Fotorecepte: aromātisks un sildošs dzēriens ar čili un sarkanvīnu

08-12-2017

Solis_viens

Krustnagliņu, kanēļa un citrusu siltā smarža ir tas, kas padara drēgnos un tumšos ziemas vakarus gaišākus, siltākus un omulīgākus. Tēja ar medu, karstvīns vai karstais upeņu dzēriens ir aukstās sezonas klasika.

Krišs Zupiņš, Vecrīgas Ziemassvētku tirdziņa “Mesty Gourmet” koncepta kafejnīcas- dizaina priekšmetu tirgotavas idejas autors, piedāvā karstā čilī dzēriena recepti, kas gan sasildīs, gan radīs omulības sajūtu tumšajos un aukstajos ziemas vakaros.

Pirmais solis
Sagādājam visas sastāvdaļas: sauss sarkanvīns (Merlot), vīnogu sula, dzērveņu sula, čili cukura sīrups, kanēlis, krustnagliņas, zvaigžņu anīss, rums vai konjaks.
Solis_divi

Otrais solis
Ielejam karstuma noturīgā glāzē ļoti nedaudz stipro dzērienu (10 līdz 15ml uz 300-350ml glāzi).

Trešais solis
Pielejam sulas un sīrupu šādās proporcijās: 3 daļas, vīnogu sula, 2 daļas dzērveņu sula un 1 daļa čilī sīrups
Solis_tris

Ceturtais solis
Uzkarsējam dzērienu, uzmanāmies, lai nesāk vārīties!
Solis_cetri

Piektais solis
Pievienojam garšvielas: 1/3zvaigžņu anīsa, kanēļa standziņu un apelsīna šķēli, un izbaudām!

Karsto čili dzērienu, kā arī aromātisku kafiju, tēju vai karstvīnu un gaisīgos “Raunas dārzs” eklērus var baudīt katru dienu līdz 7.janvārim arī Vecrīgas Ziemassvētku tirdziņā “Mesty Gourmet” – pelēkajā sajūtu namiņā.

Foto autors: Kristaps Vucens

loading...