Tradicionāli šo ēdienu gatavo no jērgaļas vai liellopa gaļas. Bet labi izdodas arī ar vistu, turklāt kartupeļu biezenis kopā ar sieru ir vēl garšīgāks.
Sastāvdaļas
400 g kartupeļu
6 ēdamkarotes sviesta
Sāls pēc garšas
Malti melnie pipari pēc garšas
100–150 g siera
1 olas dzeltenums
1–2 sīpoli
350–400 vistas filejas (krūtiņa vai šķiņķīši)
2 ēdamkarotes miltu
3 tomāti
250 ml vistas buljona
250 g saldētu spinātu
Pagatavošana
1․ Kartupeļus nomizo. Sagriež gabaliņos, novāra gatavus un nokāš.
2․ Kartupeļus sablendē. Vispirms sajauc ar 1 vai 2 karotēm sviesta, sāli, pipariem un rupji rīvētu siera, bet pēc tam iemaisa olas dzeltenumu.
3․ Pannā sakarsē 2 ēdamkarotes sviesta uz vidējas uguns. Pieber sasmalcinātus sīpolus un apcep 3–5 minūtes, lai tie kļūtu mīksti.
4․ Pievieno mazos gabaliņos sagrieztu vistu un atstāj uz uguns 5–7 minūtes. Pārkaisa ar miltiem un gatavo vēl 1 minūti, pastāvīgi maisot.
5․ Tomātus nomizo (vieglāk to izdarīt, pārlejot ar verdošu ūdeni un pēc tam pārliekot aukstā ūdenī) un sakapā. Liek pannā kopā ar buljonu. Sautē 7–10 minūtes, bieži maisot.
6․ Spinātus atkausē un nedaudz nospiež, lai atbrīvotos no liekā mitruma.
7․ Zaļumus liek pannā, pievieno sāli un piparus, gatavo vēl 2–3 minūtes.
8․ Pārliek masu no pannas cepšanas formā. Virsū vienmērīgi sadala kartupeļu biezeni.
9․ Cep aptuveni 20–30 minūtes 180–190 °С temperatūrā.
LABU APETĪTI!
Picai līdzīgs kefīra mīklas pīrāgs ar vistas fileju. Ideja vakariņām!
Ļoti gards vistas gaļas pīrāgs krējuma mīklā. + Vēl piecas pīrāgu receptes
Gaļas pīrāgs “Fiksās vakariņas”. Ātri un garšīgi!