Gaisīgs un viegli pagatavojams ābolu pīrāgs ir elementārs deserts, kas vienmēr izdodas. Visbiežāk deserta pagatavošanai šķēlēs sagrieztus ābolus iepilda cepumu mīklā. Ābolu pīrāgam labāk izvēlēties skābas šķirnes ābolus ar blīvu, nešķīstošu mīkstumu.
Vienkārša šarlote ar āboliem
Sastāvdaļas
Milti – 100 g
Āboli – 4 gab.
Cepamais pulveris – 1 tējkarote
Vaniļas cukurs – 1 tējkarote
Olas – 4 gab.
Cukurs – 100 g
Eļļa formas ieziešanai – 50 g
Pūdercukurs – 2 ēd.k.
Pagatavošana
Ābolus nomizo, izņem sēklas, noņem kātiņus. Ja miziņa cieta, noņemiet arī to.
Sagrieziet ābolus plānās šķēlītēs.
Miltus izsijājiet kopā ar cepamo pulveri.
Aukstās olas tieši no ledusskapja iesitiet augstā bļodā un dažas minūtes saputojiet ar mikseri.
Pievienojiet olu maisījumam vaniļas un parasto cukuru un sakuliet ar lielu ātrumu, līdz maisījums kļūst
viegls un gaisīgs.
Ieberiet miltus un cepamo pulveri olu maisījumā pa daļām, maisot ar mikseri. Mīklai jābūt tik biezai kā skābais krējums.
Iesmērējiet cepšanas trauku ar saulespuķu eļļu vai sviestu, pēc tam to pārkaisiet ar miltiem.
Miltu vietā formu var pārkaisīt ar rīvmaizi, kas sajaukta ar cukuru. Tas maizei piešķirs zeltainu karameļu garoziņu.
Ābolu šķēles kārtojiet formas apakšā.
Ielieciet mīklu veidnē un vienmērīgi izlīdziniet.
Ielieciet iepriekš līdz 180°C uzkarsētā cepeškrāsnī un cepiet 30 minūtes.
Kad kūka ir gatava, pagrieziet to otrādi un novietojiet uz šķīvja vai statīva.
Ļaujiet tai atdzist, lai to varētu viegli izņemt no formas. Atdzesēto ābolu pīrāgu pārkaisiet ar pūdercukuru, izmantojot sietiņu.
IZMĒĢINIET ARĪ ŠĪS RECEPTES!
Lieliska šarlote – ābolu pīrāgs par godu karalienei
Ābolu pīrāgs ar vaniļas krēmu “Rudens romance”. FOTORECEPTE
Mutē kūstošs ābolu pīrāgs bez mīklas. + Vēl piecas ābolu gardumu receptes!
Lieliskais ābolu pīrāgs spāņu gaumē. + Vēl piecas ābolu pīrāgu receptes!