Franču zaļumu mērcīte. + Vēl trīs iedvesmojošas receptes!

07-09-2020

Franču zaļumu mērcīte salātiem vai gaļas ēdieniem. Derēs arī kā marināde.

Sastāvdaļas

400 ml ūdens
2-3 tējkarotes sāls (ar kaudzīti)
1,5-2 tējkarotes cukura (ar kaudzīti)
1 tējkarotes kaltētas raudenes (oregano)
1/2 tējkarotes maltu melno piparu
1/4 čili pipara
2-3 ēdamkarotes 9% etiķa
Zaļumi (dilles, pētersīļi, baziliks)
2 daiviņas svaiga ķiploka
150 g olīveļļas
1/4 citrona

Pagatavošana

Ūdeni uzkarsē, pievieno sāli un cukuru, izmaisa, pievieno raudeni, piparus, sasmalcinātus čili piparus,
etiķi, kapātus zaļumus, sarīvētu vai caur spiedi izspiestu ķiploku, ķiploka daiviņas.

Visu rūpīgi sajauc, pielej eļļu un atstāj atdzist.

Gatavo mērcīti bagātīgi pārlej zaļo salātu un dārzeņu maisījumam!

IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES!

Pētersīļu salsa. + Vēl piecas interesantas mērcītes

Slavenā mārrutku mērcīte “Hrenovina”. Kāpēc gan nepagatavot mājās?

Mājas spageti mērce ziemas krājumiem. + Piecas makaronu ēdienu receptes!

Adžika ar āboliem. Oriģināla pašgatavotas mērces recepte

loading...