Šim ēdienam ir spilgta sēņu garša un smalks aromāts.
Pagatavošanas laiks
Kopā 40 min.
Aktīvais (Jūsu dalība ir obligāta) 15 min.
Porciju skaits 4
Sastāvdaļas
Burkāni 1 gab.
Selerijas 1 kātiņš
Sīpols 1 gabals
Gailenes 600-650 g
Ķiploki 3 daiviņas
Sviests 2 ēd.k.
Augu eļļa 1 ēd.k. karote
Kviešu milti 3 ēd.k. karotes
Dārzeņu buljons vai ūdens 1200 ml
Sāls pēc garšas
Malti melnie pipari pēc garšas
Krējums 20% tauku saturs 200-250 ml
Var pievienot kartupeļus 2 gab.
Pagatavošana
1․ Sagrieziet burkānu, seleriju un sīpolu mazos gabaliņos. Mazās sēnes atstājiet veselas, lielās sagrieziet uz pusēm vai ceturtdaļām. Izspiediet ķiplokus caur presi.
2․ Katliņā uzkarsē sviestu un augu eļļu uz vidējas uguns. Ieber gailenes un maisa, līdz iztvaiko viss izdalījušais šķidrums.
3․ Pievieno sīpolu, burkānu un seleriju. Maisa vēl dažas minūtes.
Vajadzības gadījumā pievienojiet vēl nedaudz eļļas.
4․ Apkaisiet sēnes un dārzeņus ar miltiem un cepiet pusotru minūti, bieži maisot.
5․ Ielej karsto buljonu un 10 minūtes vāra uz lēnas uguns.
Šajā posmā zupai var pievienot mazos gabaliņos sagrieztus kartupeļus.
6․ Ielej krējumu, pievieno sāli un piparus. Pēc 2-3 minūtēm zupu noņem no uguns.
IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES!
Marinētas gailenes ar sīpoliem ziemai. + Vēl piecas gaileņu receptes!
Olu mafini ar gailenēm. + Vēl trīs gaileņu laika receptes!
Gaileņu zupa. Lieliska recepte sēņu laikam!
Sēņu žuljēns. Baraviku laika topa ēdiens!