Ērkšķogu kompots ar citām ogām vai augļiem. Interesantas garšas nianses!

18-07-2019

Šai receptē ļoti svarīgs ir kompota izskats, tāpēc rūpīgi jāizvēlas zaļganas, veselas ogas. Tas mazāk plīst un labāk saglabā formu.

Ērkšķogas ir “draudzīgas” pret citu augļu pievienošanu: kompots viegli iegūst atšķirīgu aromātu vai spilgtāku krāsu, pievienojot citus augļus un ogas, piemēram, avenes, jāņogas, upenes, ķiršus, ābolus. Kombinētie dzērieni ļoti garšo bērniem.

Pirms gatavošanas sākuma ērkšķogām norauj astītes, kārtīgi noskalo zem tekoša ūdens, noteikti katru sabaksta ar zobu bakstāmo vai adatu. Pretējā gadījumā ogas var plīst, sēkliņas nokļūt šķidrumā un tas zaudēs caurspīdīgumu.

Sastāvdaļas
350 g ērkšķogu
1 glāze cukura
200-300 g citu augļu vai ogu

Pagatavošana
Tīrā trīslitru burkā ieber ērkšķogas, citas ogas vai augļus pēc vēlēšanās.

Burku līdz augšai pilda ar verdošu ūdeni. Uzliek vāku un liek atdzist 15-20 minūtes.

Pēc tam ūdeni nolej katliņā un liek vārīties.
Burkā ieber 1 glāzi cukura. Kad ūdens uzvārījies, atkal pārlej ar verdošu ūdeni līdz augšai un aizvāko.

Var gatavot divos veidos: ar un bez sterilizācijas. Abos variantos gatavots kompots uzglabājams ziemai vēsā vietā.

Aizvāko ar metāla vāciņiem, atdzesē, apgrieztu otrādi, ietītu siltā audumā.

loading...