarotes olīveļļas
Pagatavošana
Papriku kārto uz pannas, kas pārklāta ar cepamo papīru, ieziež ar olīveļļu un cep 180 grādu temperatūrā, kamēr mīksti – aptuveni 30 minūtes.

Pārliek paprika bļodā, apsedz ar vāku un atstāj uz 10 minūtēm. Pēc tam novelk miziņu un izņem vidu. Sulu saglabā.

Piparu mīkstumu sagriež strēmelēs un ieliek bļodiņā kopā ar sulu. Pievieno sasmalcinātus ķiplokus un timiānu.

pipari_1-3

Pārkaisa ar sāli un pipariem, pārlej ar atlikušo eļļu, samaisa. Liek ledusskapī vismaz uz 2 stundām.

Šādi pagatavotus salātus var nedēļu glabāt ledusskapī (ja vien noturēsies un neapēdīsi ātrāk). Ja garšoja, padalies receptē ar draugiem!

loading...