Gaisīgs pīrāgs ar veselām ābolu pusītēm. Eleganti!

11-10-2018

abolu_pirags


Tik skaistu pīrāgu var pasniegt arī svētku galdā.

Sastāvdaļas
150 g sviesta
125 g cukura
2 tējkarotes vaniļas cukura
Šķipsniņa sāls
½ citrona
3 olas
200 g miltu
2 tējkarotes cepamā pulvera
2 ēdamkarotes piena
6–7 nelieli, saldi āboli
Nedaudz augu eļļas
2 ēdamkarotes aprikožu eļļas
1 ēdamkarote ūdens

Pagatavošana
Ar mikseri sakuļ 125 g sviesta. Apvieno cukuru, vaniļas cukuru un sāli. Turpinot kult sviestu, pievieno cukura maisījumu. Pievieno sīki sarīvētas citrona miziņas, samaisa.

Neizslēdzot mikseri, pa vienai mīklai pievieno olas.

Sajauc miltus un cepamo pulveri, pieber mīklai un sakuļ. Pielej pienu un sakuļ vēlreiz.

Nomizo ābolus, sagriež uz pusēm, izņem serdes. Katrai ābola pusītei ar nazi izdara 2-3 mm dziļus iegriezumus.

Formu 26 cm diametrā izklāj ar pergamentu. Lai pīrāgu būtu ērtāk izņemt, var izmantot formu ar noņemamu apakšu. Pergamentu ieziež ar augu eļļu.

Mīklu liek formā, izlīdzina. Virsū liek ābolus ar iegriezumiem uz augšu.

Izkausē atlikušos 25 g sviesta un pārziež ābolus.

Cep pīrāgu 180 grādu temperatūrā 45 minūtes.

Sajauc aprikožu džemu un ūdeni. Kamēr pīrāgs karsts, dāsni pārziež ar džemu ābolus un nedaudz – pašu mīklu. Pirms sagriešanas pīrāgu atdzesē.

Labu apetīti!

Avots: “AllRecipes”

loading...