Gaisīgās un sulīgās brokastu pankūkas. Signes Meirānes recepte

08-12-2017

pankukas


Par spīti tam, ka vairums pusaudžu zina, ka brokastis ir galvenā dienas ēdienreize, nereti slinkuma vai laika trūkuma dēļ šo ēdienreizi jaunieši neietur, aizstājot to ar dubultu porciju pusdienās. Šis ir viens no biežāk izplatītajiem, neveselīgajiem ēšanas paradumiem, kas izraisa ne tikai enerģijas trūkumu, bet arī grūtības koncentrēties. Lai Tavam skolēnam turpmāk aizbildinājumi nebūtu vienīgā brokastu sastāvdaļa, Rimi Gardēde un mamma Signe Meirāne iesaka piecas vienkāršas un īsā laikā pagatavojamas brokastu receptes, kas sniegs veiksmīgam rīta sākumam tik nepieciešamo uzturvielu devu.
Kā norāda Signe Meirāne, katrs rīts viņas mājās ir īpašs laiks, kad pie kopīga brokastu galda satiekas visa ģimene. “Lai gan manam vīram nereti nākas izlaist brokastis, meitām nav atļauts doties ārpus mājas bez to ieturēšanas. Kopš agras bērnības esmu viņām mācījusi, ka rīts bez brokastīm ir tas pats, kas diena bez enerģijas, tādēļ mūsu mājās brokastis tiek ēstas bez iebildumiem un ar gardu muti”. Viņa arī piebilst, ka pirms brokastīm īpaši vērtīgi ir izdzert glāzi ūdens, lai ķermenis pamostos un būtu gatavs uzņemt ēdienu un atjaunot enerģiju.

Sastāvdaļas
• 180 g kviešu miltu
• 40 g griķu miltu
• 1 tējk. dzeramās sodas
• 1 ēd.k. cukura
• šķipsniņa jūras sāls
• 280 ml piena
• 2 ēd.k. citrona sulas
• 50 ml vīnogu kauliņu eļļas

Pagatavošana
Bļodā ieber abu veidu miltus, sodu, cukuru un sāli, samaisi un uztaisi iedobi.

Ielej tajā 180 ml piena, citrona sulu un maisi ar putojamo slotiņu.

Kad mīkla kļūst biezāka, pievieno vēl daļu piena un turpini maisīt.

Beigās pievieno eļļu un atlikušo pienu, samaisi un noliec malā uz 5 minūtēm.

Ja tev ir panna ar pārklājumu, cep pankūkas uz sausas pannas, bet, ja ir panna, kas rauj klāt, uzlej nedaudz eļļas un tad cep.

Pankūkas jācep uz mazas liesmas, līdz apakša kļūst zeltaina, bet virspusē parādās daudz gaisa burbulīšu.

Apgriez otrādi un cep kamēr gatavas. Pasniedz, ar ko vēlies.

loading...