Šajā receptē ābolus gatavo ar sālījumu no ūdens, medus un sāls. Ja vēlaties, varat pievienot garšaugus, piemēram, piparmētras. Tas piešķirs vieglu aromātisku garšu.
Gatavošanas laiks
Kopā 60 d.
Aktīvais (nepieciešama jūsu līdzdalība) 15 min.
Sastāvdaļas
Āboli 1 750 g
Ūdens apmēram 1½ l
Sāls 1 ēd.k.
Medus 5 ēd.k.
Var pievienot svaigas piparmētras 2-3 zariņus
Pagatavošana
1․ Ielieciet ābolus sterilizētā trīs litru burkā. Ja vēlaties, pievienojiet piparmētru.
2․ Sajauc bļodā aukstu ūdeni, sāli un medu. Rūpīgi samaisa.
3․ Ar iegūto marinādi piepildiet burku līdz augšai. Vajadzības gadījumā pievieno vēl ūdeni.
4․ Aizver burku ar kaprona vāku. Ievietojiet to dziļā traukā, jo fermentācijas laikā sālījums izplūdīs.
5․ Novietojiet to pagrabā vai citā vēsā vietā. Āboli būs gatavi apmēram pēc 2 mēnešiem.kad sālījuma daudzums sāks samazināties, pagatavojiet jaunu partiju un pēc vajadzības pievienojiet vēl.
IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES!
Āboli želejā ziemas krājumiem. Oriģināla receptes!
Āboli sīrupā ziemas krājumiem. + Vēl piecas ābolu labumu receptes!
Āboli vieglā sīrupā ziemas krājumiem. + Vēl trīs labas ābolu receptes!
Āboli vieglā sīrupā ziemas krājumiem. + Vēl trīs labas ābolu receptes!
Ābolu kompotiņš ziemas krājumiem. + Vēl piecas ābolu receptes