FOTO RECEPTE. Ar malto gaļu pildītas, brīnumgardas žāvētas aprikozes

25-11-2019

aprikozes

Klasiskā variantā, kuru piedāvājam šoreiz, ar gaļu pilda žāvētas aprikozes. Tomēr augļu sezonā žāvētos
augļus var aizstāt ar svaigiem.

Sastāvdaļas
500 g aprikozu vai lielu plūmju
200 g rīsu, vislabāk – gargraudu
200 g maltās gaļas, der jebkura, bet tradicionāli izmanto cūkgaļu
Sāls, malti melnie un smaržīgie pipari – pēc garšas

Pagatavošana
773c5dd3f9315b681bc6412c44d323c7

Rīsus nomazgā, pārlej ar verdošu ūdeni, atstāj uzbriest 20 minūtes.

Nomazgā aprikozes, izņem kauliņus, nesadalot augļus divās daļās. Ja gatavo šo ēdienu no žāvētām plūmēm, tās pārlej ar karstu ūdeni uz 15 minūtēm.

dda418cefcbb813991be59c6be770121_500_0_0

Malto gaļu viegli apcep uz pannas un pievieno tvaicētus rīsus. Samaisa, pievieno sāli un piparus.

03d7c4ec219bc869345e0b30c6f4dbc1_500_0_0

Pilda aprikozes vai plūmes ar malto gaļu.

Katliņā vai pannā izkausē nedaudz sviesta un liek tajā pildītās aprikozes vai plūmes.

0732217496abd87473d2b47400bc8038_500_0_0

Apakšā ielej ūdeni – ne vairāk kā pusglāzi, ļauj tam uzvārīties uz vidējas uguns. Samazina uguni līdz minimumam un uzliek pannai vāku.

Sutina līdz gatavas, aptuveni 20 minūtes.