Gaileņu zupa ar saldo krējumu. + Vēl trīs labas gaileņu receptes!

17-08-2024

Ekrānuzņēmums

Šim ēdienam ir spilgta sēņu garša un smalks aromāts.

Pagatavošanas laiks

Kopā 40 min.

Aktīvais (Jūsu dalība ir obligāta) 15 min.

Porciju skaits 4

Sastāvdaļas

Burkāni 1 gab.

Selerijas 1 kātiņš

Sīpols 1 gabals

Gailenes 600-650 g

Ķiploki 3 daiviņas




Sviests 2 ēd.k.

Augu eļļa 1 ēd.k. karote

Kviešu milti 3 ēd.k. karotes

Dārzeņu buljons vai ūdens 1200 ml

Sāls pēc garšas

Malti melnie pipari pēc garšas

Krējums 20% tauku saturs 200-250 ml

Var pievienot kartupeļus 2 gab.




Pagatavošana

1․ Sagrieziet burkānu, seleriju un sīpolu mazos gabaliņos. Mazās sēnes atstājiet veselas, lielās sagrieziet uz pusēm vai ceturtdaļām. Izspiediet ķiplokus caur presi.

2․ Katliņā uzkarsē sviestu un augu eļļu uz vidējas uguns. Ieber gailenes un maisa, līdz iztvaiko viss izdalījušais šķidrums.

3․ Pievieno sīpolu, burkānu un seleriju. Maisa vēl dažas minūtes.

Vajadzības gadījumā pievienojiet vēl nedaudz eļļas.

4․ Apkaisiet sēnes un dārzeņus ar miltiem un cepiet pusotru minūti, bieži maisot.

5․ Ielej karsto buljonu un 10 minūtes vāra uz lēnas uguns.

Šajā posmā zupai var pievienot mazos gabaliņos sagrieztus kartupeļus.

6․ Ielej krējumu, pievieno sāli un piparus. Pēc 2-3 minūtēm zupu noņem no uguns.

IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES!

Marinētas gailenes ar sīpoliem ziemai. + Vēl piecas gaileņu receptes!

Olu mafini ar gailenēm. + Vēl trīs gaileņu laika receptes!

Gaileņu zupa. Lieliska recepte sēņu laikam!

Sēņu žuljēns. Baraviku laika topa ēdiens!